Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
aditon

#82326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

video wrote:
U tome i jest caka - nemam Smart TV (42inch PlazmaTV koju ne bih dao ni za kakav LED/LCD TV)
ja imam smart tv, ali nije na listi podržanih, međutim niti želim niti mi treba EON, jer za mene lično to nije nikakvo unapređenje, ljepši interfejs da, više naslova u video klubu i to je to...jednostavno, što se mene tiče, niti vrijedi niti se isplati prelaziti..međutim, to sam samo ja, a korisnik sam telemacha isključivo zbog interneta
aditon

#82327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

duffy_duck wrote:Eon je novi intempletirani servis tako da ce sa svakim novim upgradom softwera biti sve bolji.
dnevna doza Duffy-a
duffy_duck

#82328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Telemach jos uvijek nisam kontaktiran od te vaše brige za korisnike. Do 17 sati me kontaktirajte.
video

#82329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

cincilator2012 wrote:
video wrote:
cincilator2012 wrote: Ne vidim logiku prelaska na EON (iako sam cak u jednom trenutku pomislio).
- Ostajem bez prosirenog paketa,
- skuplje placam za mes'cini 3km i dobijam uredjaj 1gb/8gb (sto je minimum minimuma)
+ 20mbps internet,
+ cinestar 1 i 2

i u obje varijante skuplji KKS za 1.60km (iako nemam nikakvih poboljsanja na paketu koji trenutno koristim, sto je "nidje veze")
Manje-vise dodje ga na isto.
Ako se porede paketi TGF i EON Full skoro pa pandam jedan drugom(sto se finasijske strane tice 3KM vise za EON Full)

Mene zanima tehnoloski, da li je EON puzdan, stabilan,iole kao sto je D3?
Moze li EON tehnoloski biti upgrade (napredak) nad D3 sistemom il se moze, pouceni dosadasnjim iskostvom rada na EON-u reci, da je tehnoloski promasaj?
kAKO BOLAN "PANDAM", kad sam prosireni paket kosta 10KM, a prelaskom na EON isti gubis? 10km + 3km = 13 km. Mislis da vrijedi 20Mbps i cinestar1 i cinestar2 13km? A o uredjaju (tv box) ne bih da komentarisem, 1gb ram i 8gb rom. Pa moj telefon, star preko 3 godine ima 3/32gb.
Pa valjda smo mi stari korisnici zasluzili neke benefite :wink: tako da to dole podvuceno - niS ne vrijedi :D
A o uredjaju (tv box) ne bih da komentarisem, 1gb ram i 8gb rom. Pa moj telefon, star preko 3 godine ima 3/32gb
Eh ovo me vec interesuje - znaci kanta od smart box-a.
Jos neke tehnoloske pikanterije?
video

#82330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

aditon wrote:
video wrote:
U tome i jest caka - nemam Smart TV (42inch PlazmaTV koju ne bih dao ni za kakav LED/LCD TV)
ja imam smart tv, ali nije na listi podržanih, međutim niti želim niti mi treba EON, jer za mene lično to nije nikakvo unapređenje, ljepši interfejs da, više naslova u video klubu i to je to...jednostavno, što se mene tiče, niti vrijedi niti se isplati prelaziti..međutim, to sam samo ja, a korisnik sam telemacha isključivo zbog interneta
Ma ja, pretpostavljao sam - igracka za velike pare
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#82331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

mirza_15 wrote:
i agree wrote:
U prevodu, jedan ovakav, koji će propuštati samo frekvencije koje se koriste za internet, je itekako moguće postaviti na tvoju liniju.
Moguce, ali im nije u cilju :) Šišaj dok možeš.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#82332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

pepeljara wrote:[
meni takodjer istice za 2 mj :)
a onda adioooo :) Valjda ce biti nekih pomaka na drugim terenima :) Mislim glupost, dajes bruku para za sta? :) za 200 kanala koje ne zelim da gledam.
Ne moras cekati 2 mjeseca. Ugovor mozes raskinuti do kraja marta, zbog povecanja cijena.
typeOnegative

#82333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

video wrote:
aditon wrote:
video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
Problemi, bug-ovi,razne peripetije ove tehnologije :?
Prednosti/mane nad starim sistemom/stb box-ovima.

Dal uzeti EON paket ili ostati na Trio grande paketu :?
Ako imaš smart tv koji podržava eon aplikaciju, onda nema potrebe da uzimaš EON paket...
ako ti treba android box, jednostavno si kupiš jedan na nekom od online shopova
Ako si na TGF sve i da je TV podržava ne bi mogao koristit. Pored bržeg neta zbog aplikacije sam i prešao na EON full . 90 % vremena gledam preko smart TV aplikacije koja radi perfektno dodao bih. Box koristim samo kad ima nešto na SK4K
Last edited by typeOnegative on 19/02/2019 15:43, edited 1 time in total.
video

#82334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

typeOnegative wrote:
Ako si na TGF sve i da TV podržava ne bi mogao koristit. Upravo zbog toga sam ja prešao na EON full i 90 % vremena idem preko smart TV aplikacije koja radi perfektno dodao bih. Box koristim samo kad ima nešto na SK4K
Naravno.To je jasno.

Kakva su ti dosadasnja iskustva?
Vidim po srbiji da se zale da tv box pocesto samo zablokira, sporo prebaca funkcije, itd?
diablobih

#82335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

cincilator2012 wrote:
video wrote:
Ako se porede paketi TGF i EON Full skoro pa pandam jedan drugom(sto se finasijske strane tice 3KM vise za EON Full)

Moze li EON tehnoloski biti upgrade (napredak) nad D3 sistemom il se moze, pouceni dosadasnjim iskostvom rada na EON-u reci, da je tehnoloski promasaj?
kAKO BOLAN "PANDAM", kad sam prosireni paket kosta 10KM, a prelaskom na EON isti gubis? 10km + 3km = 13 km. Mislis da vrijedi 20Mbps i cinestar1 i cinestar2 13km? A o uredjaju (tv box) ne bih da komentarisem, 1gb ram i 8gb rom. Pa moj telefon, star preko 3 godine ima 3/32gb.
2 GB RAMa ima, ti ocigledno se ne razumijes oko android boxova. Nije to mobitel, to je android box kojem ne treba vise. Jedan nvidia shield ima 3 GB RAMa i to zato sto je top model.

Ne gubis prosireni paket, barem ne na 2 godine, jer ti ostaju svi kanali sto si dosad imao. Eh kad istekne onda se opet dogovaraj.
pepeljara

#82336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

aditon wrote:
video wrote:
kod mene isto, nidje veze da nije podrzan.
crnivrag

#82337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pepeljara wrote:
aditon wrote:
video wrote:
kod mene isto, nidje veze da nije podrzan.
Ako je na TV-u instaliran Android TV OS 5.0 ili veći, a aplikaciju ne možete pronaći na Google Play Store-u, .apk file možete skinuti sa interneta i side-loadati na TV, i aplikacija će biti potpuno funkcionalna.
cincilator2012

#82338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

diablobih wrote:
cincilator2012 wrote:
video wrote:

2 GB RAMa ima, ti ocigledno se ne razumijes oko android boxova. Nije to mobitel, to je android box kojem ne treba vise. Jedan nvidia shield ima 3 GB RAMa i to zato sto je top model.

Ne gubis prosireni paket, barem ne na 2 godine, jer ti ostaju svi kanali sto si dosad imao. Eh kad istekne onda se opet dogovaraj.
Heheh znam da nije mobitel, al' pretpostavljam da je instalirani os android. Iz dosadasnjih procitanih postova na ovom forumu (cesto "zamrzavanje i restartovanje box-ova) bio sam slobodan da zakljucim da 1/8gb nije dovoljno za neometan rad istog.
typeOnegative

#82339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@video
Ne koristim box često kako rekoh , ali ukućani gledaju preko njega jer im je lakše skontat. U ova četiri mjeseca tri cetiri puta su mi rekli da ne radi (zakovao) .Vidim da pojedini imaju probleme ali na mojoj adresi je ok skroz. prebacivanje kanala je oko 1 sekunde, premotavanje i vraćanje instant, sve radi glatko i uglađeno.
Ne znam , mislim da su kod dijela korisnika razlog tih stekanja što su nabacali boga oca na boxove i instaliraju sve i svasta plus poznati problem usporavanja androida vremenom . Kod mene nema ništa instalirano jer mi ne treba funkcionalnost smart tv-a na boxu koja je marketinški prenapuhana dodao bih. Nije toliko sjajno koliko predstavljaju i većina aplikacija nije dostupna regularnim putem ( netflix , primevideo hbogo) što je van pameti po meni .
cincilator2012

#82340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

A evo od susjeda komentara na rad "famoznog" eon box-a: https://www.netokracija.rs/sbb-eon-smart-box-150771 (skrolati na komentare korisnika)
Telemach

#82341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:
i agree wrote:
telemach
Zdravo pepeljara,
Kao što smo naveli u prethodnom postu, ne postoji mogućnost da signal za kablovski internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.
upravo tako.

@telemach, dakle ne mozete da implementirate uslugu koju sam trazio ok.

Da li imate popust za korisnike koji imaju svoj android box, odnosno koji ne bi vas uredjaj ?, obzirom da dodatni naplacujete +80km ?[/quote]

@pepeljara
Vaš prijedlog ćemo vrlo rado proslijediti, ukoliko dođe do promjene, bit ćete obaviješteni.
Dostavite nam broj u pp, pozvat ćemo Vas i detaljno upoznati sa ponudom.
PlusSA

#82342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

crnivrag wrote:
cincilator2012 wrote:
afannedim wrote:Sere frajer opasno, a naporan je do bola, gori je postao od Duffya
Ma kontam neko nesto pametno rekao, a lik spama li spama.
Jebite se vi polako, a ja više neću ni ulaziti ovdje.

Zaboli me patka i za vama i za forumom.

@crnivrag jel te prestala bol :lol:
Telemach

#82343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:Telemach jos uvijek nisam kontaktiran od te vaše brige za korisnike. Do 17 sati me kontaktirajte.
@duffy_duck
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja, bit ćete kontaktirani.
crnivrag

#82344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Pošto nemate EPG za kanal "Izvorna TV", isti možete preuzeti ovdje: https://tvprofil.com/tvprogram/#!kanal=izvorna-tv
PlusSA

#82345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Pošto nemate EPG za kanal "Izvorna TV", isti možete preuzeti ovdje: https://tvprofil.com/tvprogram/#!kanal=izvorna-tv

Ko ti je vraže sredio ban da ne dobiješ :thumbup:
crnivrag

#82346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Delete
Last edited by crnivrag on 19/02/2019 16:26, edited 1 time in total.
diablobih

#82347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

cincilator2012 wrote: Heheh znam da nije mobitel, al' pretpostavljam da je instalirani os android. Iz dosadasnjih procitanih postova na ovom forumu (cesto "zamrzavanje i restartovanje box-ova) bio sam slobodan da zakljucim da 1/8gb nije dovoljno za neometan rad istog.
Nije ni slicno.

https://sites.google.com/view/droid-tv/ ... -group-eon

2 GB RAMa je sasvim dovoljno. Povremeno stekanje sto ljudi imaju je do njih (telemacha i njihove grupacije, a nekad i do samog usera), ali to je bilo samo na pocetku koliko sam mogao uociti. Svakim updateom je bolje stanje. Kako god, EON je tu da ostane, pa ce i biti samo bolji od D3.

Ja naravno ne zelim poluproizvod, pa ako se nesto ne izmjeni drasticno, jos cu ostati na starom paketu.
afannedim

#82348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

cincilator2012 wrote:A evo od susjeda komentara na rad "famoznog" eon box-a: https://www.netokracija.rs/sbb-eon-smart-box-150771 (skrolati na komentare korisnika)
Najjaci odgovor ide trenutno SK 4K ukoliko kos neka televizija pusti program u toj rezoluci pustit ce. Haha pa imima kanala u 4K kolko hoces. U kojem svijetu onaj zivi sto ovo odgovori.
Radar71

#82349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

vicious

#82350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
Problemi, bug-ovi,razne peripetije ove tehnologije :?
Prednosti/mane nad starim sistemom/stb box-ovima.

Dal uzeti EON paket ili ostati na Trio grande paketu :?
Moje iskustvo je još dosta ograničeno pošto sam tek prije 10-ak dana priključio, ali evo: box za sada funkcioniše dosta dobro, fluidno, ušminkan je interfejs, samo treba malo vremena da se privikneš na novi sistem menija. Zablokirao mi je jednom prije 2-3 dana, pa sam ga morao ištekati iz struje.

Novi daljinski je isto neobičan i potrebno je malo privikavanja, ima jedna stvar koja mi baš fali a to je "back" tipka sa onog debelog D3 daljinskog, s kojom si se mogao vratiti na prethodni kanal. Ovdje takve tipke nema, tj. back ima drugačiju funkciju.
One tipke u bojama (crvena, zelena, zuta, plava) nemaju nikakve funkcije osim crvene koja prema uputstvu služi za reset aplikacije kad se drži 5 sekundi, a kod ovih ostalih u uputstvu piše "*Tasteri rezervisani za buduće funkcije", pa me baš zanima šta će to biti (ako ikad bude nešto) :D

U odnosu na D3 radi čini mi se dosta brže i fluidnije, onaj je znao baš da uspori kod skrolanja kroz EPG pa sam ga bar jednom sedmično morao resetovati.
Locked