novi.dan.nova.nafaka wrote:tvsabina wrote:Nikako ne mogu shvatiti njihovu patološku potrebu da odbranu stranke na čijoj smo temi posvjećuju sa odbranom države.
To je potpuno besmisleno , suludo.
Valjda je to posljedica neinformisanosti...

Pa eto draga moja, obzirom da drugima prebacuješ neinformisanost, trebaš se pogledati u ogledalo i zapitati gdje si ti u svemu tome. Većina ljudi koji "brane SDA" ne brane svakog pojedinca u toj stranci, niti SDA-u pripisuju isključive zasluge za odbranu zemlje. Radi se o tome da se svi oni manje-više slažu u tome da je trenutno SDA najbolja alternativa na političkoj sceni, uprkos velikom broju profitera, propaliteta i inih hoštaplera u stranci. I ovi koji po tvome brane "cijelu SDA" bi većinu ovakvih kaznili gore nego i ti i Hoze zajedno, no nažalost, ne može se...
I svako malo nas nekoliko upozori na činjenicu da SDA nije jednako svaki pojedinac u njoj, a onda opet dođu bojovnici drugih partija da se isčuđavaju kako ima likova koji brane jednog Brankovića na primjer. E sad, jel to neinformisanost ili nešto drugo teško je u opštem slučaju reći...
Jedino što si preskočio citirati je ono - nije.
Nikada svojoj zemlji nisam pripisala niti tražila od nje da mi na bilo koji način "nadoknadi" jedan jedini sekund koji sam provela u njoj . u miru prije rata , u ratu i nakon rata. Nikada , niti bilo ko iz moje porodice.
Ova zemlja je moja.
Stoga nam se gadi (mojoj porodici i meni) sve ono što smo vidjeli . što vidimo i što ćemo vidjeti, kako gomila mediokriteta i do zla Boga nečasnih ljudi hara i bezobzirno pljačka , prodaje našu zemlju , zemlju u koju se zaklinju , zemlju koja je dočekala da je prekriju četničke horde koje su sebi priskrbile pola njenog teritorija , zemlju koja je toliko, svojih ljudi - ukopala za slobodu koju opet nije dočekala jer su presudili veći.
Ti i takvi mediokriteti, pljačkaši , banda, sebe u ime "patriotizma" pozicionira nešto više iznad Poljina...tamo negdje...
Nije bolan poenta u Brankoviću. Nemoj biti toliko...plitak (moderacijo oprostite , ne želim vrijeđati , želim "dočarati") poenta je u sistemu iz kog su izrasli i nikli svi Brankovići ove zemlje koja je najsiromašnija i najneobrazovanija u Evropi....za četnike znamo da je ne vole...za "stranke sa hrvatskim predznakom" znamo da vole taj svoj "predznak" u bilo kojoj formi ali u ime "Bosne" (i ne znam sve već čega i kakvih zloupotreba patriotskog prefiksa) sistematski krasti i uništavati Bosnu , postavljati raju i rođake na odgovorna mjesta zarad vlastitih džepova mogu samo oni koji zaslužuju najblaže rečeno prezir....oni ne zaslužuju diskusiju , oni nisu vrijedni JEDNE dječije suze koja je prolivena zbog nedostatka hrane ili školskog pribora...oni su ništavilo a dijaspori neka pričaju šta hoće...za mene su NULA , NIŠTICA , NEPOSTOJEĆI....
Pozdrav