Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#82301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
A moj poziv zaglavio?
@crnivrag
Nije, i Vas će kolege pozvati. Očekujte poziv.
Telemach

#82302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pepeljara wrote:
crnivrag wrote: Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
nisu normalni..hoces internet..uzimaju te za KKS iako to neces...
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.

@Telemach, zasto za internet samo naplacujete i kks, ako nemam kks, tv, nista samo mi internet treba ?!??!
Zdravo pepeljara,
Kao što smo naveli u prethodnom postu, ne postoji mogućnost da signal za kablovski internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
drug_profi

#82303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ko da gledam, moći će, čim 4G počne da se širi.
aditon

#82304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.

Govorio sam i ranije, ali prvi korak da kaznite Telemach i njegovo bezobzirno poslovanje jeste da nepotpisujete nikakav novi ugovor, to im je najteža kazna, pored kazne da ih potpuno isključite iz svojih života. Sve svoje poslovne kalkulacije oni prave na osnovu obaveznog ugovornog odnosa. S Ja već 7 mjeseci nisam, niti ću više ikad potpisati novi ugovor, čak šta više, sumnjam da ću kraj godine dočekati kao njihov korisnik.
i agree

#82305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Telemach wrote:
pepeljara wrote:
crnivrag wrote: Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
nisu normalni..hoces internet..uzimaju te za KKS iako to neces...
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.

@Telemach, zasto za internet samo naplacujete i kks, ako nemam kks, tv, nista samo mi internet treba ?!??!
Zdravo pepeljara,
Kao što smo naveli u prethodnom postu, ne postoji mogućnost da signal za kablovski internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.
afannedim

#82306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

I opet ce ti naplatiti kojekakvo odrzavanj
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#82307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

aditon wrote:Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.
Nije tačno, već nismo uhljebi. Razumijem da je privatna kompanije, NE BRANIM, vec kažem da razumijem šta rade, jer MOGU TO RADITI i to je OPRAVDANO sa njihove strane. Što ne bi povećali cijenu, jer dosta korisnika NEMA ALTERNATIVU. Manji dio korisnika, među kojima sam vjerovatno i ja, će iz revolta da pređu na LOŠIJU PONUDU.

Kao što je telekom šišao ovce jer nisu imali konkurenciju, to isto radi i telemach. Kapitalizam, ne?
video

#82308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
Problemi, bug-ovi,razne peripetije ove tehnologije :?
Prednosti/mane nad starim sistemom/stb box-ovima.

Dal uzeti EON paket ili ostati na Trio grande paketu :?
i agree

#82309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

afannedim wrote:I opet ce ti naplatiti kojekakvo odrzavanj
Sto bi ako nemas tv kanale tj.osnovni paket?Mogu oni sta hoce da se razumijemo samo je pitanje sta im je u interesu.Meni bi bilo vise u interesu da imam dodatne korisnike koji zele samo internet nego da dopustim istim da pređu kod drugog operatera.
pepeljara

#82310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

i agree wrote:
telemach
Zdravo pepeljara,
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.[/quote]
upravo tako.

@telemach, dakle ne mozete da implementirate uslugu koju sam trazio ok.

Da li imate popust za korisnike koji imaju svoj android box, odnosno koji ne bi vas uredjaj ?, obzirom da dodatni naplacujete +80km ?
cincilator2012

#82311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.

Ne vidim logiku prelaska na EON (iako sam cak u jednom trenutku pomislio).
- Ostajem bez prosirenog paketa,
- skuplje placam za mes'cini 3km i dobijam uredjaj 1gb/8gb (sto je minimum minimuma)
+ 20mbps internet,
+ cinestar 1 i 2

i u obje varijante skuplji KKS za 1.60km (iako nemam nikakvih poboljsanja na paketu koji trenutno koristim, sto je "nidje veze")
pepeljara

#82312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

cincilator2012 wrote:
i u obje varijante skuplji KKS za 1.60km (iako nemam nikakvih poboljsanja na paketu koji trenutno koristim, sto je "nidje veze")

kako nidje veze?=

350 000 pretplatnika * 1.6KM/Mo indPadze telemach vlasnika :)
Last edited by pepeljara on 19/02/2019 15:03, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#82313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Molimo gospodu iz Telemacha da objasne ta poboljsanja.
PlusSA

#82314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

crnivrag wrote:Delete

Zar nisi otišao nakon psokvi :evil: :evil: :evil:
aditon

#82315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

un1ted wrote:
aditon wrote:Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.
Nije tačno, već nismo uhljebi. Razumijem da je privatna kompanije, NE BRANIM, vec kažem da razumijem šta rade, jer MOGU TO RADITI i to je OPRAVDANO sa njihove strane. Što ne bi povećali cijenu, jer dosta korisnika NEMA ALTERNATIVU. Manji dio korisnika, među kojima sam vjerovatno i ja, će iz revolta da pređu na LOŠIJU PONUDU.

Kao što je telekom šišao ovce jer nisu imali konkurenciju, to isto radi i telemach. Kapitalizam, ne?
Ja se nadam samo da će Telecom što prije kupiti neka strana kompanija koja će uložiti u infrastrukturu kako bi mogli ponuditi bolje uslove krajnjim korisnicima. I ne samo Telecom, već da će bar još jedan operater vidjeti ovdje svoju šansu za pozitivno poslovanje. Uz sve pomenuto, da država nađe načina da sprovodi svoje zakone.. Možda mogu raditi šta hoće, kako ti kažeš, ali ne mogu dokle hoće. Sve će im se ovo vratiti kao bumerang.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#82316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Aposlutno isto mislim. Jos dodati i to da 4G uvedu i onda mozes birati kojeg hoces operatera :) Uzmes 4G modem i imas kanale gdje hod hoces.
diablobih

#82317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Govorio sam i ranije, ali prvi korak da kaznite Telemach i njegovo bezobzirno poslovanje jeste da nepotpisujete nikakav novi ugovor, to im je najteža kazna, pored kazne da ih potpuno isključite iz svojih života. Sve svoje poslovne kalkulacije oni prave na osnovu obaveznog ugovornog odnosa. S Ja već 7 mjeseci nisam, niti ću više ikad potpisati novi ugovor, čak šta više, sumnjam da ću kraj godine dočekati kao njihov korisnik.
Nemoj, kakav ce ti ping biti na Apexu :P
aditon

#82318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.

Ako imaš smart tv koji podržava eon aplikaciju, onda nema potrebe da uzimaš EON paket...
ako ti treba android box, jednostavno si kupiš jedan na nekom od online shopova
mirza_15

#82319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

i agree wrote:
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.
Izvinjavam se na upadu na temu. Od toga sam davno odustao, ali ne mogu da ovo ne komentarišem. Svakako neću komentarisati uslugu nego tehničke detalje.

Ko je god išao u srednju elektrotehničku ili sličnu školu čuo je za filtere. Pa tako ima filter propusnik opsega, NF filter VF filter...

https://hr.wikipedia.org/wiki/Elektri%C4%8Dni_filtri

Pojasnopropusni filtar
Pojasnopropusni filtar propušta sve frekvencije između dviju graničnih frekvencija ωg1 i ωg2, a guši ostale.

U prevodu, jedan ovakav, koji će propuštati samo frekvencije koje se koriste za internet, je itekako moguće postaviti na tvoju liniju.
pepeljara

#82320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

diablobih wrote:

Nemoj, kakav ce ti ping biti na Apexu :P

meni takodjer istice za 2 mj :)
a onda adioooo :) Valjda ce biti nekih pomaka na drugim terenima :) Mislim glupost, dajes bruku para za sta? :) za 200 kanala koje ne zelim da gledam.
aditon

#82321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

diablobih wrote: Nemoj, kakav ce ti ping biti na Apexu :P
hahaha

a vidi, jedini razlog zbog kojeg sam korisnik telemacha je ustvari internet...ali brate ovo što rade zaista nema smisla, čista pohlepa kompanije
video

#82322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

cincilator2012 wrote:

- skuplje placam za mes'cini 3km i dobijam uredjaj 1gb/8gb (sto je minimum minimuma)
+ 20mbps internet,
+ cinestar 1 i 2

Manje-vise dodje ga na isto.
Ako se porede paketi TGF i EON Full skoro pa pandam jedan drugom(sto se finasijske strane tice 3KM vise za EON Full)

Mene zanima tehnoloski, da li je EON puzdan, stabilan,iole kao sto je D3?
Moze li EON tehnoloski biti upgrade (napredak) nad D3 sistemom il se moze, pouceni dosadasnjim iskostvom rada na EON-u reci, da je tehnoloski promasaj?
video

#82323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by video »

aditon wrote:

Ako imaš smart tv koji podržava eon aplikaciju, onda nema potrebe da uzimaš EON paket...
ako ti treba android box, jednostavno si kupiš jedan na nekom od online shopova
U tome i jest caka - nemam Smart TV (42inch PlazmaTV koju ne bih dao ni za kakav LED/LCD TV)
duffy_duck

#82324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Eon je novi intempletirani servis tako da ce sa svakim novim upgradom softwera biti sve bolji.
cincilator2012

#82325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

video wrote:
cincilator2012 wrote:

+ 20mbps internet,
+ cinestar 1 i 2

Manje-vise dodje ga na isto.
Ako se porede paketi TGF i EON Full skoro pa pandam jedan drugom(sto se finasijske strane tice 3KM vise za EON Full)

Mene zanima tehnoloski, da li je EON puzdan, stabilan,iole kao sto je D3?
Moze li EON tehnoloski biti upgrade (napredak) nad D3 sistemom il se moze, pouceni dosadasnjim iskostvom rada na EON-u reci, da je tehnoloski promasaj?
kAKO BOLAN "PANDAM", kad sam prosireni paket kosta 10KM, a prelaskom na EON isti gubis? 10km + 3km = 13 km. Mislis da vrijedi 20Mbps i cinestar1 i cinestar2 13km? A o uredjaju (tv box) ne bih da komentarisem, 1gb ram i 8gb rom. Pa moj telefon, star preko 3 godine ima 3/32gb.
Last edited by cincilator2012 on 19/02/2019 15:25, edited 1 time in total.
Locked