Esed Radeljaš - lik i djelo

Locked
salik79

#826 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by salik79 »

stakasa wrote:
Maystor wrote:
Helena2014 wrote:Ko je Eso Radeljaš, kad vam je tako važan?
Najveći gad koji je ikada kročio u institucije sistema, kod nas, a i šire. Iz nekog, meni neobjašnjivog, razloga jedan dio forumskog puka mu se divi. Glorificiraju ga i doživljavaju ekstazu na svaki pomen njegovog imena.
Post ti je prijavljen

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Prpa.ba

#827 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Prpa.ba »

salik79

#828 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by salik79 »

Sefera i EsA stavljati u jednu recenicu je fakat za prijave. :D
Nomo

#829 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Nomo »

stakasa wrote:
Maystor wrote:
Najveći gad koji je ikada kročio u institucije sistema, kod nas, a i šire. Iz nekog, meni neobjašnjivog, razloga jedan dio forumskog puka mu se divi. Glorificiraju ga i doživljavaju ekstazu na svaki pomen njegovog imena.
Post ti je prijavljen

kome ? esi ili radeljasu :? ili poreznoj upravi :-? 8)
ultima_palabra

#830 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by ultima_palabra »

I Sefer je smeće jedno veliko, zloupotrebljava ratnu ulogu da bi dobio glasove, a onda ga samo zanimaju fotelje. Godinama priča kako mu je SDA ubila ženu i pokušala ubiti njega, a onda lagano u koaliciju sa njima za par ministarstava i direktorskih mjesta.
VjecitiStudent

#831 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:I Sefer je smeće jedno veliko, zloupotrebljava ratnu ulogu da bi dobio glasove, a onda ga samo zanimaju fotelje. Godinama priča kako mu je SDA ubila ženu i pokušala ubiti njega, a onda lagano u koaliciju sa njima za par ministarstava i direktorskih mjesta.
... i dvadeset komisija.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#832 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by JoseMujica »

biske wrote:
svjezi_ustipak wrote:

mlada dela razgazi malo sa teme. da nisi zemsko svega bi ti se nagovorili za ovu tvoju bezobrastinu i nepoznavanje Essa Prvu Vagu KS.

i kaze onda kolju nas...i dje nece kad djeca take ko Esso ne poznaju.
Nije ona kriva. Ukidanjem marksizma, u srednjem obrazovanju je nastala rupa koja se nije mogla popuniti. Zato javno pozivam kolegu Joseta da napravi plan i program novog predmeta: Essizam. :D
odličan prijedlog kolega :thumbup:

već imam u glavi i ideju ko bi mogao udžbenik napisati za ovaj preddmet Esad Zgodić uz recenzije Hanke Vajzović i Safeta Halilovića
Helena2014

#833 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Helena2014 »

Maystor wrote:
Stvarno :(
Pročitala sam naprijed nekoliko prvih stranica, strašno :shock: i imam pitanje
Radi li mu kćerka sada i gdje?
Helena2014

#834 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Helena2014 »

jao_situacije wrote:
Oklen si ti, sviHa ti, pa ne znaš za uzoritog vođu. :o :shock: EEjhaa jel te stid da to pitaš vođe u Essinoj guberniji :run:
Evo štivo pa razaznaj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/162 ... elike.html

:kiss:
Ovo će imati sudski epilog, kako vidim
Navode o milionskom kriminalu potvrdio je jučer na konferenciji za novinare u Sarajevu i aktuelni načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA), koji je kazao da će kompletni spisi sa svom dokumentacijom koja je vezana za ovaj slučaj biti proslijeđeni Odjelu za organizirani kriminal Tužilaštva BiH.

I dok se SDP-ova perjanica Damir Hadžić još uvijek nije zvanično oglasio, Radeljaš je jučer odbacio sve optužbe, tvrdeći da je cijeli posao bio “čist kao suza”.

“Tada je vrijednost tog zemljišta bila 46 KM po kvadratu I to je bila odluka Vijeća. Međutim, u roku od godinu nisam počeo s gradnjom objekta i zemljište mi je oduzeto. Ovi iz SDA su veliki petljanci i lopovi i prekidam svaku koaliciju s njima”, demonstrativno je izjavio Esed Radeljaš za Avaz. (S.B.)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#835 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:I Sefer je smeće jedno veliko, zloupotrebljava ratnu ulogu da bi dobio glasove, a onda ga samo zanimaju fotelje. Godinama priča kako mu je SDA ubila ženu i pokušala ubiti njega, a onda lagano u koaliciju sa njima za par ministarstava i direktorskih mjesta.
Covjek objasnio.
biske

#836 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by biske »

@helena2014
zagrebala si površinu esinog djela, ali do lika još nisi stigla. :D htio sam maystoru replicirati, ali ne bih da ti kvarim čitanje...
joj, da je meni da se tek sad ispočetka upoznajem sa essinom veličinom. :|
stakasa

#837 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

Helena2014 wrote:
Maystor wrote:
Stvarno :(
Pročitala sam naprijed nekoliko prvih stranica, strašno :shock: i imam pitanje
Radi li mu kćerka sada i gdje?
Djevojko, Esso se osjeca ili ne osjeca. Probala si, izgurala par stranica, nema fluida, idi dalje u zivotu.
JoseMujica

#838 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by JoseMujica »

stakasa wrote: Djevojko, Esso se osjeca ili ne osjeca. Probala si, izgurala par stranica, nema fluida, idi dalje u zivotu.
očigledno joj Esso a.s. Prosvjetitelj nije otvorio oči o pravoj prirodi političkog sistema u PiH

lik i djelo Essa a.s. Prosvjetitelja u politološkoj i halanitičarskoj literaturi treba zauzeti mjesto koje Kapital ima u Marksizmu, Kuran u Islamu, Tora u Judaizmu, Biblija u Kršćanstvu i Porijeklo vrsta u prirodnim znanostima jer je Esso a.s. Prosvjetitelj utemeljitelj neomakjavelizma
stakasa

#839 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

A sad najozbiljnije za ove sto se iscudavaju, Esso je katalizator pozitivnih politickih promjena u BiH. I ako ce cjena toga biti sto je uzeo zemljiste - dva, proveo vikendicu kroz papire i uvalio kcerku - halalosum. Frajer je sve nacrto, ogolio probleme, poslje Ese nema dalje, Eso je vrh :D .
Na stranu sto je legenda, ima intervju sa njim na pocetku teme, ko na ono moze ostati ravnodusan... Ne znam, stvarno ne znam... :D :D :D
VjecitiStudent

#840 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by VjecitiStudent »

Sve mi se čini da će i Sefer dobiti sličnu temu.
stakasa

#841 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

VjecitiStudent wrote:Sve mi se čini da će i Sefer dobiti sličnu temu.
Svi pravite istu gresku - jedan je Esed :D
pedeset

#842 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by pedeset »

Helena2014 wrote:
jao_situacije wrote:
Oklen si ti, sviHa ti, pa ne znaš za uzoritog vođu. :o :shock: EEjhaa jel te stid da to pitaš vođe u Essinoj guberniji :run:
Evo štivo pa razaznaj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/162 ... elike.html

:kiss:
Navode o milionskom kriminalu potvrdio je jučer na konferenciji za novinare u Sarajevu i aktuelni načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA), koji je kazao da će kompletni spisi sa svom dokumentacijom koja je vezana za ovaj slučaj biti proslijeđeni Odjelu za organizirani kriminal Tužilaštva BiH.

I dok se SDP-ova perjanica Damir Hadžić još uvijek nije zvanično oglasio, Radeljaš je jučer odbacio sve optužbe, tvrdeći da je cijeli posao bio “čist kao suza”.

“Tada je vrijednost tog zemljišta bila 46 KM po kvadratu I to je bila odluka Vijeća. Međutim, u roku od godinu nisam počeo s gradnjom objekta i zemljište mi je oduzeto. Ovi iz SDA su veliki petljanci i lopovi i prekidam svaku koaliciju s njima”, demonstrativno je izjavio Esed Radeljaš za Avaz. (S.B.)
pedeset

#843 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by pedeset »

:kiss:[/quote]

[/quote][/quote]

Damir Hadžić sto puta veći lopov od našeg Esse samo što je to radio na mudriji način. Nije ni čudo što su se takva dva asa pronašla i što su uspješno sarađivali. I ko kaže da je Damir Hadžić dobar samo u reketu?
pedeset

#844 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by pedeset »

Usput da pitam upućenije šta je sa ovim, da li je to samo mrtvo slovo na papiru?

http://forum.klix.ba/semir-efendic-podn ... 29716.html
JoseMujica

#845 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by JoseMujica »

pedeset wrote::kiss:

[/quote][/quote]

Damir Hadžić sto puta veći lopov od našeg Esse samo što je to radio na mudriji način. Nije ni čudo što su se takva dva asa pronašla i što su uspješno sarađivali. I ko kaže da je Damir Hadžić dobar samo u reketu?[/quote]

ili npr. Hanka Vajzović u dizanju ruke i zapošljavanju djece...još jedan Esso s mindžom samo dobro namazan i zna se prodat...dakle sto puta opasniji po ovo nesretno društvo...a niko o njoj ne priča kao o što se o Essu a.s. Prosvjetitelju priča
pedeset

#846 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by pedeset »

Da, istina je ovo za Hanku ali ipak je nju nemoguće porediti sa mentorom prof.dr.mr. Esom Radeljašem koji je ostavio neizbrisiv trag. I pitam se zašto je taj Efendić podnio prijavu samo protiv Damira Hadžića ali ne i protiv njegove ekselencije Esse?
biske

#847 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by biske »

stakasa wrote:A sad najozbiljnije za ove sto se iscudavaju, Esso je katalizator pozitivnih politickih promjena u BiH. I ako ce cjena toga biti sto je uzeo zemljiste - dva, proveo vikendicu kroz papire i uvalio kcerku - halalosum. Frajer je sve nacrto, ogolio probleme, poslje Ese nema dalje, Eso je vrh :D .
Na stranu sto je legenda, ima intervju sa njim na pocetku teme, ko na ono moze ostati ravnodusan... Ne znam, stvarno ne znam... :D :D :D
strana 17, antologijski... :mrgreen:

podsjetimo se
http://forum.klix.ba/esed-radeljas-lik- ... l#p9568810
Šta Vas je tada opredijelilo za SDA?

- Ništa.
:lol: :lol: :lol:
Ali su pisali da stipendirate dva učenika Osnovne škole "Ćamil Sijarić".

- Četiri!
:!:
Politikom se bavite zbog sebe ili zbog naroda kojem hoćete pomoći?

- Idem principom Zapada. Svoje korake sam pravio vani. Radio na crno u Njemačkoj!
:mrgreen:
Dakle, u politiku ste ušli zbog...

- Naroda!
:izet:
Čini se, isplati se baviti politikom!

- Ne baš! Oslabio sam radnju. Na gumama sam mog'o tri puta više zaraditi.
:brusli:
Moj je dojam, Sarajevo nikada nije imalo goru vlast od ove aktuelne! Slažete se?

- Kad sam uš'o u vlast, pit'o sam se je li ovo vazda 'vako bilo, šta je ovo?
Genijalno!
stakasa

#848 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

biske je ovde zbrzo, ima tu materijala za analizu vazdan, kako nije ni znao da je umro, Srbe odusevio kad je branio magistrat, auto pola struja pola benzin...
Mozda najaci intervju ever. Buric je imo dobar sa Nikolom Nikicem prije petnestak godina, ovaj Esin je jachi. Essko rules
hizo ramidovic

#849 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by hizo ramidovic »

samo se ne informisani i zlo namjerni ljudi mogu ibretit nad onim sto eso radi i sto je uradijo. covijek je magistar ekonomski nauka, imo radnju i prije nego sto se poceo bavit politikom, a kako je i sam reko u ovom razgovoru, u politiku je uso radi naroda i to tako jest.zato i jest jedan od rjetkih koji je u politiku uso da pomogne ovom narodu i ovoj drzavi. a sto neki to nemogu prihvatit, njihov problem...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#850 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by japin_mutapi »

Helena2014 wrote:Neki bezveznjak :P
Lokalni lik neki valjda
Sta lokalni
Globalni
Locked