+1 ja sam 3 god na Logosoftu.mokra_carapa wrote:Mene kao građanina interesuje usluga/cijena/kvalitet. Hoće li to biti ovaj ili onaj nije mi toliko bitno. Koristio sam HS jedno vrijeme i nema gorih po pitanju usluge. LOL koristim već 7-8 godina i
Logosoft
Moderator: Benq
- MTV
#8226 Re: Logosoft ALL ABOUT
- mokra_carapa
#8227 Re: Logosoft ALL ABOUT
PDV ide prvo na državni budžet...AlanQuler wrote:Mene bi to interesovalo da sam u noramlnoj državi. ovde to odavno nije bitno...Gazprom, M:tel to su samo moderni načini ratovanja. Taman posla da se od mog PDV-a puni budžet genociteta!mokra_carapa wrote:Mene kao građanina interesuje usluga/cijena/kvalitet. Hoće li to biti ovaj ili onaj nije mi toliko bitno. Koristio sam HS jedno vrijeme i nema gorih po pitanju usluge. LOL koristim već 7-8 godina i
Po ovome gore ti bi radije loš internet koji puca stalno i slabu podršku zbog nekih klimavih ubjeđenja?
- Maharadza
#8228 Re: Logosoft ALL ABOUT
U jedinstvu je snaga!mokra_carapa wrote:PDV ide prvo na državni budžet...AlanQuler wrote:Mene bi to interesovalo da sam u noramlnoj državi. ovde to odavno nije bitno...Gazprom, M:tel to su samo moderni načini ratovanja. Taman posla da se od mog PDV-a puni budžet genociteta!mokra_carapa wrote:Mene kao građanina interesuje usluga/cijena/kvalitet. Hoće li to biti ovaj ili onaj nije mi toliko bitno. Koristio sam HS jedno vrijeme i nema gorih po pitanju usluge. LOL koristim već 7-8 godina i
Po ovome gore ti bi radije loš internet koji puca stalno i slabu podršku zbog nekih klimavih ubjeđenja?
-
AlanQuler
#8229 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ide prvo na državni, a onda se rasporedjuje po koeficijentu i nakon rasporeda po koefcijentima vrši se i poravnanja, nakon obrada svih PDV prihoda po sjedištima firma. Vjerovatno se sabere sav PDV firmi sa sjedištima u entitetima i onda rade korekcije u odnosu na koeficijente...mokra_carapa wrote:PDV ide prvo na državni budžet...AlanQuler wrote:Mene bi to interesovalo da sam u noramlnoj državi. ovde to odavno nije bitno...Gazprom, M:tel to su samo moderni načini ratovanja. Taman posla da se od mog PDV-a puni budžet genociteta!mokra_carapa wrote:Mene kao građanina interesuje usluga/cijena/kvalitet. Hoće li to biti ovaj ili onaj nije mi toliko bitno. Koristio sam HS jedno vrijeme i nema gorih po pitanju usluge. LOL koristim već 7-8 godina i
Što mi to treba, kada ima telemach, jedina mana su Arene...al navići ću se.
- fortaleza
#8230 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mtel nije Dodikov niti više ima bilo kakve veze sa BiH nažalost.AlanQuler wrote:http://www.mtel.ba/article/2232
Četnici kupili Logosoft.
Od mene imaju LOGOUT! Velika šteta....prelazim na telemach. Ne dam DoDicku pare.
- afannedim
#8231 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ko I telemach veza sa BIH nema. Al sam LOGOSOFTOM PREZADOVOLJAN.fortaleza wrote:Mtel nije Dodikov niti više ima bilo kakve veze sa BiH nažalost.AlanQuler wrote:http://www.mtel.ba/article/2232
Četnici kupili Logosoft.
Od mene imaju LOGOUT! Velika šteta....prelazim na telemach. Ne dam DoDicku pare.
-
Dzontra_Volta
#8232 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo je više toliko prezvakana tema, da nije interesantno.
M:tel je ima više od pola godine preuzeo službeno logosoft, što do sada nisi uradio taj LOGOUT?
M:tel je ima više od pola godine preuzeo službeno logosoft, što do sada nisi uradio taj LOGOUT?
- afannedim
- semirsar
- afannedim
-
AlanQuler
#8236 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vodili su se pregovori tako da to nije tačno...evo vidiš datum kada je preuzeo : 03/11/2014. Da sam ranije saznao, uradio bi LOGOUT.Dzontra_Volta wrote:Ovo je više toliko prezvakana tema, da nije interesantno.
Pametnom je dosta. Mnogi su bili zadovoljni i sa JNA, pa je ista ispalila hiljade granata koje smo dijelom i mi pravili i plaćali. Ja ne ponavljam tu grešku. Ko hoće neka nastavi, plaćat ja nikako.
Sada sam istražio, telemach ima čak i bolje pakete u odnosu na ove izmjene od nove godine...Mtel na silu kroz LoGo pakete uvodi mobilnu telefoniju.
Da bi imao Arene (što jedino Telemach nema) moraš imati mnogo skuplje pakete nego do sada a to je LoGo Trio+ (65 KM), LoGo Quadro (65 KM) ili LoGOQuadro+ (85KM). Svi ostali paketi nemaju Arene....Da bi imao HD trebam dati 85 KM....to je preveliko poskupljenje, a sve da se utrpa mobilna M:tel.
Kod Telemacha sada kada uvedem za 56,9 KM dobijem sve što sam do sada imao kod Logosofta osim Arena. Nisam spreman davati 85 KM za nešto što sam do sada imao za 58,5 KM. Razlika je što imaš dodatno mobilnu telefoniju, al 85 KM je previše mjesečno...da bi imao mobilnu telefoniju...sama ona ispade skoro 30 KM. Moraš biti dobro bezobrazan pa HD uključiti samo u najskuplji paket od 85 KM!!!!
Hajd što su ih kupili oni što nam ne misle dobro, al što su i pakete sje... tj poskupili. Dosadašnjem Trio paketu od 58,5 KM su oduzeli HD i dodali 6,5 KM. Do sada si za 58,5 KM imao HD kanale, Arene ....sada to nemaš ni za 65 KM...
Baš me zanima da BhTelecom ode u Banja Luku i da ovo počne raditi šta bi se desilo...ustvari siguran sam da ne bi ostalo ni 5% korisnika.
Last edited by AlanQuler on 13/01/2015 22:05, edited 2 times in total.
- semirsar
#8237 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znaci da ti nisu barkali supertv ne bi se ti ni sekunde nasekir'o sto je mtel preuzeo lolAlanQuler wrote:Vodili su se pregovori tako da to nije tačno...evo vidiš datum kada je preuzeo : 03/11/2014. Da sam ranije saznao, uradio bi LOGOUT.Dzontra_Volta wrote:Ovo je više toliko prezvakana tema, da nije interesantno.
Pametnom je dosta. Mnogi su bili zadovoljni i sa JNA, pa je ista ispalila hiljade granata koje smo dijelom i mi pravili i plaćali. Ja ne ponavljam tu grešku. Ko hoće neka nastavi, plaćat ja nikako.
Sada sam istražio, telemach ima čak i bolje pakete u odnosu na ove izmjene od nove godine...Mtel na silu kroz LoGo pakete uvodi mobilnu telefoniju.
Da bi imao Arene (što jedino Telemach nema) moraš imati mnogo skuplje pakete nego do sada a to je LoGo Trio+ (65 KM), LoGo Quadro (65 KM) ili LoGOQuadro+ (85KM). Svi ostali paketi nemaju Arene....Da bi imao HD trebam dati 85 KM....to je preveliko poskupljenje, a sve da se utrpa mobilna M:tel.
Kod Telemacha sada za 56 KM dobijem sve što je do sada imao Logosoft osim Arena. Nisam spreman davati 85 KM za neku mobilnu koja mi ne treba i Arene koje mi trebaju.
Hajd što su ih kupili oni što nam ne misle dobro, al što su i pakete sje... tj poskupili. Dosadašnjem Trio paketu od 58,5 KM su oduzeli HD i dodali 6,5 KM. Do sada si za 58,5 KM imao HD kanale, Arene ....sada to nemaš ni za 65 KM...
Baš me zanima da BhTelecom ode u Banja Luku i da ovo počne raditi šta bi se desilo...ustvari siguran sam da ne bi ostalo ni 5% korisnika.
-
AlanQuler
#8238 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bi...naravno...i da nisu barkali...završio sam sa njima...sada samo analiziram i ove dodatne "uvale"....a i ma ih mnogo. Pogledaj paket LoGo! Trio+....65 KM a nemaš HD, a do sada si to imao i za 58,5 KM. Nevejrovatno.semirsar wrote:Znaci da ti nisu barkali supertv ne bi se ti ni sekunde nasekir'o sto je mtel preuzeo lolAlanQuler wrote:Vodili su se pregovori tako da to nije tačno...evo vidiš datum kada je preuzeo : 03/11/2014. Da sam ranije saznao, uradio bi LOGOUT.Dzontra_Volta wrote:Ovo je više toliko prezvakana tema, da nije interesantno.
Kod Telemacha sada za 56 KM dobijem sve što je do sada imao Logosoft osim Arena. Nisam spreman davati 85 KM za neku mobilnu koja mi ne treba i Arene koje mi trebaju.
- semirsar
#8239 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pregledao ja odma' i rek'o svoje misljenje ovdje, ne dodje mi naknadna pamet, fala ti sto me prosvEtli. 
-
AlanQuler
#8240 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako možeš ponoviti mišljenje.semirsar wrote:Pregledao ja odma' i rek'o svoje misljenje ovdje, ne dodje mi naknadna pamet, fala ti sto me prosvEtli.
Upoređujem sada pakete M:Tel (od sada ih tako zovem) LoGo!Quadro+ i TrioGrandePremium Telemach....i nevjerovatna razlika u kanalima. Ovde je osnovna stvar M:tela (Logosofta) uvaliti mobilnu u Sarajevo, kako bi pucali roming dolazne pozive ostatku Sarajeva!
Fuj, bez mene!
- mokra_carapa
#8241 Re: Logosoft ALL ABOUT
Conspiracy theory 
- semirsar
#8242 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne treba ti moje misljenje. jer ti si donio odluku. Drzi se "pravog" puta, kako god, NJIMA ces opet davat'AlanQuler wrote:Ako možeš ponoviti mišljenje.semirsar wrote:Pregledao ja odma' i rek'o svoje misljenje ovdje, ne dodje mi naknadna pamet, fala ti sto me prosvEtli.
Upoređujem sada pakete M:Tel (od sada ih tako zovem) LoGo!Quadro+ i TrioGrandePremium Telemach....i nevjerovatna razlika u kanalima. Ovde je osnovna stvar M:tela (Logosofta) uvaliti mobilnu u Sarajevo, kako bi pucali roming dolazne pozive ostatku Sarajeva!
Fuj, bez mene!
Last edited by semirsar on 13/01/2015 22:24, edited 1 time in total.
-
Dzontra_Volta
#8243 Re: Logosoft ALL ABOUT
3.11.2014. je upisano vlasništvo u knjige, a formalno pravno su preuzeli vecinsko vlasništvo nekad ljetos. To znam, jer jedna poznanica radi u logosoftu i tad mi je govorila da su došli novi šefovi i da se radi nova sistematizacija radnih mjesta.AlanQuler wrote:Vodili su se pregovori tako da to nije tačno...evo vidiš datum kada je preuzeo : 03/11/2014. Da sam ranije saznao, uradio bi LOGOUT.Dzontra_Volta wrote:Ovo je više toliko prezvakana tema, da nije interesantno.
Pametnom je dosta. Mnogi su bili zadovoljni i sa JNA, pa je ista ispalila hiljade granata koje smo dijelom i mi pravili i plaćali. Ja ne ponavljaom tu grešku. Ko hoće neka nastavi, plaćat ja nikako.
Kod Telemacha sada kada uvedem za 56,9 KM dobijem sve što sam do sada imao kod Logosofta osim Arena. Nisam spreman davati 85 KM za nešto što sam do sada imao za 58,5 KM. Razlika je što imaš dodatno mobilnu telefoniju, al 85 KM je previše mjesečno...da bi imao mobilnu telefoniju...sama ona ispade skoro 30 KM. Moraš biti dobro bezobrazan pa HD uključiti samo u najskuplji paket od 85 KM!!!!
O ponudi novih paketa se može pričati, to je drugi par cipela. Ni meni se ne sviđaju i isto mislim da Telemach ima bolju ponudu za ono što meni treba. Ali dok god mogu ostati na starom paketu, ja sam zadovoljan i za sada nema bolje ponude od ove koju koristim.
- MTV
#8244 Re: Logosoft ALL ABOUT
@AlanQuler u osnovnom paketu Super TV imas 5 HD kanala.BHT HD, Kanal 6 HD, A1 HD, MTV Live HD, Al jazzera HD. Nije reprezetativno al ispravljam netacni navod.
Gledao sam ponudu Telemacha i svidja mi se mogucnost analogne plus prosireni paket koji ukupno kosta 25 KM, a dobijem 150 kanala (b92, PRVA, PRVA PLUS, CMC, Balkanika..).
Al ja imam samo mogucnost poluproizvoda HS kablovske. Kad me budu tjerali na novi paket kontao sam uvest ovo gore opisano (kad TM preuzme HS), ostati na Logo trio osnovnom paketu Super TV i vratiti im dodatni resiver.
Gledao sam ponudu Telemacha i svidja mi se mogucnost analogne plus prosireni paket koji ukupno kosta 25 KM, a dobijem 150 kanala (b92, PRVA, PRVA PLUS, CMC, Balkanika..).
Al ja imam samo mogucnost poluproizvoda HS kablovske. Kad me budu tjerali na novi paket kontao sam uvest ovo gore opisano (kad TM preuzme HS), ostati na Logo trio osnovnom paketu Super TV i vratiti im dodatni resiver.
- karanana
#8245 Re: Logosoft ALL ABOUT
i ja tako nesto razmisljam. na zalost, cini se da se ipak ostvaruju stvari koje su neki govorili od ljetos a ja nisam vjerovao da ce eventualnim preuzimanjem paketi postati losiji odnosno skuplji i da ce se ici na stetu starih korisnika. ali eto.... ima jos vremena do 12/2015. a na zalost kod mene ja mislim telemach nije ni dostupan a hs ili bhtelecom mi nisu dobre alternative.
- semirsar
#8246 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni su dostupne sve "alternative" i imam srecu da mogu birati... ali sta? Ni sa jednim nisam zadovoljan k'o sa LOL-om, cak i sad kad je evidentno da su pocela, doduse sporadicno ali su tu, sranja sa nestabilnoscu. Cak i takav sa falinkama ovaj paket LOL-a koji koristim je neuporediv sa ponudom drugih provajdera. Jednostavno, meni su i dalje najbolji. Znam dobro kakve agonije trpe komsije mi 
-
AlanQuler
#8247 Re: Logosoft ALL ABOUT
Iskreno ko pređe na nove pakete sa postojećih trebao bi potražiti ljekarsku pomoć. Mogli su bar ovaj LoGo Trio+ upakovat ljepše, al povećati cijenu i još dodatno oduzeti HD kanale je vrijeđanje inteligencije korisnika.Dzontra_Volta wrote:3.11.2014. je upisano vlasništvo u knjige, a formalno pravno su preuzeli vecinsko vlasništvo nekad ljetos. To znam, jer jedna poznanica radi u logosoftu i tad mi je govorila da su došli novi šefovi i da se radi nova sistematizacija radnih mjesta.AlanQuler wrote:Vodili su se pregovori tako da to nije tačno...evo vidiš datum kada je preuzeo : 03/11/2014. Da sam ranije saznao, uradio bi LOGOUT.Dzontra_Volta wrote:Ovo je više toliko prezvakana tema, da nije interesantno.
Pametnom je dosta. Mnogi su bili zadovoljni i sa JNA, pa je ista ispalila hiljade granata koje smo dijelom i mi pravili i plaćali. Ja ne ponavljaom tu grešku. Ko hoće neka nastavi, plaćat ja nikako.
O ponudi novih paketa se može pričati, to je drugi par cipela. Ni meni se ne sviđaju i isto mislim da Telemach ima bolju ponudu za ono što meni treba. Ali dok god mogu ostati na starom paketu, ja sam zadovoljan i za sada nema bolje ponude od ove koju koristim.
-
AlanQuler
#8248 Re: Logosoft ALL ABOUT
Slažem se potpuno. Do sada (prije preuzimanja) puškom bi branio svoj LOL paket koliko je bio jeftin i dobar. Imati sve Arene u HD, imati SportKlubove...vrhunski net..., a još naša firma...jednostavno bilo je kao san.semirsar wrote:Meni su dostupne sve "alternative" i imam srecu da mogu birati... ali sta? Ni sa jednim nisam zadovoljan k'o sa LOL-om, cak i sad kad je evidentno da su pocela, doduse sporadicno ali su tu, sranja sa nestabilnoscu. Cak i takav sa falinkama ovaj paket LOL-a koji koristim je neuporediv sa ponudom drugih provajdera. Jednostavno, meni su i dalje najbolji. Znam dobro kakve agonije trpe komsije mi
Bojim se da je Telemach izgubio konkurenciju, pitanje je kako će se oni ponašati kada vide sada da su najpovljniji. Ja sigurno prelazim u Telemach, al i za ostale korisnike možda nije loša opcija ugrabiti kakav paket u Telemachu dok nisu počeli koristiti gubitak konkurencije.
- mokra_carapa
#8249 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sad sam opet malo pogledao ostale ponude i definitivno LOL prednjači (bar po onome što mene interesuje - tv+Mbps)
MojaTV užas
HS još gore
Telemach ok ali HS je tu pustio pipke bar gdje sam ja
MojaTV užas
HS još gore
-
AlanQuler
#8250 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da li govoriš o novim ili starim LOL paketima?mokra_carapa wrote:Sad sam opet malo pogledao ostale ponude i definitivno LOL prednjači (bar po onome što mene interesuje - tv+Mbps)
MojaTV užas
HS još gore
Ako govoriš o starim...jasno je da su najbolji, ali njih više nema za nove korisnike.
Ako govoriš o novim LoGo oni su daleko lošiji od Telemach-ovih sada.
Za postojeće korisnike ako nemaju problem sa M:tel (četnik ti je prijatelj), nema zime...samo sam siguran da to neće potrajati duže od godine...za najkasnije sledeću godinu januar 2016 kladim se da će dobiti obavjest da se ukidaju ti paketi i da se automatski prelazi na neki novi LoGo, jer M:tel ovde nije došao da daje uslugu već da dere Sarajlije.
Zato ću se ja što prije obezbjediti dobrim Telemach paketom.