Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hau jes no

#826 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hau jes no »

sto je jaci protivnik, to je juka bolji. izdominiro je taj gibsona, griffina i boguta :D kako je krenulo mogao bi mozgov na kraju biti treci centar u rotaciji :D

ucinak u 8 utakmica predsezone:

poeni. 6.8
min... 17.8
sut... 44.6 %
ft.... 56.5 %
+/-... + 3.5 po utakmici
skok.. 8.6
asist. 1.0
faul.. 4.1
ukr... 0.6
izgub. 1.8
blok.. 1.1

popravio je slobodna, ameri pod turnoverima smatraju i faulove u napadu, shaw je rekao da moze ziviti sa jukinim faulovima sve dok pokusava uraditi pravu stvar, svakim danom u svakom pogledu sve vise i vise napreduje 8-)

u srijedu pocinje... u 00:30 mirza, u 02:00 juka :izet: :D
Dr. Kuca

#827 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Dr. Kuca »

Juka kapira kosarku u nba bolje od teletovica. Bolje ce proci.
House

#828 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Danilo Gallinari said about Nurkic. "I think he is going to be an All-Star in this league."

8) :bih:
SkyLimit

#829 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

http://www.cbssports.com/nba/eye-on-bas ... t-division

Neki novinarski dvojac(Matt Moore i Zach Harper) preko sat vremena komentarišu NBA, može se preslušati direktno ili skinuti, od 41. minute pričaju o Nurkiću, rekli su manje - više ovo:

- Javale McGee i Jusuf Nurkić se bore za mjesto drugog centra.

- Pišem nešto o tome, vjerovatno ću sutra dovršiti, pišem o tome koliko McGee pridonosi odbrani Denvera. Nurkić je ok, on će biti NBA centar. Ne znam hoće li biti startni NBA centar, ali on može igrati u NBA. Samo nisam siguran da bi već sada trebao biti drugi centar ekipe. Vidio sam malo kako igra i da, on pripada u NBA, ali...

- Moje lično mišljenje o Nurkiću od početka je užasno nisko. Nije mi se nimalo sviđao kao talenat, ali nisam iznenađen što postoje oni koji su bili oduševljeni njime, znam taj tip ljudi: "On je iz Europe, ali je brz i okretan, on je kao Sabonis!". I onda ga ubaciš u NBA utakmicu i vidiš da nije to to. Ipak, moram priznati da izgleda solidno. Možda griješim o njemu. Ono što je zanimljivo, Shaw je govorio da rukiji neće igrati, da Garry Harris i Jusuf Nurkić neće dobiti previše minuta. Gary Harris je izjavio da je spreman izgarati u odbrani a u napadu će šutirati trice. Shaw je rekao da zvuči pošteno. I sada kaže za Harrisa da je trenutno najbolji defanzivac u ekipi. Niko u klubu nije očekivao da bi Nurkić mogao igrati značajniju ulogu ove sezone. Ali on očito žestoko trenira i pokazuje da posjeduje kvalitet. To meni najviše govori o McGeuu. Dugo nije igrao zbog povrede i sada gubi mjesto u timu. Ali ako ga želiš trejdovati, moraš mu dati minute. Ne možeš dobiti ništa za njega ako sjedi na klupi.

- Da, on ima zaista ogroman ugovor.
MOSALJOZE

#830 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

McGee je nekih 5-6 godina stariji od Juke.Strah me pomisliti kako će za 6 godina silovati američku nejač.
nema me tamo

#831 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Jel' Jusuf i Mirza igraju u utorak navece?
Na rezultatima ne piše ništa o Brooklynu..
Butmiran

#832 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Butmiran »

Imaju li se igdje vidjeti poeni?
nema me tamo

#833 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Nema zaspo lik na poluvremenu..
Ima samo 6 poena iz prvog..

Vedator na sportsport valjda pravi te klipove..
Ne znam da li su isti likovi on i ovaj naš Pjanic.. :D

Ponavljam Jel' Jusuf i Mirza igraju u utorak navece?
haris0032

#834 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by haris0032 »

Igraju u srijedu.
Mirza u pola 1, Juka u 2.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Pjanic15

#835 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

nema me tamo wrote:Nema zaspo lik na poluvremenu..

Kakav Vedator, on je van forme i povrijeđen. :mrgreen:

Čini mi se pročita da Mirza neće igrati sljedeću povrijeđen, igra i Juka sa srijede na četvrtak.
Logovan

#836 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Logovan »

haris0032 wrote:Igraju u srijedu.
Mirza u pola 1, Juka u 2.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Mogli bi se obojica ispratiti. :bih:
MOSALJOZE

#837 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Bruklin je danas imao otvoreni trening,ali Mirza i Lopez se nisu pojavili.Mirza ima problema sa člankom,ali trebao bi biti spreman.
nema me tamo

#838 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Pjanic15 wrote:
nema me tamo wrote:Nema zaspo lik na poluvremenu..

Kakav Vedator, on je van forme i povrijeđen. :mrgreen:

Čini mi se pročita da Mirza neće igrati sljedeću povrijeđen, igra i Juka sa srijede na četvrtak.

U noci s Srijede na Cetvrtak su obojica..
Mirza u pola 1 Jusuf u 2 savršene satnice baš..

Nego meni cudno bilo jer na rezultati.com uopšte nema Brooklyna..
drag_gost

#839 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by drag_gost »

http://nurkic.com - Official Website is here. #nurkic #jusufnurkic #nuggets #jusuf #finally #nba #denvernuggets #Denver

:D
Artest

#840 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

SkyLimit wrote:http://www.cbssports.com/nba/eye-on-bas ... t-division

Neki novinarski dvojac(Matt Moore i Zach Harper) preko sat vremena komentarišu NBA, može se preslušati direktno ili skinuti, od 41. minute pričaju o Nurkiću, rekli su manje - više ovo:

- Javale McGee i Jusuf Nurkić se bore za mjesto drugog centra.

- Pišem nešto o tome, vjerovatno ću sutra dovršiti, pišem o tome koliko McGee pridonosi odbrani Denvera. Nurkić je ok, on će biti NBA centar. Ne znam hoće li biti startni NBA centar, ali on može igrati u NBA. Samo nisam siguran da bi već sada trebao biti drugi centar ekipe. Vidio sam malo kako igra i da, on pripada u NBA, ali...

- Moje lično mišljenje o Nurkiću od početka je užasno nisko. Nije mi se nimalo sviđao kao talenat, ali nisam iznenađen što postoje oni koji su bili oduševljeni njime, znam taj tip ljudi: "On je iz Europe, ali je brz i okretan, on je kao Sabonis!". I onda ga ubaciš u NBA utakmicu i vidiš da nije to to. Ipak, moram priznati da izgleda solidno. Možda griješim o njemu. Ono što je zanimljivo, Shaw je govorio da rukiji neće igrati, da Garry Harris i Jusuf Nurkić neće dobiti previše minuta. Gary Harris je izjavio da je spreman izgarati u odbrani a u napadu će šutirati trice. Shaw je rekao da zvuči pošteno. I sada kaže za Harrisa da je trenutno najbolji defanzivac u ekipi. Niko u klubu nije očekivao da bi Nurkić mogao igrati značajniju ulogu ove sezone. Ali on očito žestoko trenira i pokazuje da posjeduje kvalitet. To meni najviše govori o McGeuu. Dugo nije igrao zbog povrede i sada gubi mjesto u timu. Ali ako ga želiš trejdovati, moraš mu dati minute. Ne možeš dobiti ništa za njega ako sjedi na klupi.

- Da, on ima zaista ogroman ugovor.
Slusao sam ovaj dvojac prije drafta, kad su pljuvali Sarica i Nurkica, tipicna ona americka nadmenost, neinfomisanost i ismijavanje svega sto dolazi iz Evrope, glupave sale oko izgovora imena; pravi Terrance & Phillip 'humor'...Na tom valu ce jahati ma sta se desavalo na terenu, stoga ne znam koja je svrha prenosenja ovog.

Sama poredba Sabonisa i Nurkica, dva igraca potpuno razlicitih karakteristika i stila igre, je dovoljna za ocjenu njihove kompetentnosti.
Artest

#841 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

Prva utakmica i odmah zajeban matchup za Juku, ako igrao. Drummond je zvjerina od koje ce SVG napraviti mozda i najboljeg odbrambenog igraca lige, u narednim godinama.

Pored njega se nece niko nahvatat skokova niti imati laganih poena. Dobije li sansu, ocekujem skroz tanak ucinak Juke.
Herr Flick

#842 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Herr Flick »

Ma Juka ce dobivat garbage time da igra.Previse je igraca na njegovoj poziciji :-) :-) Mozgov,Hickson,Farried,McCgee.Nek u ovoj prvoj sezoni stice iskustvo a ostale ce doci
_dreamer_

#843 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by _dreamer_ »

Flick nisi u pravu. Sto se tice pocetka sezone Shaw je vec najavio Juku kao clana rotacije. Ako juka bude dobar i konstantan nije iskljuceno da skroz izbaci McGeeja u dr plan
nema me tamo

#844 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Igrace sigurno 4,5 min po poluvremenu..
Mozgov prvi, pa Mcgee koji je bio povrijeđen 8 mj onda Nurkić pa Mozgov do kraja poluvremena..
Bar prvu partiju ce dobit toliko minuta, jer se baš pokazao u predsezoni i trener mora vidjeti na cemu je s Jusufom..
Ako se pokaže kao u preseason...Nema šanse da ce bit situacija kao s Mirzom u Brooklynu u prvoj sezoni..Čak je i on dobio par sekundi u prvoj utakmici i pogodio trojku..
Ma vidjecemo uglavnom..

Da dreamer..
Najavio ga je vec Shaw da ce bit u rotaciji, pa bilo to 2 min po poluvremenu il 5 on ce biti u rotaciji..BAr prvih par utakmica da vidi na cemu je..

I da dodam da nema šanse da ce Jusuf izbacit Mcgeeja jer ovaj ima ogroman ugovor i ako hoce da ga trejduju on mora igrat!
Njih 3 ce se mijenjati..
MOSALJOZE

#845 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Kad bi Juka igrao 5 minuta SVAKU TEKMU bio bih prezadovoljan,a ako bude više neću se ja ljutiti
__Phoenix__

#846 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by __Phoenix__ »

Dobrih pet minuta je pričao o Jukinim sposobnostima...
nema me tamo

#847 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Shaw identicno rekao kao što sam ja prognozirao.. :lol:
" Ako mi trebamo igrat Juku 6 min pa Javala 6 neka uradicemo to.. "
Ostalih 12 je rezervisano za Mozgova..

Uglavnom kako je rotirao protiv Golden State i ko je gledao tu utakmicu sve zna kako su minute raspoređene..
Mustang1

#848 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Samo dobar ovaj trener prava raja :D
drag_gost

#849 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by drag_gost »

"Nurkic should average 10 minutes or more" #nurkic #jusufnurkic #nuggets #brianshaw #denver #jusuf #nba More here: http://goo.gl/SG60ok
8 replies 3 retweets 2 favorite

:thumbup:
OldMayor

#850 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

Dobro je pa nije ostao vise u Evropi. Nisu mi jasni kosarkasi kojima je kao cilj u NBA, ali eto nece jos da idu rano im. Ako ti je to cilj idi odmah, dje ces u qrac poslije.

Evo vidimo na Teletovicu koliko je trajalo to prilagodjavanje. U evropi bio jedan od top kosarkasa, u NBA covjeka prvu sezonu nema na mapi.
Post Reply