Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Majstorinho

Post by Majstorinho »

veca_sa wrote:dokle je ova truhlovina od kluba dogurala
Bolja im je situacija,nego kod zelje :D
Comrad

Post by Comrad »

veca_sa wrote:dokle je ova truhlovina od kluba dogurala
Joj ovih hejtera, pa moraš li na svaku temu srati. Ako ti se ne sviđa klub preskoči i ćao, vidiš naziv teme. I pročitaj malo historiju Juveta, pa onda pričaj nešto.
We'll be back 8-)
prleitihi

Post by prleitihi »

stidljiv wrote:1. Juventus 76
2. Genoa 70
3. Napoli 68
4. Rimini 60
5. Mantova 60
6. Bologna 58

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
predviđam za 8 mjeseci:

1. Željezničar 46
2. GOŠK Gabela 44
3. Kreševo 40
4. Zvijezda Gradačac 36
5. TOŠK Tešanj 33
6. Radnički Lukavac 30

FORZA ŽELJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:oops:
stidljiv

Post by stidljiv »

Trezeguet: Zelim sa Juventusom u Evropu!

David Trezeguet je potvrdio privrzenost klubu i zelju da ostane u Torinu.
"Zelim ostati i odvesti Juve najprije u Serie A a zatim i u Evropu!" -izjavio je popularni Trezegol.

"Tu sam vec sedam godina, dozivio sam razne stvari ali se ambicije nisu promijenile. Istina, ovo je bila vrlo teska godina, ali sada zelim da budem dio novog pravca kluba. Cast mi je biti dio tako vaznog kluba i njegove istorije i svim srcem zelim da ostanem."

"Naravno nije samo moja odluka u pitanju, nakon sto izborimo promociju, klub ce donijeti konacnu odluku vezano za moju buducnost, buducnost trenera i navijaca svakako. Vjerujem da Juve mora imati ambiciju jurisati na prve tri pozicije slijedece godine u Serie A iako se to sad cini tesko!"

Ovim su mozda i konacno prekinute spekulacije o odlasku Francuza iz Stare Dame. U svakom slucaju, neki mediji i dalje ocekuju da bi Trezeguet mogao biti prodan ukoliko ne produzi ugovor sa Juventusom jer mu je ostalo svega godina dana ugovora a Juve ga svakako nece pustiti da ode bez obestecenja.
bianconero

Post by bianconero »

trezegtaut je odbio novi ugovor sa juventusom.
ponudili mu platu manju za 25 %.
za huntelara je haman sigurno da dolazi.
Neelix

Post by Neelix »

bianconero wrote:trezegtaut je odbio novi ugovor sa juventusom.
ponudili mu platu manju za 25 %.
za huntelara je haman sigurno da dolazi.
dje li si ti to procitao, ja se evo satrah po fudbalskim sajtovima, nidje takve vijesti :D ima za Mesta i Iaquintu da je gotovo sigurno..
stidljiv

Post by stidljiv »

Arezzo - Juventus 1:5 (19' Del Piero, 34 Chiellini, 49' Chiellini, 76' Del Piero, 87 Trezeguet)

Juventus je i teoretski obezbjedio ulazak u Seriju A ovom pobjedom.

FORZA GRANDE JUVE!!!

http://www.juvebalkan.com

FORZA JUVE!!!!!!!!
stidljiv

Post by stidljiv »

Didier Deschamps vise nije trener Juventusa..
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Lopovski klub se vraca u lopovsku ligu...
koridor

Post by koridor »

stidljiv

Post by stidljiv »

Majstorinho wrote:Lopovski klub se vraca u lopovsku ligu...
Sta ti znas balavac jedan...ako nemas sta pametno reci nemoj ni komentarisati.
stidljiv

Post by stidljiv »

Zao mi je sto Deschamps nije ostao u Juventusu jer je ipak bio tu kad je bilo najteze. Lippi ili Capello su opcije za mjesto trenera Juventusa. A velike su sanse da se opet Lippi vrati na mjesto trenera najveceg kluba u Italiji.
Neelix

Post by Neelix »

stidljiv wrote:Zao mi je sto Deschamps nije ostao u Juventusu jer je ipak bio tu kad je bilo najteze. Lippi ili Capello su opcije za mjesto trenera Juventusa. A velike su sanse da se opet Lippi vrati na mjesto trenera najveceg kluba u Italiji.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stidljiv

Post by stidljiv »

29 skudeta..

Ostali ?? 15-16 ?? Haj voz. :-)
Neelix

Post by Neelix »

drug, nauci brojat :lol: :lol: :lol: :lol:

7 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
stidljiv

Post by stidljiv »

Racuna se sve... 8-)

Ali ne vrijedi raspravljati..... :roll:
Neelix

Post by Neelix »

gdje? :D u tvojoj glavi :P

...kad ti tako kazes 8-) :D
Neelix

Post by Neelix »

stidljiv wrote:Zao mi je sto Deschamps nije ostao u Juventusu jer je ipak bio tu kad je bilo najteze. Lippi ili Capello su opcije za mjesto trenera Juventusa. A velike su sanse da se opet Lippi vrati na mjesto trenera najveceg kluba u Italiji.
ili ne? :D :lol:

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=313646
stidljiv

Post by stidljiv »

Buffon: Ostajem 75%

"Poceo sam da se predomisljam u vezi sa Juventusom" Izjavio je nas br 1.

"Mnogo toga se promijenilo u zadnje vrijeme i ako su izgledi da ostanem jos prije 20 dana bili 49% da ostanem, mislim da je ta mogucnost sad narasla na 75% jer mi je klub dao vrlo pozitivne signale o svijetloj buducnosti.". -izjavio je Buffon.

"Sanjam da se vratim na pobjednicke staze sa Del Pierom, Nedvedom i Trezeguetom. Ponovo sam blizi Juventusu jer sam shvatio da ova sredina predstavlja najvise ono sto ja uistinu jesam. Imao sam mnogo ponuda i mogao sam otici bilo gdje.

Navikao sam se boriti za sami vrh i tesko mi je bilo pomisliti da mozda klub vise nece imati ulogu protagonista ali dosta mi je pomoglo finale Lige Prvaka gledajuci Milan. Shvatio sam koliko je bitan tim i jedinstvo da se postignu i najveci rezultati i onda kad niste favorit.
Oni su i moralni pobjednici i to zelim i ja za sebe, jer ako pobjedite a nemate timski duh, onda zapravo i niste sretni" rekao je Gigi.

Na pitanje oko prica i povratku Lippija odgovorio je: "Ne zelim biti Lippijev sponzor, ali mislim kako bi za Juve najbolje bilo da on ponovo dodje ali on zeli sacekati da se rjesi ta situacija oko njegovog sina Davide-a. Zbog toga mislim da moramo postovati njegovu odluku jer mislim da se nece predomisliti."
zazumza

#845 juve je juve

Post by zazumza »

juve i bajern su broj 1....melju li melju :lol:
koridor

Post by koridor »

Ranieri je novi trener
stidljiv

Post by stidljiv »

Ranieri je novi trener Juventusa!

Image

Claudio Ranieri je novi trener Juventusa, nakon sto je danas i sluzbeno potvrdjeno od strane kluba.

Potpisan je trogodisnji ugovor koji stupa na snagu 1. jula 2007.

"Kako reci NE klubu kao sto je Juventus?! Takav se klub jednostavno ne odbija, sto ja naravno nisam ni ucinio. Zelim se Zahvaliti Juventusu sto su izabrali upravo mene jer to me cini zaista ponosnim. Pred nama je ambiciozan projekat i siguran sam da cemo raditi sa uspjehom!" - bile su rijeci novog stratega Juventusa na danasnjoj press-konferenciji.

Uz nadu i vjeru da donosis novu eru uspjeha Staroj Dami,
DOBRODOSAO CLAUDIO!
koridor

Post by koridor »

Juventus zainteresovan za Rosija

Novi trener Juventusa Klaudio Ranijeri zainteresovan je da u klub dovede napadača Mančester junajteda Đuzepea Rosija, objavili su predstavnici torinskog kluba. Ranijeri je ove sezone, kao trener Parme, već sarađivao sa Rosijem, koji je kao pozajmljen fudbaler igrao za "mlekadžije". Na 19 utakmica u dresu Parme 20-godišnji napadač je postigao devet golova.

Italijanski novinari podsećaju da je Rosi rođen u SAD i da ga je, uoči prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, selektor te zemlje Brus Arena zvao u državni tim, ali je on tu ponudu odbio.

Rosi se 2004. godine iz SAD vratio u Italiju i potpisao ugovor sa Parmom. Iste godine prešao je u Mančester junajted, koji ga je 2006. pozajmio Njukaslu, a ove sezone je bio na "kaljenju" u Parmi.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=250186
koridor

Post by koridor »

Ranijeri: Zadržite Bufona

Novi trener italijanskog fudbalskog prvoligaša Juventusa Klaudio Ranijeri apelovao je na Upravu kluba da zadrži golmana Đanluiđija Bufona, objavili su torinski mediji. "Bufonovo ime znači puno u Italiji. Juventus ima sreće što je on u ekipi i ne treba mu dozvoliti da razmišlja o promeni sredine", kazao je 56-godišnji trener.

Ranijeri je nagasio da je već razgovarao sa slavnim golmanom, koji poslednjih šest godina brani u "crno belom" dresu, i procenio da šanse da Bufon i sledeće godine bude stub odbrane Juventusa iznose 75 odsto.

"Potrebni su mi igrači kao što su on, Alesandro Del Pjero, Pavel Nedved i Mauro Kamoranezi da pomognu mladim igračima da polože fudbalsku maturu", zaključio je Ranijeri.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=250140
stidljiv

Post by stidljiv »

Zebina produzio ugovor

Image

Prvi igrac koji je rekao DA Juventusu je Jonathan Zebina, koji je unatoc svim pricama da ce preci u Milan potpisao ugovor koje ga veze za Juve naredne 4 godine tj do 2011.

"Cast mi je nositi ovaj dres naredne cetiri godine i ubijedjen sam da ce tim vrlo brzo postici velike rezultate kako u Italiji tako i u Evropi"- izjavio je Zebina
Post Reply