@crnivragcrnivrag wrote:A moj poziv zaglavio?Telemach wrote:
Nije, i Vas će kolege pozvati. Očekujte poziv.
Moderator: Benq
@crnivragcrnivrag wrote:A moj poziv zaglavio?Telemach wrote:
Zdravo pepeljara,pepeljara wrote:nisu normalni..hoces internet..uzimaju te za KKS iako to neces...crnivrag wrote: Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.
@Telemach, zasto za internet samo naplacujete i kks, ako nemam kks, tv, nista samo mi internet treba ?!??!
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.Telemach wrote:Zdravo pepeljara,pepeljara wrote:nisu normalni..hoces internet..uzimaju te za KKS iako to neces...crnivrag wrote: Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.
@Telemach, zasto za internet samo naplacujete i kks, ako nemam kks, tv, nista samo mi internet treba ?!??!
Kao što smo naveli u prethodnom postu, ne postoji mogućnost da signal za kablovski internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
Nije tačno, već nismo uhljebi. Razumijem da je privatna kompanije, NE BRANIM, vec kažem da razumijem šta rade, jer MOGU TO RADITI i to je OPRAVDANO sa njihove strane. Što ne bi povećali cijenu, jer dosta korisnika NEMA ALTERNATIVU. Manji dio korisnika, među kojima sam vjerovatno i ja, će iz revolta da pređu na LOŠIJU PONUDU.aditon wrote:Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.
Sto bi ako nemas tv kanale tj.osnovni paket?Mogu oni sta hoce da se razumijemo samo je pitanje sta im je u interesu.Meni bi bilo vise u interesu da imam dodatne korisnike koji zele samo internet nego da dopustim istim da pređu kod drugog operatera.afannedim wrote:I opet ce ti naplatiti kojekakvo odrzavanj
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.[/quote]i agree wrote:
telemach
Zdravo pepeljara,
Kao što smo naveli u prethodnom postu, ne postoji mogućnost da signal za kablovski internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
Ne vidim logiku prelaska na EON (iako sam cak u jednom trenutku pomislio).video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
Problemi, bug-ovi,razne peripetije ove tehnologije![]()
Prednosti/mane nad starim sistemom/stb box-ovima.
Dal uzeti EON paket ili ostati na Trio grande paketu
cincilator2012 wrote:
i u obje varijante skuplji KKS za 1.60km (iako nemam nikakvih poboljsanja na paketu koji trenutno koristim, sto je "nidje veze")
crnivrag wrote:Delete
Ja se nadam samo da će Telecom što prije kupiti neka strana kompanija koja će uložiti u infrastrukturu kako bi mogli ponuditi bolje uslove krajnjim korisnicima. I ne samo Telecom, već da će bar još jedan operater vidjeti ovdje svoju šansu za pozitivno poslovanje. Uz sve pomenuto, da država nađe načina da sprovodi svoje zakone.. Možda mogu raditi šta hoće, kako ti kažeš, ali ne mogu dokle hoće. Sve će im se ovo vratiti kao bumerang.un1ted wrote:Nije tačno, već nismo uhljebi. Razumijem da je privatna kompanije, NE BRANIM, vec kažem da razumijem šta rade, jer MOGU TO RADITI i to je OPRAVDANO sa njihove strane. Što ne bi povećali cijenu, jer dosta korisnika NEMA ALTERNATIVU. Manji dio korisnika, među kojima sam vjerovatno i ja, će iz revolta da pređu na LOŠIJU PONUDU.aditon wrote:Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.
Kao što je telekom šišao ovce jer nisu imali konkurenciju, to isto radi i telemach. Kapitalizam, ne?
Nemoj, kakav ce ti ping biti na Apexuaditon wrote:Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.
Govorio sam i ranije, ali prvi korak da kaznite Telemach i njegovo bezobzirno poslovanje jeste da nepotpisujete nikakav novi ugovor, to im je najteža kazna, pored kazne da ih potpuno isključite iz svojih života. Sve svoje poslovne kalkulacije oni prave na osnovu obaveznog ugovornog odnosa. S Ja već 7 mjeseci nisam, niti ću više ikad potpisati novi ugovor, čak šta više, sumnjam da ću kraj godine dočekati kao njihov korisnik.
Ako imaš smart tv koji podržava eon aplikaciju, onda nema potrebe da uzimaš EON paket...video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
Izvinjavam se na upadu na temu. Od toga sam davno odustao, ali ne mogu da ovo ne komentarišem. Svakako neću komentarisati uslugu nego tehničke detalje.i agree wrote:
Postoji samo vama izgleda to nije u interesu.Ukinete analognu a digitalne kanale kodirate sve tako da se niko bez modula i resivera nece moci stekat za dzaba da gleda a samim tim ce te masu ilegalnih korisnika dovest do toga da ce morati platiti digitalnu.Tako ce te bez problema moci nuditi samo internet.
Pojasnopropusni filtar
Pojasnopropusni filtar propušta sve frekvencije između dviju graničnih frekvencija ωg1 i ωg2, a guši ostale.
diablobih wrote:Nemoj, kakav ce ti ping biti na Apexuaditon wrote:Većina ovih kojima je poslovanje telemach uredu, je ustvari djeca na sisi roditelja, i njih ne zanima šta i kako, oni samo znaju šta hoće i kmeče roditeljima za to...a roditelji ko roditelji, uglavnom pokleknu pred zahtjevima svoje dječice.
Govorio sam i ranije, ali prvi korak da kaznite Telemach i njegovo bezobzirno poslovanje jeste da nepotpisujete nikakav novi ugovor, to im je najteža kazna, pored kazne da ih potpuno isključite iz svojih života. Sve svoje poslovne kalkulacije oni prave na osnovu obaveznog ugovornog odnosa. S Ja već 7 mjeseci nisam, niti ću više ikad potpisati novi ugovor, čak šta više, sumnjam da ću kraj godine dočekati kao njihov korisnik.
hahahadiablobih wrote: Nemoj, kakav ce ti ping biti na Apexu
Manje-vise dodje ga na isto.cincilator2012 wrote:Ne vidim logiku prelaska na EON (iako sam cak u jednom trenutku pomislio).video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
- Ostajem bez prosirenog paketa,
- skuplje placam za mes'cini 3km i dobijam uredjaj 1gb/8gb (sto je minimum minimuma)
+ 20mbps internet,
+ cinestar 1 i 2
i u obje varijante skuplji KKS za 1.60km (iako nemam nikakvih poboljsanja na paketu koji trenutno koristim, sto je "nidje veze")
U tome i jest caka - nemam Smart TV (42inch PlazmaTV koju ne bih dao ni za kakav LED/LCD TV)aditon wrote:Ako imaš smart tv koji podržava eon aplikaciju, onda nema potrebe da uzimaš EON paket...video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
ako ti treba android box, jednostavno si kupiš jedan na nekom od online shopova
kAKO BOLAN "PANDAM", kad sam prosireni paket kosta 10KM, a prelaskom na EON isti gubis? 10km + 3km = 13 km. Mislis da vrijedi 20Mbps i cinestar1 i cinestar2 13km? A o uredjaju (tv box) ne bih da komentarisem, 1gb ram i 8gb rom. Pa moj telefon, star preko 3 godine ima 3/32gb.video wrote:Manje-vise dodje ga na isto.cincilator2012 wrote:Ne vidim logiku prelaska na EON (iako sam cak u jednom trenutku pomislio).video wrote:Hajmo ljudi utiske o EON paketima, EON Smart Box-u i generalno o ovom nacinu prenosa informacija u nase domove.
- Ostajem bez prosirenog paketa,
- skuplje placam za mes'cini 3km i dobijam uredjaj 1gb/8gb (sto je minimum minimuma)
+ 20mbps internet,
+ cinestar 1 i 2
Ako se porede paketi TGF i EON Full skoro pa pandam jedan drugom(sto se finasijske strane tice 3KM vise za EON Full)
Mene zanima tehnoloski, da li je EON puzdan, stabilan,iole kao sto je D3?
Moze li EON tehnoloski biti upgrade (napredak) nad D3 sistemom il se moze, pouceni dosadasnjim iskostvom rada na EON-u reci, da je tehnoloski promasaj?