Jbg kod mene kolega sa posla ima samo kablovsku ja mu rekao ide ti kablovska jos 1.60 KM gore jbo im je mater i govori kako su mu ukinuli kanala a dizu cijenu. HahaTiger 033 wrote:Kao što je neko vec napisao d3 platforma se neće više unapređivati...zasto onda ja/mi korisnici d3 moramo plaćati nekakva "unapređenja" koja nećemo imati? Ako se pak unapređenja odnose na EON...onda nek' oni iste i plaćaju. Unapređuju EON a svi ostali plaćaju
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- afannedim
#82276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Tiger 033
#82277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema ovdje države ! Jer da je ima NE bi radili ovo što rade. Nema ama baš niko da zaštiti korisnike...oni to znaju i koriste prazan prostor ponašaju se u najmanju ruku kao zelenaši/kamatari !afannedim wrote:Jbg kod mene kolega sa posla ima samo kablovsku ja mu rekao ide ti kablovska jos 1.60 KM gore jbo im je mater i govori kako su mu ukinuli kanala a dizu cijenu. Haha
P.S uslovno rečeno oni ne smiju slušalicu dignuti dok im oni iz Beograda ne odobre ...sve direktive,odluke dolaze iz Beograda.
- afannedim
#82278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze im se. Da ima drzave imali bi dva tri domaca operatera a ne iz srbije da ti drzavu poklope.Tiger 033 wrote:Nema ovdje države ! Jer da je ima NE bi radili ovo što rade. Nema ama baš niko da zaštiti korisnike...oni to znaju i koriste prazan prostor ponašaju se u najmanju ruku kao zelenaši/kamatari !afannedim wrote:Jbg kod mene kolega sa posla ima samo kablovsku ja mu rekao ide ti kablovska jos 1.60 KM gore jbo im je mater i govori kako su mu ukinuli kanala a dizu cijenu. Haha
- arnes_king
#82279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima zastita potrosaca, ima i drugih nacina da se zastite ili dobiju svoja prava. Problem kod nas u drzavi je sto vecina ljudi kaze "neka pusti ne mozes ti nista promijeniti" i sto svi cekaju da neko drugi za njih nesto uradi a od tih ljudi nikad niko nije ni pokusao da se zali a kamo li nesto drugo da uradi. Treba sam poduzeti korake onda kada se misli da ti je neko uskratio prava.Tiger 033 wrote:Nema ovdje države ! Jer da je ima NE bi radili ovo što rade. Nema ama baš niko da zaštiti korisnike...oni to znaju i koriste prazan prostor ponašaju se u najmanju ruku kao zelenaši/kamatari !afannedim wrote:Jbg kod mene kolega sa posla ima samo kablovsku ja mu rekao ide ti kablovska jos 1.60 KM gore jbo im je mater i govori kako su mu ukinuli kanala a dizu cijenu. Haha
Ovo govorim neovisno o TM i ovoj temi, nego opcenito.
A sada vezano za ovu temu i TM, pa svi se zalite i kukate kako vas nema ko stititi i braniti, zar ne mozete to sami uciniti? Najjednostavniji nacin je prestati koristiti usluge firme koja te pravi budalom. Samo nemojte sada izgovore tipa "kad nema konkurencije, sta cu onda, kome cu", uvijek se ima i moze naci rijesenje ako se hoce.
Evo citam danima stranice ove teme, svi kukaju zale se i odjednom opet sretni i zadovoljni korisnici dok se slegne prasina i dok ih prodje "ljutnja". To su i ovi skontali pa to iskoristavaju.
- Tiger 033
#82280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
arnes_king wrote: Ima zastita potrosaca, ima i drugih nacina da se zastite ili dobiju svoja prava. Problem kod nas u drzavi je sto vecina ljudi kaze "neka pusti ne mozes ti nista promijeniti" i sto svi cekaju da neko drugi za njih nesto uradi a od tih ljudi nikad niko nije ni pokusao da se zali a kamo li nesto drugo da uradi. Treba sam poduzeti korake onda kada se misli da ti je neko uskratio prava
Sve imamo a ništa ne fercera ! Imamo mi zakone kao u EU ali ih niko NE Hebe...primjer Sport klub-a
- dječak sa šibicama
#82281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno zato sto smo vecina svjesni gdje zivimo, i da se kod nas zakoni ne postuju, mozes ti izganjati svoje ali ako si spreman na visegodisnju borbu sa korumpiranim ovim i korumpiranim onim, na kraju vise ne znas ni zbog cega si krenuo u pravnu borbu.arnes_king wrote: Evo citam danima stranice ove teme, svi kukaju zale se i odjednom opet sretni i zadovoljni korisnici dok se slegne prasina i dok ih prodje "ljutnja". To su i ovi skontali pa to iskoristavaju.
Mene opet cudi kolicina strpljenja nasih ljudi, ali jebiga svakog nesto cudi.
- arnes_king
#82282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A dobro, tu se slazem da nista ne radi kako bi trebalo. Zato je najbolje sam poduzeti sto je moguceTiger 033 wrote:arnes_king wrote: Ima zastita potrosaca, ima i drugih nacina da se zastite ili dobiju svoja prava. Problem kod nas u drzavi je sto vecina ljudi kaze "neka pusti ne mozes ti nista promijeniti" i sto svi cekaju da neko drugi za njih nesto uradi a od tih ljudi nikad niko nije ni pokusao da se zali a kamo li nesto drugo da uradi. Treba sam poduzeti korake onda kada se misli da ti je neko uskratio prava
Sve imamo a ništa ne fercera ! Imamo mi zakone kao u EU ali ih niko NE Hebe...primjer Sport klub-a
- arnes_king
#82283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa jeste, ima toga, jos na kraju mozes biti i "donji" kada je kod nas sve korumpirano pa se s mitom sve lahko zavrsi.dječak sa šibicama wrote:Vjerovatno zato sto smo vecina svjesni gdje zivimo, i da se kod nas zakoni ne postuju, mozes ti izganjati svoje ali ako si spreman na visegodisnju borbu sa korumpiranim ovim i korumpiranim onim, na kraju vise ne znas ni zbog cega si krenuo u pravnu borbu.arnes_king wrote: Evo citam danima stranice ove teme, svi kukaju zale se i odjednom opet sretni i zadovoljni korisnici dok se slegne prasina i dok ih prodje "ljutnja". To su i ovi skontali pa to iskoristavaju.
Mene opet cudi kolicina strpljenja nasih ljudi, ali jebiga svakog nesto cudi.
Ali u tu narod uvijek kuka na politicare, one na vlasti, policajce, doktore i ostale koji uzimaju mito. A nisu ni svjesni da su oni isto toliko krivi zato sto ga daju.
Ode ovo u off-topic skroz
- dječak sa šibicama
#82284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato sto smo naopaki ljudi, temelj svega je u narodu a narod je takav kakav jeste.
Da, bice ljutnje 15 dana i onda ce svi slegnuti ramenima, do narednog poskupljenja u maju. To se ponavlja.
Tmach zna kako to ide, pravice se malo ludi, cekati da splasne ljutnja i idemo dalje do maja i novog poskupljenja "odrzavanja instalacija" ili koji ce novi izgovor izmisliti. Sad mi svi placamo valjda uvodjenje EON platforme, a recimo niti je ne koristim, koriastim d3. Uskoro cemo svi placati odrzavanje instalacija a oni ukidaju analogni signal, to je spradnje sa korisnicima ali.. sta da radis. Kome da se zalis.
Sportklub je najbolji dokaz kako monopolista moze raditi sta hoce, dok podmazuje koga treba i gdje treba.
Da, bice ljutnje 15 dana i onda ce svi slegnuti ramenima, do narednog poskupljenja u maju. To se ponavlja.
Tmach zna kako to ide, pravice se malo ludi, cekati da splasne ljutnja i idemo dalje do maja i novog poskupljenja "odrzavanja instalacija" ili koji ce novi izgovor izmisliti. Sad mi svi placamo valjda uvodjenje EON platforme, a recimo niti je ne koristim, koriastim d3. Uskoro cemo svi placati odrzavanje instalacija a oni ukidaju analogni signal, to je spradnje sa korisnicima ali.. sta da radis. Kome da se zalis.
Sportklub je najbolji dokaz kako monopolista moze raditi sta hoce, dok podmazuje koga treba i gdje treba.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#82285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka poskupljuju kada konkurencija nista ne radi
Nemojte se ljutiti na Telamch, nisu oni dobrotvorna organizacija, svake godine targeti se dizu.
Ovo je vise na obraz konkurencije. Kako sam odjebao telekom, tako bih i telemach.
Ovo je vise na obraz konkurencije. Kako sam odjebao telekom, tako bih i telemach.
- Telemach
#82286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Adriatic,Adriatic wrote:Pitanje za Telemach vezano za "besplatnu" digitalizaciju: Kada će biti besplatan i cam modul na drugi televizor, a ne samo na jedan?
Ukoliko se uz 'Besplatnu digitalizaciju' odlučite za još jedan uređaj, plaćate rentu istog.
Da li želite da Vas pozovemo i detaljno upoznamo sa ponudom?
- pepeljara
#82287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zateznistub wrote:Imaju odavno, ali se nikako ne isplati. Mislim da je sad nekih 40+ kmica naajjeftinijipepeljara wrote:@Telemach
kada cete imati u ponudi samo INTERNET ?
Gdje ti to vidis, jka iskreno nisam nasao na stranici ponudu samo net-a? hvala svakako!
- Adriatic
#82288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobio sam informaciju od vašeg operatera da će uskoro cam modul i za drugi tv biti besplatan, tj. ulazi u cijenu koja je predviđena digitalizacijom.Telemach wrote:Zdravo Adriatic,Adriatic wrote:Pitanje za Telemach vezano za "besplatnu" digitalizaciju: Kada će biti besplatan i cam modul na drugi televizor, a ne samo na jedan?
Ukoliko se uz 'Besplatnu digitalizaciju' odlučite za još jedan uređaj, plaćate rentu istog.
Da li želite da Vas pozovemo i detaljno upoznamo sa ponudom?
Da li je to tačno i ako jeste, kada će biti?
-
Kralj Tvrtko I.
#82289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Imao sam poziv od vas jutros ali nisam mogao se javiti.
Kad budete u prilici ponovite poziv.
Hvala.
Hvala.
- crnivrag
#82290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33682/podrska/vije ... bjede.htmlKSBIH i Telemach predstavili novi dres za nove pobjede
U Zenici, 18.2.2019. godine Košarkaški savez BiH i kompanija Telemach, novi generalni sponzor svih selekcija Saveza, su u Zenici predstavili novi dres seniorske reprezentacije i okupljanje naše seniorske muške reprezentacije pred posljednje dvije kvalifikacione utakmice!
Predsjednik Saveza, proslavljeni as Mirza Teletović, prvi primjerak dresa uručio je Admiru Driniću, generalnom direktoru kompanije Telemach, koja će naredne tri godine biti generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija KS BiH. Zajedno sa tim se pokreće i navijački slogan „IDEMO, ZMAJEVI!“.
Košarkaši A reprezentacije BiH u novim dresovima prvi put kod kuće nastupaju 24.2. u 18 sati, kada će u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici igrati protiv reprezentacije Bugarske.
Na press konferenciji je, pored predsjednika KS BiH i generalnog direktora kompanije Telemach, prisustvovalo svih 14 igrača košarkaške reprezentacije BiH, na čelu sa selektorom Vedranom Bosnićem, kao i generalnim sekretarom KS BiH, Amerom Čolanom i Kenanom Uzunovićem, predsjednikom Organizacionog odbora utakmice.
- Telemach
#82291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Kralj Tvrtko I.Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach
Hvala.
Pozvat će Vas kolege ponovno.
- crnivrag
#82292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A moj poziv zaglavio?Telemach wrote:
- zateznistub
#82293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo i ja gledam na sajtu i fakat nema. Imali su sigurno samo internet u ponudi, ali valjda je toliko nezanimljiv da su ga sklonilipepeljara wrote:zateznistub wrote:Imaju odavno, ali se nikako ne isplati. Mislim da je sad nekih 40+ kmica naajjeftinijipepeljara wrote:@Telemach
kada cete imati u ponudi samo INTERNET ?
Gdje ti to vidis, jka iskreno nisam nasao na stranici ponudu samo net-a? hvala svakako!
- crnivrag
#82294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdfzateznistub wrote:Evo i ja gledam na sajtu i fakat nema. Imali su sigurno samo internet u ponudi, ali valjda je toliko nezanimljiv da su ga sklonilipepeljara wrote:zateznistub wrote:@Telemach
Imaju odavno, ali se nikako ne isplati. Mislim da je sad nekih 40+ kmica naajjeftiniji
- i agree
#82295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nebi me cudilo da sad pola ovih sto nisu htjeli igrat za nas odjednom postanu patriote vece od ovih sto su obukli dres kad je bilo najgore.crnivrag wrote:https://telemach.ba/a33682/podrska/vije ... bjede.htmlKSBIH i Telemach predstavili novi dres za nove pobjede
U Zenici, 18.2.2019. godine Košarkaški savez BiH i kompanija Telemach, novi generalni sponzor svih selekcija Saveza, su u Zenici predstavili novi dres seniorske reprezentacije i okupljanje naše seniorske muške reprezentacije pred posljednje dvije kvalifikacione utakmice!
Predsjednik Saveza, proslavljeni as Mirza Teletović, prvi primjerak dresa uručio je Admiru Driniću, generalnom direktoru kompanije Telemach, koja će naredne tri godine biti generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija KS BiH. Zajedno sa tim se pokreće i navijački slogan „IDEMO, ZMAJEVI!“.
Košarkaši A reprezentacije BiH u novim dresovima prvi put kod kuće nastupaju 24.2. u 18 sati, kada će u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici igrati protiv reprezentacije Bugarske.
Na press konferenciji je, pored predsjednika KS BiH i generalnog direktora kompanije Telemach, prisustvovalo svih 14 igrača košarkaške reprezentacije BiH, na čelu sa selektorom Vedranom Bosnićem, kao i generalnim sekretarom KS BiH, Amerom Čolanom i Kenanom Uzunovićem, predsjednikom Organizacionog odbora utakmice.
-
jasmind
#82296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zovu me neki dan, jer mi je ljetos istekao ugovor. I nude mi kao pogodnost, to da dobijem odma EON resiver, jer je nestašica, ako potpišem novi. heeeeeeej. Koji ste vi vic od firme postali.

- afannedim
#82297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oj peglecrnivrag wrote:A moj poziv zaglavio?Telemach wrote:
- crnivrag
- pepeljara
#82299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisu normalni..hoces internet..uzimaju te za KKS iako to neces...crnivrag wrote: Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.
@Telemach, zasto za internet samo naplacujete i kks, ako nemam kks, tv, nista samo mi internet treba ?!??!
-
Hakiz
#82300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jer mogu.pepeljara wrote:nisu normalni..hoces internet..uzimaju te za KKS iako to neces...crnivrag wrote: Nema na sajtu, ali ima u cjenovniku, jer site pripremaju za giga internet: https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
Na cijenu internet paketa naplaćuje se Mjesečna naknada za održavanje KKS za Osnovni TV paket.
@Telemach, zasto za internet samo naplacujete i kks, ako nemam kks, tv, nista samo mi internet treba ?!??!
Oni postave uslove, mi na njih pristanemo ili ne.
Kao, na primjer, poskupljenja usluga koje i po obimu i po kvalitetu ostanu iste poslije poskupljenja kao što su bile i prije poskupljenja.
Imamo tri opcije:
!. Trpjeti
2. Ne koristiti njihove usluge
3. Čekati ozbiljnu konkurenciju