Sirija vol. 2
- insomnia78
#82451 Re: Sirija vol. 2
S kime bolan rasprava?

- insomnia78
#82452 Re: Sirija vol. 2
I ja isto, bio kuhar. Nego ne odgovori ti meni. Jesi bio tu kad su saborci vozali tjela u hladnjacama?MaliDuje wrote:ioannes wrote:jel istina da si bio babin?![]()
![]()
![]()
![]()
Sada ce pokusati da me prijavi...
Ja sam barem bio vojnik regrut...Tebe placao Jovica Stanisic i srpski DB...Naravno pod uslovom da su istinite price koje se o tebi pisu na drugim temama,a to je da si bio vojnik tzv Cazinske Krajine...Udarao na svoje...Bruko...I jos ti ona bagra iz Bg-a Jovica Stanisic slao pare da to radis...
-
MaliDuje
#82453 Re: Sirija vol. 2
Legija i co su pre tvoji saborci bili nego moji...Tebi su u Cazinsku Krajinu donosili love i dizali moral...insomnia78 wrote:I ja isto, bio kuhar. Nego ne odgovori ti meni. Jesi bio tu kad su saborci vozali tjela u hladnjacama?MaliDuje wrote:ioannes wrote:jel istina da si bio babin?![]()
![]()
![]()
![]()
Sada ce pokusati da me prijavi...
Ja sam barem bio vojnik regrut...Tebe placao Jovica Stanisic i srpski DB...Naravno pod uslovom da su istinite price koje se o tebi pisu na drugim temama,a to je da si bio vojnik tzv Cazinske Krajine...Udarao na svoje...Bruko...I jos ti ona bagra iz Bg-a Jovica Stanisic slao pare da to radis...
Kod nas povrh Prizrena te picke nisu smele priviriti...
-
zigzag
#82455 Re: Sirija vol. 2
Vala vrijedis pola teme. I krokodil. Ostalo je sve....
- dragma
- Vozim: Pješe
#82456 Re: Sirija vol. 2
#BREAKING: 20 SAA and Hezbollah fighters killed by Islamic State after an assault on Al-Wa'er positions close to the borders.

Početak napada, video:
https://twitter.com/MorocanArab/status/ ... 7081860096
In pictures: Syrian Army in trouble after ISIS launches its biggest offensive ever in southern Syria
https://www.almasdarnews.com/article/pi ... ent=varies
http://archive.is/QZRLR

Početak napada, video:
https://twitter.com/MorocanArab/status/ ... 7081860096
In pictures: Syrian Army in trouble after ISIS launches its biggest offensive ever in southern Syria
https://www.almasdarnews.com/article/pi ... ent=varies
http://archive.is/QZRLR
- dragma
- Vozim: Pješe
#82457 Re: Sirija vol. 2
Međunarodna zajednica, sky news, aktivisti, hairlije sa fotke ispod, iko,išta?

- dječak sa šibicama
#82458 Re: Sirija vol. 2
Kozojebima i preostaju jedino jos ovakvi gerilski napadi, hit and run.
-
sarajevoxxxx
#82459 Re: Sirija vol. 2
- Ponovo prekinuta putna komunikacija Esrija-Hanasir. Izginuli svi režimski vojnici na vojnom punktu Šejh Hilal. Isil razvalio nekoliko režimskih punktova nakon napada sa 4 razorna automobila napunjena eksplozivom.
- Vašington: Režim nastavio koristiti hemijsko oružje i nakon Han Šejhuna.
- Natanjahu nakon sastanka sa Putinom zaprijetio da će u Siriji sami započeti vojnu operaciju sa namjerom sa zaustave Iran.
Video: Pripadnici Hezbollaha spašavaju ranjene na jednoj od linija zapadnog Kalemuna.
https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 235246560/
- Vašington: Režim nastavio koristiti hemijsko oružje i nakon Han Šejhuna.
- Natanjahu nakon sastanka sa Putinom zaprijetio da će u Siriji sami započeti vojnu operaciju sa namjerom sa zaustave Iran.
Video: Pripadnici Hezbollaha spašavaju ranjene na jednoj od linija zapadnog Kalemuna.
https://www.facebook.com/groups/neoIRT/ ... 235246560/
- Nadzornik
#82461 Re: Sirija vol. 2
Kako se boriti protiv terorizma.

- Nadzornik
#82463 Re: Sirija vol. 2
US B-52 bombarder iznad Rake.

- Čitalac
#82465 Re: Sirija vol. 2
Kako javljaju oduševljene pristalice opozicije, došlo je do istorijskog pomirenja Al Kaide i Isila i zajedničkog napada na vladine snage.
- Nadzornik
#82466 Re: Sirija vol. 2
Isil pokrenuo veliku ofanzivu na jugu Sirije.
Veliki broj poginulih vojnika SAA a zaplijenjena je velika kolicina naoruzanja i municije medju kojima je i veliki broj raketnih lansera BM-21 Grad.

Jos slika:
https://www.almasdarnews.com/article/pi ... ern-syria/
Veliki broj poginulih vojnika SAA a zaplijenjena je velika kolicina naoruzanja i municije medju kojima je i veliki broj raketnih lansera BM-21 Grad.

Jos slika:
https://www.almasdarnews.com/article/pi ... ern-syria/
- rajv0sa
#82467 Re: Sirija vol. 2
I onda lokalne smrdljive vehabije počnu blagosiljat nusru aka hts kao istinske branioce umeta, ista pogan ko i isil nema nikakve razlike, dao Bog da nijedan živ ne ostane i da krepa njihova retardirana ideologija.Both HTS and ISIS are attacking Ithriyah-Salamiyah road
-
los talibanos
#82468 Re: Sirija vol. 2
Zeleni kozojebi iz HTS haman zele da iskoriste momentum i uspore SAA odnosno zaustave da zauzmu Uqayribat
...vec su zauzeli par punktova

...vec su zauzeli par punktova

- muhafuca
#82469 Re: Sirija vol. 2
HTS i IS u koordinaciji pokusavaju spojiti teritorij.
onaj dez IS-a u istocnoj Hami skontao valjda da nema druge nego zovi HTS da pomaze.
NDF kaze da su svi pokusaji proboja i spajanja teritorija odbijeni.
Mada vidim po internetu izgleda jos traje.
Interesantan razvoj situacije
bumo vidjeli sutra.

onaj dez IS-a u istocnoj Hami skontao valjda da nema druge nego zovi HTS da pomaze.
NDF kaze da su svi pokusaji proboja i spajanja teritorija odbijeni.
Mada vidim po internetu izgleda jos traje.
Interesantan razvoj situacije

- DaysleepeR
#82470 Re: Sirija vol. 2
i sad kad krene tarapana biće kuknjava
zone deeskalacije
kršenje primirja
bojni otrovi
civili
barel bombe
zone deeskalacije
kršenje primirja
bojni otrovi
civili
barel bombe
- Kikibombona
#82471 Re: Sirija vol. 2
Radi se o istoj idelogiji i istim ljudima. ISIL je malo ekstremniji od Nusre a Nusra malo ekstremnija od Ahrar Shama. I to je jedina razlika. Ista selefijska ideologija, isti mentalni sklop clanova i simpatizera. Svakako su nekada bili zajedno. Do raskola je doslo tako sto su se lideri posvadjali oko pitanja ko ce biti gazda. Ista marva.rajv0sa wrote:I onda lokalne smrdljive vehabije počnu blagosiljat nusru aka hts kao istinske branioce umeta, ista pogan ko i isil nema nikakve razlike, dao Bog da nijedan živ ne ostane i da krepa njihova retardirana ideologija.Both HTS and ISIS are attacking Ithriyah-Salamiyah road
- Kikibombona
#82472 Re: Sirija vol. 2
Lider plemena Bagara, al-Bashir, nekada jedan od lidera 'sirijske opozicije', sada povratnik u rezimske redove, prijeti Kurdima da ce se ponoviti 2004., kada je sirijski rezim masakrirao Kurde u Kamisliju.
Mnogi pripadnici plemena Bagara su anti-kurdski raspolozeni. Odmah su prigrlili 'revoluciju' i borili se protiv Kurda u Ras al Ainu, u redovima dzihadkstickih skupina, te dozivijeli poraz.
Pripadnici ovog plemena su najveci mrzitelji kurdskog naroda. Vecinom se radi o pristalicama Sadama Huseina. Njega su dozivljavali kao lidera a ne klan Asad protiv kojeg su uostalom pokrenuli ustanak. Poznato je da su pripadnici plemena Bagara ratovali na strani Sadama Huseina 2003. Poznati nemiri u Kamisliju su izbili tako sto su Arapi iz Deir ez Zora, uglavnom pripadnici plemena Bagara, provocirali Kurde isticuci portrete i skandirajuci ime Sadama Huseina. Tako su poceli neredi. Basisticka policija je otvorila vatru na Kurde i pobila veliki broj ljudi.
1 miliona pripadnika plemena Bagara zivi u provinciji Hasaka i Deir ez Zor.
Jednom davno sam procitao tekst jednog Kurda iz Hasake. Naveo je arapska plemena sa kojima Kurdi imaju tradicionalno lose i tradicionalno dobre odnose. Sa vecinom plemena imaju dobre odnose. Kaze da se mnoga arapska plemena vise mrze medjusobno nego sto mrze Kurde.
Pleme Bagara je tada naveo kao anti-kurdsko.
To ipak nije cijela prica. Jedan od lidera plemena Bagara, Haled Daham al-Bashir je obezglavljen od strane ISILa radi saradnje sa YPG. Neke plemenske starjesine su pristupile SDF itd.
Mnogi pripadnici plemena Bagara su anti-kurdski raspolozeni. Odmah su prigrlili 'revoluciju' i borili se protiv Kurda u Ras al Ainu, u redovima dzihadkstickih skupina, te dozivijeli poraz.
Pripadnici ovog plemena su najveci mrzitelji kurdskog naroda. Vecinom se radi o pristalicama Sadama Huseina. Njega su dozivljavali kao lidera a ne klan Asad protiv kojeg su uostalom pokrenuli ustanak. Poznato je da su pripadnici plemena Bagara ratovali na strani Sadama Huseina 2003. Poznati nemiri u Kamisliju su izbili tako sto su Arapi iz Deir ez Zora, uglavnom pripadnici plemena Bagara, provocirali Kurde isticuci portrete i skandirajuci ime Sadama Huseina. Tako su poceli neredi. Basisticka policija je otvorila vatru na Kurde i pobila veliki broj ljudi.
1 miliona pripadnika plemena Bagara zivi u provinciji Hasaka i Deir ez Zor.
Jednom davno sam procitao tekst jednog Kurda iz Hasake. Naveo je arapska plemena sa kojima Kurdi imaju tradicionalno lose i tradicionalno dobre odnose. Sa vecinom plemena imaju dobre odnose. Kaze da se mnoga arapska plemena vise mrze medjusobno nego sto mrze Kurde.
To ipak nije cijela prica. Jedan od lidera plemena Bagara, Haled Daham al-Bashir je obezglavljen od strane ISILa radi saradnje sa YPG. Neke plemenske starjesine su pristupile SDF itd.
- DaysleepeR
#82473 Re: Sirija vol. 2
ofanzivica HTS-a i ISIS-a nije dala neke rezultate, evidentno
an hour ago - 35°5′N 37°16′E
Syrian Army opened new axis in Salamiyah cs and captured point 9 and point 7. Point 7 is the one of most fortified point , now flag raised
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#82474 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Bilo su onaj Japanac i Kinez i u četnicima
- dječak sa šibicama
#82475 Re: Sirija vol. 2
Al Qaida potrcala u pomoc kozojebima, po ko zna koji put.
Dvije strane iste medalje, ne znam sta se tu ima cuditi ili postavljati pitanje.
Dvije strane iste medalje, ne znam sta se tu ima cuditi ili postavljati pitanje.