šišanje za žene može biti i duplo jeftinije u IS
razlika između 8 maraka i 18 je velika
nažalost muško je i tamo 5
a kad se sjetim da je bilo 2 marke to su bila vremena
Imam isti osjecaj. Cudan dio grada, ne toliko zbog "nacionalizma" nego zbog toga sto je tako pust i mrtav nekako.Nisrin wrote:Rodjena i zivim u Starom gradu, u IS odem samo kad mi nesto treba u Tusu ili TOMu, iako rijetko, drugih razloga da tamo idem- nemam, ne zbog toga ko tu zivi, radi i sta ja znam, nego jednostavno nemam potrebe!!!
IS ne nudi nista, osim doma ljudima koji su tu prisiljeni zivjeti iz X razloga.
Ne znam tacno reci zasto je to tako, ali kad god sam otisla, vladala je neka cudna atmosfera, osjecala sam se kao da sam u potpunoooo drugom gradu, ma cak i drugoj drzavi.
Ni ja nemam potrebe da idem u Stari Grad, odem mozda 2 puta godisnje kad mi dođe neka familija iz Srbije, pa hoce da jedu cevape...Nisrin wrote:Rodjena i zivim u Starom gradu, u IS odem samo kad mi nesto treba u Tusu ili TOMu, iako rijetko, drugih razloga da tamo idem- nemam, ne zbog toga ko tu zivi, radi i sta ja znam, nego jednostavno nemam potrebe!!!
IS ne nudi nista manje nego bilo koje sarajevsko naselje od Grbavice prema IlidziIS ne nudi nista, osim doma ljudima koji su tu prisiljeni zivjeti iz X razloga.
Mozda zato sto si nakljukana raznoraznim glupostima da cete ovde neko prepoznati i zaklati zato sto si dosla iz Federacije...Ne znam tacno reci zasto je to tako, ali kad god sam otisla, vladala je neka cudna atmosfera, osjecala sam se kao da sam u potpunoooo drugom gradu, ma cak i drugoj drzavi.
Zamisli, isto pricamo!!? Mozda nam je zajednicko sto smo mi bili Sarajlije i 80-ih, za razliku od ovih sto dolaze na ovu temu da prosipaju nacionalizam.Nisam imala problema sa bilo kim, niko me nije poprijeko gledao, nisam vidjela babe u crnini, likove sa majicama Karadzica ili Mladica itd, naprotiv- u radnjama koje sam posjetila docekale su me izuzetno ljubazne radnice KOJE PRICAJU ISTO KAO I MI U "CENTRU" GRADA...
Cetnika ima, isto ko sto i u SA ima mudzahedina, odnosno mozes ih sresti, ali vrlo rijetko...Puno je predrasuda, ja zaista nemam provjerenih, pouzdanih informacija da li tamo ima cetnika i ko su, jer znam da je vecina "cetnika, koljaca Srba" otislo ili van granica BiH ili u BL ili cak u Brcko...i ne misle se vracati ni u SA, ni u IS, a ni u rodnu grudu "OD SARAJEVA" kako vole reci...
sad vise nema toga. ove dvije stvari sto sam naveo plus vatromet pred novu jedine stvari zbog kojih ce neko iz grada otici u isuglavnomja wrote:poslije rata godinama je bilo tamo sve jeftinije, od benzina, pijace, plus sto su se mogle naci neke stvari kojih nije bilo u sarajevu, konkretno neki lijekovi i hidrociklin i tako nekih stvarcica.
onda se otvorio tom i bilo je super zato sto nije bila tipicna sarajevska stereotipna trgovina (svi shopping centri i marketi 95% iste ponude), dok ga nije konzum kupio, a cijene skocile na isti nivo.
mada je bilo par dobrih butika u tomu, u jednom su bile cipele. a i ona gore prodavnica sa bijelom tehnikom je bila ok so se tice cijena, asortiman je uvijek bio
labude sutra politiku pod mišku i pravac pred slatko ćoše. da izjednačiš.Black swan wrote:danas u luxoru lik čita avaz
Mozda bi me iznenadilo prije 10 godina, a danas imas "Havaz" u svakom kaficu u IS...Black swan wrote:danas u luxoru lik čita avaz
radostan dan wrote: sve bošnjačka imena kad se predstavljaju.