A sta ako je na silu mobilisan, i ako je sa grbavice? Ja cu tebi reci , da je tvoj glup komentar. Koliko pises o ratu i kao sve znas, ali ne znas osnove. Niti jedan srbin koji je ostao ( nije se mogao ispariti u srbiju i dalje) na teritoriji pod kontrolom srba nije mogao izbjeci mobilizaciju. Slagao se on sa politikom srba ili ne. I kad to shvatis , onda ces skontati da bas i nisu svi isti.Dozer wrote:Prije ce biti da je ovo glup komentar... Naravno da sam se druzio sa svima, i pri tome nisam imao pojma o tome ko je Srbin, Hrvat, Bosnjak/Musliman, nit' me zanimalo. Ali, svaki od njih koji je zbrisao na stranu koja je pucala na mene, ili se ispalio vani pa mi danas dodje i nesto kenja o svmu tome, za mene vise nije ni drug, ni haver, a ponajmanje prijatelj.scarface32 wrote:to se ti nisi druzio sa srbima prije rata? ja glupe ti predpostavke.Dozer wrote:Neka nas covjek ispravi - ja mislim da je rekao da mu se gadi cinjenica da se jedan vojnik VRS-a, koji je poginuo na liniji na Treskavici i u borbama, nalazi na 2 spiska ubijenih Srba u Sarajevu. Posto mu je to haver, pretpostavljam da je i Nedobrovoljac Srbin.
Ja sa mnogim srbima nisam u kontaku, ali sa pojedinim jesam i jos uvijek su mi haveri i prijatelji.