koji si ti troll- divim ti se!nosara wrote:Metropola...
kad porastem, želim biti nosara
koji si ti troll- divim ti se!nosara wrote:Metropola...
Pa kažu da se svi slažu da se zgrada nova zgrada izgradi 30 metara iza te stare nije sad da ih sele u Rosulje.Pet do trinest wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/problemi ... /140902014
Sta ako neko ne zeli da iseli odavde,citav zivot zivio tu i sad je kao "primoran"da prihvati nesto sto ne zeli?
Sto ne bi zelio? dobit ce isti takav stan samo 60 godina noviji, 30 m dalje od postojeceg..Pet do trinest wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/problemi ... /140902014
Sta ako neko ne zeli da iseli odavde,citav zivot zivio tu i sad je kao "primoran"da prihvati nesto sto ne zeli?
ovo je ok sa punom linijom,prije je moglo skretanje kada je bila jedna traka prema skenderiji sada to zakonski nije moguce jer su dvije trake a ove "crtace" niko nije obavjestio da treba izcrtati nove a ne sablonirati po starommk ultra wrote:stajali su danas baš ovdje gdje je slikanobitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....![]()
dva su auta stajala dok su im pisali kaznu, trećeg su zaustavljali... to je bilo za 1minut dok sam prošao tuda
A trotoar tj. pješačku zonu su toliko proširili da, osim što mami volan-papke, oduzima svu dosadašnju zelenu površinu pa se nemaju gdje posaditi stablaHemera wrote:ono što mi se ne sviđa je da nisu stavili one uzdignute ivičnjake,inače longitudinala je novi parking u dužini 700 metara,papcima će biti drago da parkiraju na trotoaru
mislim da su tu planirali biciklističku stazu. zato je toliko široka.Hajlac wrote:A trotoar tj. pješačku zonu su toliko proširili da, osim što mami volan-papke, oduzima svu dosadašnju zelenu površinu pa se nemaju gdje posaditi stablaHemera wrote:ono što mi se ne sviđa je da nisu stavili one uzdignute ivičnjake,inače longitudinala je novi parking u dužini 700 metara,papcima će biti drago da parkiraju na trotoaru![]()
![]()
Crna cesta, crn trotoar(asfalt pun bitumena) - ima da prži sljedeće ljeto kad sunce upekne.
A kako 40 m u produžetku može skretati lijevo?Red Wolf wrote: ovo je ok sa punom linijom,prije je moglo skretanje kada je bila jedna traka prema skenderiji sada to zakonski nije moguce jer su dvije trake a ove "crtace" niko nije obavjestio da treba izcrtati nove a ne sablonirati po starom
Hajlac wrote: Crna cesta, crn trotoar(asfalt pun bitumena) - ima da prži sljedeće ljeto kad sunce upekne.
Sta ba,o cemu ti to??rimac wrote:A kako 40 m u produžetku može skretati lijevo?Red Wolf wrote: ovo je ok sa punom linijom,prije je moglo skretanje kada je bila jedna traka prema skenderiji sada to zakonski nije moguce jer su dvije trake a ove "crtace" niko nije obavjestio da treba izcrtati nove a ne sablonirati po starom
Ako su to planirali, notorna je glupost kad svi znamo (pa i vrli "planeri") da na istoj toj dionici (Hrasno-Skenderija) postoji idealan pravac za biciklističku stazu: Vilsonovo šetalište na koje se nadovezuje ulica iza Robota + već relativno uslovna "staza" dalje niz Miljacku sve do Studentskih domova!RahatHurmašica wrote:mislim da su tu planirali biciklističku stazu. zato je toliko široka.Hajlac wrote:A trotoar tj. pješačku zonu su toliko proširili da, osim što mami volan-papke, oduzima svu dosadašnju zelenu površinu pa se nemaju gdje posaditi stablaHemera wrote:ono što mi se ne sviđa je da nisu stavili one uzdignute ivičnjake,inače longitudinala je novi parking u dužini 700 metara,papcima će biti drago da parkiraju na trotoaru![]()
![]()
Crna cesta, crn trotoar(asfalt pun bitumena) - ima da prži sljedeće ljeto kad sunce upekne.

Prođi malo ulicama Mostara ili Bihaća da vidiš šta je grad pun zelenila-drveća. Sarajevo sve više postaje grad betona/asfalta.neki wrote:Hajlac wrote: Crna cesta, crn trotoar(asfalt pun bitumena) - ima da prži sljedeće ljeto kad sunce upekne.![]()
![]()
![]()
ne mogu da vjerujem![]()
nije tebi lako..
nimalo
Ne govorim o nedostatku zelenila, vec o cinjenici da tebi ni boja asfalta ne odgovara..Hajlac wrote:Prođi malo ulicama Mostara ili Bihaća da vidiš šta je grad pun zelenila-drveća. Sarajevo sve više postaje grad betona/asfalta.neki wrote:Hajlac wrote: Crna cesta, crn trotoar(asfalt pun bitumena) - ima da prži sljedeće ljeto kad sunce upekne.![]()
![]()
![]()
ne mogu da vjerujem![]()
nije tebi lako..
nimalo
Slijepo pored očiju
Ja si fino upalim klimu u autu i zalibo me za CO2, SO2 i 48C na cesti a još bitumen ispušta kancerogene gasove...
Pričaš o nekoliko staza a vrli oci grada nisu ni jednu jedinu još napravili tj. uvezali, iako su već x puta obećavali i mazali oči narodu, pogotovo pred izboreHajvan wrote:sjo…
ispade da samo jedna biciklistička staza treba![]()
![]()
trebaju na oba pravca…
trebaju na svim znacajnijim pravcima…
niti jedna ulica nije kompletna, ako nema i biciklističku stazu..
to su standardni ovih naprednih, poslednjih nekoliko desetljeca…
no, ne da mi se više raspravljat..
ovdje ionako svako svoj monolog vodi sam s sobom….
Pa jadan ne bio nije problem u pukoj boji asfalta - ne pravi se lud - već u materijalu koji daje tu crnu boju. Valjda znaš razlikovati prijeratni asfalt što na cesti što na pješačkim stazama od ovog novog punog bitumena.neki wrote:Ne govorim o nedostatku zelenila, vec o cinjenici da tebi ni boja asfalta ne odgovara..Hajlac wrote:Prođi malo ulicama Mostara ili Bihaća da vidiš šta je grad pun zelenila-drveća. Sarajevo sve više postaje grad betona/asfalta.Hajlac wrote: Crna cesta, crn trotoar(asfalt pun bitumena) - ima da prži sljedeće ljeto kad sunce upekne.
Slijepo pored očiju
Ja si fino upalim klimu u autu i zalibo me za CO2, SO2 i 48C na cesti a još bitumen ispušta kancerogene gasove...
Savjetujem ti da ne trazis u svemu dlaku u jajetu, zivot ce ti biti ljepsi..Hajlac wrote:Pa jadan ne bio nije problem u pukoj boji asfalta - ne pravi se lud - već u materijalu koji daje tu crnu boju. Valjda znaš razlikovati prijeratni asfalt što na cesti što na pješačkim stazama od ovog novog punog bitumena.neki wrote: Ne govorim o nedostatku zelenila, vec o cinjenici da tebi ni boja asfalta ne odgovara..
Za tvoju informaciju, taj bitumen je toksičan(derivat nafte) i svak ko ljeti hoda ili vozi bicikl po ovim dionicama s novim asfaltom dobro zna kako em smrdi em bude puno vrući od klasičnog sivog
Ako nisi znao, sve crno puno više prži na suncu nego svijetlo. (moram ovako arogantno jer ti se sva "reakcija" svela na ismijavanje)
Kakva je na glavnoj saobraćajnici od Ilidže do Centra koja je rađena oko 2005?neki wrote:Savjetujem ti da ne trazis u svemu dlaku u jajetu, zivot ce ti biti ljepsi..Hajlac wrote:Pa jadan ne bio nije problem u pukoj boji asfalta - ne pravi se lud - već u materijalu koji daje tu crnu boju. Valjda znaš razlikovati prijeratni asfalt što na cesti što na pješačkim stazama od ovog novog punog bitumena.neki wrote: Ne govorim o nedostatku zelenila, vec o cinjenici da tebi ni boja asfalta ne odgovara..
Za tvoju informaciju, taj bitumen je toksičan(derivat nafte) i svak ko ljeti hoda ili vozi bicikl po ovim dionicama s novim asfaltom dobro zna kako em smrdi em bude puno vrući od klasičnog sivog
Ako nisi znao, sve crno puno više prži na suncu nego svijetlo. (moram ovako arogantno jer ti se sva "reakcija" svela na ismijavanje)
Asfalt je sasvim uredu, i za 5 godina ce mu boja biti identicna kao tom tvom 'savrsenom' prijeratnom
Ista kao i bilo gdje u svijetu..Hajlac wrote:Kakva je na glavnoj saobraćajnici od Ilidže do Centra koja je rađena oko 2005?neki wrote:Savjetujem ti da ne trazis u svemu dlaku u jajetu, zivot ce ti biti ljepsi..Hajlac wrote:
Pa jadan ne bio nije problem u pukoj boji asfalta - ne pravi se lud - već u materijalu koji daje tu crnu boju. Valjda znaš razlikovati prijeratni asfalt što na cesti što na pješačkim stazama od ovog novog punog bitumena.
Asfalt je sasvim uredu, i za 5 godina ce mu boja biti identicna kao tom tvom 'savrsenom' prijeratnom
Kad već spominješ, neki dan nakon 100 godinaHemera wrote:ispucao i izgleda ko žvaka sav valovit i nikakav![]()
Ne KAO nego furaju svaki božiji danHajlac wrote:Kad već spominješ, neki dan nakon 100 godinaHemera wrote:ispucao i izgleda ko žvaka sav valovit i nikakav![]()
u komercijali kad osjetim oko Otoke sve udubljenja/rupe oko šahtova u krajnjoj desnoj traci, hebote kao da šleperi tuda furaju a ne autobusi(za šta je i namijenjena). KvaLJtetno urađeno.