I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

weredsf

#826 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:Na zapadu se uči i tretira kao terorista, a njegov čin kao teroristički. Apsurd je, da taj nesretni Franjo i nije tlačio Srbe.. To što je nekima heroj, neka im bude u kući, ali valjda prihvatiti neke univerzalne norme i standarde.
Čuj ubije čovjeka i turdnu ženu i heroj.. :-) :-) :-)
Mitomanija
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#827 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by plain vanilla »

i sta kazete, kako se Gavrilo izjasnio? :jbt:
MuaDib

#828 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by MuaDib »

Konfliktna nacionalna svijest i dalje je pitanje svih pitanja ovdje. Rasprava o Gavrilu Principu je pokazala ne samo sagledavanje te ličnosti iz savremenog odnosa bošnjačkih nacionalista spram prošlosti, već pokazuje i podsvjesnu mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko. A time se postavljaju koncepti, koji ovu zemlju vode u raspad, prvenstveno mentalni raspad, u tri-četiri poimanja stvarnosti, koji će kad tad dovesti i do fizičkog raspada BiH.

P.S.
Karadžić je ostvario svoj cilj "Naša vojska i politika, trebaju učiniti sve da Muslimanima i Hrvatima više nikad ne padne napamet da žive s nama".
Paranoid

#829 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

MuaDib wrote:Konfliktna nacionalna svijest i dalje je pitanje svih pitanja ovdje. Rasprava o Gavrilu Principu je pokazala ne samo sagledavanje te ličnosti iz savremenog odnosa bošnjačkih nacionalista spram prošlosti, već pokazuje i podsvjesnu mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko. A time se postavljaju koncepti, koji ovu zemlju vode u raspad, prvenstveno mentalni raspad, u tri-četiri poimanja stvarnosti, koji će kad tad dovesti i do fizičkog raspada BiH.

P.S.
Karadžić je ostvario svoj cilj "Naša vojska i politika, trebaju učiniti sve da Muslimanima i Hrvatima više nikad ne padne napamet da žive s nama".
Nisam znao da je Bošnjačko sagledavanje Gavrila toliko uticajno pa je promijenilo mišljenje svjetske javnosti te je Gavrilo označen kao terorista. Inače veliki simpatizer Bošnjaka Peter Villiers je otišao još dalje pa je pored Gavrila osudio i Srbiju jer je iskoristila to jadno čeljade za svoje ciljeve kako bi danas imali heroja.

PS: Dr. Dabić je zatvoren, a Karadzić je oslobodjen...Živio!
Last edited by Paranoid on 13/11/2013 10:04, edited 1 time in total.
racionalista

#830 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by racionalista »

Svaki pokušaj raspada će otvoriti vrata pakla, ono što se dešavalo 92-95 će biti priča za laku noć iako većina misli da od onog ne može gore
Ajatolah_

#831 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Ajatolah_ »

KatarinaKosaca wrote:Na zapadu se uči i tretira kao terorista, a njegov čin kao teroristički. Apsurd je, da taj nesretni Franjo i nije tlačio Srbe.. To što je nekima heroj, neka im bude u kući, ali valjda prihvatiti neke univerzalne norme i standarde.
Izvini, ali nazvati ga teroristom je jednostavno nebuloza... Svrha terorizma je izazivanje straha, kao što uostalom i riječ govori (lat. terrere - plašiti).
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#832 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by KatarinaKosaca »

Šta je ovo , neka akcija interneta u susjednom čentitetu? :D Ono ja sam Cp..., bjepa m... i tako dalje, sad ima nastavak i na "Princip je jugoslovenski heroj i reformator" :D
LInkova i odlomaka toliko, da se sami možete poslužiti na bilo kojem jeziku i vidjeti kako civiliziran svijet tretira čovjeka koji je ubio trudnu ženu.
Paranoid

#833 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

KatarinaKosaca wrote:Šta je ovo , neka akcija interneta u susjednom čentitetu? :D Ono ja sam Cp..., bjepa m... i tako dalje, sad ima nastavak i na "Princip je jugoslovenski heroj i reformator" :D
LInkova i odlomaka toliko, da se sami možete poslužiti na bilo kojem jeziku i vidjeti kako civiliziran svijet tretira čovjeka koji je ubio trudnu ženu.
Gavro ti je bio član benda "Mlada Bosna" koji je zbog nedovoljno pažnje na evrovizijskoj sceni, izrešetao glavnog suca i zenu mu.. iako je od Srbije, koja je i bila autor pjesme, dobio 12 bodova, ..oružje i municiju..smatra se da je trebao pobijediti na natjecanju..
Ispostavilo se po Muadibu da su u to vrijeme Bošnjaci lobirali iz "principa", te mladom Gavri dali negativne ocjene..
Great Cornholio

#834 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Great Cornholio »

Bošnjaci Osmanlije ne doživljavaju kao okupatore, a izgleda kao okupatore ne doživljavaju ni Austrougarsku, Hrvati kao okupatore ne doživljavaju Austrougarsku, a Srbi i Osmanlije i Austrougarsku doživljavaju kao okupatore. U borbi protiv Osmanlija, protiv Austrougarske, i protiv Hitlera, u borbi za Jugoslaviju, najviše je Srba poginulo.

To su činjenice, pa neka ih svako protumači na način kako želi.
Paranoid

#835 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:Bošnjaci Osmanlije ne doživljavaju kao okupatore, a izgleda kao okupatore ne doživljavaju ni Austrougarsku, Hrvati kao okupatore ne doživljavaju Austrougarsku, a Srbi i Osmanlije i Austrougarsku doživljavaju kao okupatore. U borbi protiv Osmanlija, protiv Austrougarske, i protiv Hitlera, u borbi za Jugoslaviju, najviše je Srba poginulo.

To su činjenice, pa neka ih svako protumači na način kako želi.
Srbi i partizane doživljavaju kao okupatorsku vojsku...prema tome, nešto fakat nije u redu sa nama iz redova nesrba..
salvatore paradise

#836 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

Naravno da je teroristicki cin, to sam i sam rekao. Ali nije svaki teroristicki cin negativan, da je neko bogdom uspio ubiti Firera na vrijeme, postedio bi nas mnogih muka. I taj neko bi sasvim sigurno bio heroj... Ali ajde, ne mozes ti Bosnjaku nista dokazati, sve sto je bilo do devedesete, sad mora biti naopako, pa makar i na silu

I prestani pricati o trudnoj zeni. Niti je bila trudna niti je mogla imati djece. Malo prolistaj knjige nacitana :wink:. Imala je 46 godina.
Last edited by salvatore paradise on 13/11/2013 11:42, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#837 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Paranoid wrote:
Srbi i partizane doživljavaju kao okupatorsku vojsku...prema tome, nešto fakat nije u redu sa nama iz redova nesrba..
Jedan dio Srba, oni za koje je Draža Mihajlović heroj. Od čovjeka je do čovjeka, ali činjenica je da u svakom narodu ima onih koji partizane smatraju okupatorima, u nekom više u nekom manje, ali najviše je Srba bilo u partizanima, i najviše su Srbi dali života u borbi protiv Hitlera i domaćih izdajnika. Neko će reći da su željeli da dominiraju u Jugoslaviji, i činjenica je da jesu, ali ako ćemo pošteno, najviše su i dali za tu Jugoslaviju, i najviše ih je bilo u toj Jugoslaviji.
salvatore paradise

#838 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
Jedan dio Srba, oni za koje je Draža Mihajlović heroj. Od čovjeka je do čovjeka, ali činjenica je da u svakom narodu ima onih koji partizane smatraju okupatorima, u nekom više u nekom manje, ali najviše je Srba bilo u partizanima, i najviše su Srbi dali života u borbi protiv Hitlera i domaćih izdajnika. Neko će reći da su željeli da dominiraju u Jugoslaviji, i činjenica je da jesu, ali ako ćemo pošteno, najviše su i dali za tu Jugoslaviju, i najviše ih je bilo u toj Jugoslaviji.
Ne postoji jedan dio Srba u njihovom shvatanju. Svi su isti, genocidni, zlocinacki, vaki naki...
Paranoid

#839 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
:roll: ..
Great Cornholio

#840 Re: I...kako se izjasniste...? :)

salvatore paradise wrote: Ne postoji jedan dio Srba u njihovom shvatanju. Svi su isti, genocidni, zlocinacki, vaki naki...
To je njihov problem,mislim na Bošnjake i Hrvate, i nadam se da će ga uspjeti riješiti.

Ja sam iz reda Ostalih, nikoga ne favoriziram,nikoga ne mrzim, stalo mi je samo do istine, jer bez potpune istine nema pomirenja, a pravda bi bila da svaki zločinac, iz svakog naroda, odgovara za zločine koje je počinio, i da ga se narod iz kojeg je potekao "odrekne".
Great Cornholio

#841 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Paranoid wrote:
Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:
:roll: ..
Kolutaj ti očima dokle hoćeš, ali tako je kako napisah.
salvatore paradise

#842 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Great Cornholio wrote:
salvatore paradise wrote: Ne postoji jedan dio Srba u njihovom shvatanju. Svi su isti, genocidni, zlocinacki, vaki naki...
To je njihov problem,mislim na Bošnjake i Hrvate, i nadam se da će ga uspjeti riješiti.

Ja sam iz reda Ostalih, nikoga ne favoriziram,nikoga ne mrzim, stalo mi je samo do istine, jer bez potpune istine nema pomirenja, a pravda bi bila da svaki zločinac, iz svakog naroda, odgovara za zločine koje je počinio, i da ga se narod iz kojeg je potekao "odrekne".
Nazalost s takvim stavom ces malo toga postici. Eventualno mozes zaraditi koju titulu cetnika, ustase ili balije, zavisi s kojom stranom imas dijalog... Jebo istinu, daj da se prepucavamo. :-)
madner

#843 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Problem sa pojedinacnim shvatanjem zlocina sto Mladic nije iste izveo samo zato sto je uzivao u istima, nego zato sto je iza toga ideologija koja pravi takve ljude. Mladic i Draza su simtomi te ideologije, koja nije iskorijenjena. Mogu se svi zlocinci kazniti, ali za 30 godina ce biti neki novi.

Zato je zamka individulizacija.
Bodkin

#844 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Bodkin »

salvatore paradise wrote:
Naravno da je teroristicki cin, to sam i sam rekao. Ali nije svaki teroristicki cin negativan, da je neko bogdom uspio ubiti Firera na vrijeme, postedio bi nas mnogih muka. I taj neko bi sasvim sigurno bio heroj... Ali ajde, ne mozes ti Bosnjaku nista dokazati, sve sto je bilo do devedesete, sad mora biti naopako, pa makar i na silu

I prestani pricati o trudnoj zeni. Niti je bila trudna niti je mogla imati djece. Malo prolistaj knjige nacitana :wink:. Imala je 46 godina.

Ne znam da li je terorizam uopste postojao kao koncept tada u evropi. Atentat kao politicko sredstvo nije uopste bio stran. Ali dzaba kad se gleda iz perspektive 2013

Sent from my Lumia using Tapatalk
Helikopter

#845 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Helikopter »

MuaDib wrote:
Helikopter wrote: Cuj Gavrilo Princip heroj a prouzrokovao 1 svjetski rat, skinuo kako kazes jednog okupatora Austrougrasku i doveo novog okupatara BiH Srbiju.
Izvini, ali tada je velika većina južnih Slavena, Srbiju i Crnu Goru smatrala oslobodiocima.
Međutim, srpski politički faktori su zloupotrijebile to povjerenje i za sva vremena onemogućile ujedinjenje južnih Slavena.
I zašto se prešućuje teror koji je u Kraljevini SHS, provođen na preživjelim pripadnicima Mlade Bosne.
Gavrilo Princip je sa tadašnjeg stanovišta borac za slobodu i veliki patriota, jer je ma koliko morbidno zvučalo za sva vremena uklonio personifikaciju okupacije. A vjerovanje da je Srbija sama stajala iza atentata je čisti idiotluk, kada se zna da je Crna ruka bila ogranak MI6. Dakle nije sve crno-bijelo.
Da zato Srbija i Srbi protjerase, pobise, zaklase toliko Bosnjaka muslimana kroz balkanske ratove, Kraljevinu SHS, u drugom svjetskom ratu kao i zadnjem ratu u Bosni i Hercegovini. Takvu okupaciju, protjerivanje, ubijanje Bosnjaka muslimana koliko ja znam nije uradila Austrougarska niti bilo koja drzva Evrope i svijeta.

Kakvo asimiliranje Bosnjaka muslimana u juzne Slavene o kojem ti pricas? da izgube svoj identitet i teritorije za srpske neke takozvane juznoslavenske interese i Veliku Srbiju? drugo nisu ni svi Bosnjaci juznoslavensnkog porijekla, nego imaju razlicita porjekla kao i svi drugi narodi. Ostali dio tvog priloga ne zelim ni komentarisati. Ako je za tebe Gavrilo Princip heroj onda je to tvoj subjektivni stav na koji ti imas potpuno pravo. Za mene je Gavrilo princip terorista koji je prouzrokovao 1 Svjetski rat, dozvolio okupaciju drzave Bosne i Hercegovine od strane Srbije i prouzrokavao mnogo patnje i problema Bosnjacima muslimanima u BiH i regionu Balkana. To sto su suradjivali neki Bosnjaci sa Gavrilom Principom smatram da su to neki takozvani Bosnjaci izdajnici koje je Bosnjacima podmentnula kao i ovom zadnjem ratu drzava Srbija za njihove licne interese.
salvatore paradise

#846 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Bodkin wrote:

Ne znam da li je terorizam uopste postojao kao koncept tada u evropi. Atentat kao politicko sredstvo nije uopste bio stran. Ali dzaba kad se gleda iz perspektive 2013

Sent from my Lumia using Tapatalk
Koliko znam, pojam terorizam se prvi put pojavio za vrijeme Francuske revolucije. Medjutim nije svaki terorizam negativna, te sam zbog toga i dao primjer neuspjelih pokusaja atentata na Firera...
salvatore paradise

#847 Re: I...kako se izjasniste...? :)

madner wrote:Problem sa pojedinacnim shvatanjem zlocina sto Mladic nije iste izveo samo zato sto je uzivao u istima, nego zato sto je iza toga ideologija koja pravi takve ljude. Mladic i Draza su simtomi te ideologije, koja nije iskorijenjena. Mogu se svi zlocinci kazniti, ali za 30 godina ce biti neki novi.

Zato je zamka individulizacija.
Naravno da stoji ideologija koja nije iskorijenjena. Ali nije rijesenje uzgajati slicnu ideologiju kao odgovor na tu.
Great Cornholio

#848 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Great Cornholio wrote:

Nazalost s takvim stavom ces malo toga postici. Eventualno mozes zaraditi koju titulu cetnika, ustase ili balije, zavisi s kojom stranom imas dijalog... Jebo istinu, daj da se prepucavamo. :-)
Meni je bitno da se ne "zamjerim" Bogu, a kao što kaže ona narodna " Nije se rodio ko je narodu ugodio".
LBVIEW

#849 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by LBVIEW »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:

Cekaj,otkud sad ta prica o tome "da u svakom narodu ima..." , zar se ti nisi igrao generalizacije u svom prethodnom postu kad si ustvrdio kako svi Bosnjaci i Hrvati slave okupatore, dok su Srbi po default-u slobodarski narod. :-) Hem je pogresno s logickog aspekta, hem je historijski falsifikat s obzirom na, recimo, srpsko vazalstvo Osmanlijama, sluzenje u bazibozuku vlaskog elementa-predaka najveceg dijela Srba u Krajini,Lici i Zagori za vrijeme ekspanzije istih itd.
Dalje, sto mislis sto bi se,sve se koristeci principom generalizacije koji ti onako selektivno primjenjujes, moglo reci o Srbima, s obzirom na nedavno pocinjen genocid nad Bosnjacima(da sad zlocine pocev jos od Srpskog ustanka ovdje ne spominjem) i odnos vecine srpskog stanovnistva prema istom i dan danas, kad se doslovce pored njihovih kuca nalaze masovne grobnice o kojima oni "nista ne znaju"?
Great Cornholio

#850 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Ja sam se izjasnio da se ne izjašnjavam, i ne bih više da začatavam temu.
Post Reply