Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post Reply
Jay Gatsby

#826 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Jay Gatsby »

Renta wrote:
Nisi u pravu, vjeruj mi. To nema veze. Država je odgovorna za postupke svojih građana (a to bosanski srbi jesu) za napade sa svojeg teritorija na susjednu državu.
Hrvatsku se ne mora ticati zašto Sarajevo nije imalo kontrole nad Banja lukom, ono je bilo dužno uspostaviti red na svojem teritoriju, pravno gledano.
Primijeni, onda, sličnu logiku na Srbe iz Hrvatske u odnosu prema BiH. I u odnosu prema Hrvatskoj jer... Hrvatska je protjerala svojih 300.000 građana/državljana.

I još da dodamo da je, slijedom tih argumenata, Sarajevo bilo dužno uspostaviti red i kad je u pitanju HB.
tnnt

#827 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

It_is_a_Leclerc wrote:

Razlika između gore pobrajnih procesa i ovog hercegovačkoj šestorci je što su pripadnici Armije R BiH zločine činili ekscesivno, uglavnom bez planiranja, u afektu, iz čistog zla, ali nikako planski s ciljem etničkog čišćenja.
tko je osuđen od glavešina?
kakva je razlika što ste vi pobili ljude u 5-6 sela?
kao i Hrvati
izbjeglo je čak više Hrvata nego muslimana u tom ratu
Hrvati etnički čistili a vi niste planirali pa ih više očistili :lol:
logore ste imali kao i mi, kao naprimjer u Jablanici i Bugojnu
vidim samo se spominju Hrvatski od Bošnjačkih ni b
stokton

#829 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by stokton »

KatarinaKosaca wrote:
tnnt wrote:gledaj Katarina, neznam za šestorku koliko je koji kriv
nisam baš pratio, očito da vjerovatno jesu jer bilo je dosta zločina
znam da je dosta zločina napravljeno i prema Hrvatima i neznam dali nekome u Haagu
i sa Bošnjačke strane sude za to
ali da smo izvršili agresiju to mi je zapelo za oko
a 99% HV vojnika koji su poginuli u Bosni su poginuli protiv Srba
i daleko najviše je najviše pomogla direktno ili indirektno
Bošnjačkoj strani od bilo koga, ako izumemo nesretni rat između Hrvata i muslimana 8-)
Na sudu se presude donose na osnovu dokaza i pobijanja istih. U civiliziranim europskim društvima se presude niti komentiraju niti spočitavaju, jer sud ostaje jedina ovozemaljska pravda. Nisam ni ja bila sretna kad je Sefer Halilović oslobođen odgovornosti za Grabovicu. Bila sam ogorčena sa presudom od 20 godina za teror nad Sarajevom koji sam proživjela. Bila sam zadovoljna za oslobađajuću Gotovini. Ali, kako rekoh, nije švedski stol, da jednu izabrem, a drugu osporavam (presudu). Ili priznaješ sud ili ne. Ja ga priznajem i pored poneke knedle i nezadovoljstva koje progutam. To bi netko ko je skoro već u EU morao znati
Katarina da si bolje upućena znala bi da u to vrijeme Sefer nije komandovo Armijom, a plus taj zločin nije naređen s vrha tako da za to on nije nikako mogao odgovarati. Zuka je komandovo odredom zulfikar koji je počinio taj zločin i on je trebao za to odgovarati a ne Sefer ili Delić, jedino je Delić mogao odgovarati što taj zlačin nije procesuiran.
BHCluster

#830 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by BHCluster »

tnnt wrote: tko je osuđen od glavešina?
kao i Hrvati
Ta ti je teza pala u Hagu!
mO k3

#831 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

Tamo 2002 bio sam sa jednom djevojkom Hrvatica ,ona je bila iz hrvatske dok joj je zet bio iz Travnika , počela ona meni pričati kako joj je ZET priča da muslimani u Travniku stavljaju zelene krovove na kuće da bi se Hrvati plasili
BHCluster

#832 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by BHCluster »

mO k3 wrote:Tamo 2002 bio sam sa jednom djevojkom Hrvatica ,ona je bila iz hrvatske dok joj je zet bio iz Travnika , počela ona meni pričati kako joj je ZET priča da muslimani u Travniku stavljaju zelene krovove na kuće da bi se Hrvati plasili
Da to je istina i prave Minarete odma pored kuca.
tnnt

#833 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

BHCluster wrote:
tnnt wrote: tko je osuđen od glavešina?
kao i Hrvati
Ta ti je teza pala u Hagu!
haag meni ništa ne znači
eto osudili su i Gotovinu za svašta
pa odjednom ga oslobodili
to je čisto politički sud a ne neki gdje tražiš pravdu
stokton

#834 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by stokton »

tnnt wrote:
bljump wrote:
Nema svrhe pricati o krivici ali je jasno ko dan da su Srbi (na odusevljenje Hrvata) pokenuli rat u BiH. Bosnjaci nisu imali ni jedan razlog za rat.
nisi baš pri sebi, Hrvati u Bosni i uz pomoć iz Hrvatske jedva se nešto malo naoružali
i jedva su dočekali rat da ih Srbi sataru sa tenkovima i topovima?
:-)
prijatelju ti il se praviš lud ili vrlo loše poznaješ prilike u BiH za vrijeme rata. Znaš li ti da su hrvati 92 dignuli u zrak svaki most na Neretvi od Jablanice do Čapljine, ne JNA nego Hrvati, da bi spriječili napredovanje JNA prema zapadnoj Hercegovini.

Šta misliš koliko je za to trebalo eksploziva. Pa cisterna puna eksploziva u sjevernom logoru u Mostaru, pa miniranje ogromne praoslavne crkve u Mostaru i onda mi pričaš nisu imali, prijatelju Hrvati su u BiH bili naoružani do zuba.
I sve oružije koje je bilo namjenjeno odbrani Vukovara završilo je u Hercegovini, pa barem bi to trebao znati.

A vidim pričaš da Hrvatima nije bilo u interesu da ratuju u srednjoj Bosni jer su bili malobrojni. Problem je bio što su oni mislili da će lahko sa muslimanima iz ti krajeva i da će se povinovati njihovoj vlasti bez borbe, nešto slično što su i četnici mislili.
Evo ti nekih primjera kako se planski djelila BiH na "banovinu";

Sa ciljem rješavanja hrvatskog nacionalnog pitanja u Jugoslaviji kroz uništenje i podjelu RBiH, Predsjednik RH je 8.1.1992. u Zagrebu primio četničko izaslanstvo iz BiH predvođeno Radovanom Karadžićem i Nikolom Koljevićem, kojom prigodom u ime Republike Hrvatske podržava prijedlog proglašenja 'Republike srpske' u BiH. U zamjenu za hrvatsko priznanje, gosti sa Pala obećavaju da neće pomagati pobunjenim Srbima u Republici srpskoj Krajini. Dan nakon priznanja u Zagrebu, 'Republika srpska' je na Palama i proglašena. A tjedan nakon što je RH podržala-priznala 'Republiku srpsku', Evropa priznaje RH.

Uspostavljeno je i srpsko-hrvatsko međudržavno povjerenstvo zaduženo za iscrtavanje nove karte podijeljene BiH. Hrvatima je tu na čelu bio prvo Josip Šentija, pa liberal Zvonko Lerotić, a zatim član Račanove Socijaldemokratske partije (SDP) Dušan Bilandžić. Predstojnik Ureda predsjednika RH, Hrvoje Šarinić, počinje posjećivati Miloševića u Beogradu, a Miloševićeva savjetnica Smilja Avramov posjećivala je Tuđmana u Zagrebu.

Neki primjeri primjena odluka RH u RBiH:

12.11.1991. hrvatski lideri u BiH potpisuju izjavu o hrvatskoj državi.

18.11.1991. proglašena 'Hrvatska Republika Herceg-Bosna'.

april 1992. Anto Valenta u Vitezu naređuje Muslimanima da prihvate 'Herceg-Bosnu'.

10.4.1992. Mate Boban proglašava TO RBiH nelegalnom na teritoriji 'Herceg-Bosne'

21.4.1992. Krizni štab HDZ preuzeo vlast u Kiseljaku po uzoru na SDS.

6.5.1992. Dogovor u Gracu, Boban-Karadžić; konkretni koraci u podjeli BiH i ¨ratu protiv Muslimana¨.

10.5.1992. HVO naredio Muslimanima u Kiseljaku da predaju oružje.

11.5.1992. Tihomir Blaškić proglasio TO RBiH ilegalnom u Kiseljaku.

22.5.1992. HVO ukida institucije RBiH u Busovači.

juni 1992. HVO preuzeo kontrolu nad opštinskim vijećem u Vitezu.

15.6.1992. Hrvatski krizni stožer uvodi hrvatski dinar kao platežno sredstvo u Kiseljaku.

18.6.1992. HVO-ov ultimatum TO RBiH u Novom Travniku: ¨Predajte oružje, potčinite se Herceg-Bosni!¨

19.6.1992. HVO napao Novi Travnik odn. Muslimane Novog Travnika.

15-20.6.1992. Prve jedinice iz Republike Hrvatske, Garavi i Frankopani, stigle kod Gornjeg Vakufa.

20.6.1992. HV i HVO pokušavaju zauzeti Gornji Vakuf.

1.7.1992. HVO zabranio postojanje TO RBiH na teritoriji Vareša.

august 1992. HVO napao sela Duhri, Potkraj, Radanovići i Topole kod Kiseljaka.

9.8.1992. HVO izvršio atentat na generala Armije RBiH Blaža Kraljevića i njegov štab.

5.9.1992. HDZ iz Travnika saopćio da ne prihvata vlast RBiH, nego samo 'Herceg-Bosne'.

19.10.1992. HVO preuzeo kontrolu u Prozoru.

19-26.10.1992. Drugi napad HVO, pokušaj zauzimanja Novog Travnika.

20.10.1992. Prvi napad na Ahmiće.

22.10.1992. HVO napao selo Paljike kod Prozora još uvijek pod kontrolom RBiH.

24.10.1992. komandant HVO iz Prozora proglasio Prozor "očišćenim od Muslimana".

24-25.10.1992. Drugi pokušaj zauzimanja Gornjeg Vakufa.

Samo lud čovijek može mislit da smo mi htijeli sukob s hrvatima kada nam je gorilo pod nogama i bio nam ugrožen opstanak. Malo realnosti nije na odmet.
Last edited by stokton on 30/05/2013 01:30, edited 1 time in total.
Renta

#835 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Renta »

Jay Gatsby wrote:
Renta wrote:
Nisi u pravu, vjeruj mi. To nema veze. Država je odgovorna za postupke svojih građana (a to bosanski srbi jesu) za napade sa svojeg teritorija na susjednu državu.
Hrvatsku se ne mora ticati zašto Sarajevo nije imalo kontrole nad Banja lukom, ono je bilo dužno uspostaviti red na svojem teritoriju, pravno gledano.
Primijeni, onda, sličnu logiku na Srbe iz Hrvatske u odnosu prema BiH. I u odnosu prema Hrvatskoj jer... Hrvatska je protjerala svojih 300.000 građana/državljana.

I još da dodamo da je, slijedom tih argumenata, Sarajevo bilo dužno uspostaviti red i kad je u pitanju HB.

Pa upravo zato je i Hrvatska prihvatila odgovornost za postupke hrvatskih Srba i obnovila kuće koje su oni porušili u Hrvatskoj kao i one srpske porušene od strane Hrvata. Svima su obnovljene kuće na račun države i država je nadoknadila štetu.

Za HB se nebi štel mešat, osjetljivo je. Al znam da je Sarajevo vodilo rat sa HB da bi na kraju postali saveznici i proglašeni za obje obrambene formacije BiH. :) Pa zaključujem da mi mali obični ljudi možemo filozofirati po forumima a da viši interesi i politika su sasvim nešto drugo. ;)
BHCluster

#836 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by BHCluster »

tnnt wrote: haag meni ništa ne znači
eto osudili su i Gotovinu za svašta
pa odjednom ga oslobodili
to je čisto politički sud a ne neki gdje tražiš pravdu
Za gotovinu to je slucaj u drugoj drzavi tako da nepije vode.
A ova presuda je ipak jedan pravni dokument. :wink:
Tex Willer

#837 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Tex Willer »

KatarinaKosaca wrote:
Hatper wrote:Puče ti nokat, neko će dobiti džon
neću da bušim štiklom, volim martinka zon jel to hoćeš reći :lol: :lol: :lol: :lol:
Pošto ne kontam ove seoske pjesmice ni papanske poštapalice, da kažem nešto na temu..
Jadranko Prlić, šteta što se ikada hvatao u politiku, vrhunski ekonmista, veliki intelektualni kapacitet, večeras u anketi u Sarajevu reče jedan anketirani prolaznik da ga osobno poznaje da je izvrstan menadžer, pragmatičan, pametan.. upropasti se čovjek sa bolesnom ambicijom i lošom procjenom
.
Milivoja Petkovića nisam vidjela još od ratnih pregovora sa Halilovićem, danas mi je izgledao neprepoznatljiv. Ono ostalo seoske pijanice i tipični ratni zločinci primitivnog sklopa ličnosti. Ujedno, ne kontam da takve morfološki neizgrađene face može braniti predsjednik jedne europske države kao Milovanović večeras.
Posto ne kontam ove seoske ode i papanske postapalice da kazem nesto u vezi sa postom .
Radovan Karadzic , steta sto se hvatao u politiku , vrhunski lijecnik , veliki intelektualni kapacitat , pjesnik , poliglot , pragmatican , pametan , menadzer , visok , ima gustu kosu , elokventan , na ranu da ga privijes ....upropasti se covjek sa bolesnom ambicijom i losom procjenom .
Franjo Tudjamn , doktor znanosti , general JNA , predsjednik NK Partizan , slikao se Titom , Njemcima u drugom svetskom ratu sa ocem u birtiji sipao malo vina a puno vode u gemist . Ne da zaradi nego da naskodi fasistima :-D Upropasti se covjek od kalibra kada rece da je Bosna izmisljenja i da ......jelte u tom smislu .....
Gojko Susak , covjek od formata , razvozio pizze u Torontu i na samrti ga covjek zaduzi ,, Gojko , pizze ti Margarite pripoji Siroki Brijeg Rvackoj ,, 8-) Obecano , pokusano ali nikad realizovano . Uprospasti Gojko karijeru pizza sofera i postade ministar i uleti u plan kodnog imena ,, Siroki Rvackoj po bilo koju cinu :-x
Slobo M . bankar uleti nesretno u crne vode
Emir K zvani Nemanja od uspjesnog rezisera pretvori se u cetnickog djavoljeg advokata . A sekunda ga dijelila da ne skrene na krivi put bas kao i Prlica koji je zapalo pola moje drzave i desetine hiljada ljudi odveo u konc logore . Ni Gernig ni Himler se ne bi postidjeli Prlica ali eto u Sarajevu ga jos uvijek vole :sad: :sad:
Nikola Koljevic , prof eng jeika i knjizevnosti , Sekspirolog , popio dvije pive i otisao u cetnike i tako se uprapasti covjek bolesnom ambicijom da bude koljac . I losom procjenom , kao sto nam porucuje Katarina Kosaca . A tek Biljana P. profesor biologije na PMF u Sarajevu ulica vojvode Stepe Putnika koji je jednom prilkom zapalio Sarajevo pa dobio ulicu ...... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
It_is_a_Leclerc

#838 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by It_is_a_Leclerc »

tnnt wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Razlika između gore pobrajnih procesa i ovog hercegovačkoj šestorci je što su pripadnici Armije R BiH zločine činili ekscesivno, uglavnom bez planiranja, u afektu, iz čistog zla, ali nikako planski s ciljem etničkog čišćenja.
tko je osuđen od glavešina?
kao i Hrvati
Kakvih glavešina ?! Jel znaš ti čitati, Božiji čovječe ?!

Ja ti upravo nacrtao, kao piliću, da niko iz rukovodstva Armije R BiH nije osuđen upravo zato što su zločini koje je činila Armija R BiH bili ekscesivni, provedeni voljom nižerangiranih stručnjaka, a nikako dio udruženog zločinačkog poduhvata s kojim je bio upoznat armijski, a kamoli državni vrh.
Za progone Hrvata iz Posavine se obratiti Draganu Čoviću, pa neka vas spoji na lokalu tri sa Miletom Dodikom.

Hrvatska je, prvostepenom presudom vrhovne ovosvjetovne sudske instance, proglašena državom agresorom kroz projekat udruženog zločinačkog poduhvata koji je počivao na zločinu, progonu, ubistvima, silovanju... To su historijske, političke, ljudske i Božije istine, a sve ostalo je notorno lupetanje jednog trolla s kojim ću, radi svojih dubokih uvjerenja da trolla ne treba hraniti, već ga pustiti da crkne i usmrdi se, ovim postom završiti raspravu.

:run:
tnnt

#839 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

It_is_a_Leclerc wrote: Kakvih glavešina ?! Jel znaš ti čitati, Božiji čovječe ?!

Ja ti upravo nacrtao, kao piliću, da niko iz rukovodstva Armije R BiH nije osuđen upravo zato što su zločini koje je činila Armija R BiH bili ekscesivni, provedeni voljom nižerangiranih stručnjaka, a nikako dio udruženog zločinačkog poduhvata s kojim je bio upoznat armijski, a kamoli državni vrh.
Za progone Hrvata iz Posavine se obratiti Draganu Čoviću, pa neka vas spoji na lokalu tri sa Miletom Dodikom.

Hrvatska je, prvostepenom presudom vrhovne ovosvjetovne sudske instance, proglašena državom agresorom kroz projekat udruženog zločinačkog poduhvata koji je počivao na zločinu, progonu, ubistvima, silovanju... To su historijske, političke, ljudske i Božije istine, a sve ostalo je notorno lupetanje jednog trolla s kojim ću, radi svojih dubokih uvjerenja da trolla ne treba hraniti, već ga pustiti da crkne i usmrdi se, ovim postom završiti raspravu.

:run:
očemu ti pričaš?
u Bošnjačko Hrvatskom ratu je protjerano više Hrvata od Bošnjaka
a ti mi navodiš udruženi zločinački plan Hrvata da protjeramo Bošnjake
a Bošnjaci su protjeravali i ubijali onako usput :-)
Mister Yes

#840 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Mister Yes »

Comrad wrote: I ta prica da hrvati nas ne mrze nas i da su ljubazni prema nama je isto nigdje veze. Pa ja sam to isto dozivio i u sred Beograda. Cak su i mozda ljubazniji i topliji od hrvata. To je samo percepcija jer vecina raje ne ide u Srbiju jer konta da ce ih neko zaklat na granici cim kazu da su iz Sarajeva, a upravo je suprotno.
Da, percepcija je čudo. U svom poslu imam puno kontakta i sa Hrvatskim i sa Srpskim firmama. Neuporedivo prijatniji i ljubazniji su ovi iz Srpskih firmi. Čitao sam i Srpske i Hrvatske forume i neuporedivo više mržnje sam vidio na Hrvatskim forumima. Srbin će napisati "nije bio genocid u Srebrenici" a Hrvat će napisati "nisu vas dovoljno pobili u Srebrenici". Samo jedan primjer.
pemanapemani

#841 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by pemanapemani »

Da je pameti ovim zlotvorima bi sudili Hrvati u BiH.
Ali jok, ono pravi spomenike krivoustom fašisti, pjeva ode politici "humanog preseljenja", uvlači se u šupak četnicima i moli Boga za "branitelje". :-)
Kako bi to fino rekao Isus K. - Bože oprosti im, ne znaju što čine.
megaman4

#842 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by megaman4 »

Mister Yes wrote:
Comrad wrote: I ta prica da hrvati nas ne mrze nas i da su ljubazni prema nama je isto nigdje veze. Pa ja sam to isto dozivio i u sred Beograda. Cak su i mozda ljubazniji i topliji od hrvata. To je samo percepcija jer vecina raje ne ide u Srbiju jer konta da ce ih neko zaklat na granici cim kazu da su iz Sarajeva, a upravo je suprotno.
Da, percepcija je čudo. U svom poslu imam puno kontakta i sa Hrvatskim i sa Srpskim firmama. Neuporedivo prijatniji i ljubazniji su ovi iz Srpskih firmi. Čitao sam i Srpske i Hrvatske forume i neuporedivo više mržnje sam vidio na Hrvatskim forumima. Srbin će napisati "nije bio genocid u Srebrenici" a Hrvat će napisati "nisu vas dovoljno pobili u Srebrenici". Samo jedan primjer.
isto reci i za politiku...Srpska politika ti u oči kaže šta misli, dok Hrvatska politika kaže jedno, misli drugo, a čini sasvim treće, i mnogo je opasnija od ove prve...
stokton

#843 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by stokton »

megaman4 wrote:
Mister Yes wrote:
isto reci i za politiku...Srpska politika ti u oči kaže šta misli, dok Hrvatska politika kaže jedno, misli drugo, a čini sasvim treće, i mnogo je opasnija od ove prve...
Ne bih rekao da su opasniji od četalja, ali to da su perfidniji i dvoličniji, kao što si i sam rekao svakako.
Hrgota

#844 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hrgota »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa dajte se ljudi uozbiljite, majka mu stara...

Jel osuđen Safet Bukvić, Nihad Bojadžić, Sead Hakalović, Hodžić Ferid, Ernes Handžić, Senad Dautović, Nisvet Gasal, Zijad Kurtović ? To su samo neki od ljudi koji su procesuirani za zločine nad hrvatskim stanovništvom, a da je malo zakopati po netu, stranicama sudova, našao bih ti još najmanje 50 takvih... Jel igdje na ovom forumu možete pronaći da mi kukmavčimo nad presudama tim ljudima ?

de bolan, po toj logici i ja mogu nabrajati na stotine tamo nekakvih hrvata koji su osuđeni. ne vjerujem u konstatacije da su zločini i protjerivanja hrvata bili pojedinačni, ekscesivni, iz čistog zla... da ne kažem iz čistog ćeifa :D
odmetnuti

#845 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by odmetnuti »

Hmm.. zašto se u javnosti prešućuje Historijski sporazum Filipović-Karadžić?
Hrgota

#846 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hrgota »

Mister Yes wrote:

fakat je percepcija čudo, ti si najbolji primjer! možda da skočiš do zagreba i muftije dr. aziza hasanovića pa da s njim besjediš o svojim teorijama hrvatske zavjere :D
Ponosan

#847 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Ponosan »

ova presuda u Hagu je veliki udarac nacio-fasistima! istina je pobjedila,iako malo je zakasnila,nakon 20 godina,ali bolje ikad nego nikad! naravno nije kriv sav Hrvatski narod,nego Hrvatska politika tog vremena i njen politicki vrh na celu sa vodjom udruzenog zlocinackog poduhvata Franjom Tudjmanom! narod je tu samo kolateralna steta.... Bosnjaci Hercegovine i dobrim djelom Srednje Bosne su mnogo propatili zbog ove nacio-fasisticke politike HDZ-ovog vrha tog vremena,mogu slobodno reci bez ijednog valjanog razloga,ali to je bila cjena formiranja tzv HZHB u kojoj nije bilo mjesta za ne Hrvate,pa se to moglo postici samo zlocinom,sto je na koncu i ucinjeno u dobroj mjeri,ali Bosnjaka u Hercegovini i srednjoj Bosni danas ima toliko da taj dio BIH nikad nece biti monoetnicki,na zalost kreatora zlocina! glavni preduvjet za pomirenje je istina,a ova presuda u Hagu je prvi korak ka tome....
animals

#848 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by animals »

Ko je god zivio u Bosni, zna da su Hrvati i Muslimani zivjeli stoljecima jedni pored drugi, nikad jeddni sa drugima..otud i danasnje posljedice i mrznja..zalosno ali istinito..i ovi danasnji posjetioci ovoga foruma isto tako rade na tome da se ta dva naroda sve vise mrze..neki forumasi su toliko vec zaludjeni tom mrznjom da iih zalim..provode sate i sate, pisuci postove kojima pokusavaju oprvdati tu svoju bolest koja ih izjeda ko karcinom...ali ako neko napise tisuce i tisuce postova ovdje, onda nesto sa njim nije u redu. ali ako nekome je to sva radost u zivotu onda uzivajte pisuci i dalje postove mrznje...
Hrgota

#849 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hrgota »

AliceInChains wrote:Osim ovoga, ostali dio nebih da komenarisem, @Leclerc je vec uradio.

RS egzistira punim plucima, pogotovo otkad su se Hrvatski predstavnici okrenuli Miloradu Dodiku (doduse se nikad dosad nisu okrenuli od izdajnicke politike), jer ih je ovaj nabijo na mamac sa podrskom uvezi stvaranja treceg, tj. HB. Zamisli, Federacija sredena, Hrvati i Bosnjaci slozni, pa dobro bi politicki tukli tu tvorevinu. A i lakse bi realizirali povratak i Bosnjaka i Hrvata u manji blentitet. Bas toga se pribojavaju Srbi, i zbog toga i na ovoj temi vise kao bubamare, braneci Tudmana i njegovih marijoneta u BIH :-) Jedino, sto Bosnjaci od BH-Hrvatskih lidera i BH-Hrvatskog naroda ocekuju, je rascijep sa ideologijom iz devedesetih. Kad bi pristali na diskontinuitet Praljiceve i Tudmanove politike, dosta bi se usput moglo politicki iznuditi od Bosnjaka i u vezi boljeg polozaja Hrvatskog naroda u FBIH.
ma, prijatelju, u principu se s tobom slažem, ali svi mi dobro znamo da je tvorevina tzv. RS stvorena uz pomoć međunarodne zajednice, i još diše iz razloga samo zato što joj međunarodna zajednica dopušta. doduše, njena opstojnost bi bila uzdrmana da hrvati i bošnjaci politički rade na tome ali ne rade, a to uvijek nije samo zbog toga jer eto dragan čović i HDZ BiH podilaze miloradu dodiku. nemoj misliti da i bošnjačke ili probosanske stranke ne čine iste gluposti. ali ostavimo to po strani, ostavimo i suludu i potpuno pogrešnu politiku hrvatske iz devedesetih prema BiH koja je, priznati ćeš, bila ipak u ratnim i ni malo jednostavnim okolnostima niti za hrvatsku niti za BiH. mislim da si ti spomenuo bivšeg predsjednika hrvatske mesića, a ja sam ti odgovorio i pitao te, što je mesić konkretno učinio za BiH ili za vas bošnjake u 8 godina svog mandata, dakle u poslijeratnom vremenu? što radi predsjednik josipović? moje je mišljenje, i uvjeren sam u to, da ljevičarska hrvatska i josipović ne samo da podilaze dodiku nego direktno sekundiraju beogradu i službenoj beogradskoj politici u BiH, više nego li jedan obični miš dragan čović.
chupacabra

#850 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by chupacabra »

Sa ovom presudom ste zapecaceni za sva vremena. Em ste brojcano pali, em niste ostvarili nijedan od Tudjmanovih ratnih ciljeva, i sad vam jos cijelu ratnu druzinu proglase zlocincima. To ti je ono sto bi se reklo "Zajebo se". Da ste 92 stali na nasu stranu sve je moglo biti drugacije i bolje po vas, a i nas. Ali kakvi, napelo se govno, misli da je srce, pa udri po balijama, cini zlocine, otvaraj logore, kontas pomoci ce majcica Hrvatska. A majcica, to jest maceha, vas odbacila, cim je dobila svoj dio kolaca u Kninu i Slavoniji. Sto je najgore, jos volite macehu, a polako nestajete iz BiH, i to, vidi ironije, svojom greskom. I pustite to da su Bosnjaci cinili iste zlocine kao i vi. Da ne daj Boze jesu, nebi vas danas nikako bilo osim mozda u Sirokom i Grudama. Sta cu vam ja sad. Maceha ide u EU na ljeto, a gdje ste vi. Jos u ustaskom mentalitetu, tugo moja.
Post Reply