Pa sudeci po tome kako se Microsoft proveo u mobilnom svijetu ne ocekuje ih nista dobro. Ni u doba dok je postojao Windows Mobile OS nisu pokazali veliku umjesnost pa su svi ostali mobilni konkurenti bolje stajali od njih i prestizali ih. Od BB, preko WEB OS do Symbiana narocito.Qler wrote:Kupi ih microsoft, eto ispade Elop ipak krtica koja je dosla da oh shebe da se jeftino prosaju. Bas me zanima sta ce biti dalje...
Sada imamo Android, iOS, Firefox, Jolla... WP ako ovako nastavi nema neku perspektivu. Jbg, i ja koristim poslovno Lumia 920 ali osim za pozive i mailove ne mogu su pouzdati u nista vise. Viber ne radi kako treba, bolje preglednike MO dokumenata ima Android, preglednike ostalih dokumenata kao sto je pdf takoder ima Android bolje... Polagao sam nade da ce Nokia ipak razvijati ovaj WP samostalno i donijeti mu te prednosti. Ovako, pod MS kapom... Tesko.
Nokia me razocarala prvo sa Symbianom i potpunim napustanjem te platforme a onda sto su napravili sjajni Mee Go i napustili i to.