I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#826 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Matijevic_Vlado »

Kikibombona wrote:Sasvim sluajno sam svjedocio cudu.

'Propaganda' je jednog Srbina i njegovog malo sina navela da se izjasne kao Bosanci, vjerski neopredjeljeni. I govore bosanski, naravno.

Dakle, nisu samo Bosnjaci zavedeni. :D

Popisivacica korektna. :thumbup:
cuj cudu i cuj frajr srbin a ustvari bosanac :mrgreen:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#827 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Faruk »

kakavdanakneiskustvu wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Mene zanima kako će popisati Bilala Bosnića u kontekstu vanbračne zajednice. :lol:
On po svojoj izjavi živi sa 4 žene, zakonski ne može biti u braku, a ako je vanbračna zajednica = bračna (pod jednim krovom), kako to popisati?
A i 16 djece nije mala stvar, otpašće popisivaču ruke.
Ovo je čisto tehničko pitanje.
Al opet 2 KM po glavi, njih 21no, nije loše.

neće ga on pustiti u kuću,za bilala su to vjerovatno šejtanska posla

hahahahaahah :D :D :D
iz zadnje klupe

#828 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by iz zadnje klupe »

Dal' ko ima informaciju kako se izjasnjavaju u Velikoj Kladuši, kol'ko znam Fikret Abdić i njegova čerka zastupnica se izjašnjavaju ko Hrvati islamske vjeroispovjesti, dal0 čemo to dobiti prvi grad u kome su vecina Hrvati islamske vjeroispovjesti ?
kakavdanakneiskustvu

#829 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by kakavdanakneiskustvu »

iz zadnje klupe wrote:Dal' ko ima informaciju kako se izjasnjavaju u Velikoj Kladuši, kol'ko znam Fikret Abdić i njegova čerka zastupnica se izjašnjavaju ko Hrvati islamske vjeroispovjesti, dal0 čemo to dobiti prvi grad u kome su vecina Hrvati islamske vjeroispovjesti ?

rezultati popisa će se znati valjda za par mjeseci
mehodžeger

#830 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mehodžeger »

Evo i ja se popisah! :D

Nacionalnost: Bosanski katolik iz Hercegovine
Vjera: Vjeran, nikad ženu prevario
Jezik: Pogan
theTruePath

#831 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

iz zadnje klupe wrote:Dal' ko ima informaciju kako se izjasnjavaju u Velikoj Kladuši, kol'ko znam Fikret Abdić i njegova čerka zastupnica se izjašnjavaju ko Hrvati islamske vjeroispovjesti, dal0 čemo to dobiti prvi grad u kome su vecina Hrvati islamske vjeroispovjesti ?

Ako ti budes cekao to,neces znati ni za 2 godine,,,postoje informacije popisivaca
kakavdanakneiskustvu

#832 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

theTruePath wrote:

Ako ti budes cekao to,neces znati ni za 2 godine,,,postoje informacije popisivaca

ne vjerujem da popisivači imaju vremena da sabiraju broj ovih i onih
mehodžeger

#833 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mehodžeger »

Ko zna!?

Mene više interesuje Sejfudin Tokić.
1992. se izjasnio kao Hrvat i uredno napravio domovnicu i putovnicu sebi, ženi i djeci.
kakavdanakneiskustvu

#834 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

mehodžeger wrote:
Ko zna!?

1992. se izjasnio kao Hrvat i uredno napravio domovnicu i putovnicu sebi, ženi i djeci.

je li to 100 %?
theTruePath

#835 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

ne vjerujem da popisivači imaju vremena da sabiraju broj ovih i onih
Kako koji

imamo uzorke
House

#836 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by House »

Sa popisnicama iz BiH pokušao ući u Srbiju

:lol: :roll:
drug_profi

#837 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

Kikibombona wrote:Sasvim sluajno sam svjedocio cudu.

'Propaganda' je jednog Srbina i njegovog malo sina navela da se izjasne kao Bosanci, vjerski neopredjeljeni. I govore bosanski, naravno.

Dakle, nisu samo Bosnjaci zavedeni. :D

Popisivacica korektna. :thumbup:
Evo da ti posvjedocim cudu, jos je 6 Bosanaca vjerski neopredjeljenih uteklo od krscanske propagande. navini su svi koji misle da bi Bosanci ikada mogli biti Bosnjaci.
mehodžeger

#838 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mehodžeger »

mehodžeger wrote:
Ko zna!?

je li to 100 %?
1100%
hAZNADAR

#839 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by hAZNADAR »

U nekim slucajevima u BL i SA su upisali i odsutne mladje clanove obitelji na osnovu licne karte a negdje nisu. Znam licno par slucajeva gdje je to moglo a negdje glatko odbijeno. Ko je tu pogresno postupio?
Havatar

#840 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

mehodžeger wrote:
Ko zna!?

je li to 100 %?
Nije , obicna propaganda.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#841 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by un1ted »

hAZNADAR wrote:U nekim slucajevima u BL i SA su upisali i odsutne mladje clanove obitelji na osnovu licne karte a negdje nisu. Znam licno par slucajeva gdje je to moglo a negdje glatko odbijeno. Ko je tu pogresno postupio?
Kako mislis mladji clanovi s licnom kartom !? Tu gdje je odbijeno je napravljen prekrsaj.
Havatar

#842 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

hAZNADAR wrote:U nekim slucajevima u BL i SA su upisali i odsutne mladje clanove obitelji na osnovu licne karte a negdje nisu. Znam licno par slucajeva gdje je to moglo a negdje glatko odbijeno. Ko je tu pogresno postupio?
Kako odsutnih nisu bili kuci ili su izvan zemlje :?:
drug_profi

#843 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

House wrote:Cuj "bosanci" :lol: :lol: a gdje su hercegovci ? kod nas komunjare napravile show od nacije
Nisu komunjare nego okupatori koji su u ime drzave umetnuli Hercegovinu da tako izbrisu svaki pojam drzavnosti i nacije.

Bosna je pravo ime ovoj zemlji u kojoj zive Bosanci i Ostali. Samo sto to sad izgleda smjesno jer su mozgovi isprani.
mehodžeger

#844 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mehodžeger »

drugi profil wrote:
House wrote:Cuj "bosanci" :lol: :lol: a gdje su hercegovci ? kod nas komunjare napravile show od nacije
Nisu komunjare nego okupatori koji su u ime drzave umetnuli Hercegovinu da tako izbrisu svaki pojam drzavnosti i nacije.

Bosna je pravo ime ovoj zemlji u kojoj zive Bosanci i Ostali. Samo sto to sad izgleda smjesno jer su mozgovi isprani.
Pa jel ti znaš akademiče kako je nastalo ime Hercegovina i od kada potječe?

Kakvi bolan crni okupatori? Na koje okupatore misliš? Na Turke, Turkmene iz Azije ili na koga?
CSKA

#845 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by CSKA »

fantom slobode wrote:
CSKA wrote:Popisase me,a niti znam sta su upisali da sam,niti u kojeg Boga vjerujem niti kojim jezikom pricam...
garant si bio pijan ili pod kakvim drogama...ne pada mi napamet nikakav drugi razlog za tvoju nesvjesnost trenutka... :lol: :lol: to ti je kad imas peh pa ti dodju za vikend :lol: :lol: :lol: Ako si povratio na listic, ne brini, proglasice ga nevazecim :lol: :lol:
Ma nije to,nego nisam u BiH,samo sam dobio poruku da su me popisali.Tako su me i u Srbiji prije dvije godine popisali,a nisam bio kuci.Prosao dva popisa,ni na jednom nisam bio prisutan a u oba popisan.Samo jos nisam saznao kako su me zaveli :-?
House

#846 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by House »

drugi profil wrote:

Reci Hercegovcu da je Bosanac , dobti ces aperkat u stilu Mike Aziza :D
Opetja033

#847 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Opetja033 »

Bili kod mene i kod mojih. Tri domacinstva.
11 Bošnjaka
11 muslimana
11 osoba kojima je maternji jezik bosanski.
:thumbup:

Inace kao sto @KatarinaKosaca rece napori da se bosnjastvo otvori prema svim vjerama je djelomicno urodila plodom (uprkos retardiranim "brooooooooto" projektima): u mom okruzenju 2 Bosnjaka pravoslavne vjeroispovijesti (zapravo Bosnjak i Bosnjakinja), 3 Bosnjaka katolicke vjeroispovijesti. Svi osim jednog katolika su gotovo do zadnjeg dana tvrdili kako ce se izjasniti kao "bosanci". Neki od njih bukvalno odlucili da se izjasne kao Bosnjaci kada im je postavljeno to pitanje tokom popisa. :thumbup:
hAZNADAR

#848 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by hAZNADAR »

Havatar wrote:
Nisu bili prisutni. U mnogo slucajeva su stariji roditelji dosli na svoju adresu u BL i docekali popisivace ali odrasla djeca sto zive u dijaspori zbog posla ili nekih drugih razloga nisu. Ali su dali roditeljima svoju licnu kartu izvadjenu u BL i time punomoc da ih roditelji upisu.

U nekim slucajevima su popisivaci glatko odbili da upisu odsutne sa objasnjenjem da popisuju samo prisutne clanove.

A u nekim su upisali ne samo odsutnu djecu vec i bracne drugove i njihovu djecu iako su odsutni.

Primjerice - otac i mati u BL popisani ali nisu mogli upisati kcerku iako su imali njenu licnu kartu.
Na drugom mjestu su otac i mati upisali i odsutnog sina i dijaspori na osnovu licne karte i njegovu zenu koja je iz drugog grada, plus dvoje djece.
kakavdanakneiskustvu

#849 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Opetja033 wrote:Bili kod mene i kod mojih. Tri domacinstva.
11 Bošnjaka
11 muslimana
11 osoba kojima je maternji jezik bosanski.
:thumbup:

Inace kao sto @KatarinaKosaca rece napori da se bosnjastvo otvori prema svim vjerama je djelomicno urodila plodom (uprkos retardiranim "brooooooooto" projektima): u mom okruzenju 2 Bosnjaka pravoslavne vjeroispovijesti (zapravo Bosnjak i Bosnjakinja), 3 Bosnjaka katolicke vjeroispovijesti. Svi osim jednog katolika su gotovo do zadnjeg dana tvrdili kako ce se izjasniti kao "bosanci". Neki od njih bukvalno odlucili da se izjasne kao Bosnjaci kada im je postavljeno to pitanje tokom popisa. :thumbup:

ne znaju neki pojedinci razliku između nekih pojmova
Havatar

#850 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

hAZNADAR wrote:
Havatar wrote:
Nisu bili prisutni. U mnogo slucajeva su stariji roditelji dosli na svoju adresu u BL i docekali popisivace ali odrasla djeca sto zive u dijaspori zbog posla ili nekih drugih razloga nisu. Ali su dali roditeljima svoju licnu kartu izvadjenu u BL i time punomoc da ih roditelji upisu.

U nekim slucajevima su popisivaci glatko odbili da upisu odsutne sa objasnjenjem da popisuju samo prisutne clanove.

A u nekim su upisali ne samo odsutnu djecu vec i bracne drugove i njihovu djecu iako su odsutni.

Primjerice - otac i mati u BL popisani ali nisu mogli upisati kcerku iako su imali njenu licnu kartu.
Na drugom mjestu su otac i mati upisali i odsutnog sina i dijaspori na osnovu licne karte i njegovu zenu koja je iz drugog grada, plus dvoje djece.
Tu gdje je odbijeno je napravljen prekrsaj
Locked