Rekao je na OBN-u da će biti neka komisija za primanje u članstvo, da neće svako moći ući...JThomas wrote:najveće iskušenje za novu stranku će biti upravo povući granicu - ti možeš a ti ne možeš. nadam se za dobro svih nas da neće primati i kuntu i pantu "da nas bude više", a naročito kuntu i pantu iz postojećih stranaka...
Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Golf 6 80 KS
#827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja ne vidim da je on neki hrvat, pogotovo ne "veliki" poput hercegovačkih 'dz-ovacadustaban wrote:V
Ono sto je zabrinjavajuce jeste sto ni Zeljko Komsic, bez obzira sto je rijec o Hrvatu omiljenom medju Bosnjacima, ne posjeduje integrativno svojstvo. Apsurdno zvuci, ali taj hrvat je u svom narodu manje omiljen od Edhema Bicakcica! Kako Srbi gledaju na nosioce zlatnih ljiljana ne treba ni spominjati.
Ali tu se ne moze nista uciniti. Takva osoba koja ce biti politicki jednako prihvatljiva svima u BiH se jos nije rodila. Anu Mirjanu Racanovic su zaista svi voljeli (i svi pozeljeli!) ali vidjeli bi smo sta bi bilo da je ta ljepotica osnovala stranku!
:
moje simpatije bere upravo na koceptu bosanstva, i što je u mješanom braku, dakle prije da je Bosanac, i to onaj pravi "miješani" koji su jedina perspektiva ove zemlje, i to oni BUKVALNI u smislu da im samo ime i prezime bude mješano tipa Hadžimustafić Nina, Divković Miralem, Hadžić Mario, Marić Selma..... gdje ih neće moći "privući" čisto nacionalistički koncepti i stranke tipa HDZ; SDA; SDS koji UBIJAJU ovu zemlju svaka na svoj način.... nego koji mogu biti isključivo i jedino po prirodi stvari biti probosanski orijentisani, orijentisani zemlji Bosni i samo tako pobjediti ove nesreće koje jašu od 90tih na ovamo
zna li kojim slučajem kako se Komšićeva djeca zovu ??
-
oridjidji
#828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E nek su Tihi, Bakir, Zlaja, Komsic bolji politicari od Hareta. Po meni je mnogo bolji politicar od ostalih koje sam pomenuo, njegov najveci problem je sto SBiH nije imao jaka stranacka imena, te jos koju harizmaticnu licnost u stranci koja bi ga mogla nasljediti i povuci simpatije naroda, te ocuvati snagu stranke.Sto se tice njihovih planova i pokusaja da se doprinese drustvu na ekonomskom polju, oni jednostavno nisu imali dobre koalicijske partnere koji bi ucestvovali u realizaciji mnogih pokusaja da se privuku strani investitori u BiH. Gledajuci SDA i SDP razumno je i zasto je to tako bilo u FBiH. Sami bolju klimu u BiH nisu mogli stvoriti.Paranoid wrote:Ponavljam se jbg..ali moram...Mi BOLJEG od ŽK nemamo, ako neko misli da ima bolji nek se izjasni!antimobbing wrote: Preciznije, Harisa su ''našminkali'' i prodali kao ''jakog'' narodu razvučene pamti. Sa druge strane, daleko od toga da je Željko isti kao i Haris ali treba napraviti detaljnu analizu …
-
Golf 6 80 KS
#829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako je uspjelo Goraždu ne znam, ali svaka im častShahab wrote: To je suština i rješenje svih naših problema. Pogledajte primjer Goražda...tamo niko ne spominje načelnika opštine ili besmislene politikantske spletke beskorisnih partijskih aparatčika. U Goraždu imaju dvojicu jakih biznismena koji su kreirali malo privredno čudo. Organizirali su radno intenzivne biznise koji su integrisani u njemačku izvoznu supersilu, dakle pokrenuli su biznise koji su samoodrživi i generišu nova radna mjesta. To su bitni ljudi za jednu lokalnu zajednicu, poduzetnici koji stvaraju novu vrijednost i radna mjesta. U Goraždu gotovo da nema nezaposlenih, čak i uvoze radnu snagu iz okolnih mjesta u RS i iz Srbije... Dakle treba samo poredati sistem vrijednosti i maligni SDA-SDP komunizam će se urušiti samo od sebe.. To bi trebala biti Komšićeva uloga (i ljudi koji stoje iza njega) da uspostave sistem vrijednosti koji će pogodovati zdravim članovima društva i restaurišu moralne vrijednosti u politici, da protjeraju balkan iz naših života. Sve suprotno onome što su radili kriminogena SDA i njena sestra blizanka SDP. Pogotovo će biti velika greška bilo kakva koalicija DF sa SDA.
da će taj recept zaživit u BH, dabogda
pored boljševičkih dinosaura SDP-ovaca i ništa boljih SDA-ovaca, nacionalistički orijentisanih HDZ-ovaca dabogda IKAD
i ja se nadam da će taj smjer i ulogu odigrat upravo DF, vidjet ćemo
- dustaban
#830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bojim se da me nisi ispravno shvatio. Kad velicam Lagumdzijinu personalnost to cinim sa gorcinom jer se radi o teskom negativcu. Dakle sve ono kako si ga ti opisao, ja potpisujem.Shahab wrote:Golf 6 80 KS wrote:Laguzija je običan narcisoid kao i većina sdp-ovaca, koji imaju stari komunističko-boljševički mentalni sklop, bit će onako kako ja kažem ili nikako, koncept staljinista samo malo prilagođeno modernijem vremenu, gdje se baš neistomišljenici ne mogu bukvalno poslati na goli otok, a rado bi to oni, vjerovatno bi da je vrijeme udbe, Komšić završio na golom otokudustaban wrote:Kratak rezime:
Komsicev personalni kapacitet nije ni blizu Lagumdzijinom.
dakle, ove ušminkane komunjare poput laguzije i co. je jednostavno pregazilo vrijeme, nisu bili sposobni da postanu savremen zapadne socijaldemokrate sa svojim boljševičko-staljinističkim mentalnim sklopom, koji bi gradio opet neki socijalizam gdje bi oni vodili glavnu riječ, a ne biznismeni i sama ekonomija
oni su dinosaur koji treba da izumre, i to će im se i desiti, već na narednim izborima
Ali mi se moramo nauciti REALNOM sagledavanju stvari. To sto su nasi igraci slabi igraci je veci problem od jakih protivnika. Da je nama Dodika upregnuti da radi za BiH kao sto je razgradjuje bilo bi kudikamo korisnije od ovoga sto za interes te iste drzave rade "dokazane patriote" poput Svena Alkalaja!
-
oridjidji
#831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista od te ljubavi. 
- dustaban
#832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nebitno je kako se zovu, bitno je da su Komšičeva a ne komšijina!Golf 6 80 KS wrote: Zna li kojim slučajem kako se Komšićeva djeca zovu ??
- JThomas
#833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vidjećemo, zov masovnosti je dosta jak i tu je lako pasti u zamku. iskušenje je veliko - hajd' da je više članova, članarina, glasača, volontera...ultima_palabra wrote:Rekao je na OBN-u da će biti neka komisija za primanje u članstvo, da neće svako moći ući...JThomas wrote:najveće iskušenje za novu stranku će biti upravo povući granicu - ti možeš a ti ne možeš. nadam se za dobro svih nas da neće primati i kuntu i pantu "da nas bude više", a naročito kuntu i pantu iz postojećih stranaka...
-
nelle_tz
#834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta čovjek kaže o sebiGolf 6 80 KS wrote:ja ne vidim da je on neki hrvat, pogotovo ne "veliki" poput hercegovačkih 'dz-ovacadustaban wrote:V
Ono sto je zabrinjavajuce jeste sto ni Zeljko Komsic, bez obzira sto je rijec o Hrvatu omiljenom medju Bosnjacima, ne posjeduje integrativno svojstvo. Apsurdno zvuci, ali taj hrvat je u svom narodu manje omiljen od Edhema Bicakcica! Kako Srbi gledaju na nosioce zlatnih ljiljana ne treba ni spominjati.
Ali tu se ne moze nista uciniti. Takva osoba koja ce biti politicki jednako prihvatljiva svima u BiH se jos nije rodila. Anu Mirjanu Racanovic su zaista svi voljeli (i svi pozeljeli!) ali vidjeli bi smo sta bi bilo da je ta ljepotica osnovala stranku!
:
moje simpatije bere upravo na koceptu bosanstva, i što je u mješanom braku, dakle prije da je Bosanac, i to onaj pravi "miješani" koji su jedina perspektiva ove zemlje, i to oni BUKVALNI u smislu da im samo ime i prezime bude mješano tipa Hadžimustafić Nina, Divković Miralem, Hadžić Mario, Marić Selma..... gdje ih neće moći "privući" čisto nacionalistički koncepti i stranke tipa HDZ; SDA; SDS koji UBIJAJU ovu zemlju svaka na svoj način.... nego koji mogu biti isključivo i jedino po prirodi stvari biti probosanski orijentisani, orijentisani zemlji Bosni i samo tako pobjediti ove nesreće koje jašu od 90tih na ovamo
http://www.youtube.com/watch?v=8Ri7-aZJOrQ
Šta ima loše što se čovjek izjašnjava kao Hrvat?Bi li to nešto bilo bolje da se izjasni kao Hercegovac, Krajišnik,Posavljak, Bosanac, kosmopolita, Marsovac? Ovo bosanstvo je iluzija,etnička pripadnost je nebitna, bitna je sposobnost, poštenje, vizija koje kod naših političara nema.
-
VjecitiStudent
#835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A komisijom predsjedava ... Nosara?ultima_palabra wrote:Rekao je na OBN-u da će biti neka komisija za primanje u članstvo, da neće svako moći ući...JThomas wrote:najveće iskušenje za novu stranku će biti upravo povući granicu - ti možeš a ti ne možeš. nadam se za dobro svih nas da neće primati i kuntu i pantu "da nas bude više", a naročito kuntu i pantu iz postojećih stranaka...
- Shahab
#836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Predsjedništvo BiH oduzelo je ministru inostranih poslova Zlatku Lagumdžiji mogućnost da predlaže ambasadore i konzule BiH, jer se on protivio imenovanju Zlatka Miletića za ambasadora u ministarstvu inostranih poslova. (Riječ je o poziciji u sjedištu ministarstva inostranih poslova, znači imenovani ima zvanje ambasadora i smješten je u Sarajevu. Svaki narod ima pravo na dva ovakva ambasadora i njihova funkcija je manje više protokolarna).
Lagumdžija se nedavno usprotivio namjeri Predsjedništva da Miletića imenuje na rečenu poziciju. Interesantno je znati da je Miletić svojevremeno bio čovjek od najvećeg povjerenja Zklatka Lagumdžije. Međutim, izgubio je tu poziciju nakon što je kao direktor FUP-a pokrenuo poznati slučaj „Reket“ u kojem su Lagumdžija, Damir Hadžić i Sejo Hasibović bili osumnjičeni/optuženi da su pokušali reketirati Nihada Imamovića, tadašnjeg čelnika „ASA“ grupacije. Sve to je snimljeno, Imamović je reketiranje javno potvrdio, ali niko nije odgovarao zbog toga.
Predsjedništvo se zaista potrudilo da cijeli ovaj slučaj bude pravi „cinični bonbon“, jer će Miletića imenovati na poziciju ambasadora čiji je zadatak prikupljanje informacija o organizovanom kriminalu.
„Nisu dobri postupci Predsjedništva“, kratko je rekao Lagumdžija.
Nedavno, kada je Predsjedništvo BiH imalo namjeru da imenuje Miletića, Lagumdžija je odbio da uđe na sastanak sa Nebojšom Radmanovićem, Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem.
„Ušao ti ne ušao Zlatko, mi ćemo njega prije ili poslije imenovati“, rekao je tada Radmanović Lagumdžiji, koji je „peglao“ hodnik.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici poziciju ministra inostranih poslova BiH svelo na skoro protokolarnu funkciju.
Predsjedništvo je donijelo odluku da od danas ministar inostranih poslova više ne može predlagati ambasadore i konzule, što do sada nije bio slučaj. Do sada se nijedno od imenovanja ambasadora i konzula BiH nije moglo desiti, a da prijedlozi za te pozicije ne stignu od ministra inostranih poslova.
- ultima_palabra
#837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nosara, bič božjiVjecitiStudent wrote:A komisijom predsjedava ... Nosara?ultima_palabra wrote:Rekao je na OBN-u da će biti neka komisija za primanje u članstvo, da neće svako moći ući...JThomas wrote:najveće iskušenje za novu stranku će biti upravo povući granicu - ti možeš a ti ne možeš. nadam se za dobro svih nas da neće primati i kuntu i pantu "da nas bude više", a naročito kuntu i pantu iz postojećih stranaka...
-
Golf 6 80 KS
#838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
IMA !!!nelle_tz wrote:Šta čovjek kaže o sebiGolf 6 80 KS wrote:ja ne vidim da je on neki hrvat, pogotovo ne "veliki" poput hercegovačkih 'dz-ovacadustaban wrote:V
:
http://www.youtube.com/watch?v=8Ri7-aZJOrQ
Šta ima loše što se čovjek izjašnjava kao Hrvat?Bi li to nešto bilo bolje da se izjasni kao Hercegovac, Krajišnik,Posavljak, Bosanac, kosmopolita, Marsovac? Ovo bosanstvo je iluzija,etnička pripadnost je nebitna, bitna je sposobnost, poštenje, vizija koje kod naših političara nema.
jer kao Bosanac će privući sve one kojima više pun kurac evo 20 godina "velikih" Hrvata, Srba, Bošnjaka, Muslimana, kuraca-palaca, koji se pozivaju na nacionalnu ugroženost, vitalni interes, pičku materinu, a koji su iza te maske nacionalizma obični banditi koji sve rade u interesu svog ličnog bogaćenja
jednostavno treba nova snaga koja će to vieš da sjebe, koja će biti isključivo PROBOSANSKA i s te nacionalne strane zatvorit tu priču, te rahat se onda posvetiti drugim pitanjima, ekonomiji prvenstveno
-
oridjidji
#839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto prije postanemo prihvatljivi jedno drugima po tome kakvi smo ljudi, umjesto kakva su nam imena, te budemo respektovali zelje drugih naroda i trazili zajednicki dogovor u stvarima u kojima se mozemo dogovoriti, BiH ce krenuti naprijed. Ono sto Bosnjacima, Srbima i Hrvatima za sada treba jeste dogovor, odredjivanje zajednickog praga dokle se moze ici da se nebi povrijedilo ono necije ja ili mi. Sto se prije zabavimo radom, umjesto ubleharenjem i vjecitim ustavnim promjenama, bice nam bolje. Ako nastavimo ovako, bolji zivot ce i dalje prolaziti pored naroda i takvo sto nece promjeniti ni Komsic, ni DF, niko ko ce doci kasnije.
-
nelle_tz
#840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Agresivno bosanstvo je isto što je i agresivno jugoslovenstvo bilo.
Mišljenje Tita o Jugoslovenima: "Oni brkaju jedinstvo naroda sa likvidacijom nacija i stvaranjem nečeg novog, VJEŠTAČKOG, to jest jedne jedinstvene jugoslovenske nacije, što pomalo liči na asimilaciju i birokratsku centralizaciju, na unitarizam i HEGEMONIZAM."(Kongres SKJ ,decembar 1964. godine)
Bosni su potrebni ljudi koji će raditi da nam svima bude bolje.Ne vidim nikakvu razliku između agresivnog srpstva, bošnjaštva, bosanstva.Trebaju nam pošteni, stručni ljudi, promjena mentaliteta.
Nije bitno kako se Željko izjašnjava, bitni su rezultati.
Mišljenje Tita o Jugoslovenima: "Oni brkaju jedinstvo naroda sa likvidacijom nacija i stvaranjem nečeg novog, VJEŠTAČKOG, to jest jedne jedinstvene jugoslovenske nacije, što pomalo liči na asimilaciju i birokratsku centralizaciju, na unitarizam i HEGEMONIZAM."(Kongres SKJ ,decembar 1964. godine)
Bosni su potrebni ljudi koji će raditi da nam svima bude bolje.Ne vidim nikakvu razliku između agresivnog srpstva, bošnjaštva, bosanstva.Trebaju nam pošteni, stručni ljudi, promjena mentaliteta.
-
Golf 6 80 KS
#841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to nema veze sa onim što ja govorimnelle_tz wrote:Agresivno bosanstvo je isto što je i agresivno jugoslovenstvo bilo.
reci ti meni i odredi šta su ovi dole po naciji, a zečati "prirodnim" ljubavnim putem dvoje ljudi različitih nacija
Pašić Ivana
Marić Mirela
Hadžić Dario
Miletić Eldar
Hodžić Danijela
Ivanković Selma
Musatafić Sandra
Nikešić Azur
...........
- Pasiflora
#842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nadam se da će Željko i ljudi oko njega ovo shvatiti. Najpametnije bi mu bilo da u prvom javnom nastupu (po osnivanju stranke) lijepo kaze: "Limebo ona stvar koje je bilo ko nacionalnosti sve dok je pošten i želi raditi za zajedničko dobro ili je nepošten i destruktivan - u DF mogu samo ovi prvi!"nelle_tz wrote:Bosni su potrebni ljudi koji će raditi da nam svima bude bolje.Ne vidim nikakvu razliku između agresivnog srpstva, bošnjaštva, bosanstva.Trebaju nam pošteni, stručni ljudi, promjena mentaliteta.
-
nelle_tz
#843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako si ti opterećen brojanjem krvnih zrnaca, ja nisam.Postoji 8000 Bošnjaka katolika u Mađarskoj koji se tako izjašnjavaju, kao Bošnjaci, bez obzira što nemaju arapska imena.Golf 6 80 KS wrote:to nema veze sa onim što ja govorimnelle_tz wrote:Agresivno bosanstvo je isto što je i agresivno jugoslovenstvo bilo.
reci ti meni i odredi šta su ovi dole po naciji, a zečati "prirodnim" ljubavnim putem dvoje ljudi različitih nacija
Pašić Ivana
Marić Mirela
Hadžić Dario
Miletić Eldar
Hodžić Danijela
Ivanković Selma
Musatafić Sandra
Nikešić Azur
...........
http://www.slobodnaevropa.org/content/b ... 29267.html
Ko sam ja da njima govorim da su oni Hrvati, Srbi, Hercegovci, Podrinjci, Bosanci,Svetotomaćani i Principanci.Okolina određuje identitet.Željko se sigurno neće uhvatiti na te gluposti, da brojimo jedni drugima krvNA ZRNCA i govorimo šta smo.Ovo društvo može naprijed samo se okrenemo poslu, radu, poštenju, ostavimo se nacionalizma i unitarizma.Oboje je opasno.Poštujmo to da smo različiti.
Željko može biti i Kinez,može se slikati u dresu Kine, navijati za Kinu na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, ali ako će njegova politika donijeti dobro svima nama, ima moj glas.
-
Golf 6 80 KS
#844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nelle_tz wrote:Ako si ti opterećen brojanjem krvnih zrnaca, ja nisam.Postoji 8000 Bošnjaka katolika u Mađarskoj koji se tako izjašnjavaju, kao Bošnjaci, bez obzira što nemaju arapska imena.Golf 6 80 KS wrote:to nema veze sa onim što ja govorimnelle_tz wrote:Agresivno bosanstvo je isto što je i agresivno jugoslovenstvo bilo.
Pašić Ivana
Marić Mirela
Hadžić Dario
Miletić Eldar
Hodžić Danijela
Ivanković Selma
Musatafić Sandra
Nikešić Azur
...........
http://www.slobodnaevropa.org/content/b ... 29267.html
Ko sam ja da njima govorim da su oni Hrvati, Srbi, Hercegovci, Podrinjci, Bosanci,Svetotomaćani i Principanci.Okolina određuje identitet.Željko se sigurno neće uhvatiti na te gluposti, da brojimo jedni drugima krvNA ZRNCA i govorimo šta smo.Ovo društvo može naprijed samo se okrenemo poslu, radu, poštenju, ostavimo se nacionalizma i unitarizma.Oboje je opasno.Poštujmo to da smo različiti.
Željko može biti i Kinez,može se slikati u dresu Kine, navijati za Kinu na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, ali ako će njegova politika donijeti dobro svima nama, ima moj glas.
pa ti si polupo lončiće totalno
ja ti upravo govorim obrnuto, ovima koje sam ti dao na spisak I NE MOŽEŠ BROJAT krvne zrnce i da hoćeš
i pravo je u tome i poenta, što ih vi NACIONALISTI nećete moći i ne možete strpat niti u jedan svoj tabor, niti oni sami sebe, jer svi veliki nacionalisti osjećaju animozitet na granici sa mržnjom prema "mješancima" jer ih jebe činjenica što su oni "nesigurni" ko biva ne znaju da li su ovo ili ono
tako da oni mogu biti samo to što i jesu, BOSANCI, na jebenu žalost tebe i sličnih tebi
-
nelle_tz
#845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam čime sam ja zaslužio da se mene nazove nacionalistom.Nisam nigdje spomenuo mješance, naveo sam ti primjer Bošnjaka katolika iz Mađarske koji sebe zovu tako.Hrvat može biti i onaj islamske vjere, budističke, pravoslavne.Bošnjak može biti i ateista,agnostik, protestant.Ti ovdje osuđuješ ljude koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati, Srbi.Jedini nacionalista ovdje si ti.Agresivni unitarizam može samo uništiti zemlju.Poštujmo različitosti, pokušajmo se negdje naći, na nečemo što možemo.Znači, sad ako je Željko Hrvat, ja treba da ga mrzim zato što je on Hrvat, a nije Bosanac, Srbin, Bošnjak?Trebam da mrzim Misimovića zato što je Srbin ili Stevanovića zato što se ne izjašnjavaju kao Bosanci? Ponavljam ti da nama ne trebaju imena, nego nam trebaju ljudi koji će raditi, zaposliti mlade, dati ljudima normalne penzije, napraviti puteve.To ti neće dati ni Bosanac, ni Bošnjak, ni Srbin, ni Hrvat, nego pošten, sposoban, odgovoran političar sa imalo morala u sebi.
-
Golf 6 80 KS
#846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
opet si izlupao lončiće ili uskršnja jaja, kako god, a ja ne mogu više da se zamaram da ti objašnjavam kako je 2+2=4nelle_tz wrote:Ne znam čime sam ja zaslužio da se mene nazove nacionalistom.Nisam nigdje spomenuo mješance, naveo sam ti primjer Bošnjaka katolika iz Mađarske koji sebe zovu tako.Hrvat može biti i onaj islamske vjere, budističke, pravoslavne.Bošnjak može biti i ateista,agnostik, protestant.Ti ovdje osuđuješ ljude koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati, Srbi.Jedini nacionalista ovdje si ti.Agresivni unitarizam može samo uništiti zemlju.Poštujmo različitosti, pokušajmo se negdje naći, na nečemo što možemo.Znači, sad ako je Željko Hrvat, ja treba da ga mrzim zato što je on Hrvat, a nije Bosanac, Srbin, Bošnjak?Trebam da mrzim Misimovića zato što je Srbin ili Stevanovića zato što se ne izjašnjavaju kao Bosanci? Ponavljam ti da nama ne trebaju imena, nego nam trebaju ljudi koji će raditi, zaposliti mlade, dati ljudima normalne penzije, napraviti puteve.To ti neće dati ni Bosanac, ni Bošnjak, ni Srbin, ni Hrvat, nego pošten, sposoban, odgovoran političar sa imalo morala u sebi.
a jesi li razmišljao o Bosancu kao poštenom, sposobnom i odgovornom političaru koji će biti posvećen ekonomiji i u prvom redu biti patriootski probosanski orijentisan
JA takvog vidim Komšića, možda ti ili neko drugi vidite nešto drugo
- shiljak
#847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa to je i rekao, šta ste do sad pratili?Pasiflora wrote:Nadam se da će Željko i ljudi oko njega ovo shvatiti. Najpametnije bi mu bilo da u prvom javnom nastupu (po osnivanju stranke) lijepo kaze: "Limebo ona stvar koje je bilo ko nacionalnosti sve dok je pošten i želi raditi za zajedničko dobro ili je nepošten i destruktivan - u DF mogu samo ovi prvi!"nelle_tz wrote:Bosni su potrebni ljudi koji će raditi da nam svima bude bolje.Ne vidim nikakvu razliku između agresivnog srpstva, bošnjaštva, bosanstva.Trebaju nam pošteni, stručni ljudi, promjena mentaliteta.
-
MUNAFIK
#848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podrzavam...nelle_tz wrote:Ne znam čime sam ja zaslužio da se mene nazove nacionalistom.Nisam nigdje spomenuo mješance, naveo sam ti primjer Bošnjaka katolika iz Mađarske koji sebe zovu tako.Hrvat može biti i onaj islamske vjere, budističke, pravoslavne.Bošnjak može biti i ateista,agnostik, protestant.Ti ovdje osuđuješ ljude koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati, Srbi.Jedini nacionalista ovdje si ti.Agresivni unitarizam može samo uništiti zemlju.Poštujmo različitosti, pokušajmo se negdje naći, na nečemo što možemo.Znači, sad ako je Željko Hrvat, ja treba da ga mrzim zato što je on Hrvat, a nije Bosanac, Srbin, Bošnjak?Trebam da mrzim Misimovića zato što je Srbin ili Stevanovića zato što se ne izjašnjavaju kao Bosanci? Ponavljam ti da nama ne trebaju imena, nego nam trebaju ljudi koji će raditi, zaposliti mlade, dati ljudima normalne penzije, napraviti puteve.To ti neće dati ni Bosanac, ni Bošnjak, ni Srbin, ni Hrvat, nego pošten, sposoban, odgovoran političar sa imalo morala u sebi.
Sto se tice stranke, nema sumnje da ce tamo biti i ubacenih elemenata ali i ublehara raznih vrsta koji se godinama vuku po NVO sektoru i tu i tamo odrade kakav posao za neku PARTIJU (po pravilu SDP)...
Nadam se da takvi nece voditi glavnu rijec, a vec po FB profilima slicnih mogu vidjeti da su dobro zagrijani da se i tu malo uhljebe...
-
nelle_tz
#849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne gledam Komšića kako ga ti gledaš, ja gledam Komšića kao političara, apsolutno me ne zanima sta on jeste ili šta on nije, nimalo mi ne smeta što je čovjek Hrvat.Drago mi je vidjeti da Hrvat voli BiH, kao i Srbin, kao i Bošnjak, Jevrej, Albanac, Ukrajinac, Italijan.To što ti propagiraš je unitarizam.Onaj opasni koji drugima govori:" Ako nisi sa mnom, protiv mene si." Nama neće dati posao njegov Zlatni ljiljan, nego njegov rad( ako ga bude).Golf 6 80 KS wrote:opet si izlupao lončiće ili uskršnja jaja, kako god, a ja ne mogu više da se zamaram da ti objašnjavam kako je 2+2=4nelle_tz wrote:Ne znam čime sam ja zaslužio da se mene nazove nacionalistom.Nisam nigdje spomenuo mješance, naveo sam ti primjer Bošnjaka katolika iz Mađarske koji sebe zovu tako.Hrvat može biti i onaj islamske vjere, budističke, pravoslavne.Bošnjak može biti i ateista,agnostik, protestant.Ti ovdje osuđuješ ljude koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati, Srbi.Jedini nacionalista ovdje si ti.Agresivni unitarizam može samo uništiti zemlju.Poštujmo različitosti, pokušajmo se negdje naći, na nečemo što možemo.Znači, sad ako je Željko Hrvat, ja treba da ga mrzim zato što je on Hrvat, a nije Bosanac, Srbin, Bošnjak?Trebam da mrzim Misimovića zato što je Srbin ili Stevanovića zato što se ne izjašnjavaju kao Bosanci? Ponavljam ti da nama ne trebaju imena, nego nam trebaju ljudi koji će raditi, zaposliti mlade, dati ljudima normalne penzije, napraviti puteve.To ti neće dati ni Bosanac, ni Bošnjak, ni Srbin, ni Hrvat, nego pošten, sposoban, odgovoran političar sa imalo morala u sebi.
a jesi li razmišljao o Bosancu kao poštenom, sposobnom i odgovornom političaru koji će biti posvećen ekonomiji i u prvom redu biti patriootski probosanski orijentisan
-
Golf 6 80 KS
#850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
halooo ko tebi uopšte kaže da se on osjeća kao hrvat, pogotovo što je čovjek u mješanom brakunelle_tz wrote:Ja ne gledam Komšića kako ga ti gledaš, ja gledam Komšića kao političara, apsolutno me ne zanima sta on jeste ili šta on nije, nimalo mi ne smeta što je čovjek Hrvat.Drago mi je vidjeti da Hrvat voli BiH, kao i Srbin, kao i Bošnjak, Jevrej, Albanac, Ukrajinac, Italijan.To što ti propagiraš je unitarizam.Onaj opasni koji drugima govori:" Ako nisi sa mnom, protiv mene si." Nama neće dati posao njegov Zlatni ljiljan, nego njegov rad( ako ga bude).Golf 6 80 KS wrote:opet si izlupao lončiće ili uskršnja jaja, kako god, a ja ne mogu više da se zamaram da ti objašnjavam kako je 2+2=4nelle_tz wrote:Ne znam čime sam ja zaslužio da se mene nazove nacionalistom.Nisam nigdje spomenuo mješance, naveo sam ti primjer Bošnjaka katolika iz Mađarske koji sebe zovu tako.Hrvat može biti i onaj islamske vjere, budističke, pravoslavne.Bošnjak može biti i ateista,agnostik, protestant.Ti ovdje osuđuješ ljude koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Hrvati, Srbi.Jedini nacionalista ovdje si ti.Agresivni unitarizam može samo uništiti zemlju.Poštujmo različitosti, pokušajmo se negdje naći, na nečemo što možemo.Znači, sad ako je Željko Hrvat, ja treba da ga mrzim zato što je on Hrvat, a nije Bosanac, Srbin, Bošnjak?Trebam da mrzim Misimovića zato što je Srbin ili Stevanovića zato što se ne izjašnjavaju kao Bosanci? Ponavljam ti da nama ne trebaju imena, nego nam trebaju ljudi koji će raditi, zaposliti mlade, dati ljudima normalne penzije, napraviti puteve.To ti neće dati ni Bosanac, ni Bošnjak, ni Srbin, ni Hrvat, nego pošten, sposoban, odgovoran političar sa imalo morala u sebi.
ostale budalaštinje i nisu vrijedne komentara, kakve veze ima unitarizam sa ljudima koji su po prirodi "mješanci" i time automatizmom Bosanci, dakle niđe veze s tvojim budaštinjama