Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#82301 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

dragma wrote:
husein_kapetan wrote:Ti ljudino od sada na svaki svoj upis ćeš imati odgovor vrijedan svog sijanja ovdje..i ti i oni koji ti uz dlaku budu uzlazili..toliko valjda mogu..
a za sve ostalo meščini ima onaj p.p.
:lol: :lol:

De nenasmijavaj me sviju ti, na jedno prosto "odjebi" treba ti 15 minuta da smisliš odgovor, šta bi tek bilo i koliko dana bi ti trebalo da su mi upisi dugački kao @kikijevi!?

Mani se ćorava posla... :wink:
Ma konsultovo' wikipediju da nađem odgovor a kompjutor spor ne zamjeri..i ovo tipkalo ko' mazga moraš ga molit'..
ergo..kako ja i ti imamo poseban (van zlih očiju) odnos..svrsishodno mi se čini da dobro odvagam i odmjerim odgovor po mjeri..stoga i vakuuuu..m vremenski sumiran sa tehničkim nedostatcima hardvera u posjedu pravi tajming nezahvalni..
Evo opet..ali vjeruj mi ne mere brže.. je..ji ga..
( a morebit je i do pive...đavo će ga znati)
Kolko' minuta za odgovor mi trebaše ne znam..ali znam da ini jedva čekaju da upis smajlijem podebljaju..
insomnia78

#82302 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

De nemojte radi Sirije
insomnia78

#82303 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

I zbilja Satniče prema tvom misljenu pogodak u komandu uzrok li je jucerasnjem rasturanju boraca sunitskih plemena? Sta kazu italijanski mediji? Pogide li sedamn'est izraelskih, dva Bugarska i cetiri turska majora? Ja mislim da se ipak radilo o pogotku u kazan. A svi znamo da kad si gladan nisi svoj
muhafuca

#82304 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
Robert Jones: We will not allow the #SAA to bypass the Euphrates River this region is a no-fly zone
Image

Pitali su ljudi CENTKOM oko ovoga davno da se da pojasnjenje - izmedju ostalih i onaj sto odrzava syriancivilwarmap

dogovorene su dvije stvari

Deconfliction zone - nizvodno od Rakkah uz Eufrat do Grada Deir ezZoir

i

No-Fly zone - tj Ameri nece letjeti zapadno od Eufrata bez najave Rusima a Rusi i SAA nece letjeti istocno od Eufrata.

To je poznato od zadnjeg "incidenta" kod Tabqe

Stose tice deconfliction zone ako SAA dodje prva do grada DeZ juzno od njega mogu prelazit Eufrat koliko hoce i cistiti IS do Kurdskih (tj Americkih) teritorija.

evo ti odgovor za ovaj deconfliction zone od CENTKOM press office-a

"Toward DeZ - it does not extend into DeZ"

Znaci ako dodju prvi u DeZ mogu odmah iz njega preci Eufrat i nastaviti sjeverno.

Mozes ih i ti kontaktirat ako hoces - reci da pises za Klix

Image
Kikibombona

#82305 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

U Raki nazalost dosta mrtvih civila u protekla tri dana, ukupno preko 60, od cega su polovica zene i djeca.

Bret Mekgurk, o ovome ti govorim Kroki...
Brett McGurk‏Verified account @brett_mcgurk Aug 18
More
Excellent meetings with sheikhs of all major tribes in #Raqqa Province, committed to destroying #ISIS & restoring life to their communities.
Image
Image
Image

Amerikanci imaju kes i moc da pridobiju ove Arape na svoju stranu. Rusi i Iranci im nisu ni do noznog nokta kada je lova u pitanju. Stavise, Rusi nemaju za sebe, kamoli da u nekoga upumpavaju milijarde...

Uz to, Amerikanci imaju Saude i ostale zaljevske marionete koje ce istresti brdo love ako Uncle Sam naredi. I kod ovih Arapa ce Saudi i ekipa igrati na anti-siitski sentiment.
Brett McGurk‏Verified account @brett_mcgurk Aug 18
More
Spent last 2 days in #Syria in areas recently liberated from #ISIS now coming back to life. Children were living under ISIS only months ago.
Image
Image

Amerikancima nigdje nije lijepo i sigurno kao u Kurdistanu. U Irackom Kurdistanu su izgubili nula boraca. Iracane pomazu a ovi ih opet prozivaju. Kurdistan, ki Amerikan alaj! :izet: :D

Sto se tice ovih lidera arapskih plemena, vec je isplivalo da su neki promijenili dres. :D Sta im mozes? SDF je vec oslobodio veliki broj ISILovaca na zahtjev plemenskih vodja. I onda mi neko kaze da ISIL nije imao podrsku lokalnog stanovnistva. Nije al' u kurcu. Eto, pali sa Marsa i porobili milione finih i postenih Sirijaca.

Image
salik79

#82306 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Izzivljavanje hezbollahovih notornih fasista, zlocinaca i kukavica kakvih svijet jos nije vidio i zapamtio, nad borcima sunitskih plemena (Isil) i njihovoj nejaci i zenama:

Upozorenje: + 30, potresne snimke i svjedocenja (MOLIM KOLEGU SAVU ZA PRIJEVOD)
Kikibombona

#82307 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Izzivljavanje hezbollahovih notornih fasista, zlocinaca i kukavica kakvih svijet jos nije vidio i zapamtio, nad borcima sunitskih plemena (Isil) i njihovoj nejaci i zenama:

Boze, kakve face. :-) Pa ti Salik reci da ISIL nema podrsku i uporiste kod lokalnog stanovnistva. :roll:

Evo jedan borac Nusre kojeg je Hezb zarobio u prvoj ofanzivi na Kalamun prije 3-4 godine. Jebo mater, nenormalno, oci izdreljio, masina za ubijanje! :shock: :shock:

Hezb za sada nema mrlju u svom djelovanju. Nisam vidio da su pocinili ijedan zlocin do sada... za razliku od siitskih milicija iz Iraka...
dragma
Vozim: Pješe

#82308 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

salik79 wrote:
Koliko sam ja mogao da razumijem (iako ćoek brka mehko "ć" i "ć" ) ovaj prvi kaže revolucija nikad jača a ovi ostali Elhamdulillah, samo polahko i he he... ;-)
nixon69

#82309 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

dragma wrote:Đe neće kad se boji da mu šta ne ispadne na pod, haj budi mangup pa se sagni da dohvatiš :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

Tigar ima pancirni,gura kroz hlace. :lol:
ioannes

#82310 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Izzivljavanje hezbollahovih notornih fasista, zlocinaca i kukavica kakvih svijet jos nije vidio i zapamtio, nad borcima sunitskih plemena (Isil) i njihovoj nejaci i zenama:

Boze, kakve face. :-) Pa ti Salik reci da ISIL nema podrsku i uporiste kod lokalnog stanovnistva. :roll:

Evo jedan borac Nusre kojeg je Hezb zarobio u prvoj ofanzivi na Kalamun prije 3-4 godine. Jebo mater, nenormalno, oci izdreljio, masina za ubijanje! :shock: :shock:

Hezb za sada nema mrlju u svom djelovanju. Nisam vidio da su pocinili ijedan zlocin do sada... za razliku od siitskih milicija iz Iraka...

po tim gore se samo vidi da su prošli kroz sito i rešeto...
zadnja rupa na sviralu...čak su za žaljenja
Kikibombona

#82311 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:
Kikibombona wrote:
Robert Jones: We will not allow the #SAA to bypass the Euphrates River this region is a no-fly zone
Image

Pitali su ljudi CENTKOM oko ovoga davno da se da pojasnjenje - izmedju ostalih i onaj sto odrzava syriancivilwarmap

dogovorene su dvije stvari

Deconfliction zone - nizvodno od Rakkah uz Eufrat do Grada Deir ezZoir

i

No-Fly zone - tj Ameri nece letjeti zapadno od Eufrata bez najave Rusima a Rusi i SAA nece letjeti istocno od Eufrata.

To je poznato od zadnjeg "incidenta" kod Tabqe

Stose tice deconfliction zone ako SAA dodje prva do grada DeZ juzno od njega mogu prelazit Eufrat koliko hoce i cistiti IS do Kurdskih (tj Americkih) teritorija.

evo ti odgovor za ovaj deconfliction zone od CENTKOM press office-a

"Toward DeZ - it does not extend into DeZ"

Znaci ako dodju prvi u DeZ mogu odmah iz njega preci Eufrat i nastaviti sjeverno.

Mozes ih i ti kontaktirat ako hoces - reci da pises za Klix

Image
SCWP pise da rezim ne smije preci Eufrat. Da li ce tako biti, vrijeme ce pokazati.
Deconfliction line between the SDF / US and SAA / Russia.
Any violating force will be bombed by the US or Russia
Image

Vjerovatno zbog toga nema narocite zurbe, Amerikanci i Rusi se dogovorili oko podjele Sirije.

Aj da vidimo hoce li se kod Sirijaca Dejton pokazati bolje nego kod nas! :lol:
insomnia78

#82312 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jasta ce. Vidices kad krenu bombaski napadi
Kikibombona

#82313 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kurdi napravili snajper! :lol:
Dusa im improvizovati!

US-backed YPG’s makeshift sniper rifle named after Kurdish mountain range

Image

http://www.kurdistan24.net/en/news/8ce0 ... f505717d5b

Bezbroj ovakvih vozila! :lol:

Image

Image

Image

I na ova americka vozila su odmah poceli variti, ne moze ni prenociti! :D

Salik, evo sta Kurdi misle o Homeiniju... :D :D

https://twitter.com/SerifMerdini/status ... 0515900421
I hope the Devil is roasting them in Hell like lambs on a spit! That would be too good for them...
Both are big terrorists
Krokodajl

#82314 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nemožeš ti mentalitet izbaciti taj, njemu kad bi T-90-u dao on bi ga u najmanju ruku prefarbo, a garant bi ga okitio ko Indijac rikšu, naprijed slika Odžalana, pozadi Barzani, sa strane karta Kurdistana u nacionalnim bojama, na gusjenicama one šamije, na krovu zapaljena baklja u čast nevroza, na cijevi tespih veliki, desno zvučnik dere neka Šemsa, i naravno 10 članova posade, 3 što trebaju, 3 Britanca radi šege, 3 Arapa radi promidžbe i jedan da snima.

I jah, nazvali bi ga nešto ono "Vrana iz Vana" i nacrtali i veliku vranu garant.

:D
apsidejzi

#82315 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

Joj kretenizma covjece... Na onoj stranici liveuamap izbacili vijest da je u Raki poginula neka zena: Khatoon al-Fahd od Americkog bombardovanja. Sad ja ne znam ko je ona i pogedam na vijest i vidim 86 komentara. Haj rekoh, ovoh procitat da vidim malo vise o njoj. Mislim, poginulo je stotine hiljada civila al ovu zenu su izdvojili. Kontam da je vjerovatno nesto poznata.

U komentarima haos. Posvadjali se ko je ubio vise civila Turci, Ameri il Rusi i naravno sukob izmedju Turaka i Kurda u vezi toga ko je veci zlocinac. Turima krivo sto kurdi uzimaju toliko teritorije pa popjenili. Helem, o Khatoon al-Fahd ni rijeci. Tek sam vidio jedan ili dva RIP-a napisana. Ko je ona?
muhafuca

#82316 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
SCWP pise da rezim ne smije preci Eufrat. Da li ce tako biti, vrijeme ce pokazati.
Deconfliction line between the SDF / US and SAA / Russia.
Any violating force will be bombed by the US or Russia
Image

Vjerovatno zbog toga nema narocite zurbe, Amerikanci i Rusi se dogovorili oko podjele Sirije.

Aj da vidimo hoce li se kod Sirijaca Dejton pokazati bolje nego kod nas! :lol:

pa postavio sam ti gore sta mu je centkom odgovrio povodom njegove mape na njegov upit

deconfliction zona ide do grada DeZ i ne ide cak ni u grad a ni dalje

znaco ponovo "Linija ide niz Eufrat DO Deir ezZoir-a i NE NASTAVLJA se u grad Deir ezZoir"

SAA ako prva stigne do DeZ-a moze ispod DeZ-a prelaziti rijeku koliko hoce jer je to IS teritorija.

evo ti njegov tweet i njegov upit nakon sto su
Response by @CENTCOM regarding my newly published map showing the deconfliction line between the SAA and SDF

Code: Select all

https://twitter.com/CivilWarMap/status/898911482943070208
Image

Fidjet spiner.
Last edited by muhafuca on 20/08/2017 14:30, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#82317 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Ne smije rezim na iracku granicu izaci, ni na jordansku, rek`o John iz Texasa.
zrakomlat

#82318 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:Nemožeš ti mentalitet izbaciti taj, njemu kad bi T-90-u dao on bi ga u najmanju ruku prefarbo, a garant bi ga okitio ko Indijac rikšu, naprijed slika Odžalana, pozadi Barzani, sa strane karta Kurdistana u nacionalnim bojama, na gusjenicama one šamije, na krovu zapaljena baklja u čast nevroza, na cijevi tespih veliki, desno zvučnik dere neka Šemsa, i naravno 10 članova posade, 3 što trebaju, 3 Britanca radi šege, 3 Arapa radi promidžbe i jedan da snima.

I jah, nazvali bi ga nešto ono "Vrana iz Vana" i nacrtali i veliku vranu garant.

:D
:lol: :lol: :lol: :lol:
muhafuca

#82319 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:Kurdi napravili snajper! :lol:
Dusa im improvizovati!

US-backed YPG’s makeshift sniper rifle named after Kurdish mountain range

Image
ISIS pravio davno - Kurdi kopiraju

Code: Select all

http://www.thefirearmblog.com/blog/2016/11/17/makeshift-50-bmg-isis-sniper-rifle/
Kao i one dronove sto sad i Iracka vojska i Kurdi prave (kopiraju)

(dronovi sto nose po dvije rucne bombe i ispustaju na klik)

Ako je iko bio majka inovacije u ovom ratu to je ISIS.

A oklopljavanje djipova i obicnih vozila i bagera itd - ne treba valjda nikom objasnjavati da je to poceo u ovom ratu ISIS isto

(uglavnom/vecinom za SVBIED)
insomnia78

#82320 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pa jedino zato se i moze koristiti. Ovo je za jednokratnu upotrebu. Sa prvim opterecenima ce ovo popucati i raspasti se. Da je tako lako praviti oklopno vozilo svi bi ga pravili
dječak sa šibicama

#82321 Re: Sirija vol. 2

Uzverali se Tigrovi na vidikovac iznad Al Taybah, posljednje vece mjesto koje kontrolisu crnci izmedju Suknah i Resafe.

Lagano se formira i pegla front za ofanzivu prema Zoru. Ili sto bi Kikibombona rekao, Rusi i Amerikanci se dogovorili.
dječak sa šibicama

#82322 Re: Sirija vol. 2

Improvizirati snajper je vjerovatno najlakse od svih improvizacija oruzja, ako ne racunamo eksplozivne naprave.

Daj kalibar .50 nabaci optiku, upucaj ga kvalitetno, i to je to

Image

ovo je Hrvatska imala jos dok ni dovoljno kalasnjikova nije bilo

koliko je precizan, posebno je pitanje :D
muhafuca

#82323 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

insomnia78 wrote:Pa jedino zato se i moze koristiti. Ovo je za jednokratnu upotrebu. Sa prvim opterecenima ce ovo popucati i raspasti se. Da je tako lako praviti oklopno vozilo svi bi ga pravili
Hajd ti to objasni Kurdima - i kako rasprostiranje energije fercera

gledaj ovog dole npr - koliko se vidi i moze zakljuciti - za transport ljudtva je koliko se vidi

gornji dio navodno zakrvili da dolazeci projektil bounca (sto ce se desiti u vjerovatno 50/50 slucajeva al hajde)

eventualno usmjeri energiju prema gore (tj vani) ukoliko expolodira)

Al donji dio je dovoljno visok da ga je teze ofulat nego promasit i on svu energiju usmjerava prema unutra i koncentrise je.

Jos su s unutrasnje strane vjerovatno koliko se da primjetiti klupice postavili da moze vojnik sjest jel'te.

Ukratko dovoljno je nisaniti u zadnje gume i sve unutra je rostilj.

Ja bi prije pjeske po ratistu hodao nego se u ovome vozio - vece su sanse da prezivis.

Inovacija :-)

Ljudi na zapadu godinama studiraju rapsprostiranje nergije i na osnovu toga se prave bojna vozila

al eto neko u zabiti sjeverne Sirije uzeo u svoje ruke

'Taaaaaaaa ce amerikanac svabo englez itd meni pametovat - sacu ja to u supi skuckat.

Image
insomnia78

#82324 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Al vidi zato tice dobre
dječak sa šibicama

#82325 Re: Sirija vol. 2

Ovo rpg sprzi ko jaje na oko.
Locked