Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sto je jaci protivnik, to je juka bolji. izdominiro je taj gibsona, griffina i boguta kako je krenulo mogao bi mozgov na kraju biti treci centar u rotaciji
popravio je slobodna, ameri pod turnoverima smatraju i faulove u napadu, shaw je rekao da moze ziviti sa jukinim faulovima sve dok pokusava uraditi pravu stvar, svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise napreduje
Neki novinarski dvojac(Matt Moore i Zach Harper) preko sat vremena komentarišu NBA, može se preslušati direktno ili skinuti, od 41. minute pričaju o Nurkiću, rekli su manje - više ovo:
- Javale McGee i Jusuf Nurkić se bore za mjesto drugog centra.
- Pišem nešto o tome, vjerovatno ću sutra dovršiti, pišem o tome koliko McGee pridonosi odbrani Denvera. Nurkić je ok, on će biti NBA centar. Ne znam hoće li biti startni NBA centar, ali on može igrati u NBA. Samo nisam siguran da bi već sada trebao biti drugi centar ekipe. Vidio sam malo kako igra i da, on pripada u NBA, ali...
- Moje lično mišljenje o Nurkiću od početka je užasno nisko. Nije mi se nimalo sviđao kao talenat, ali nisam iznenađen što postoje oni koji su bili oduševljeni njime, znam taj tip ljudi: "On je iz Europe, ali je brz i okretan, on je kao Sabonis!". I onda ga ubaciš u NBA utakmicu i vidiš da nije to to. Ipak, moram priznati da izgleda solidno. Možda griješim o njemu. Ono što je zanimljivo, Shaw je govorio da rukiji neće igrati, da Garry Harris i Jusuf Nurkić neće dobiti previše minuta. Gary Harris je izjavio da je spreman izgarati u odbrani a u napadu će šutirati trice. Shaw je rekao da zvuči pošteno. I sada kaže za Harrisa da je trenutno najbolji defanzivac u ekipi. Niko u klubu nije očekivao da bi Nurkić mogao igrati značajniju ulogu ove sezone. Ali on očito žestoko trenira i pokazuje da posjeduje kvalitet. To meni najviše govori o McGeuu. Dugo nije igrao zbog povrede i sada gubi mjesto u timu. Ali ako ga želiš trejdovati, moraš mu dati minute. Ne možeš dobiti ništa za njega ako sjedi na klupi.
Neki novinarski dvojac(Matt Moore i Zach Harper) preko sat vremena komentarišu NBA, može se preslušati direktno ili skinuti, od 41. minute pričaju o Nurkiću, rekli su manje - više ovo:
- Javale McGee i Jusuf Nurkić se bore za mjesto drugog centra.
- Pišem nešto o tome, vjerovatno ću sutra dovršiti, pišem o tome koliko McGee pridonosi odbrani Denvera. Nurkić je ok, on će biti NBA centar. Ne znam hoće li biti startni NBA centar, ali on može igrati u NBA. Samo nisam siguran da bi već sada trebao biti drugi centar ekipe. Vidio sam malo kako igra i da, on pripada u NBA, ali...
- Moje lično mišljenje o Nurkiću od početka je užasno nisko. Nije mi se nimalo sviđao kao talenat, ali nisam iznenađen što postoje oni koji su bili oduševljeni njime, znam taj tip ljudi: "On je iz Europe, ali je brz i okretan, on je kao Sabonis!". I onda ga ubaciš u NBA utakmicu i vidiš da nije to to. Ipak, moram priznati da izgleda solidno. Možda griješim o njemu. Ono što je zanimljivo, Shaw je govorio da rukiji neće igrati, da Garry Harris i Jusuf Nurkić neće dobiti previše minuta. Gary Harris je izjavio da je spreman izgarati u odbrani a u napadu će šutirati trice. Shaw je rekao da zvuči pošteno. I sada kaže za Harrisa da je trenutno najbolji defanzivac u ekipi. Niko u klubu nije očekivao da bi Nurkić mogao igrati značajniju ulogu ove sezone. Ali on očito žestoko trenira i pokazuje da posjeduje kvalitet. To meni najviše govori o McGeuu. Dugo nije igrao zbog povrede i sada gubi mjesto u timu. Ali ako ga želiš trejdovati, moraš mu dati minute. Ne možeš dobiti ništa za njega ako sjedi na klupi.
- Da, on ima zaista ogroman ugovor.
Slusao sam ovaj dvojac prije drafta, kad su pljuvali Sarica i Nurkica, tipicna ona americka nadmenost, neinfomisanost i ismijavanje svega sto dolazi iz Evrope, glupave sale oko izgovora imena; pravi Terrance & Phillip 'humor'...Na tom valu ce jahati ma sta se desavalo na terenu, stoga ne znam koja je svrha prenosenja ovog.
Sama poredba Sabonisa i Nurkica, dva igraca potpuno razlicitih karakteristika i stila igre, je dovoljna za ocjenu njihove kompetentnosti.
Prva utakmica i odmah zajeban matchup za Juku, ako igrao. Drummond je zvjerina od koje ce SVG napraviti mozda i najboljeg odbrambenog igraca lige, u narednim godinama.
Pored njega se nece niko nahvatat skokova niti imati laganih poena. Dobije li sansu, ocekujem skroz tanak ucinak Juke.
Ma Juka ce dobivat garbage time da igra.Previse je igraca na njegovoj poziciji Mozgov,Hickson,Farried,McCgee.Nek u ovoj prvoj sezoni stice iskustvo a ostale ce doci
Flick nisi u pravu. Sto se tice pocetka sezone Shaw je vec najavio Juku kao clana rotacije. Ako juka bude dobar i konstantan nije iskljuceno da skroz izbaci McGeeja u dr plan
Igrace sigurno 4,5 min po poluvremenu..
Mozgov prvi, pa Mcgee koji je bio povrijeđen 8 mj onda Nurkić pa Mozgov do kraja poluvremena..
Bar prvu partiju ce dobit toliko minuta, jer se baš pokazao u predsezoni i trener mora vidjeti na cemu je s Jusufom..
Ako se pokaže kao u preseason...Nema šanse da ce bit situacija kao s Mirzom u Brooklynu u prvoj sezoni..Čak je i on dobio par sekundi u prvoj utakmici i pogodio trojku..
Ma vidjecemo uglavnom..
Da dreamer..
Najavio ga je vec Shaw da ce bit u rotaciji, pa bilo to 2 min po poluvremenu il 5 on ce biti u rotaciji..BAr prvih par utakmica da vidi na cemu je..
I da dodam da nema šanse da ce Jusuf izbacit Mcgeeja jer ovaj ima ogroman ugovor i ako hoce da ga trejduju on mora igrat!
Njih 3 ce se mijenjati..
Shaw identicno rekao kao što sam ja prognozirao..
" Ako mi trebamo igrat Juku 6 min pa Javala 6 neka uradicemo to.. "
Ostalih 12 je rezervisano za Mozgova..
Uglavnom kako je rotirao protiv Golden State i ko je gledao tu utakmicu sve zna kako su minute raspoređene..
Dobro je pa nije ostao vise u Evropi. Nisu mi jasni kosarkasi kojima je kao cilj u NBA, ali eto nece jos da idu rano im. Ako ti je to cilj idi odmah, dje ces u qrac poslije.
Evo vidimo na Teletovicu koliko je trajalo to prilagodjavanje. U evropi bio jedan od top kosarkasa, u NBA covjeka prvu sezonu nema na mapi.