The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
beni-bu-man

#8226 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

Chmoljo wrote:pa normalno da izgleda kao da fali ne jedna, nego tri epizode. jedna koja će popuniti događaje i dvije retrospektive. sada se nešto ko desilo i sve to stalo u jedno epizodu.

kao da sa bicikla upadneš u warp pogon.
sad mi se gleda star trek :-)
veliki_ah

#8228 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

A meni super kako su preskočili to kako je sasha završila u zatvoru i druženje dwighta i rosite.. Realno, sasha nije ni mogla nista drugo, a pojasnio je negan da je ubila par njegovih.. Logicno je bilo da je ošamute nekako. Detalji vala i nisu potrebni. Isto tako i sa ono dvoje.. Sigurno su to bili neki dugotrajni monolozi i popovanje. Bezveze će potrošiti još jednu epizodu na to. Preskočeno je i kad je lezba rekla ricku za one žene, al i to se skontalo o čemu su pričali.
wickerman

#8229 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

Bezbeli nego je bolje, ovako ce sezona krace trajati.
arzuhal

#8230 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

sizifinho wrote:JEBO MAJKU hajd što sam im oprostio što su guvernera usrali, ali evo sad i Negana, e pa nećeš jebem li ti - cigani oni pederski, bez muda...
DJE BA IMA da LIK ima svoju vojsku i da mu DVA puta uleti neki proletarac, pobije njegovih ljudi i on ga ostavi na životu?????
Dje je taj vojsku napravio i kako?
Znaci negan iz stripa ima mozak, sovinista, zvijer, demon ali sa mozgom. Ovo u seriji - ovo neki moron koji je slucajno ostao sa hrpom nabrijanih muskarca pa im bacio suplju.

Moj pik je da ce iskoristiti Sašu kao ucjenu, tipa - rick, vidi mene milostivog, vratio sam ti sina, evo ti i saša a sad ću ubiti jednog vašeg jer znam da planirate sranje - a Saša, u fazonu Richarda, ona se već pomirila sa smrću i umire, ili od Negana ili sama od sebe i eto borbe.

Ako uzmemo u obzir da cigani štede na CGI, vjerovatno će se tigra riješiti. Ne očekujem puno akcije, već opet presipanje iz šupljeg u prazno tpa

Negan - saša dijalog 5 min
eugene - saša monolog 7 min
rick - dwight dijalog 10 min
dwight - daryl seruckanje 5min
rosita kmečanje 3 min
ezekiel -morgan filozofiranje 10ak min

i eto 40 minuta. Jos 15 tamo vamo, drva sijeci, postavi zamke, bombe, na svaku Negan scenu dodaj jedno pola minute kreeveljenja i pricanja kao da si na lsd/u i eto ga finale.

O da, jos jedna stvar... mislim, sta je fazon sa Rickom i bombama, ono - buraz manje stvari su privukle vise zombija i ti nakon svega razneses dragocjenu municiju i oruzje da ljudima kulturno uzmes sve sto imaju i ostavis ih bez iceg, doslovno bespomocne... wtf
A tamo s druge strane, Maggie lafo opravdava to sto onaj debil ne zna ubit zombija, a ona se u pozadini poce hrvati sa njim, tuc muc, povuci potegni.
Ne kontam koliki debil moras biti da nakon 3-4 godine apokalipse i prezivljavanja pleses tango sa zombijem, a jos si trudan.

Mislim ono... wtf se desava sa serijom. Jel moguce da su otpustili sve kreativne ljude i zaposlili skupinu debila a la Chuck Norris i Steven Segal sa Adam Sandlerom mashup?
:lol: :lol:

Nabila - 30 sec. sam da ka'e malom Merimu da donese bardak vode da ima za avdesta za jacije, da ne izlazi po mraku navliju jer, što ka'e narod: "Ko po noći hoda taksiratu je dužan!" :thumbup:
dale cooper

#8231 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Jebo majku zar nije nelogično da Negan bude ovoliko off-guard dok drži ove svoje govore, a da
se niko normalan ne sjeti da mu spuri metak u glavu dok to radi. :mrgreen:
Mali_Vuk

#8232 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

I, paf! Obje žive! Znao sam :(
sizifinho

#8233 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

kad se sjetim pocetka kada se najmanja greska placala zivotom... Pa Dalea je ubio JEDAN zombi kojeg CARL nije ubio. Andrea isto zaginula jer je bila neoprezna

al sad negan ostavi na zivotu ljude koji su mu, brat bratu preko 50 vojnika likvidirali - i to je okej

Pa Rick mu je eliminisao citavu jedinicu, Daryl raznio ekipu bazukom, Carl rafal sasuo, sad Sasha... pa bas sega

Svaka logika nalaze da negan ubije ricka kao vodju pa da postavi svog lika kao vodju ali neeee... Pametnije je ostaviti ljude koji su dokazali kolika su potencijalna opasnost, a ubiti ove koji nikako ali nikako nisu opasni tipa one debele...

Fuck logic
Pandakonda

#8234 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Pa vidjelo se u epizodi prije ove da je Sasha uletila u Sanctuary tako da ne znam šta ste vi fulili :-) A uradila je to da skine pritisak sa Rosite da je saviorsi ne bi ganjali
sizifinho

#8235 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Pandakonda wrote:Pa vidjelo se u epizodi prije ove da je Sasha uletila u Sanctuary tako da ne znam šta ste vi fulili :-) A uradila je to da skine pritisak sa Rosite da je saviorsi ne bi ganjali
koja logika nalaze da ostavis ubice svojih ljudi na zivotu, nakon sto su mu u vise navrata pokolj napravili. Negan je ubio 4 ljudi u Rickovoj skupini a oni su njemu preko 50. Ok, ljudi su radna snaga, ali mogao jr komotno rijesiti se Ricka i klape koja pravi probleme a ostale staviti pod kontrolu.
Pa oceanside-u je pobio sve muskarce a ovdje eto zeli da rick radi za njeg...
gonzalez

#8236 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by gonzalez »

TWD će završiti poput Lost-a. Razvlačenjem do zavlačenja. Ubiti svaki smisao smišljenog toka radnje. I kada se ovo sranje završi, kažeš samom sebi "gdje potroših godine svih ovih sezona".
Pandakonda

#8237 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

sizifinho wrote:
Pandakonda wrote:Pa vidjelo se u epizodi prije ove da je Sasha uletila u Sanctuary tako da ne znam šta ste vi fulili :-) A uradila je to da skine pritisak sa Rosite da je saviorsi ne bi ganjali
koja logika nalaze da ostavis ubice svojih ljudi na zivotu, nakon sto su mu u vise navrata pokolj napravili. Negan je ubio 4 ljudi u Rickovoj skupini a oni su njemu preko 50. Ok, ljudi su radna snaga, ali mogao jr komotno rijesiti se Ricka i klape koja pravi probleme a ostale staviti pod kontrolu.
Pa oceanside-u je pobio sve muskarce a ovdje eto zeli da rick radi za njeg...
Vjerovatno zato što Negan zna da nema toliko sposobnih community-a da mu nabavljaju stvari, ako bi previše pritisnuo Ricka zna da bi i on pukao kad tad. Kad je ubio Oliviju i Spencera vidio je da Rick nema namjeru dugo trpit sranja tako da je odlučio stati sa ubijanjem. A ako si pratio konverzaciju on je Sashi rekao "ptičica mi je rekla da Rick sprema nešto", vjerovatno je nije htio ubiti jer je planira nekako iskoristiti.
Tito_i_Partija

#8238 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Jebo majku zar nije nelogično da Negan bude ovoliko off-guard dok drži ove svoje govore, a da
se niko normalan ne sjeti da mu spuri metak u glavu dok to radi. :mrgreen:
Image

Jerbo logika je osnova i temelj ove genijalne serije u kojoj sve ima smisla. :D

Al' sad (polu)ozbiljno, mislim da to ima veze s onim strahom koji im je Negan usadio od samog pocetka. K'o sto nekad davno rece brat Verbal Kint: "How do you shoot the devil in the back? What if you miss?" :-D
turbofolk

#8239 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Jednu stvar u vezi sa Sashom nisam nikako skonto. Šta je koji ku.ac čekala da se onaj lik pretvori u walkera pa mu onda glavu nožem probi. Ko da to nije mogla uradit prije transformacije.
Znam da je bila u dilemi da li da uopšte preživi, al imala je nož. Mogla je sebi presudit poslije. Ionako je kasnije tražila neko hladno oružje od Eugena.
Tito_i_Partija

#8240 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Prihvatanje tog noza je simbolicko prihvatanje Negana, s cime je se ona opirala sve dok nije bila prinudjena da ga uzme.

Serija je duboko filozofsko remek djelo koje ce se analizirat' kroz naredna tri stoljeca, ja vam ka'em. :D
veliki_ah

#8241 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

turbofolk wrote:Jednu stvar u vezi sa Sashom nisam nikako skonto. Šta je koji ku.ac čekala da se onaj lik pretvori u walkera pa mu onda glavu nožem probi. Ko da to nije mogla uradit prije transformacije.
Znam da je bila u dilemi da li da uopšte preživi, al imala je nož. Mogla je sebi presudit poslije. Ionako je kasnije tražila neko hladno oružje od Eugena.
Hladno oruzje od Eugena nije trazila da se ubije, nego da ima kod sebe u slučaju bijega ili ako s otvori prilika za napad na negana, tako sam ja shvatio iz pretjerane facijalne ekspresije.. Zbog toga i razocarenje kad je donio tabletu, a ne neku oštricu kako je htjela.
dječak sa šibicama

#8242 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

ali kad zabi onaj noz liku u vrat, ko da je u puter zabio, nista kicma, nista krcka, nista ne pruza otpor... i to sa pola snage.
arzuhal

#8243 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

Tito_i_Partija wrote:Prihvatanje tog noza je simbolicko prihvatanje Negana, s cime je se ona opirala sve dok nije bila prinudjena da ga uzme.

Serija je duboko filozofsko remek djelo koje ce se analizirat' kroz naredna tri stoljeca, ja vam ka'em. :D
:lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8244 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

arzuhal wrote:
Tito_i_Partija wrote:Prihvatanje tog noza je simbolicko prihvatanje Negana, s cime je se ona opirala sve dok nije bila prinudjena da ga uzme.

:lol:
i ja osjetih ironiju... hm...
sencobih

#8245 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

dječak sa šibicama wrote:ali kad zabi onaj noz liku u vrat, ko da je u puter zabio, nista kicma, nista krcka, nista ne pruza otpor... i to sa pola snage.
postaje prava jeftina produkcija
Jack Be Nimble

#8246 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

I meni je izgledalo koda je zabio noz u vrelu puru :D

Trebali su dovesti De Nira da im o bjasni kao sto je Pesci ju objasnjavao kako se sa nozem ubija.
Cavali

#8247 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Cavali »

Bilo bi dobro da ih Negan sad pola potamani pa mi fali par serija bjezanije kroz sumu,borbe sa walkerima,onda neka zestoka diverzija u neganov tabor.
Ne znam sta su vidjeli u ovoj Megi pa je ovoliko forsiraju,po mom misljenju neka nikakve liderske sposobnosti.Previse je forsiraju,tipa kad nekom glupanu objasnjava kako ce posijati neku vocku i ta neka glupa konverzacija gdje je on pita da ostane sa njim da nadgleda.
turbofolk

#8248 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Cavali wrote:Bilo bi dobro da ih Negan sad pola potamani pa mi fali par serija bjezanije kroz sumu,borbe sa walkerima,onda neka zestoka diverzija u neganov tabor.
Ne znam sta su vidjeli u ovoj Megi pa je ovoliko forsiraju,po mom misljenju neka nikakve liderske sposobnosti.Previse je forsiraju,tipa kad nekom glupanu objasnjava kako ce posijati neku vocku i ta neka glupa konverzacija gdje je on pita da ostane sa njim da nadgleda.
Meščini da je onaj frajko što s njom tikve sadi bacio oko na mladu udovicu.
Tito_i_Partija

#8249 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

turbofolk wrote:
Cavali wrote:Bilo bi dobro da ih Negan sad pola potamani pa mi fali par serija bjezanije kroz sumu,borbe sa walkerima,onda neka zestoka diverzija u neganov tabor.
Meščini da je onaj frajko što s njom tikve sadi bacio oko na mladu udovicu.
Da, mislim da bi on volio da posadi svoju tikvu u njenoj basci. :D

Image
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8250 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Nurudin »

Serija se srozala i nastavlja padati . Razvalače isti motiv ko jufku ali i jufka kad pukne ne valja.
Skoro u svakoj epizodi imaju okršaj sa šetačima u kojoj "zamalo" neko od glavnih likova strada.
Kad to ponoviš 16 puta, prestane biti zanimljivo.
Davno su je već trebali završiti
Post Reply