Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post Reply
exliberal-ex

#826 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by exliberal-ex »

Ma svaka od ovih akcija je bila djelo neobrazovanog kadra
Poljine...skroz naivno isplanirano I izvedeno, srbi znali danima kad krece napad...pustili da udju pa onda poklopili
Vidikovac...isto tako isplanirana I izvedena akcija,srbi znali , cekali , pustisli da udju kasnije zaokruzi presjeci izlaz pa ko u lov... ljudi skakali sa stijena da nebi pali srbima u ruke...barem su meni tako ispiracali
Pa pokusaj deblokade preko spicaste stijene...jebote mi na zuci znali da su dosli labudovi a da srbi to nisu znali...
Otez I Stup, jedina akcija gdje su srbi napali ono po skolskim knjigama (ruskim)...poravnaj , poklopi sa artiljerijom pa updaj sa tenkovima i pjesadijom
Zuc...e to je klaonica bila ali posto nije bila direktno u gradu nepridaje se toliko znacaja ali na zuci je izginulo bas previse i to prvenstveno zahvaljujuci idiotluku komandnog kadra koji je gurao rovove i transeje na nemoguca mjesta ..polozaji gdje si samo mogao nocu prici pa ako te rani po danu moras da cekas noc da te iznesu...ako docekas

A vrli komadanti sad vlasnici poznatih ugostiteljskih objekata ( ako nisu roknuti u nekim akcijama ciscenja ili medjusobnog razracunavanja)

meni je najgore kad je Alija izjavio na televizij poslije vidikovca ako se nevaram...kaze doticni eto mi malo izasli da pokazemo cetnicima da mozemo...fakat
prog321

#827 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by prog321 »

exliberal-ex wrote:Ma svaka od ovih akcija je bila djelo neobrazovanog kadra
Poljine...skroz naivno isplanirano I izvedeno, srbi znali danima kad krece napad...pustili da udju pa onda poklopili
Vidikovac...isto tako isplanirana I izvedena akcija,srbi znali , cekali , pustisli da udju kasnije zaokruzi presjeci izlaz pa ko u lov... ljudi skakali sa stijena da nebi pali srbima u ruke...barem su meni tako ispiracali
Pa pokusaj deblokade preko spicaste stijene...jebote mi na zuci znali da su dosli labudovi a da srbi to nisu znali...
Otez I Stup, jedina akcija gdje su srbi napali ono po skolskim knjigama (ruskim)...poravnaj , poklopi sa artiljerijom pa updaj sa tenkovima i pjesadijom
Zuc...e to je klaonica bila ali posto nije bila direktno u gradu nepridaje se toliko znacaja ali na zuci je izginulo bas previse i to prvenstveno zahvaljujuci idiotluku komandnog kadra koji je gurao rovove i transeje na nemoguca mjesta ..polozaji gdje si samo mogao nocu prici pa ako te rani po danu moras da cekas noc da te iznesu...ako docekas
Zasto ne mucnete svojom glavom ?
1 Korpus je imao krticu (vjerovatno vise u njih) u najvisom komandnom kadru. KOS tadasnje YU je infiltrirao sami vrh tog korpusa.
VRS oko Sarajeva je UVIJEK znao kad ide napad Armije, kojim pravcem i u koje vrijeme.
Kako? Odakle ?
bach

#828 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by bach »

prog321 wrote:
1 Korpus je imao krticu (vjerovatno vise u njih) u najvisom komandnom kadru. KOS tadasnje YU je infiltrirao sami vrh tog korpusa.
VRS oko Sarajeva je UVIJEK znao kad ide napad Armije, kojim pravcem i u koje vrijeme.
Kako? Odakle ?
Fiket Muslimović je inače kućni prijatelj Sabre Haskovića...
bach

#829 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by bach »

bach wrote:
prog321 wrote:
Kako? Odakle ?
Fiket Muslimović je inače kućni prijatelj Sabre Haskovića...
Valjda ti je onda jasno zašto je sve i jedna akcija propala...
Banksy

#830 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Banksy »

... aktuelni savjetnik u kabinetu Bakira Izetbegovića.

Sad kad smo odrasli, znamo. Nisu akcije bile loše osmišljene ili provaljene, u njih se ljeta '92. svjesno slalo sarajevsku i bosansku mladost da izgine.
Što je više mrtvih, što je više krvi proliveno, teže se vraća nazad. Bilo je potrebno ostvariti što više žrtava, s obje strane, da se iskreira što jača mržnja i što dublje zagazi u rat. Čitaćemo i o tome, jednom ...
exliberal-ex

#831 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by exliberal-ex »

prog321 wrote:
Kako? Odakle ?
ma cinjenica je da su srbi znali za te akcije, dijelom sa svojim instaliranim kadrom , sa prisluskivanjem ali I razmjenom informacija sa UN...ali informacije su imali.
moj problem je sto su mnoge od tih akcija bile lokalno isplanirane, nije bilo kordinacije sa ostalim brigadama da negovorim kordinacija na nivou korpusa ili operativne grupe...recimo napad na vidikovac..imao je vaznost ali nemozes samo napadat vidikovac a ne I zuc ili otes u isto vrijeme, nemozes samo poslat ljude I tek onda kontat ako osvoje kako da zadrze te pozicije...naletih davno na neki forum sa sokoca I oni kazu kad je napad bio na spicastu...kazu "prvo linija bila prazna jer su seljaci sa hrese otisli da kose travu ??...drugo muslimani ( tako napisano) napali sa najgore strane za njih, kad su usli u rovove koje smo drzali nisu imali dobru liniju snabdjevanja pa I pored toga poslali ljude da zamjene jurisnike koji nisu bili familijarni sa tim terenom pa kad je pokrenut kontra udar oni poceli bjezat prema srbima jer nisu znali ko je gdje" ...sta je sa zuci...gurali srbe sa zuci ovi se povukli sa golog brda, sehovic naredjuje kopanje I pomicanje linija..pozicija za samoubistvo ali to nije vazno ,njemu je bilo vazno da se pohvali da su zauzeli golo brdo I na kraju kad su se primalki srbima previse ovi zatrpali sve linije I uzeli polozaje nazad...zasto je bilo potrebno da djelovi prve mootorizovane budu masakrirani....pa onda posalju policiju u pomoc I izvedu ljude na cistinu tokom noci I tu ih ostave, ujutro kad su srbi to vidjeli ....pa prackama su mogli da ih poskidaju :twisted:
prog321

#832 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by prog321 »

Sa onakvim naoruzanjem koje je VRS imala oko Sarajeva, i opste NATO jedinice bi se nasle izresetani.
Tu ne treba kriviti zapovjednike u srednjim nivoima komande.
Jedini nacin da se VRS pomjeri sa tih brda je lezala u iznenadjenu. A to nije bilo moguce ako su unaprijed znali svaki pokret Armije.
Mario979

#833 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Mario979 »

Banksy wrote:... aktuelni savjetnik u kabinetu Bakira Izetbegovića.

Sad kad smo odrasli, znamo. Nisu akcije bile loše osmišljene ili provaljene, u njih se ljeta '92. svjesno slalo sarajevsku i bosansku mladost da izgine.
Što je više mrtvih, što je više krvi proliveno, teže se vraća nazad. Bilo je potrebno ostvariti što više žrtava, s obje strane, da se iskreira što jača mržnja i što dublje zagazi u rat. Čitaćemo i o tome, jednom ...
Ima logike, mnogo je poginulih na obadvije strane?
Tužno je da ni pobijednici ni poraženi, neće imati kuće na Poljinama ni firme u industrijskoj zoni,, na Poljinama će biti 'elita' koja neće ni znati koliko je borbe tu bilo. Između Otesa i petlje je industrija i stotine firmi 'uspješniih privrednika.

mada je relativno ko je pobjednik a ko poraženi.
trocadero

#834 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trocadero »

Хм,хмм...
Мени ово за кртице и да смо знали сваку вашу акцију дјелује мало истриповано!
Да је тако не би ви имали баш тако добре успјехе по Нишићима и Трескавици током друге половине рата!
И не би нападали Отес исти дан кад је кренула ваша офанзива на Жуч, већ би све снаге упутили на одбрану дих дијелова.
Можда сте пак ви имали дојаву за наш напад па халалили - завалили Отес, тко би га знао :-) Иначе по коментарима видим да је за вас Жуч имала већу важност од Отеса, са тим се ја гледано са моје стране не бих сложио!

Акције су се највише проваљивале упадом у систем везе или праћењем јачине њеног интезизете на неком мјесту.Као што сте ви провалили упад у 11 плавих.
Колико су нас само пута током рата држали непрестално на положајима и по 5 дана као ето дојава сад ће напасти! Па нам једном допиздило звали противника преко улице ...ајд чамимо чекајући нападајте више једном, а стизао одговор ...ма нећемо, какви гдје би ми вас напали :-D
Онда звали команду као каже противник да неће атаковати а ови нам пошаљу војну полицију што разговарамо са непријатељем! :zid:
PM72

#835 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Tačno me ovaj bivši dušmanin ;-) izazvao da reagujem na temi koju sam pokrenuo iako sam rekao da neću više učestvovati.

I Otes i Žuč imaju stratešku važnost mada bi bolje bilo da smo uspjeli odbraniti Otes,mogla se Ilidža odraditi kad smo malo ojačali.Da Otes nije pao,ne bi palo ni Golo brdo.Sa Golog brda si kontrolisao kompletnu Ilidžu,Blažuj,Osjek,mostarsko raskršće,dio Hadžića ...a između Golog brda i Otesa bila je samo Bosna,nešto malo kuća i Plandište.Nepuni kilometar vazdušne linije.Doduše,u ratu je 100 metara golemo ali za operacije tipa deblokada kad učestvuje hiljade vojnika to je prosto neodbranjiv teren i zato je VRS uložila sve materijalne i ljudske resurske da zauzme Otes.Sa Žuči nismo mogli ni metra dalje.

Davno sam izjavio da je pad ili uzimanje neke linije bilo u rukama nekolicine vojnika.Za upad kod 11 plavih (kad su ga ispušili romanijci) nisu zaslužni prislušni uređaji ili "krtice" nego prisebnost linijaša.Skontali ih slučajno kad su se privlačili, poljskim telefonom obavjestili komandu na Trgu ,presjekli im odstupnicu i dali doprinos za sokolački Zejtinlik.Isto se desilo na Betaniji kad su nastradali specijalci iz Srbije.Lično znam čovjeka koji je alarmirao stražu na Orahovom brijegu da su im četnici upali s leđa.Pobili su ih ručnim bombama jer su im odsjekli odstupnicu.Taj moj poznanik nema 40 kila sa krevetom a sastavio je specijalca tromblonom pravo u pancir na prsima.Običan čovjek koji je čuvao svoju kuću punu čeljadi udaljenu 150 metara.

Slažem se da su nas u 99% slučajeva držali u nekakvim pripremama i čekanjima bez ikakve potrebe.Kad sad skontam,čuvali smo oficirima i komandama guzicu,valjda im bilo lakše kad je u blizini još 20-30 ljudi sa oružjem.Nebrojeno noći sam proveo u strahu iščekivajući neprijatelja,pogotovo oko 3 ili 4 ujutro kad sviće pa ti se počne proviđati neprijateljska kolona od žive ograde ili borića.Onda svane,nigdje ništa a ti se halalio sa životom.
Dozer

#836 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vala, i mene su znale zapasti te takve predsvitanjske smjene, mada sam ih ja sam cesto trazio kad god bi oko nas bili neki nama nepoznati, ali nikad se ne halalih ni sa cim, pogotovo ne sa zivotom :D
Last edited by Dozer on 08/12/2014 11:08, edited 1 time in total.
trocadero

#837 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trocadero »

Аааа...вратио се Паша наш, е ово треба добро залити :-D
Имао сам ја неки филинг да ће се он јавити. Мислим он отворио тему , преко 100 000 прегледа , па гдје ће "поклекнут " ако не овдје :-D :thumbup:
Да се надовежем у вези тих дојава! Ја знам за само оне 1995 током офанзиве на Раковицу, Кокошку ...које су се показале као тачне. А и то су нам дојавили Хрвати ,нормално! Могуће да је била и тачна дојава да током деблокаде 1995 неће бити напада из града! Мени било чудно, ми 70 % војске послали на спољни прстен око Сарајева, а да сте кренули из града обрали би ми бостан!
Dozer

#838 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Dozer »

Pa zato i nismo krenuli iz grada ba. Logicno. ;)

Neko gore spomenu da su Poljine bile prvi ozbiljniji pokusaj deblokade grada... Moze li i malo pojasnjenje o tome - a gdje bi se to onda izaslo na tu stranu...?
bach

#839 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by bach »

Dozer wrote:Pa zato i nismo krenuli iz grada ba. Logicno. ;)

Neko gore spomenu da su Poljine bile prvi ozbiljniji pokusaj deblokade grada... Moze li i malo pojasnjenje o tome - a gdje bi se to onda izaslo na tu stranu...?
U Žepu možda?

Joj koji su parmaci vodili ovaj narod...
PM72

#840 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Znam da sam vam falio,sve su vam suze niz leđa tekle :D

Što se tiče akcije u Rakovici,to nije bilo u režiji Armije BiH nego HVO.Obećali svoje učešće u deblokadi juna 1995,doveli kamere,obavjestili komandu Ilidžanske brigade pa ko fol napali stratešku kotu iznad Rakovice zvana Kokoška.Čak je i Srna snimala napad HVO-a da blesave balije zagrizu udicu.Kad su kamere ugašene,svako se vratio u svoj rov.Koja su to đubrad...

A što se tiče mog iskustva sa dojavama o napadu,ne mogu a da se ne sjetim februara -marta 1993 i Neđarića.Iz noći u noć nam daju uzbunu a "minus upek'o".Uletiš u tranše pa čekaš,hladne čizme,hladna zemlja,hladna puška...jedne večeri nam upadoše komandiri i paničnim glasom saopštavaju kako je na Ilidži 26 tenkova koji će nas ujutro napasti.Još nam rekoše utješnu kako je pored nas protivoklopna četa sa dva RB-a i jednom zoljom.Utom dobaci jedan Kemo (inače veliko spadalo) sa riječima " dobro komandire a šta ćemo sa ostalih 23".Mi se popišali od smijeha.Više od straha jer sam zamišljao tu kolonu od 26 tenkova,da je 26 golfova puno je.

Samo je jednom jedan tenk došao do naših rovova,opalio par granata,okrenuo se na rovu i zatrpao dvojcu naših.Ostali su živi.Ja sam čekao zastavin pikap koji je dostavljao hranu do kasarne u Neđarićima.Imao je probušen auspuh i čuo se kad krene iz Kasindolske.Redovno sam ga gađao tromblonima ali bez uspjeha jer mi je smetala ograda od šerploča poredane pored puta.Jednom sam ga dobro prepao jer je ugasio auto i vjerovatno pobjegao iz njega.Tek nakon sat-dva je opet upalio i razgulio.Znači,dao sam značajan doprinos odbrani grada jer je mrski agresor ostao sat-dva bez toplog obroka.Mogli su pocrkati od gladi da sam bio precizniji za dva metra. :D
trocadero

#841 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trocadero »

Ех, колико сам се само пута провозао у том црвено бијелом пикапу хватајући превоз кроз Касиндолску!
Па могао си ме спржити јебем ти сунце жарко :-D ! Ајд што би мене већ што би нам војска гладна остала!
А јес вала дрндао исто као тенк!
PM72

#842 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

trocadero wrote:Ех, колико сам се само пута провозао у том црвено бијелом пикапу хватајући превоз кроз Касиндолску!
Па могао си ме спржити јебем ти сунце жарко :-D ! Ајд што би мене већ што би нам војска гладна остала!
А јес вала дрндао исто као тенк!
A sjećaš se pikapa? :D A sjećaš li se tog tenka što nam je ušao kod igrališta pa se okrenuo na rovu? Njega sam vidio na 30 metara,nije imao onaj mitraljez na kupoli a zakleo bih se da sam mogao pročitati broj ispisan sa strane.Dok su došli protivoklopnjaci on već zdušio u sredinu naselja.Ušao nam je tačno kod kasarnskog igrališta,između sadašnjeg Penija i kasarne.Na toj livadici ste imali rov ispod bagera a jedne prilike moj kolega je sa nepunih 20-30 metara gađao jednog vašeg bilmeza (ups,smijem li ga tako nazvati da se adminitracija ne naljuti :D ) i fulio ga.Ovaj izašao iz bunkera pod bagerom da očisti puškarnicu od nanesenog lišća-pravo ovom mom na nišan.U prvi mah,ovaj nije mogao vjerovati,još bilmez ponio štap da to očisti.Kad je ovaj moj raspalio rafal,on je skočio iza bagera i sakrio se ali nije mogao uletjeti u tranše.Onda je ovaj moj zarokao po bageru,zviždi na sve strane a iz vaših rovova su se čuli uzvici "Manojlo -jesi li živ" i to nekoliko puta.Pošto su ovi moji izrokali svu municiju (cca 3 okvira) pucnjava je utihnula a onda je počela zajebancija sa naše strane."otišao Manojlo","rikno Manojlo" pa glasno cerekanje da ovi tvoji čuju.To je tako trajalo 15-tak minuta .Istom Manojlo iskoči iza bagera pa naglavačke u tranše-otac ga jebo. :evil: Onda su oni nas uzeli jebavat kako ne znamo gađati. :thumbup:

sarajmen,
Uz maksuz selam moram ti reći da ima dosta stavki u tvom izlaganju sa kojima se ne slažem i koje ne odgovaraju istini.Pogotovo onaj dio oko 8 juna,nabrojanih učesnika (nigdje nije spomenuta moja jedinica MUP-a sa Trga nego samo specijalna a za tvoju informaciju petnaest policajaca i tri pripadnika TO su iznad motela Kondor upali u četničke rovove i pokrenuli akciju.Od tih petnaest policajaca,među kojima sam i ja bio,poginula su dvojca a ranjena petorica koje nigdje ne pominješ.Nismo bili ni specijalci ni neki naročiti ratnici a prošli smo skoro pod rezervoar kad nas je oklopnjak naprašio.Onda je nastala opšta gungula,pomješali se sa četnicima,počele su kuće gorjeti,Vinko na drugom dijelu poginuo...Niti nas je ko vodio niti smo imali plan,dovedeni smo da pomognemo,a jedan naš policajac,inače sandžaklija a sa mudima ko u vola,samo je skočio i pretrčao cestu u Zagorskoj-pravo na bunker a četnici su pobjegli ostavivši municiju za garonju,dva MRUD-a,hranu,bombe...e tako je krenuo napad u Hrasnom.

Imam ti zamjerku na pisanje oko dešavanja iz Azića,septembra 1992 jer sam i tamo mogao glavu zijaniti.Neki glupani iz komande su odlučili razjebati talove četnika i HVO-a pa poslali nekakve leptirice i sandžaklije kao i jedan vod MUP-a Novi Grad koji je najviše ispušio.Dali im svima po par lisica za uhapšene i još im rekli kako je to rutinska akcija i da će sve armija odraditi.Čete pobjegle u Butile pa udarili kontru i čitav sistem se srušio.Poginuo je tad i komadant Laste.To sam negdje već i opisivao.dakle,nije tu bilo nikakve akcije deblokade nego ho-ruk i od tog dana je nastala naša golgota oko Azića koja je trajala do kraja 1993.

Maksuz selam.
trocadero

#843 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trocadero »

ПМ,
Познавао сам возача тог тенка из Неђарића! Био онако мало луд као струја :-D
Колико се само пута знао залјетати до самих ваших положаја.Једном се током љета 1992 и окренуо на пумпи код пијаце на Ступу.Испуцали пар граната и бјеж.У Аеродромском једном дошао пред саму вашу зграду 30 -40 метара и рокао! Знао на Илиџи при вожњи случајно "окрзнути" и покоје цивилно ауто!
Нико од нас му није предвиђао свијетлу сутрашњицу.Говорили му да је набоље да му полиција одузме возачку. :-D
Виле га проносале па преживи читав рат!

ПС,
И данас сам му захвалан за пар канистера нафте што сам се огребао од њега. Јест да то ни било по Пе-есу, али јеби га био рат :wink:
Repetitor

#844 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Repetitor »

Znas li odprilike koja je godina bila kad je taj tenk roko po Aerodromskom? Ako izuzmemo sredinu 92-ge.

Ja znam da je 94-vrte izasao bio kod vase barikade,kod danasnjeg Fedexa,i rokao po pancirki odakle smo snajperima djelovali.Posto smo bili jad i cemer u naoruzanju,imali jedan RB i to po nesreci tih dana stajao u stabu.A inace stajao na desnom krilu,u poslovnim prostorima.Dok je donesen iz staba,tenk je vec bio zbrisao.
trocadero

#845 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trocadero »

Знам како да не, зини да ти кажем!
Ти изгледа заборавио да ја не комуницирам са тобом од како си ми спомињао породицу.
Уосталом питај оног нашег тенкисту са тог простора што си негдје написао да се са њим дописујеш, па нек ти он каже!
Repetitor

#846 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Repetitor »

Sta ti je medjede jedan sta se odmah palis. Boli me sljemadzija hoces li ti komunicirati sa mnom ili neces.Fino te upitah,ali izgleda ti se najeo kakve bjesne krmetine pa te safatalo malo.
Ne idem u Kasindo,barem nisam bio ima godina tako da ga nista od toga.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#847 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Woody »

Jah...

Evo i mene na radost mnogih ;-) Žuč se "preletila" zato što to nije tema ovog PDF-a. Ima tema baška - tu blizu.

A što se nisam javljao? Pa na Žuči vam nisam bio "kad je bilo najgore" - a i na Otes sam pristigao tek kad je došao konobar da naplati. Ali posljedice Otesa sam itekako imao prilike vidjeti: Zoka Marković, Jukina djeca, 2. (pravo)slavna...

Tuga majko mila, tuga do bola :sad: A zašto? Ni dan-danile ne znam da me jebeš što se čačkalo po Otesu (bar s naše strane). Jebo te led, k'o da smo imali protivoklopni bataljon sa "Strelama", maljutkama, boforsima i pičkama materinama - a ne jedan BST koji je stajao u izlogu "Elektro-prenosa" u Azićima sa jednom (ili nijednom) granatom.

Kome je Otes pao napamet - dabogda mu komadi otpadali s njega. Pička li mu materina, da bi pička materina.
trocadero

#848 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by trocadero »

На своју срећу не бијах ни ја никад на тој Жући, а не даде ми се ни на Отес тих дана. Таман се припремио а други дан пронађе ме један ваш лола!
Сад био је тај неки воз-возић што те га послали прије пада Отеса из града. Скршили га наши одмах прије улаза према Пејтону. Нисам примјетио да се о томе писало.Па ако неко може да објасни његову сврху или циљ?
PM72

#849 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Meščini ti si jedini čuo za taj voz kojeg su kao naši "poslali prema vama".Čime će ga poslati? Gurali ga ili je Valter otkačio lokomotivu u zadnji čas? :D malo mi je bofl ta priča ali svašta je moguće.Nismo imali eksploziva da punimo tromblone a kamoli kakav voz pa da ga ćuhnemo.Nema vala ni nizbrdice da se zaholca sam od sebe.

Nego,šta bi s tobom pa ti promače Otes? Daj malo detalja. :thumbup:
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#850 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Woody »

Ni ja se nesta ne sjecam tog voza :? Haj, ba @troka, podaj nam malo detalja pa da razvijemo cupri - da se druzimo :lol:

Ono jes' bio je n'akav voz (umjesto lokomotive vukao je kamion) ali taj nije mogao dobacit'do Pejtona - nema sanse. Srokali biste vi njega cim bi pros'o Halilovice. Al, haj'ga znaj. Zato ti ja i @pasa insistiramo na detaljima. Haj'ba @troka - nemoj biti ckapi. Za raju :thumbup:
Post Reply