:S Kako da javim i kome kad sam u petak obavijesten kad i gdje da dodjem? A drugu ,neodloznu, obavezu sam imao u tacno 9:00 na drugom kraju grada.lozze wrote:Evo ti kratke crte, ako se nisi javio da neces doci ispao si sa spiska i umjesto tebe je vec danas dosla druga osoba..to je toFreakyStyley wrote:Ja sam u Novom gradu i danas stvarno nisam mogao stici zbog obaveza.Zanima me sta sam propustio, jeste li se potpisivali negdje, davali broje ziro racuna itd. Da li mogu sutra doc bez nekih posljedica ?
Bio bih zahvalan da mi kaze neko u kratkim crtama.
Da li je sutra u 9 isto?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
FreakyStyley
#826 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
lozze
#827 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne znam stvarno, ja sam instruktor i ko mi se danas nije pojavio dosle su zamjene, tako da sutra ko se vrati kasno ce biti, jer popisna komisija dovodi nove ljude a ne instruktor...trebao si se javiti popisnoj komisiji...FreakyStyley wrote::S Kako da javim i kome kad sam u petak obavijesten kad i gdje da dodjem? A drugu ,neodloznu, obavezu sam imao u tacno 9:00 na drugom kraju grada.lozze wrote:Evo ti kratke crte, ako se nisi javio da neces doci ispao si sa spiska i umjesto tebe je vec danas dosla druga osoba..to je toFreakyStyley wrote:Ja sam u Novom gradu i danas stvarno nisam mogao stici zbog obaveza.Zanima me sta sam propustio, jeste li se potpisivali negdje, davali broje ziro racuna itd. Da li mogu sutra doc bez nekih posljedica ?
Bio bih zahvalan da mi kaze neko u kratkim crtama.
Da li je sutra u 9 isto?
-
crnoplavo
#828 Re: POsao-Popis stanovnistva
ima ljudi koji nemaju drugih neodloznih obaveza
-
FreakyStyley
#829 Re: POsao-Popis stanovnistva
OK. Tebi svakako hvala na informaciji.lozze wrote: Ne znam stvarno, ja sam instruktor i ko mi se danas nije pojavio dosle su zamjene, tako da sutra ko se vrati kasno ce biti, jer popisna komisija dovodi nove ljude a ne instruktor...trebao si se javiti popisnoj komisiji...
-
Huremika
#830 Re: POsao-Popis stanovnistva
Huremka gdje ti predajes? Opcina centar? Koja mjesna zajednica?lozze wrote:Huremika wrote:Kako vam se čine instruktori?? Ima li neko da su mu penzioneri instruktori i kakva su iskustva nakon prvog dana?
Ja sam N Sarajevo opština.
Last edited by Huremika on 16/09/2013 19:35, edited 1 time in total.
-
Huremika
#831 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kod mene danas dvoje nije došlo zbog obaveza, ali su javili PKLS-u da neće stići, tako da su mi javili da bi sutra trebalo da prisustvuju obuci, mada iskreno ne znam kako ćese ukopiti jer smo danas prešli većinu važnih stvari...FreakyStyley wrote:OK. Tebi svakako hvala na informaciji.lozze wrote: Ne znam stvarno, ja sam instruktor i ko mi se danas nije pojavio dosle su zamjene, tako da sutra ko se vrati kasno ce biti, jer popisna komisija dovodi nove ljude a ne instruktor...trebao si se javiti popisnoj komisiji...
-
DON_eARL
#832 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa kako će se onda zamjene uklopiti? 
-
anonimus03
#833 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kod mene su instruktori super, tj dva su super, pogotovo momak (bas kaze ono ''u sridu'' bez nepotrebne teorije). Jedna se instruktorica danas malo zbunila, trema je spucala, pa je tiho pricala i jedva je citala sa slajdova, ali se vidjelo i da nije prije pripremila nista. Al' jbg.
Popisivaci, ima nas svakakvih, ali je velika vecina super. Jedna je i '91. radila na popisu
Ima neki cikica koji izvlaci situacije gdje su sanse da ti se desi 1:1000000, stalno prekida instruktore i pita nebulozna pitanja pa zbuni i instruktore i nas.
Ima jedan kojem je bilo dosadno i koji je htio ici oko 13h, ali su mu instruktori rekli da ostane. Ko zna, mozda sutra ni ne dodje. Imali smo scene sa tim domacinstvom i porodicom u slucaju gay zajednice i vehabije sa vise zena
I nama su rekli za povecanje cijene na 2.20KM i da ce se obuka platiti 5KM po danu. Odmah su nam uzeli brojeve racuna. I sve smo za danas zavrsili do 14:45h
Popisivaci, ima nas svakakvih, ali je velika vecina super. Jedna je i '91. radila na popisu
I nama su rekli za povecanje cijene na 2.20KM i da ce se obuka platiti 5KM po danu. Odmah su nam uzeli brojeve racuna. I sve smo za danas zavrsili do 14:45h
-
melac
#834 Re: POsao-Popis stanovnistva
Loše je indikacija da će se tako ponašati i kada bude vrijeme popisa, a potom slikao popisnice i postavljao na Facebook. Po meni negativna slika o tom i tim likovima, minus veliki.Chuckie wrote:Šta je loše ako se objave slike sa obuke?Svakodobro! wrote:Ako su svi neozbiljni I neprofesionalni kao ovi neki koje ja imam na facebooku, pa objavljuju taj neki materijal s obuke, slike s obuke, onda stvarno je popis jadan i sve je jadno s tim. Sve se nadam, hajde raja završava fakultete, obrazuje se, ovo-ono...a Boga mi teško nama s nama kakvi smo sami sebi.
-
Galamdzija
#835 Re: POsao-Popis stanovnistva
Fakat je blizuescobar__ wrote:Ako je zelena tačka bazen na koji misliš, bijela je škola. Dakle, blizu.Galamdzija wrote:zna li neko gdje se nalazi škola u Lipnici, da li je blizu bazena?
I kod nas se spominjala gay zajednica na šta je instruktor odgovorio da bježi ukoliko sretne dva muškarca u zajednici ili da popisuje s vrata ili s kapije al da ne okreće leđa
- hordash
#836 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hoce li nadoknaditi troskove puta nama koji smo rasporedjeni na obuku u p**ki materinoj?
Ovi moji instruktori ne znaju odgovore na ova pitanja.
Ovi moji instruktori ne znaju odgovore na ova pitanja.
-
joe_cole
#837 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zanima me, hoce li biti opravdano studentima ovo vrijeme koje ce provesti na popisivanju? zahvaljujem na odgovoru.
-
Huremika
#838 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako da ne. Pa ko će ti to opravdati??joe_cole wrote:Zanima me, hoce li biti opravdano studentima ovo vrijeme koje ce provesti na popisivanju? zahvaljujem na odgovoru.
- purgatorio
#839 Re: POsao-Popis stanovnistva
Cijena ide na 2.20 za gradsko ili ruralno područje? Prvobitne cijene su bile 1.75/1.95 - gradsko/ruralnotufahija18 wrote:Kod mene su instruktori super, tj dva su super, pogotovo momak (bas kaze ono ''u sridu'' bez nepotrebne teorije). Jedna se instruktorica danas malo zbunila, trema je spucala, pa je tiho pricala i jedva je citala sa slajdova, ali se vidjelo i da nije prije pripremila nista. Al' jbg.
Popisivaci, ima nas svakakvih, ali je velika vecina super. Jedna je i '91. radila na popisuIma neki cikica koji izvlaci situacije gdje su sanse da ti se desi 1:1000000, stalno prekida instruktore i pita nebulozna pitanja pa zbuni i instruktore i nas.
Ima jedan kojem je bilo dosadno i koji je htio ici oko 13h, ali su mu instruktori rekli da ostane. Ko zna, mozda sutra ni ne dodje. Imali smo scene sa tim domacinstvom i porodicom u slucaju gay zajednice i vehabije sa vise zena
![]()
![]()
-
anonimus03
#840 Re: POsao-Popis stanovnistva
2.20 za gradsko, 2.50 za ruralno. 
-
agbonlahor
#841 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li neko iz Sarajeva, Opstina centar, mjesna zajednica TRG OSLOBODJENJA, to je ono iza BBI-a... kakvi su vam instruktori?? sta mislite o njima kao predavacima, i jel vam pekomplikovano sve ovo??

- Afanasi_94
#842 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hoće naravno. Stanari zgrade u kojoj budeš popisivao će ti napisat ispričnicu koju ćeš ponijeti na faks.joe_cole wrote:Zanima me, hoce li biti opravdano studentima ovo vrijeme koje ce provesti na popisivanju? zahvaljujem na odgovoru.
-
agbonlahor
#843 Re: POsao-Popis stanovnistva
ha ha ha, koji odgovor, ne stvarno nema opravdanja nikakvog, ovo je posao, za koji dobijash pare, isto kosto ove iz PKLS-a boli briga za tvoj fax, tako i ove sa faxa boli briga za tebe, al mislim da mozesh pitat traziti neku potvrdu da radish za njih pa da bude ko ispricnica, al cisto sumnjam prosto nevjerujem... ZAO MI JEAfanasi_94 wrote:Hoće naravno. Stanari zgrade u kojoj budeš popisivao će ti napisat ispričnicu koju ćeš ponijeti na faks.joe_cole wrote:Zanima me, hoce li biti opravdano studentima ovo vrijeme koje ce provesti na popisivanju? zahvaljujem na odgovoru.
- gnjev
#844 Re: POsao-Popis stanovnistva
I ne zaboravimo 2 eura kredita dnevno za vrijeme trajanja popisa (isti ce se koristiti za obavjestavanje popisne komisije o broju popisanih).
Anegdota od danas.
Zena pobuljena nekih 55 godina prosla za popisivaca. I pocelo predavanje drzi ne daj. U jednom momentu instruktori hoce sa nama da prodju kroz obrasce pa iste vadimo da citamo. Kad nana hladno vadi lupu iz torbe al LUPU brate. U pm gdje ja zivim
A nije neopazeno prosla ni njena zlatna narukvnica koja je dovoljna za aganzman bar 3,4 popisivaca 
Anegdota od danas.
Zena pobuljena nekih 55 godina prosla za popisivaca. I pocelo predavanje drzi ne daj. U jednom momentu instruktori hoce sa nama da prodju kroz obrasce pa iste vadimo da citamo. Kad nana hladno vadi lupu iz torbe al LUPU brate. U pm gdje ja zivim
- BadSanta
#845 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kod tebe je onda baš super. U mojoj općini/grupi sve suprotno od napisanogtufahija18 wrote:Kod mene su instruktori super, tj dva su super, pogotovo momak (bas kaze ono ''u sridu'' bez nepotrebne teorije). Jedna se instruktorica danas malo zbunila, trema je spucala, pa je tiho pricala i jedva je citala sa slajdova, ali se vidjelo i da nije prije pripremila nista. Al' jbg.
Popisivaci, ima nas svakakvih, ali je velika vecina super. Jedna je i '91. radila na popisuIma neki cikica koji izvlaci situacije gdje su sanse da ti se desi 1:1000000, stalno prekida instruktore i pita nebulozna pitanja pa zbuni i instruktore i nas.
![]()
![]()
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#846 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da nisi sa stupatufahija18 wrote:Kod mene su instruktori super, tj dva su super, pogotovo momak (bas kaze ono ''u sridu'' bez nepotrebne teorije). Jedna se instruktorica danas malo zbunila, trema je spucala, pa je tiho pricala i jedva je citala sa slajdova, ali se vidjelo i da nije prije pripremila nista. Al' jbg.
![]()
![]()
-
maxell_sarajevo
#847 Re: POsao-Popis stanovnistva
U opštini Centar ima jedna ženska ubi sa pitanjima, imam osjecaj da ce danas pitati kako da se postavimo u situaciji ako nosilac domacinstva bude zelio piškiti, bas je dosadna.
Dženeta, Julijana
Ima jedna plava, slike ima tona nema
štela 
Dženeta, Julijana
Ima jedna plava, slike ima tona nema
-
DON_eARL
#848 Re: POsao-Popis stanovnistva
Danas stiže obavijest od PK, da potvrđuju planove za povećanje cijene popisnica i naknade instruktorima, ali ako odobri neko iz EU. 
-
anonimus03
#849 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva
Jesambordo gandalf wrote: Da nisi sa stupa
Danas zavrsili u 14:55
-
anonimus03