SDP

Post Reply
nosara

#8226 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:Pricali smo o konkretnoj stvari a ti kao i uvijek samo zelis izraziti svoju frustraciju pa obaras sve postulate logike i argumentacije. :roll:
:lol:

Drzi se teme... Znam da nije lako raspravljat o govnima (svako malo misao odluta na manje smrdljiv teren), ali kaj se more... :D Tema je takva...
madner

#8227 Re: SDP

Post by madner »

Nego sta bi sa platom? Onako iz prve ruke me zanima. :D
Ricken

#8228 Re: SDP

Post by Ricken »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:Sve je to povezano, SDP = GRAS
Pa jeste povezano, SDP je postavio svog direktora, SDP-ovci su premijer i ministar saobraćaja KS. Situacija sa GRAS-om se nije popravila ni za milimetar, nego je još gora. Na opštinskom izborima se mogu komotno pripremiti za katastrofu.
Treba biti objektivan. Jedino šta je SDP po pitanju GRASA mogao uraditi je pohapsiti ljude koji su ga doveli u takvu situaciju.
Murisno1

#8229 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Ricken wrote:
ultima_palabra wrote:
madner wrote:Sve je to povezano, SDP = GRAS
Pa jeste povezano, SDP je postavio svog direktora, SDP-ovci su premijer i ministar saobraćaja KS. Situacija sa GRAS-om se nije popravila ni za milimetar, nego je još gora. Na opštinskom izborima se mogu komotno pripremiti za katastrofu.
Treba biti objektivan. Jedino šta je SDP po pitanju GRASA mogao uraditi je pohapsiti ljude koji su ga doveli u takvu situaciju.
I?
Ricken

#8230 Re: SDP

Post by Ricken »

@Murisno1:

Mislim da bi primjerenije bilo ili?

Ili uraditi ono što se mora uraditi, otupuštati........

Ipak su kadrovi koalicionih partnera odgvorni.
Murisno1

#8231 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Ricken wrote:@Murisno1:

Mislim da bi primjerenije bilo ili?

Ili uraditi ono što se mora uraditi, otupuštati........

Ipak su kadrovi koalicionih partnera odgvorni.
pa jbt o tome pričamo sve vrijeme, garantujem da nema SDPovca ovdje koji nije očekivao i nadao se drastičnim mjerama. Na osnovu onih pisanja ranije (tokom vladavine ovih prije), SDPovci bi ovoj partiji koja sad vodi vlast (SDPu) trebali sve po spisku po nekoliko puta dnevno. Uh, odjednom se shvatilo da je politika ipak opasna igra i da to ne ide tek tako. Međutim, sad većina njih pravda ovo stanje, pravda nehapšenja, zapošljavanje familije i sl. Vidiš da je tema zatrovana smajlijima samo zato da se cinizmom i kesovima skrene pažnja i rasformira svako ko bi ukazao na neka konkretna sranja (a u govnima smo do guše).

Ali, SDP se zajebo u prvim koracima. Sada, lagano, po uzoru na najveće neprijatelje, svaki poraz knjiže ko pobjedu. Kako oni tako i sljedbenici. Ne može se sad ništa, otprilike je to sve gotovo. Pitanje je samo da li će se u budućnosti desit nešto nepredviđeno, da li će neko iskočit iz vinkla, ko zna ...
Holms

#8232 Re: SDP

Post by Holms »

Ne vjerujem da iko od realnih kritičara kritikuje SDP zbog onoga što nije mogao uraditi......njih treba meziti zbog onoga što su mogli uraditi a nisu ......
Murisno1

#8233 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Holms wrote:Ne vjerujem da iko od realnih kritičara kritikuje SDP zbog onoga što nije mogao uraditi......njih treba meziti zbog onoga što su mogli uraditi a nisu ......
Šta su sve SDP i SDPovci zamjerili prošloj vlasti čovječe, podrugivanja i provokacije šikljale sa svih strana. Odjednom, isti šablon u ponašanju imamo i sada, s tim što to sad izgleda puno gore imajući u vidu zašto su izabrani i šta su obećali. "Sreća" pa recesija kuca svima na vrata pa se njome može štošta od nerada i neznanja saprat.
nosara

#8234 Re: SDP

Post by nosara »

Murisno1 wrote:
Holms wrote:Ne vjerujem da iko od realnih kritičara kritikuje SDP zbog onoga što nije mogao uraditi......njih treba meziti zbog onoga što su mogli uraditi a nisu ......
Šta su sve SDP i SDPovci zamjerili prošloj vlasti čovječe, podrugivanja i provokacije šikljale sa svih strana. Odjednom, isti šablon u ponašanju imamo i sada, s tim što to sad izgleda puno gore imajući u vidu zašto su izabrani i šta su obećali. "Sreća" pa recesija kuca svima na vrata pa se njome može štošta od nerada i neznanja saprat.
Od 10 politika i "vratice se Valter" do "svi smo smece, al' smo mi najvece"... :lol:
VjecitiStudent

#8235 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
Murisno1 wrote:
Od 10 politika i "vratice se Valter" do "svi smo smece, al' smo mi najvece"... :lol:
Ja bih tu dodao i "nema tu pomoci, takav smo mi narod" i "dajmo im jos xx godine" (upisati broj godina po zelji)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8236 Re: SDP

Post by plain vanilla »

joj student jesil to i ti glasao za sdp?

nosara, welcome back :)
nosara

#8237 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:joj student jesil to i ti glasao za sdp?

nosara, welcome back :)
:wink:
VjecitiStudent

#8238 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Drzava za covjeka na djelu
...
Dječiji doplatak u Tuzlanskom kantonu za djecu nezaposlenih roditelja iznosi 20 KM mjesečno.
...
Vodeće političke stranke u Tuzlanskom kantonu, SDA i SDP, u prosjeku mjesečno primaju oko 11 tisuća maraka. Taj novac namijenjen je uredskim potrebama stranaka. To znači da, primjerice, SDP dnevno dobije 442 marke.
http://www.danas.org/content/doplatak_z ... 76770.html
nosara

#8239 Re: SDP

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:Drzava za covjeka na djelu
...
Dječiji doplatak u Tuzlanskom kantonu za djecu nezaposlenih roditelja iznosi 20 KM mjesečno.
...
Vodeće političke stranke u Tuzlanskom kantonu, SDA i SDP, u prosjeku mjesečno primaju oko 11 tisuća maraka. Taj novac namijenjen je uredskim potrebama stranaka. To znači da, primjerice, SDP dnevno dobije 442 marke.
http://www.danas.org/content/doplatak_z ... 76770.html
Ako, ako... :bih: Mada mi nije jasno kako opstanu od 11000 mjesecno... Nesta su se zbagatelisali... :-?
nosara

#8240 Re: SDP

Post by nosara »

agnostic_front wrote: to je isto kad se 90-ih raspadala jugoslavija, pa kazu, radilo je, kako bas sad ne radi kad ste vi dosli :-)
Ili "Jugoslavija u malom"... Sve isto... :wink:
ultima_palabra

#8241 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:vala ja bi im reko da su levati i nisu znali dobro koristit taj stari tv i da su prijasnje kiradzije to bolje radile...
mada cu se ovde suzdrzat...prijasnje kiradzije ovde nisu bile dobre... :-)
samo ovakva opravdanja tesko da ce piti vode i da ce se moci prodati ikome pa makar se federalna nabila na glavu da nas se u to ubijedi...dovedeni su da poprave stanje,ne da se pravdaju kako su kleptomani sve razhebali
Ma naravno, i ako ne poprave ima da lete na glavu. Samo konstatacije da je do prije godinu sve bilo bajno su smiješne.
zamzija

#8242 Re: SDP

Post by zamzija »

Do kraja dana bit će uspostavljen tramvajski saobraćaj do Nedžarića

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić izjavio je da je raščišćavanje tramvajske pruge na dionici od Nedžarića do Baščaršije pri kraju i da se očekuje da će do kraja dana i na toj dionici biti uspostavljen tramvajski saobraćaj.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić izjavio je da je raščišćavanje tramvajske pruge na dionici od Nedžarića do Baščaršije pri kraju i da se očekuje da će do kraja dana i na toj dionici biti uspostavljen tramvajski saobraćaj.

Ministar u izjavi Feni podsjeća da je trolejbuski saobraćaj na relaciji Dobrinja - Trg Austrije bio uspostavljen u roku od 24 sata od proglašenja stanja elementarne nepogode, a očekuje se da će do kraja dana, ukoliko bude očišćena ulica Patriotske lige i lokalitet Jezera, profunkcionirati i trolejbus na relaciji Dobrinja - Jezero.

Dodao je da je autobuski i minibuski saobraćaj gdje su pročišćene saobraćajnice uspostavljen te izrazio nadu da će se i ostale linije uspostavljati kako radnici preduzeća "Rad" budu vršili čišćenje ulica.

Naglasio je da će se obustava saobraćaja koja je na snazi od 4. februara od 17 sati uz povremene obustave realizirati u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS-a i to na lokalitetima na kojima se bude vozio odvoz snijega i snježnih nanosa.

Ministar Lulić pozvao je sve građane ovog kantona koji koriste usluge taksiprijevoza da se, ukoliko imaju primjedbe na taj vid prijevoza, pismeno obrate kantonalnoj inspekciji i odjeljenju za saobraćaj, te da uzmu podatke od prijevoznika kako bi se taksiprijevoznik mogao sankcionirati.

"Iako je na snazi vanredna situacija zamolio bih građane da koriste ovaj vid prijevoza na regularan način te da zahtijevaju od prijevoznika da upali taksimetar i postupa kao i u normalnim uvjetima", kazao je na kraju Lulić.

Sto to ministre Lulicu niste natjerali sve radnike GRAS-a da rade svoj posao, da rade za svoju firmu i ciste prugu i stajalista, vec su to radili turski i nasi vojnici....a od 1800 uposlenika GRASA, radnoj (obaveznoj) obavezi se odazvalo samo 200 radnika GRAS-a ... SRAMOTA... zasto ministre Lulicu niste trenirali strogocu na njima...kao sto revizori treniraju strogocu na nama putnicima...

Mada moram pohvaliti Ministra Lulica i Ministarstvo prometa i komunikacija KS... komunikacije su nam prohodne...do kraja dana do Nedzarica mozemo...AFERIM!
Corto Maltese

#8243 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

A možda se u tom grmu krije zec? Vježbaju na Federaciji BiH, i kad nas skroz sjebu, prelaze na RS?
Genijalno!
plain vanilla

#8244 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:A možda se u tom grmu krije zec? Vježbaju na Federaciji BiH, i kad nas skroz sjebu, prelaze na RS?
Genijalno!
RS koja nije genocidna tvorevina, jel ta? :mrgreen:
Corto Maltese

#8245 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
Corto Maltese wrote:A možda se u tom grmu krije zec? Vježbaju na Federaciji BiH, i kad nas skroz sjebu, prelaze na RS?
Genijalno!
Ni sam više ne mogu da upratim o čemu se radi pošto su postovi koji su odveli diskusiju u ovom pravcu misteriozno nestali.
Baš simpatično. I prigodno.
plain vanilla

#8246 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:
Genijalno!
Ni sam više ne mogu da upratim o čemu se radi pošto su postovi koji su odveli diskusiju u ovom pravcu misteriozno nestali.
Baš simpatično. I prigodno.
Mogu li ja da te uputim? :mrgreen:

Ja znam na sta sam ja aludirala, za druge ne znam..na Bojanov komentar Dodikovog i Cedinog duela, gdje se on jadnicak smori koketirajuci s genocidom, pokusavajuci pridobiti i Bosnjake i Srbe, pa pobija Cedu govoreci da RS nije nastala na genocidu..a tebe sam provocirala time jer znam da volEs NS :D

Nisi vala Corto neku dobru stranku izabrao (ovo je sad ozbiljno, nije provokacija)
ultima_palabra

#8247 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nestali su valjda zato što se forumašica žalila da joj je neko hackovao account :?
plain vanilla

#8248 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Nestali su valjda zato što se forumašica žalila da joj je neko hackovao account :?
dharma?
ultima_palabra

#8249 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Nestali su valjda zato što se forumašica žalila da joj je neko hackovao account :?
dharma?
Da.
dharma

#8250 Re: SDP

Post by dharma »

plain vanilla wrote:
dharma?
Da, ja. Neko uletio na profil, i ode na pdf koji jako dobro zaobilazim i politicki me obiljezi (ni krivu ni duznu) :( :D .
Post Reply