Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Blek Stena

#826 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

necko_hz wrote:
necko_hz wrote:Koji je sad na toj listi ?
Opet pitam, na kojem se mjestu Novak nalazi u Open eri ?!
Ne znamo mi. Mozda da pitas Agasia?
necko_hz

#827 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Blek Stena wrote:Sad ce naravno uslijediti strucne analize ciji je krajnji cilj da utvrde da je Djokovic u stvari mali igrac u historiji teniskog sporta i da jos treba pure da jede da bi ga neko upamtio kao jednog od najvecih.Jedva cekam
Jok, najveći je koji je uzeo reket u ruke. GOAT. Usput, možeš li odgovoriti na ovo pitanje ?!
na kojem se mjestu Novak nalazi u Open eri ?!
Potrudi se, vjerujem da imaš to u sebi.
sabansaulic1

#828 Re: Australian open 2013

Post by sabansaulic1 »

Blek Stena wrote:Sad ce naravno uslijediti strucne analize ciji je krajnji cilj da utvrde da je Djokovic u stvari mali igrac u historiji teniskog sporta i da jos treba pure da jede da bi ga neko upamtio kao jednog od najvecih.
Jedva cekam :D
Pogresno ti je razmisljanje. Ja ne kazem da je mali. Samo kazem da je, po ukupnim dostignucima ( i ne samo on ), daleko, daleko iza Rogera. E to vi koji navijate za Novaka ne zelite da prihvatite. Shvatite ( nadam se da nije tesko ) da je ROGER najveci SVIH vremena. A ispred Noleta je od aktivnih i NADAL. Jednostavno za shvatiti, nadam se.

Ja bih volio da Nole ( koga ja zaista ne mrzim - kao sto vi mrzite ROGERA ) igra do svoje 34-35 godne - kao sto ce igrati ROGER, pa bi se onda vidjela razlika izmedju njih dvojice. Nadam se da je ovo jednostavno za shvatiti.
Blek Stena

#829 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

necko_hz wrote:
Blek Stena wrote:Sad ce naravno uslijediti strucne analize ciji je krajnji cilj da utvrde da je Djokovic u stvari mali igrac u historiji teniskog sporta i da jos treba pure da jede da bi ga neko upamtio kao jednog od najvecih.Jedva cekam
Jok, najveći je koji je uzeo reket u ruke. GOAT. Usput, možeš li odgovoriti na ovo pitanje ?!
To si ti rekao. A ja sam rekao i sad govorim da je vec usao u istoriju ovog sporta. Sad, je li medju 3 , 5 ili deset igraca ikada manje je bitno u ovom trenutku. Ono sto je bitno da mu se ne nazire kraj, sto tebi izuzetno tesko pada!
ultima_palabra

#830 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:Od pocetka 2007 nisam imao osjecaj da jrdan igrac moze do Grand Slama u jednoj kalendarskoj godini. Mislim da Djokovic ove godine ima realne sanse.
Vidjećemo... Nadal ako se vrati u formu ispred njega je na RG. Murray i Federer na Wimbledonu.
sabansaulic1

#831 Re: Australian open 2013

Post by sabansaulic1 »

Blek Stena wrote:
necko_hz wrote:
To si ti rekao. A ja sam rekao i sad govorim da je vec usao u istoriju ovog sporta. Sad, je li medju 3 , 5 ili deset igraca ikada manje je bitno u ovom trenutku. Ono sto je bitno da mu se ne nazire kraj, sto tebi izuzetno tesko pada!
Ovo ti je vec bolje. Vidis da mozes biti realan. :thumbup:
Perspektiva

#832 Re: Australian open 2013

Post by Perspektiva »

sabansaulic1 wrote:
Blek Stena wrote:Sad ce naravno uslijediti strucne analize ciji je krajnji cilj da utvrde da je Djokovic u stvari mali igrac u historiji teniskog sporta i da jos treba pure da jede da bi ga neko upamtio kao jednog od najvecih.
Pogresno ti je razmisljanje. Ja ne kazem da je mali. Samo kazem da je, po ukupnim dostignucima ( i ne samo on ), daleko, daleko iza Rogera. E to vi koji navijate za Novaka ne zelite da prihvatite. Shvatite ( nadam se da nije tesko ) da je ROGER najveci SVIH vremena. A ispred Noleta je od aktivnih i NADAL. Jednostavno za shvatiti, nadam se.

Ja bih volio da Nole ( koga ja zaista ne mrzim - kao sto vi mrzite ROGERA ) igra do svoje 34-35 godne - kao sto ce igrati ROGER, pa bi se onda vidjela razlika izmedju njih dvojice. Nadam se da je ovo jednostavno za shvatiti.
Ima tu i doze srece, u konkurenciji, Federer nije imao konkurenciju kao danas. Danas imas top 4 stasala igraca koji mogu svako svakoga dobiti. U tome je razlika.
Nole, sad da prekine karijeru napravio je nesto sto Boga pitaj kad ce sledeci neko to uciniti sa brdovitog Balkana. Moze u penziju odmah, dobijace je od drzave do kraja zivota :) Ali njemu to nije satisfakcija i nece na tome stati :thumbup:
Đinajlu

#833 Re: Australian open 2013

Post by Đinajlu »

sabansaulic1 wrote:

Ko mrzi Rodžera? On jeste trenutno najveći. Ja sam samo rekao da će ga Đoković prešišati ako nastavi ovako da dominira. Šteta i što je Nadal sjebao koljeno, vjerovatno bi on postao najveći svih vremena.
Blek Stena

#834 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Predlazem da ekseprti hitno otvore temu GOAT in Tennis da se ima sta pisat do narednog GSa.
Boze mili koja gorcina
necko_hz

#835 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

A ko je ovdje konkretno osporavao Đokovića i govorio da nije ušao u historiju ?! Međutim, vidi se da se ovdje tako lagano dijele epiteti najbolji svih vremena 'vakav, 'nakav, pa rekoh da vidim fakat kakvo je stanje stvari.
Za Federera se ne može sa sigurnošću reči da je najbolji svih vremena, a kamoli da će Đoković to postati u budućnosti.
On je bez sumnje u TOP 10 Open ere, iza Rogera, Borga, Samprasa, Lendla, Connorsa, Agassija, Nadala, Beckera i Edberga. I to niko nikad nije osporavao.

Da je mali igrač u teniskoj historiji, jeste samo u kontekstu poređenja sa TOP petorkom Open ere i ATG igračima poput Renshawa, Terrya, Lacostea, Tildena, Lavera, Gonzaleza, Rosewalla.

Eh, sad, što to neki vide kao omaložavanje Novaka i misli da nekome teško pada činjenica da on bilježi vrhunske rezultate, to je isključivo njegov problem. Ja nikada nisam imao problema sa tim, što se može vidjeti iz mojih postova.
sabansaulic1

#836 Re: Australian open 2013

Post by sabansaulic1 »

Perspektiva wrote:
sabansaulic1 wrote:

Ima tu i doze srece, u konkurenciji, Federer nije imao konkurenciju kao danas. Danas imas top 4 stasala igraca koji mogu svako svakoga dobiti. U tome je razlika.
Nole, sad da prekine karijeru napravio je nesto sto Boga pitaj kad ce sledeci neko to uciniti sa brdovitog Balkana. Moze u penziju odmah, dobijace je od drzave do kraja zivota :) Ali njemu to nije satisfakcija i nece na tome stati :thumbup:
Pa sta, da li je Roger kriv sto Nole, Nadal i Murray nisu igrali dobro prije 5-6 godina ? Sta je tu njegova krivica ?
I ne vezem ja Noleta za Balkan. Zato bih ga vezao ? Pa ne igra se samo tenis na Balkanu.
ultima_palabra

#837 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

necko_hz wrote:A ko je ovdje konkretno osporavao Đokovića i govorio da nije ušao u historiju ?! Međutim, vidi se da se ovdje tako lagano dijele epiteti najbolji svih vremena 'vakav, 'nakav, pa rekoh da vidim fakat kakvo je stanje stvari.
Za Federera se ne može sa sigurnošću reči da je najbolji svih vremena, a kamoli da će Đoković to postati u budućnosti.
On je bez sumnje u TOP 10 Open ere, iza Rogera, Borga, Samprasa, Lendla, Connorsa, Agassija, Nadala, Beckera i Edberga. I to niko nikad nije osporavao.

Da je mali igrač u teniskoj historiji, jeste samo u kontekstu poređenja sa TOP petorkom Open ere i ATG igračima poput Renshawa, Terrya, Lacostea, Tildena, Lavera, Gonzaleza, Rosewalla.

Eh, sad, što to neki vide kao omaložavanje Novaka i misli da nekome teško pada činjenica da on bilježi vrhunske rezultate, to je isključivo njegov problem. Ja nikada nisam imao problema sa tim, što se može vidjeti iz mojih postova.
Sad otprilike ulazi u društvo Beckera, Edberga i Wilandera... GS konto mu je doduše malo jednoličan, kao i kod Nadala recimo - 6 GS od toga 4 AO.
sabansaulic1

#838 Re: Australian open 2013

Post by sabansaulic1 »

necko_hz wrote:A ko je ovdje konkretno osporavao Đokovića i govorio da nije ušao u historiju ?! Međutim, vidi se da se ovdje tako lagano dijele epiteti najbolji svih vremena 'vakav, 'nakav, pa rekoh da vidim fakat kakvo je stanje stvari.
:thumbup:
necko_hz

#839 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Tako nekako Ultima. Opasno se približio Beckeru i Edbergu, ali je po meni smaknuo Wilandera sa te liste. Ili je bar u najmanju ruku izjednačen sa njim.
Perspektiva

#840 Re: Australian open 2013

Post by Perspektiva »

sabansaulic1 wrote: Pa sta, da li je Roger kriv sto Nole, Nadal i Murray nisu igrali dobro prije 5-6 godina ? Sta je tu njegova krivica ?
I ne vezem ja Noleta za Balkan. Zato bih ga vezao ? Pa ne igra se samo tenis na Balkanu.
Nije kriv, zato i kazem bitno kako ti se zalomi. Nole se veze za Balkan (Srbiju, BG) jer je tu rodjen, odrastao i prve teniske korake napravio :-D Na to sam mislio, a ne gdje se igra tenis.

Zar nije uspjeh iz ovog jada i cemera se uzdici na svjetski tron i polako se uspisivati u stranice istorije :)

Sad je na vrhuncu karijere sazreo je i fizicki i mentalno, nek igra jos 5-6 godina bice jos ovoliko titula :thumbup:
ultima_palabra

#841 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

necko_hz wrote:Tako nekako Ultima. Opasno se približio Beckeru i Edbergu, ali je po meni smaknuo Wilandera sa te liste. Ili je bar u najmanju ruku izjednačen sa njim.
Zaboravio si JMac-a na onoj listi ;-) On mora biti u 10.
radostan dan

#842 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

što ne nastavite na glavnoj temi?
Last edited by radostan dan on 27/01/2013 16:07, edited 1 time in total.
necko_hz

#843 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Zar ga nisam stavio ?! :shock: Odoh da se roknem. :-) McEnroe je po meni iza Connorsa, a ide u ravan sa Rafom i Agassijem. Imao je najbolju sezonu u historiji tenisa, i podjednako dobre rezultate i u singlu i u dublu.
ultima_palabra

#844 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Jeste bolje da se prebacimo...
sabansaulic1

#845 Re: Australian open 2013

Post by sabansaulic1 »

:thumbup:
Last edited by sabansaulic1 on 27/01/2013 16:27, edited 1 time in total.
radostan dan

#846 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

đe je onaj burek, opet pregonio sinoćke... :roll:
Bodkin

#847 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

Đinajlu wrote:Đoković je najbolji teniser svijeta posljednje 3 godine. Nastavi li ovako, biće najbolji svih vremena. Sviđalo se to nekome ili ne, to je apsolutna istina.
prvo ko je najbolji je daleko subjektivno. drugo, koliko ga god ja gotivio on mora jos dosta godina ovako igrati da bi mogao biti kandidat za najboljeg svih vremena
Blek Stena

#848 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Pa radi se o ociglednom omalazavanju naravno. Kad neko(i ti bogami) pocne da prica o najboljim svih vremena na temi o GS turniru u 2013 godini, o cemu drugom se radi?
Ovo gore ti je vrh. mali a medju 10 tak svih vremena. Bas si ambiciozan!
ultima_palabra

#849 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Đoković i Murray igraju strašno zahtjevan tenis u fizičkom smislu, pogotovo na betonu gdje redovno dolaze do finala... ne vidim da će biti baš dugovječni
necko_hz

#850 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Blek Stena wrote:Pa radi se o ociglednom omalazavanju naravno. Kad neko(i ti bogami) pocne da prica o najboljim svih vremena na temi o GS turniru u 2013 godini, o cemu drugom se radi? Ovo gore ti je vrh. mali a medju 10 tak svih vremena. Bas si ambiciozan!
Za trenutak malo promisli glavom i vidi ko je počeo o tome pričati.
Druga stvar koju trebaš razumjeti je da shvatiš kontekst rečenice u kojem je nešto napisano. Ne valja lupati ko maksum po diviziji. :-)

Slažem se @Ultima, ali ne vidim nekoga ko im može biti konkurentan u budućnosti i onemogučiti ih da dominiraju naredne 2-3 godine.
Locked