imam osjecaj da ti je neko hakirao profil. ne razumijem zasto prvi mart zelis da bacis u blato rasprave o potpuno nerelevantnim temama. misija prvog marta nema nikakve veze sa pitanjima iz drugog svj rata i prvi mart, na osnovu onoga sto je njegov deklarisani cilje, ne moze zauzimati bilo kakve stavove o tome o cemu pricas.PipiDugaDevetka wrote:Ima do septembra 2013.g. još vremena, pa ćemo da vidimo da li ''Prvi mart'' osuđuje đuture SVE GAZIJE IZ HANDŽAR DIVIZIJE.vee-jay wrote:PipiDugaDevetka wrote: onog dana kada te bilo koja osoba iz oficijelnog tima "prvog marta" poslusa, tog dana je ovaj pokret za mene umro.
Inicijativa Prvi Mart
-
faer
#826 Re: Inicijativa Prvi Mart
- sirhognutts
#827 Re: Inicijativa Prvi Mart
o čemu ovaj lupeta? kakva sad fransuska?
- vee-jay
#828 Re: Inicijativa Prvi Mart
da i ja sam misljenja da je pipiju ili neko hakirao profil ili glavu. ipak mislim da je ovo drugo u pitanju jer je sa tim glupostima krenuo tek kad se pocelo sa organizovanjem onog privatnog Cericevog kluba
puk'o pipi penzionerski po svim savovima...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#829 Re: Inicijativa Prvi Mart
Pukao sam zbog toga što su me u školi učili sve negativno o Handžar diviziji. Naturali mi kompleks manje vrijednosti, a ustvari, to su bile gazije sve i jedan što dadoše svoje živote za slobodu velike sile Francuske.vee-jay wrote:da i ja sam misljenja da je pipiju ili neko hakirao profil ili glavu. ipak mislim da je ovo drugo u pitanju jer je sa tim glupostima krenuo tek kad se pocelo sa organizovanjem onog privatnog Cericevog klubapuk'o pipi penzionerski po svim savovima...
Uporediti hebenog generala Morillona koji je bio došao u Potočare da moli za oprost Bošnjake. Odjebaus!
Uporediti pokojnog predsjednika Mitteranda sa herojskim djelom bošnjačkim.
I šta je na kraju ispalo sa 13. SS divizijom: Samo su skupljeni bili dokazi za sedmoricu pripadnika Handžar divizije koje su vlasti DFJugoslavije i kaznile smrtnom kaznom. Nekoliko ostalih osuđeni su na vremenske kazne od kojih je posljednji osuđeni ''handžarovac'' izašao na slobodu 1952.g.
Red bi bio da se na moj poziv ''Prvi mart'' organizovano priključi klanjanju dženaze u Villefranche-u u septembru ove godine i tako kaže svim svojim poštovateljima da smo mi Bošnjaci donijeli slobodu građanima ovog francuskog grada na tri dana.
Sram da je sve one forumaše koji nazivaju Handžarovce da su fašisti! Nisu ni metka opalili kada su shvatili da su prevareni i prvo šta su uradili, pobunili se protiv Hitlera.
- cyprus
#830 Re: Inicijativa Prvi Mart

A ozbiljno, kakve veze ovo ima sa temom?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#831 Re: Inicijativa Prvi Mart
Nema nikakve veze sa temom osim što sam ih ja pozvao na organizovani odlazak na dženazu u Villefranche u septembru ove godine.
Oni, rukovodstvo ''Prvog marta'' tek treba da se odluče,te da se prihvate ili se ne prihvate organizovanog odlaska u Francusku. U IZ tamošnjoj već su odlučili da organizuju klanjanje dženaze slobodarskim Bošnjacima, samo ''Prvi mart'' treba da kaže da podržavaju ili da ne podržavaju organizovanje odlaska u septembru ove godine.
A to što se Ulica zove ''Ulica Hrvata'' vidi se da je greška neka po imenima. Zbog toga su nas i zvali da smo ''cvijeće Hrvatsko'' i fakat smo bili vegetacija neka.
Nema razloga da se uz misu za nekoliko Hrvata ne klanja dženaza za većinu Bošnjaka koji položiše svoje živote za slobodu ''velikog francuskog naroda''.
Oni, rukovodstvo ''Prvog marta'' tek treba da se odluče,te da se prihvate ili se ne prihvate organizovanog odlaska u Francusku. U IZ tamošnjoj već su odlučili da organizuju klanjanje dženaze slobodarskim Bošnjacima, samo ''Prvi mart'' treba da kaže da podržavaju ili da ne podržavaju organizovanje odlaska u septembru ove godine.
A to što se Ulica zove ''Ulica Hrvata'' vidi se da je greška neka po imenima. Zbog toga su nas i zvali da smo ''cvijeće Hrvatsko'' i fakat smo bili vegetacija neka.
Nema razloga da se uz misu za nekoliko Hrvata ne klanja dženaza za većinu Bošnjaka koji položiše svoje živote za slobodu ''velikog francuskog naroda''.
- madner
#832 Re: Inicijativa Prvi Mart
Tada su svi bili Hrvati, to je bila ideologija NDH a sama jedinica je vazila za hrvatsku SS diviziju.
- PipiDugaDevetka
#833 Re: Inicijativa Prvi Mart
Nadam se da uočavanju greške ili ''greške'' od strane vlasti u Francuskoj, te da će uočiti GOLEMU grešku pokojnog Mitteranda.madner wrote:Tada su svi bili Hrvati, to je bila ideologija NDH a sama jedinica je vazila za hrvatsku SS diviziju.
Hrvatska se baš ne ponosi svojom SS jedinicom i NDH naslijeđem.
Ko će im skrenuti pažnju na ovu grešnost? Političari neće da čačkaju, bilo i prošlo. Nema ko, nego organizovano da se ode na klanjanje dženaze sa posebnom pažnjom u medijima objavljeno da se GI ''Prvi mart'' ponosi ovim Handžarovcima što dadoše svoje živote za slobodu velikog francuskog naroda.
Pošto će biti od strane IZ u Francuskoj organizovano klanjanje, dovoljno je samo prijaviti svoj dolazak. Evo priče muftije Zukorlića o ovome:
Odličan govornik muftija. Milina ga slušati.
- madner
#834 Re: Inicijativa Prvi Mart
Nema tu nikakve greske, tada su se ti ljudi zvali Hrvatima i to sto su klanjali i nosili fes nije u koliziji. Ne moze se historija prilagoditi.
- Banksy
#835 Re: Inicijativa Prvi Mart
Vjerovatno je i u ustaškim i četničkim redovima bilo pojedinaca koji su uvidjeli svoju grešku, koji su možda kasnije uradili i neku dobru, plemenitu stvar, možda se i iskupili, no to ne mijenja karakter, namjere, djela i povijesnu ulogu svih kvislinških fašističkih postrojbi u 2. svjetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije.PipiDugaDevetka wrote:
Nego šta, nego da sam ponosan na gazije Handžar SS divizije koji su životom svojim platili jedinstvenu evropsku pobunu na teritoriji tadašnje okupirane Evrope.
To su bili neprijatelji, kolaboracionisti, kvislinzi, sluge i zločinci.
I ... Ubio si temu, Pipi ... Dosta je.
- PipiDugaDevetka
#836 Re: Inicijativa Prvi Mart
Klanjaćemo dženazu ljudima, herojima koji su svoj prvi pucanj nakon ili prije obuke uputili prema hitlerovcima, a za onih nekoliko Hrvata biće misa u lokalnoj katoličkoj crkvi. Nema te greške koju ljudi ne mogu ispraviti ili se izviniti ko što su se USA izvinile za kolaterarnu štetu za beogradsku kinesku ambasadu 1999.g.madner wrote:Nema tu nikakve greske, tada su se ti ljudi zvali Hrvatima i to sto su klanjali i nosili fes nije u koliziji. Ne moze se historija prilagoditi.
@Banksy, čitaju ovo i moderatori + imaš gore desno iznad ovog mog posta trokutić namijenjen komunikaciji sa moderatorima.
Sram da bude sve koji proglašavaju ove gazije, njih oko 200 i heroje, fašistima, kvislinzima,...!
- madner
#837 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ne bih da romanitiziram, no razlog pobune je bio neljudski odnos instruktora. Nesto kao u Full metal jaketu, samo sa dodatnom dozom prezira.
- Opetja033
#838 Re: Inicijativa Prvi Mart
madner wrote:Ne bih da romanitiziram, no razlog pobune je bio neljudski odnos instruktora. Nesto kao u Full metal jaketu, samo sa dodatnom dozom prezira.
Hm, ne slazem se sa tobom oko hrvatstva Handzara ali zao mi je da mi koji podrzavamo ovu ideju (govorim o 01. Martu da se razumijemo
http://www.klix.ba/forum/handzar-divizija-t109682.html
Vec sam i napisao komentar tamo.
- madner
#839 Re: Inicijativa Prvi Mart
Svakako nije tema emisije. 
- PipiDugaDevetka
#840 Re: Inicijativa Prvi Mart
Slažem se da svoju diskusiju preselim na drugi podforum na dati link.Opetja033 wrote:madner wrote:Ne bih da romanitiziram, no razlog pobune je bio neljudski odnos instruktora. Nesto kao u Full metal jaketu, samo sa dodatnom dozom prezira.
Hm, ne slazem se sa tobom oko hrvatstva Handzara ali zao mi je da mi koji podrzavamo ovu ideju (govorim o 01. Martu da se razumijemo) sabotiramo istu na ovoj temi. Dobro bi bilo kada bi nastavili diskusiju o Handzaru ovdje:
http://www.klix.ba/forum/handzar-divizija-t109682.html
Vec sam i napisao komentar tamo.
- vee-jay
#841 Re: Inicijativa Prvi Mart
PipiDugaDevetka wrote: Hrvatska se baš ne ponosi svojom SS jedinicom i NDH naslijeđem.
Ko će im skrenuti pažnju na ovu grešnost?
ode ova tema u q zahvaljujuci jednom penzioneru koji je po kasne dane odlucio da iskljuci mozak
- Saian
#842 Re: Inicijativa Prvi Mart
this SPRING (sretan prvi danBanksy wrote:Vjerovatno je i u ustaškim i četničkim redovima bilo pojedinaca koji su uvidjeli svoju grešku, koji su možda kasnije uradili i neku dobru, plemenitu stvar, možda se i iskupili, no to ne mijenja karakter, namjere, djela i povijesnu ulogu svih kvislinških fašističkih postrojbi u 2. svjetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije.PipiDugaDevetka wrote:
Nego šta, nego da sam ponosan na gazije Handžar SS divizije koji su životom svojim platili jedinstvenu evropsku pobunu na teritoriji tadašnje okupirane Evrope.
I ... Ubio si temu, Pipi ... Dosta je.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#843 Re: Inicijativa Prvi Mart
neki ko da namjerno zagušuju ovu temu ideološkim baljezgarijama 
-
faer
#844 Re: Inicijativa Prvi Mart
JoseMujica wrote:neki ko da namjerno zagušuju ovu temu ideološkim baljezgarijama
fokus vratiti na prvi mart.
dakle, suljagic i ekipa su u minhenu juce bili http://www.prvimart.ba/vijesti/prvi-mar ... su-glasovi
-
stokton
#845 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ma mogli su ih zvati i vanzemaljcima, ali to ne može promjenit ko su i šta su.madner wrote:Nema tu nikakve greske, tada su se ti ljudi zvali Hrvatima i to sto su klanjali i nosili fes nije u koliziji. Ne moze se historija prilagoditi.
E sad pošto smo svi bili Rvati odakle nas u Bosni ovolko nije mi jasno, kako smo se odrekli rvatstva tako lako,dobro nisu svi, što se vidi iz priloženog
vee-jay - ako se sa nekim ne slažeš oko nekih stvari ne moraš ga vrijeđat, jer to znači da nemaš argumenata, a i nije kulturno, posebno ako je neko stariji, a po svemu sudeći i pametniji
- PipiDugaDevetka
#846 Re: Inicijativa Prvi Mart
ritardinjo,hu d' fck* ar ju?Saian wrote:this SPRING (sretan prvi danBanksy wrote:Vjerovatno je i u ustaškim i četničkim redovima bilo pojedinaca koji su uvidjeli svoju grešku, koji su možda kasnije uradili i neku dobru, plemenitu stvar, možda se i iskupili, no to ne mijenja karakter, namjere, djela i povijesnu ulogu svih kvislinških fašističkih postrojbi u 2. svjetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije.PipiDugaDevetka wrote:
I ... Ubio si temu, Pipi ... Dosta je.) nan of d topiks iz sejf eni mor, kamin tu forums nir ju, pipi - d topik asasin, rejtid Ar for ritardid
![]()
- PipiDugaDevetka
#847 Re: Inicijativa Prvi Mart
@stokton,stokton wrote:Ma mogli su ih zvati i vanzemaljcima, ali to ne može promjenit ko su i šta su.madner wrote:Nema tu nikakve greske, tada su se ti ljudi zvali Hrvatima i to sto su klanjali i nosili fes nije u koliziji. Ne moze se historija prilagoditi.
E sad pošto smo svi bili Rvati odakle nas u Bosni ovolko nije mi jasno, kako smo se odrekli rvatstva tako lako,dobro nisu svi, što se vidi iz priloženog, ali neka ima vremena i za vas da se okrenete na pravi put
![]()
vee-jay - ako se sa nekim ne slažeš oko nekih stvari ne moraš ga vrijeđat, jer to znači da nemaš argumenata, a i nije kulturno, posebno ako je neko stariji, a po svemu sudeći i pametniji
Fala na razumijevanju, vratimo se diskusiji o ''Prvom martu''.
- novi.dan.nova.nafaka
#848 Re: Inicijativa Prvi Mart
Dobro izgleda taj obilazak dijaspore. Pitanje je samo jesu li svi izgubili nadu već.faer wrote:dakle, suljagic i ekipa su u minhenu juce bili http://www.prvimart.ba/vijesti/prvi-mar ... su-glasovi
Zna li neko dokle se došlo sa zdravstvenim osiguranjem po kantonima, za one koji se namjeravaju registrovati u PC-u. Koliko me pamet služi, u TK su već tako nešto odobrili. Doduše, tom kantonu će najviše povratnika i gravitirati...
- Corto Maltese
#849 Re: Inicijativa Prvi Mart
Je l' istina da inicijativa uskoro mijenja naziv u "7. april"?
- heckler
#850 Re: Inicijativa Prvi Mart
Je l' istina Corto da ti je zet SDAovac dao posao mimo konkursa u javnom preduzecu a da ti je zena dobila pare iz Turskog kredita preko fiktivne regirstracije u manji entitet?