Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doff

#826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

@ZenicaAB

Ako živiš na Mokušnicama (ne Meokušnice kao što ti veliš) nema potrebe da se buniš što ti nisu zamijenili resiver, jer još u tom naselju nije puštena telemach-ova šema. Tu je kraj priče. Neko ti je rekao da je dobio resiver a da nije puštena nova šema = laže! Ne može pratit program, isto što nije moguće pratiti program sa starim resiverima novu šemu.

Pozz
fortaleza

#827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Vrijede li još supermix akcijski paketi da prva tri mjeseca plaćam samo kablovsku?
dječak sa šibicama

#828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Ovih zenicana sto su se uskokodakali :D

Samo pometnju prave na temi :D

Ne kradite nam internet! :D
drug profi

#829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug profi »

zenica blues 27 wrote:Jel ima neko problem s internetom?Meni kod kuce sinoc nestalo konekcije i jutros prije posla kad san gledao oko 8 nema opet.Kazu zbog nevremena??????
Dobices, buraz, kad se njima svidi. Mene je to izludilo jer je bilo precesto "nevrijeme". Reko bi covjek, sve tajfuni piche po Bosni...
Telemach

#830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image

Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da je promotivni period za korištenje D3GO usluge završen.

Pored osnovne pogodnosti, TV u pokretu, usluge D3GO vam omogućavaju i slijedeće opcije:
Start Over (samo Apple, Android ne podržava ovu funkcionalnost)
Radio
Novi dizajn aplikacije
Opcija za 3G gašenje
Novi dizajn D3GO ikonice
Hrvatski jezik
Android sada podržava profile do 1.5 Mbps (uređaji koji posjeduju HW decoding)
Svi korisnici su automatski aktivirani za Catch Up (CUTV - prikazuje TV sadržaj koji je emitovan satim ili danima ranije catchup tv na 20 kanala) i Start Over TV (SOTV-prikazuje trenutni TV sadržaj od početka emitovanja).

Aktivacija usluge vrši se skidanjem nove aplikacije sa Play store - marketa, koja je dostupna besplatno do kraja godine.
Oznake verzija su:

Apple – 2.0.0.
Android – 3.0.24

Vaš Telemach
dragonz

#831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dragonz »

Image

Nekad je neko spominjao što nema drugih hayatovih kanala na telemach-u evo dokaza da je razlog samo rukovodstvo telemach-a.

I hoćemo FOX CRIME da nam vratite a slobodno ukinite jedan od ovih turbo folk kanala ili od onih francuskih.
ElRe

#832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Sto se mene tice sve turbo folk kanale treba momentalno brisati iz pobude, pa tako i Hayatove.
Ko to torturu moze da podnese, ima Youtube pa da slusa do mile volje.
Esso_i_Ajla

#833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Esso_i_Ajla »

drug profi wrote:Ja sam korisnik Eloba i na dalje Telemaha. Koliko imam losih iskustava sa njima ne bi mi stalo ovdje. Ni jedna hebena stvar nije mogla bez peglanja da se uradi. Net sam uzeo, pa ga vratio. Svako malo nema konekcije, ali ne zbog moje strane, nego tamo negdje, a podrsku mozes dobiti tek u radno vrijeme. Kad je lose vrijeme, nestane mi i kablovska sa tv ekrana, a net na guranje ili nikako. Ispadalo je po njihovom da je meni net onako neka zahebancija koju cu dobijati kad oni misle da bi trebalo. Ali pare uredno uzmu svaki mjesec kao da je pichilo ko ludo 24/7.

Odem na kraju opet na ADSL u telekom, gdje se ljudi i u sred noci javljaju na podrsku i ne napustaju te dok ne proradi, jeste skuplje, ali znam da radi i da je brzina uvijek ista. Ako nastavite ovako sa skidanjem kanala sa analogne vjerovatno cu sasvim odustati. Jos me drzi SportKlub, kad i to ode, odoh i ja. Onih 140 KM sto sam dao za instalacije i prikljucak, i to kad je to bila trecina prosjecne plate, halalihusomateri. Nikad niko ni u Elobu ni u Telemahu se nije pocesao da ne neki nacin refundira to nama korisnicima koji smo fakticki isfinansirali njihovu mrezu, bilo nizom pretplatom ili besplatnim paketom nekih usluga.

Telemah je za mene jedna klasicna monopolisitcka ublehaska firma koja je svjesna da nema prave konkurencije i zato i ne postuju klijente. Dokle ce tako biti, ne znam. Nazalost ni druge nisu puno bolje u svom odnosu prema nama.
Ne znam za vas ostale, ali ja za 15 KM mjesecno ocekujem nesto vise od zbrke dosadnih kanala.
Ti si jedan od mnogih zaposlenika BHT-a. TI ocima nisi vidio ni Elob ni Telemach. Napisao si same nebuloze.
Odem na kraju opet na ADSL u telekom, gdje se ljudi i u sred noci javljaju na podrsku i ne napustaju te dok ne proradi
Ovo je provala stoljeca. BIHnet podrska se nikad ne javlja tj. rijetko kad a i kad se jave jedva cekaju da te skinu s dnevnog reda tako da ne riSe vise i idi na temu o BHT-u
Tiger 033

#834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

zenica blues 27 wrote:Jel ima neko problem s internetom?
Kad imas drzavu onda je sve lakse i ima ko da te štiti...a ovako si PRIMORAN da MOLIŠ ,KUMIŠ I ZOVEŠ za svoje vlastite pare :x a njih zaboLJe neka stvar jer znaju da ih niko NEce pricepit tj.kaznit' :oops:

http://teve.ba/article/11693/hakom-najavio-hakometar
"Hakom najavio HAKOMetar"

Svjestan velikog broja različitih uzročnika koji utiču na kvalitetu usluge i veze koje korisnici ugovaraju s pružateljima usluga pristupa internetu, HAKOM će uskoro u rad pustiti certificirani alat za mjerenje brzine broadband pristupa internetu pod nazivom HAKOMetar itd...
drug profi

#835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug profi »

Esso_i_Ajla wrote:
Ti si jedan od mnogih zaposlenika BHT-a. TI ocima nisi vidio ni Elob ni Telemach. Napisao si same nebuloze.
Nebuloze? Dobro. Bujrum pregledaj temu vidjeces da se ljudi zale na isto.
Najlakse je reci ti radis za telekom i time kao sve primjedbe na telemah padaju u vodu.
Da bogodo radim, ne bi mi skupo bilo sve ovo sto se nudi. Evo ti covjeka prije par postova zali se na isto, nema neta i ne zna zasto ni kad ce ga dobiti, jer mu se niko ne javlja.
Esso_i_Ajla wrote: Ovo je provala stoljeca. BIHnet podrska se nikad ne javlja tj. rijetko kad a i kad se jave jedva cekaju da te skinu s dnevnog reda tako da ne riSe vise i idi na temu o BHT-u
Javlja se javlja, i rijesi mi problem. Zadnji put u jedan sat poslije ponoci. Ostao sa mnom na liniji 10 minuta dok nismo skontali da me moj spliter zbog necega ometa. Telemah te mnozi sa nulom i u radno vrijeme, a kamoli u sred noci.

A zasto ovdje pisem? E zato sto hocu da taj Telemah pocne da postuje svoje klijente, a nece dok mu klijenti ne pocnu odlaziti zbog ovakvih bezobrazluka kao sto je iam-nema neta, nema podrske, mijenjanje programseke seme bez ankete, itd. majku mu aj sam potpisao nekakav ugovro ciji je sastvni dio bio i spisak kanala. Pa ne mozes ti meni sad dati spisak od 60 kanala i na osnovu toga dobiti mene kao klijenta, vezati me nekim ugovorom, a onda promijeniti te kanale bez ankete i reci mi da taj ugovor za njih vazi samo jednosmjerno.

Sad bih ja tebi trebao reci ne RISE, ali necu jer to nije pristojno. Za mene si ti jedan od telemahovih uposlenika koji bezocno laze.
iceman2010

#836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

ElRe wrote:Sto se mene tice sve turbo folk kanale treba momentalno brisati iz pobude, pa tako i Hayatove.
Ko to torturu moze da podnese, ima Youtube pa da slusa do mile volje.
Hayat music nije turbo folk kanal. Zato ima hayat folk i ovi kanali su potpuno besplatni. Ali dobro, sto ce Telemach-u nas turbo folk kanal kad imaju srbijanski. Svakako rukovodsvo Telemach-a sve instrukcije dobija iz Beograda, a i koriste 066 brojeve, a rade u Sarajevu, Zenici i Mostaru, znaci pozivaju u drugu mrezu. To se ni u ludilu ne moze isplatiti ali govori nesto o opredjeljenju Telemach-a, da ide cak i na svoju stetu, a u korist zna se vec koga :D
drndalo

#837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drndalo »

iceman2010 wrote:a i koriste 066 brojeve, a rade u Sarajevu, Zenici i Mostaru
To moze znaciti i da imaju bolje uslove osnivanja grupe, i grupnih troskova kod tog operatora... Sto je njima, koji placaju svoje troskove vjerovatno bitna stavka...
iceman2010

#838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

drndalo wrote:
iceman2010 wrote:a i koriste 066 brojeve, a rade u Sarajevu, Zenici i Mostaru
To moze znaciti i da imaju bolje uslove osnivanja grupe, i grupnih troskova kod tog operatora... Sto je njima, koji placaju svoje troskove vjerovatno bitna stavka...
Moguce, ali je vjerovatnoca vrlo mala. U Telecom-u su mogli i fiksne brojeve ukljuciti u grupu. Ne znam jesu li tako nesto mogli dobiti u M:Tel-u. Opet ostaje i to, da sa sluzbenih mobitela ne ostvaruju pozive samo u grupi vec i prema drugim korisnicima koji ne koriste Mobis.
DON_eARL

#839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Promotivni period za korištenje D3GO usluge završen.

http://forum.telemach.ba/viewtopic.php?f=15&t=1177

Da ne dođe kome 5KM na računu za D3GO. :D

@Telemach, da li postojeći korisnici SuperMix paketa moraju da aktiviraju D3GO na MojTelemach.ba ili mogu nastaviti koristiti postojeće podatke?
casper_

#840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

DON_eARL wrote:Promotivni period za korištenje D3GO usluge završen.

@Telemach, da li postojeći korisnici SuperMix paketa moraju da aktiviraju D3GO na MojTelemach.ba ili mogu nastaviti koristiti postojeće podatke?
meni ovo nije moglo ni raditi.
Creasy

#841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Creasy »

Kada ce Telemach uvesti gledanje preko kartice, da ne koristim vise onaj jad od resivera i pripadajuceg daljinskog? :D
Telemach

#842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

DON_eARL wrote:Promotivni period za korištenje D3GO usluge završen.

Neophodno je da ponovo izvršite aktivaciju kako biste prihvatili uslove poslovanja.
Telemach

#843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Za sve korisnike i one koji to žele da postanu, na raspolaganju Kontakt centar na broju telefona 1430 ili 033 756 555.
Radno vrijeme službe za podršku korisnicima je 24/7.
Broj faksa je 033 466 043 i 036 342 817
E-mail: [email protected] ili [email protected]
Svi korisnici koji nisu u mogućnosti ostvariti poziv odmah ili ostati na liniji dovoljno je da nam dostave detaljan opis problema i kontakt podatke kako bismo uzvratili pozivom.
Telemach

#844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zenica blues 27 wrote:@Telemach - po 2 put govorim, poslao sam Vam poruku,cak sam i ovo V u Vam napisao velikim slovom, lijepo zamolio za odgovor.U cemu je problem??? Jel trebam ljubaznije zamolit il sta?
Poštovani,

Vaše poruke dostavljene u inbox
Poslano: 19/10/2012 10:01
Od: zenica blues 27
Za: Telemach

smo odmah proslijedili nadležnom sektoru, kako mi tako i kolege koje administriraju FB profil.
Obaviješteni smo da je komunikacija s Vama nastavljena putem FB profila Telemach BiH, te da su Vas kolege kontaktirale kako bismo provjerili i otklonili problem, no da ste dogovorili ponovni poziv nakon 16 h.

Dovoljno je samo jednom da nam se obratite sa detaljnim opisom i korisničkim podacima na PP kako bismo odreagovali na reklamaciju i naravno da ste raspoloženi da sarađujete s nama.
Možda ne pišemo često ali svakako da odreagujemo na najbrži način kad god nam se obratite ;) Nadamo se da je sada sve uredu s uslugom.
Creasy

#845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Creasy »

Telemach wrote:@all
Za sve korisnike i one koji to žele da postanu, na raspolaganju Kontakt centar na broju telefona 1430 ili 033 756 555.
Radno vrijeme službe za podršku korisnicima je 24/7.
Broj faksa je 033 466 043 i 036 342 817
E-mail: [email protected] ili [email protected]
Svi korisnici koji nisu u mogućnosti ostvariti poziv odmah ili ostati na liniji dovoljno je da nam dostave detaljan opis problema i kontakt podatke kako bismo uzvratili pozivom.

Zasto 1430 nije besplatan broj telefona i kada ce to da postane?

Meni ne radi cesto vas fiksni telefon i ja treba da zovem sa svog mobilnog i prijavljujem kvar... Nije uredu.
dječak sa šibicama

#846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

I opet zakurac krasni otvara stranice po dvije minute.

Pa daj jebote, ja placam ovo sranje od interneta.
Magarece_godine

#847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Ja htio Duo ili Trio paket a oni nemaju više dobrih resivera ... ostao bi mi ovaj Cisco glupi .. zato neću ... zdrao telemach ...
dječak sa šibicama

#848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakavdanakneiskustvu wrote:zatamniše li u sarajevu i mostaru hrt 2 danas za vrijeme rukometa?
Ne.

Mada, mislim da nije pametno pisati o tome na forumu, samo cemo ih podejstiti na tu kretensku praksu zatamnjivanja sportskih sadrzaja.

Ali kad si vec napisao..
agent_zero

#849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Magarece_godine wrote:Ja htio Duo ili Trio paket a oni nemaju više dobrih resivera ... ostao bi mi ovaj Cisco glupi .. zato neću ... zdrao telemach ...
Kako misliš nemaju dobrih risivera?

Vidio bih te ja da si na skartu, kao što je moj trenutni. :-)
Magarece_godine

#850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

agent_zero wrote:
Magarece_godine wrote:Ja htio Duo ili Trio paket a oni nemaju više dobrih resivera ... ostao bi mi ovaj Cisco glupi .. zato neću ... zdrao telemach ...
Kako misliš nemaju dobrih risivera?

Vidio bih te ja da si na skartu, kao što je moj trenutni. :-)
Pa i kod mene je na skartu ovaj glupi Cisco .. Dobio ga na probu ono tri mjeseca ... Sad konto uzeti Trio paket ili duo paket i dodatne kanale, i konto da ce mi zamijeniti resiver, umjesto Cisco da mi stave D3 V 2.0 Kaze cura 50 KM je zamjena resivera ....
Locked