SDA-All about

Post Reply
seln

#8226 Re: SDA-All about

Post by seln »

Katamaran_Sa wrote:
JoseMujica wrote:naravno da jeste mafijaška....i to ne samo SDA, već i SDP i Fahraonovo jato...eno imaš temu i kako minorni SDU raspoređuje kadrove...pravi mafijaški obrazac: naš čovek - dobar čovek

a to šta mi kakimo po forumu Rašo ne čita tako da se ne sekiraš
Jednostavno mi smo lopovski narod, lopovski mentalitet i gotovo, nema puno veze ima stranke u kojoj su se organizovali (cast izuzetcima) ali samo potpuni kreten moze izjednacavati SDA sa SDS-om, barem u kontekstu rata
Hajde nam citiraj kretena koji je izjednacio SDA i SDS.
Ali ono, pravi citat, quote i tako to....
seln

#8227 Re: SDA-All about

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
seln wrote:Jesi li ti svojevremeno napustila Spaniju da podrzis lepog Hareta?
Si, si kako da ne
:D
Ko je bez dijaspore, neka baci prvu tortilju. :wink:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8228 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:Ko je bez dijaspore, neka baci prvu tortilju. :wink:
Briga me i gdje si i šta si... i koga podržavaš, izjednačavaš, pa me čak i briga to što si promijenio politički diskurs .. ne da mi se čak ni vaditi postove hvalospjeva slučajnom prolazniku koje si pisao godinama, jer su sami ti postovi dosadni, upadice, neduhovite doskočice i slične gluposti.
Ono što jeste licemjerno je kao nekom spočitavati što daje podršku na daljinski, kad ti to isto radiš na daljinski. Samo se o tome radilo.

A tortilju ću baš baciti za večeru... predaleko si za bujruma ;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8229 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Katamaran_Sa wrote:
JoseMujica wrote:naravno da jeste mafijaška....i to ne samo SDA, već i SDP i Fahraonovo jato...eno imaš temu i kako minorni SDU raspoređuje kadrove...pravi mafijaški obrazac: naš čovek - dobar čovek

Jednostavno mi smo lopovski narod, lopovski mentalitet i gotovo, nema puno veze ima stranke u kojoj su se organizovali (cast izuzetcima) ali samo potpuni kreten moze izjednacavati SDA sa SDS-om, barem u kontekstu rata
ne kontam samo kako dođoste do izjednačavanja;sda i sds? i"rata :shock: o tome nismo ni diskutovali :? al valjda;nema druge fore za skretanje teme sa kriminalne hobotnice

sretna vam direktorka Seka!
KatarinaKosaca

#8230 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:sretna vam direktorka Seka!
Imate i vi konja za trku, velemenadžera Aganovića koji plače što je nasljedio dugove, ali ostavku ne daje. I zašto bi, kad je cijeli UO promijenjen da bi bio izabran :wink:
JoseMujica

#8231 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Nedžade popij apaurin prije pucnja :-)
seln

#8232 Re: SDA-All about

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
Briga me i gdje si i šta si... i koga podržavaš, izjednačavaš, pa me čak i briga to što si promijenio politički diskurs .. ne da mi se čak ni vaditi postove hvalospjeva slučajnom prolazniku koje si pisao godinama, jer su sami ti postovi dosadni, upadice, neduhovite doskočice i slične gluposti.
Ono što jeste licemjerno je kao nekom spočitavati što daje podršku na daljinski, kad ti to isto radiš na daljinski. Samo se o tome radilo.

Hajde nadji jedan moj post u kojem pisem hvalospjev Poljanskom....samo jedan.
Mozda su moji postovi doskocice i upadice, ali isti takvi od @corta ti nikad nisu smetali (to jest, jesu, dok nije presao na tvoju stranu barikade).
90% nas koji smo podrzavali SDP smo za nepune dvije godine shvatili da Poljanski igra kvarnjaka. Moj glas vise nece vidjeti ni u snu.
Opet, gospoda koji podrzavaju SDA, rade to vec 20 godina. Za to vrijeme bi i konj shvatio da gazda nije dobar.
A glede i u svezi tortilje...boze zdravlja, bice prilike.
Katamaran_Sa

#8233 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

JoseMujica wrote:
Katamaran_Sa wrote:

ne kontam samo kako dođoste do izjednačavanja;sda i sds? i"rata :shock: o tome nismo ni diskutovali :? al valjda;nema druge fore za skretanje teme sa kriminalne hobotnice

sretna vam direktorka Seka!
Pisanja su ti na nivou Mandala, sada ti poceo koristiti i avazovstine :thumbup:
Innovation

#8234 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

rajvosa1 wrote:
Innovation wrote:Stalno mi se obracate, kao da sam ja Vlada i zaposlena u Vladi.
Moj radni dan bi vam bio dosadan. Kakav moze biti dan jedne domacice i nane, koja cuva dvoje unucadi i majku od 85 godina.
Puno poljubaca vašoj unučadi i želja vašoj majci. Donedavno ste radili u jednom ministarstvu, tako smo se i upoznali. Mene stvrano čudi kako uvijek imatee riječi odbrane i za najgore stvari koje radi SDA? čime jedna stranka, bilo koja zaslužuje da se tako grčevito brani?
Hvala Vam lijepo za nanine momke i zelje mojoj majci.
Iako sam Vam i ranije rekla, da nikada nisam radila u bilo kojoj sluzbi u Kantonu, ne znam sto mi ne vjerujete. Upoznali smo se preko Foruma u odredjenim okolnostima i imali smo razmjenu vrlo pristojnih i ljudskih PP.
Reagovala sam samo zbog onih, bas ruznih kletvi /bez obzira kome su upucene/. LP
Innovation

#8235 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote:
Innovation wrote:Stalno mi se obracate, kao da sam ja Vlada i zaposlena u Vladi.
Moj radni dan bi vam bio dosadan. Kakav moze biti dan jedne domacice i nane, koja cuva dvoje unucadi i majku od 85 godina.
Druga rečenica samo potvrđuje pravilo da su "domaćice" najinformiraniji dio stanovništva. Nije zabranjen internet na poslu, a Tv i radio stalno rade :wink:
A i ne znam zašto se bilo kome pravdate... onaj ko takve stvari piše i iznosi osobne stvari ne kaže baš ništa o onome o kome piše, nego samo o sebi.
Hvala, ali ja sam stvarno napisala istinu. :)
Katamaran_Sa

#8236 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Hajde nadji jedan moj post u kojem pisem hvalospjev Poljanskom....samo jedan.
Mozda su moji postovi doskocice i upadice, ali isti takvi od @corta ti nikad nisu smetali (to jest, jesu, dok nije presao na tvoju stranu barikade).
90% nas koji smo podrzavali SDP smo za nepune dvije godine shvatili da Poljanski igra kvarnjaka. Moj glas vise nece vidjeti ni u snu.
Opet, gospoda koji podrzavaju SDA, rade to vec 20 godina. Za to vrijeme bi i konj shvatio da gazda nije dobar.
A glede i u svezi tortilje...boze zdravlja, bice prilike.
Posta o/la seln dana 18/07/2011 20:05
Ako SDP popusti pred ultimatumom, to vise nece biti stranka vrijedna mog glasa.
Branio sam ih od mnogih napada, i objektivnih i podlih, ali ovo bi bilo dealbreaker.
Posta o/la seln dana 18/07/2011 20:05
Ako SDP popusti pred ultimatumom, to vise nece biti stranka vrijedna mog glasa.
Branio sam ih od mnogih napada, i objektivnih i podlih, ali ovo bi bilo dealbreaker.
Tu ga ne branis :thumbup: :bih:
udrch

#8237 Re: SDA-All about

Post by udrch »

šta je ovo, sve dijaspora na ovoj temi :D ..
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8238 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

udrch wrote:šta je ovo, sve dijaspora na ovoj temi :D ..
Nije. ;-)

Mogu shvatiti njihovu želju da štite i vole domovinu , mogu shvatiti njihovu potrebu da makar na ovaj način ravnopravno budu dio našeg društva i da diskutuju o državi koju vole i iz koje jesu.
Ali nikako ne mogu i ne želim shvatiti njihov militarizam (čast izuzecima) a to je gotovo pravilo
Nikako ne mogu shvatiti njihovu patološku potrebu da odbranu stranke na čijoj smo temi posvjećuju sa odbranom države.
To je potpuno besmisleno , suludo.
Valjda je to posljedica neinformisanosti... :roll:

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/i-dino- ... bject_map=
Last edited by sabina1 on 10/04/2013 18:58, edited 2 times in total.
JoseMujica

#8239 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Pukla;ih izgleda nostalgija za vezanjem zastava s hdz i sds :D
luckylaka

#8240 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

seln wrote:
Katamaran_Sa wrote:
Cupam se, cupam...nekad vosak, nekad pflastere, a nekad pincetom.
SDA jeste zlocinacka organizacija, a za te sehide mogu reci samo "oprosti im, boze, nisu znali u kojoj su organizaciji".
Ili su sehidi -clanovi SDA nesto kao sehidi na kvadrat, bolji od onih drugih? Hoce li imati prednost kod mizan-terazije?
I sta cemo s onima koji nisu sehidi,a ipak su dali zivot za ovu zemlju?
Ti slobodno misli da je Alija reinkarnirani Muhamed s.a.v.s. a SDA hulefai-rasidin, ali nemoj meni prosipati propagandu.
Da nije tih sehida mater bi ti vjerovatno jos uvjek kosti sabirala, pod uslovom da si tada uopste bio u Bosni.
Ako nisi razlog manje da imas bila kakvo postovanje tu
Da ti nisi profulio smisao teme, napaceni Bosnjace?
Prica ide oko toga da je za Lucky-ja SDA=sehidi.
Valjalo bi da malo promuckas prije nego sto napises glupost.Tvoje,,SDA je kriminalna ili kriminalisticka stranka,,je izjednacavanje stvarnih kriminalaca i onih postenih clanova koji ite.kako ima u Sda.Medjutim nije moje da te ubjedjujem u suprotno.P.S.Lahko je iz Beca po Sda :DPovlacim se :run:
EverlasTT

#8241 Re: SDA-All about

Post by EverlasTT »

17 odnosno 20 godina lose vlasti ... bla bla bla :-)

kako je to samo izlizana fraza
novi.dan.nova.nafaka

#8242 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

tvsabina wrote:Nikako ne mogu shvatiti njihovu patološku potrebu da odbranu stranke na čijoj smo temi posvjećuju sa odbranom države.
Pa eto draga moja, obzirom da drugima prebacuješ neinformisanost, trebaš se pogledati u ogledalo i zapitati gdje si ti u svemu tome. Većina ljudi koji "brane SDA" ne brane svakog pojedinca u toj stranci, niti SDA-u pripisuju isključive zasluge za odbranu zemlje. Radi se o tome da se svi oni manje-više slažu u tome da je trenutno SDA najbolja alternativa na političkoj sceni, uprkos velikom broju profitera, propaliteta i inih hoštaplera u stranci. I ovi koji po tvome brane "cijelu SDA" bi većinu ovakvih kaznili gore nego i ti i Hoze zajedno, no nažalost, ne može se...
I svako malo nas nekoliko upozori na činjenicu da SDA nije jednako svaki pojedinac u njoj, a onda opet dođu bojovnici drugih partija da se isčuđavaju kako ima likova koji brane jednog Brankovića na primjer. E sad, jel to neinformisanost ili nešto drugo teško je u opštem slučaju reći...
Gojeni H

#8243 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

sneki712 wrote:
rajvosa1 wrote:
Innovation wrote:Pa Gospodine historicaru, maloprije ste se g. Pedji dodvoravali, a sada ga kunete. :mrgreen:
Makar da je njegova izjava istinita i tacna :-)
Da nije nehljeba kao vi koje je SDA uvalila u minitarstva u KS, a gdje ste potrebni drustvu kao buhe psu, na primjer firma ciji sam vlasnik mogla bi imati jos pet-sest zaposlenih. Ali, oderaste sve. Ja hvala Bogu, za razliku od vas SDA `sluzbebnika` i `kadrova` zivim od svog rada i onoga sto sam proizvedem-prodam, ma kako to tesko bilo u okruzenju koje ste stvorili. Unistili ste ovu zemlju, bas takvi kao vi, jer gusite proizvodnju, privredu... da bi se takve ljenguze nabile svoje straznjice. Imate li vi koje je SDA smjestila u kantonane nepotrebne sluzbe i ministarstva bar jedan dan u zivotu da ste nesto radili, stvarali, ili vam je ispijanje kafa do 12, pa odlazak na uzinu, pauzu jedino sto znate u zivotu? I barem ne smetajte ljudima koji zele da rade, stvaraju, zaposljavaju...
Iako čitam ovo sve preko bare, i ne bi trebalo puno da me zanima jer ne vraćamo se ( moja porodica) u taj jad sto ga @rajvosa1 opisa kratko i jasno. Voljela bih pored svoje srece jos da doživim da na ovom istom forumu čitam kako je BiH postala jedna od normalnih razvijenih zemalja, gdje su minimum ljudskih prava zadovoljeni. Od školovanja, zdravstva, zaposlenosti , medija itd. Da li je moguce da se desi cudo, ipak je proslo zaista mnogo vremena, ostaje mi HOPE i FORUM
To ce da padne s neba. Svi cekamo. Neko kod kuce a neko preko bare.
udrch

#8244 Re: SDA-All about

Post by udrch »

tvsabina wrote:
udrch wrote:šta je ovo, sve dijaspora na ovoj temi :D ..
Nije. ;-)

Mogu shvatiti njihovu želju da štite i vole domovinu , mogu shvatiti njihovu potrebu da makar na ovaj način ravnopravno budu dio našeg društva i da diskutuju o državi koju vole i iz koje jesu.
Ali nikako ne mogu i ne želim shvatiti njihov militarizam (čast izuzecima) a to je gotovo pravilo
Nikako ne mogu shvatiti njihovu patološku potrebu da odbranu stranke na čijoj smo temi posvjećuju sa odbranom države.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/i-dino- ... bject_map=
recimo ja ne mogu da shvatim patalošku potrebu da se ta stranka u potpunosti ocrni..
takođe mi nije jasno zašto se već drugi put od bivših NS-ovaca postavlja ovaj link..
ove dva kućerka, zajedno sa svim okolo njih, recimo onaj neki reno clio, a posebno mjesto gdje se nalaze ja ne bih ni pogledao..a samo sam par godina stariji od Konakovića..ali kontam da je valjda stekao šta kroz bavljenje košarkom i politikom..
garantujem da ni Mujica ne bi zamjenio Ilidžu za Poljine, iako stalno spominje Poljine..
JoseMujica

#8245 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Katamaran_Sa wrote:aravno da jeste mafijaška....i to ne samo SDA, već i SDP i Fahraonovo jato...eno imaš temu i kako minorni SDU raspoređuje kadrove...pravi mafijaški obraza
Jednostavno mi smo lopovski narod, lopovski mentalitet i gotovo, nema puno veze ima stranke u kojoj su se organizovali (cast izuzetcima) ali samo potpuni kreten moze izjednacavati SDA sa SDS-om, barem u kontekstu rata[/quote]

ne kontam samo kako dođoste do izjednačavanja;sda i sds? i"rata :shock: o tome nismo ni diskutovali :? al valjda;nema druge fore za skretanje teme sa krim

sretna vam direktorka Sek

Pisanja su ti na nivou Mandala, sada ti poceo koristiti i avazovstine :thumbup:[/quote]

ni čista hava Prokletije nije dovoljno stimulativna za mozak kako bi se opisao kriminal SDA...nna kraju balade kod ovakvih organizacija najvise nahebu sami sljedbenici,što je već viđeno :(
KatarinaKosaca

#8246 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

U RL mi je SDA dobro zagorčala život, mada hvala Bogu nisam ovisna o toj primitivnoj bagri.. i to je ukratko sažetak onoga što o njima mislim... ALI pojedini postovi ovdje me bacaju u mazohistički zagrljaj SDA-u , jer puke li slučanosti dolaze baš od obožavatelja lika i djela klasičnog izdajnika (koja ofucana vadikalska riječ, ali druge nemam), slučajnog-od-straha-usranog-prolaznika, koji je dao podršku i omogućio Vuku Jeremiću da ode u UN i tamo sprovodi najgoru antiBIH politiku, kao što smo danas imali prigodu vidjeti na "balu vampira"... tako da @jose mojne mi , svega ti, o vezivanju zastava... jer je očito ko ne da vezuje zastave nego radi protiv BIH :x :x :x
JoseMujica

#8247 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

i slučajni je odrastao poltički pod Aljinim krilom
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8248 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
tvsabina wrote:Nikako ne mogu shvatiti njihovu patološku potrebu da odbranu stranke na čijoj smo temi posvjećuju sa odbranom države.
Pa eto draga moja, obzirom da drugima prebacuješ neinformisanost, trebaš se pogledati u ogledalo i zapitati gdje si ti u svemu tome. Većina ljudi koji "brane SDA" ne brane svakog pojedinca u toj stranci, niti SDA-u pripisuju isključive zasluge za odbranu zemlje. Radi se o tome da se svi oni manje-više slažu u tome da je trenutno SDA najbolja alternativa na političkoj sceni, uprkos velikom broju profitera, propaliteta i inih hoštaplera u stranci. I ovi koji po tvome brane "cijelu SDA" bi većinu ovakvih kaznili gore nego i ti i Hoze zajedno, no nažalost, ne može se...
I svako malo nas nekoliko upozori na činjenicu da SDA nije jednako svaki pojedinac u njoj, a onda opet dođu bojovnici drugih partija da se isčuđavaju kako ima likova koji brane jednog Brankovića na primjer. E sad, jel to neinformisanost ili nešto drugo teško je u opštem slučaju reći...
Jedino što si preskočio citirati je ono - nije.

Nikada svojoj zemlji nisam pripisala niti tražila od nje da mi na bilo koji način "nadoknadi" jedan jedini sekund koji sam provela u njoj . u miru prije rata , u ratu i nakon rata. Nikada , niti bilo ko iz moje porodice.
Ova zemlja je moja.
Stoga nam se gadi (mojoj porodici i meni) sve ono što smo vidjeli . što vidimo i što ćemo vidjeti, kako gomila mediokriteta i do zla Boga nečasnih ljudi hara i bezobzirno pljačka , prodaje našu zemlju , zemlju u koju se zaklinju , zemlju koja je dočekala da je prekriju četničke horde koje su sebi priskrbile pola njenog teritorija , zemlju koja je toliko, svojih ljudi - ukopala za slobodu koju opet nije dočekala jer su presudili veći.
Ti i takvi mediokriteti, pljačkaši , banda, sebe u ime "patriotizma" pozicionira nešto više iznad Poljina...tamo negdje...
Nije bolan poenta u Brankoviću. Nemoj biti toliko...plitak (moderacijo oprostite , ne želim vrijeđati , želim "dočarati") poenta je u sistemu iz kog su izrasli i nikli svi Brankovići ove zemlje koja je najsiromašnija i najneobrazovanija u Evropi....za četnike znamo da je ne vole...za "stranke sa hrvatskim predznakom" znamo da vole taj svoj "predznak" u bilo kojoj formi ali u ime "Bosne" (i ne znam sve već čega i kakvih zloupotreba patriotskog prefiksa) sistematski krasti i uništavati Bosnu , postavljati raju i rođake na odgovorna mjesta zarad vlastitih džepova mogu samo oni koji zaslužuju najblaže rečeno prezir....oni ne zaslužuju diskusiju , oni nisu vrijedni JEDNE dječije suze koja je prolivena zbog nedostatka hrane ili školskog pribora...oni su ništavilo a dijaspori neka pričaju šta hoće...za mene su NULA , NIŠTICA , NEPOSTOJEĆI....
Pozdrav :bih:
KatarinaKosaca

#8249 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:i slučajni je odrastao poltički pod Aljinim krilom
zar ne bi on , ne tako davno "zadnja slamka spasa" :-) :-) :-) :-)
JoseMujica

#8250 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
JoseMujica wrote:i slučajni je odrastao poltički pod Aljinim krilom
zar ne bi on , ne tako davno "zadnja slamka spasa" :-) :-) :-) :-)

bio i zahebo....sad je Komsić slamka, al tanka

kod mene se mišljenje barem prilagođava činjenicama i ne ponavljam mantre ko papagaj
Post Reply