IRAN

Post Reply
bogoljub

#8226 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Zarif: Netanjahu teži stvaranju napetosti i sukoba

- Ministar vanjskih poslova Irana je u intervjuu rekao da Netanjahu teži stvaranju napetosti i sukoba.
Prema izvještaju TV Sahar, Mohammad Dževad Zarif, iranski ministar vanjskih poslova je u intervjuu za CNN rekao da Netanjahu teži stvaranju napetosti i sukoba. Danas (utorak) poslijepodne Benjamin Netanjahu, premijer cionističkog režima ide u Zastupnički dom SAD-a kako bi realizirao ono što se sedmicama pretvorilo u verbalne prepirke između demokrata Bijele kuće s jedne strane, i premijera cionističkog režima i njegovih sponzora, s druge strane.
Ludzak

#8227 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Drvlje i kamenje protiv Amera, a Iran se diže do nebesa :-)
Ameri stvaraju zlo u svijetu, to je jasno, to se slažem. Ali navedite mi bar 3 države koja su nam najviše pomogli u ratu ! Da nam nije njihovih oružja, čime bi se odbranili ?? Možda pračkama ili kamenicama ??
Još i dan danas da nam nije Amera mi Bošnje bi zaboravili i na rat i na Srebrenicu. Više oni drže do toga da se Srebrenica ne zaboravi, nego sami mi.
Nemam ništa protiv Irana. I oni se ubrajaju u države koji su nam pomagali, ali budimo malo realni.
KAMI666

#8228 Re: IRAN

Post by KAMI666 »

Ludzak wrote:Drvlje i kamenje protiv Amera, a Iran se diže do nebesa :-)
Ameri stvaraju zlo u svijetu, to je jasno, to se slažem. Ali navedite mi bar 3 države koja su nam najviše pomogli u ratu ! Da nam nije njihovih oružja, čime bi se odbranili ?? Možda pračkama ili kamenicama ??
Još i dan danas da nam nije Amera mi Bošnje bi zaboravili i na rat i na Srebrenicu. Više oni drže do toga da se Srebrenica ne zaboravi, nego sami mi.
Nemam ništa protiv Irana. I oni se ubrajaju u države koji su nam pomagali, ali budimo malo realni.
I sta sad? Bil im dao jos guzice, samo da dokazes kako su oni, Ameri, u pravu i imaju exkluzivno pravo nekog da ugnjetavaju?
Normalno da je danasnje zlo na svijetu Amerika. Oni nebi bili ono sto jesu da ne vode ratove protiv drugih i ne otimaju im resorse. Koga je to Iran napao ikada, s kim su se sukobili?
Ne treba tebe niko napomenuti sta se desavalo u tvojoj kuci, zemlji. To je do odgoja roditelja i sopstvene ljudskosti. Ako to dvoje nemas, onda nek te handri kako ko hoce, bolje nisi ni zasluzio.
Ludzak

#8229 Re: IRAN

Post by Ludzak »

KAMI666 wrote:
I sta sad? Bil im dao jos guzice, samo da dokazes kako su oni, Ameri, u pravu i imaju exkluzivno pravo nekog da ugnjetavaju?
Normalno da je danasnje zlo na svijetu Amerika. Oni nebi bili ono sto jesu da ne vode ratove protiv drugih i ne otimaju im resorse. Koga je to Iran napao ikada, s kim su se sukobili?
Ne treba tebe niko napomenuti sta se desavalo u tvojoj kuci, zemlji. To je do odgoja roditelja i sopstvene ljudskosti. Ako to dvoje nemas, onda nek te handri kako ko hoce, bolje nisi ni zasluzio.
Nek si ti stavio avatar od tog lopova. Znači treba popljuvati svakog onog Bošnjaka koji je otišao u Ameriku. Koliko je tvoja Turska pomogla u ratu ?? Ajde mi reci !! Ja gledam svoju državu, ne zanimaju me nikakve druge. Znači trebalo je i onu Amerikanku koja je neki dan obišla Srebrenicu popljuvati samo jer dolazi iz zloglasne Amerike, ili je trebalo poljuvati i onu glumicu Anđelinu Đoli.
Šutite boga vam vašeg. Da nam nije Amera, većina bi nas zaboravila na Srebrenicu.
Chaush

#8230 Re: IRAN

Post by Chaush »

Ludzak wrote: Nek si ti stavio avatar od tog lopova. Znači treba popljuvati svakog onog Bošnjaka koji je otišao u Ameriku..
Veliki broj Palestinaca zivi u Americi. I sta sada? Da budu zahvalni Americi za golgotu kroz koju njihov narod u domovini prolazi zahvaljujuci americkoj politici ??
Ludzak

#8231 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Chaush wrote:
Ludzak wrote: Nek si ti stavio avatar od tog lopova. Znači treba popljuvati svakog onog Bošnjaka koji je otišao u Ameriku..
Veliki broj Palestinaca zivi u Americi. I sta sada? Da budu zahvalni Americi za golgotu kroz koju njihov narod u domovini prolazi zahvaljujuci americkoj politici ??
aalloooo, hejjjj. Živim u Bosni, ne u Palestini !!
KAMI666

#8232 Re: IRAN

Post by KAMI666 »

Ludzak wrote:
Chaush wrote:
Nije rijec o Turskoj vec o Iranu. Iran je pomogao Bosni za vrijeme agresije. I ne treba popljuvati narod, vec dirigente i ploticku elitu. To sto bi i sve u jedan kos stavio, to je problem do tebe. A ovog sa slici: da si ti samo jedan trun kao on, gdje bi ti kraj bio.
Ali bi dao guzicu svakom ko ti vise plati, a za to postoji jedna rijec, bez obzira gdje zivis.
Ludzak

#8233 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Nije rijec o Turskoj vec o Iranu. Iran je pomogao Bosni za vrijeme agresije. I ne treba popljuvati narod, vec dirigente i ploticku elitu. To sto bi i sve u jedan kos stavio, to je problem do tebe. A ovog sa slici: da si ti samo jedan trun kao on, gdje bi ti kraj bio.
Ali bi dao guzicu svakom ko ti vise plati, a za to postoji jedna rijec, bez obzira gdje zivis.
[/quote][/quote][/quote]
Gdje sam popljuvao Iran ?? Daj mi taj citat, navedi mi ga.
Stvar je u tome što vi Iran poštujete samo zato što je to ko fol islamska država. I jasno je da nam je Iran pomogao u ratu, i to sam rekao. I jasno je da je Amerika zlo, i to sam rekao. Ali što se tiče Bosne, ona nam treba.
Najbolje je biti nezavisna država, ali pošto smo mi vrlo mala državica to je za nas nemoguće. Između dva zla Amerike i Rusije, jasno sam za Ameriku.
Challenger__

#8234 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

- Pregovori Irana i Kontakt-grupe su odgođeni do daljnjeg nakon što je iranska delegacija obavijestila partnere da imaju preča posla u Teheranu (dženaza majke predsjednika države)...

Image

- Iranske diplomate su obavijestili predstavnike kontakt-grupe (USA, GB, Francuska, Njemačka; Rusija i Kina) da privremeno napuštaju skup i da će se vratiti iza nedelje, a kao datum se pominje 25. mart. Odlazak delegacije Irana je odgodio najavljeni EU brifing na ovu temu (GB, Fra, SRN, EU), što ukazuje da stvari ne idu najbolje ka zacrtanom krajnjem roku (31. mart) za postizanje Sporazuma.

Image

- zamjenik ruskog MVP Sergej Rjabkov je rekao da je okvir Sporazuma manje-više poznat, ali da postoje tri osnovne "tačke sporenja":

1. dužina ugovora (koji ograničava iranske nuklearne kapacitete);
2. tempo, odnosno "reljef skidanja sankcija";
3. međunarodni posmatrači

Njegova izjava sadrži i jedan novi momenat, a odnosi se na novi krajnji rok za Sporazum - 30. jun.

_____

Nije nepoznato da se u ovim pregovorima Moskva i Peking pozicioniraju izrazito pro-iranski, pa se pominjanje novih datuma uzima kao zajedničko (Teheran, Peking, Moskva) sredstvo pritiska na SAD i satelite.
sarajevoxxxx

#8235 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Ahvazna.net je zvanični portal organizacije ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz) http://ar.wikipedia.org/wiki/%D8%AD%D8% ... 8%A7%D8%B2

A Es-Sus perzijansci ga zovu Shush je ovdje http://wikimapia.org/#lang=en&lat=32.22 ... 96&z=9&m=b u njemu se nalazi tvrđava Elamites, i kabur poslanika Danijala.U doba Akadia,Elamita,Sumera, Vavilonaca i Asiraca bio je glavni grad Ahvaza.
insomnia78

#8236 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

USA
Iran
Pakistan
zvizdan

#8237 Re: IRAN

Post by zvizdan »

sarajevoxxxx wrote:Ahvazna.net je zvanični portal organizacije ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz) http://ar.wikipedia.org/wiki/%D8%AD%D8% ... 8%A7%D8%B2

A Es-Sus perzijansci ga zovu Shush je ovdje http://wikimapia.org/#lang=en&lat=32.22 ... 96&z=9&m=b u njemu se nalazi tvrđava Elamites, i kabur poslanika Danijala.U doba Akadia,Elamita,Sumera, Vavilonaca i Asiraca bio je glavni grad Ahvaza.
Onako usput, znas li da su 80% Arapa Ahvaza siije? :D
salik79

#8238 Re: IRAN

Post by salik79 »

Image
asurbanipal

#8239 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

asurbanipal

#8240 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Za ljubitelje iranske kinematografije:

AleksoMKD

#8241 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Malo obicnog Irana, prosao je Nawruz.

Image

Image

Image

Image

Hipsterluk stigao i u Iran :D

Image

Image
sumirprimus

#8242 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

vezano za pregovore o irans.nukl.programu,ma koliko su pro i kontra i jeni i drugi,niko nece da vidi srednju liniju...
fino jutros ciko nakav iranski novinar prica iz teherana... i tamo i vamo ekstremi bi da dil propadne... bibijevci francuzi i ne znam ko ji jos s jedne strane,a i vamo konzerve s iranske...al ih handri sto obicni puk oce promjene,oce ukidanje sankcija oce mir,prosperitet,relaksaciju odnosa,hebo i atromske i palestinu da ne budem banalan...
Ludzak

#8243 Re: IRAN

Post by Ludzak »

insomnia78 wrote:
USA
Iran
Pakistan
Tako je. Ja sam rekao da su nam Iranci možda pomagali, ja to ne krijem. ALi govoriti da nam Amerika neprijatelj je van svake pameti. Čak bi se neko od naših naroda prije sprijateljio sa Rusima, nego sa Amerima. Zašto to, ja ne znam.
Challenger__

#8244 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Pregovori sa Iranom se nastavljaju duboko u noć.
Avetinho

#8245 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Ludzak wrote:
insomnia78 wrote:
USA
Iran
Pakistan
Tako je. Ja sam rekao da su nam Iranci možda pomagali, ja to ne krijem. ALi govoriti da nam Amerika neprijatelj je van svake pameti. Čak bi se neko od naših naroda prije sprijateljio sa Rusima, nego sa Amerima. Zašto to, ja ne znam.
Iran kaze "Veliki Sotona", "nasi" prave pribiljeske.
Kaligula I

#8246 Re: IRAN

Post by Kaligula I »

AleksoMKD wrote:Malo obicnog Irana, prosao je Nawruz.

Image

Image

Image

Image

Hipsterluk stigao i u Iran :D

Image

Image
...kulturan, vrijedan, stamen i iznad svega lijep narod...po mom ukusu najljepše žene na svijetu su Iranke...
Challenger__

#8247 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

...kulturan, vrijedan, stamen i iznad svega lijep narod...po mom ukusu najljepše žene na svijetu su Iranke...
Uz to ima etičku i duhovnu vertikalu. Obrazovan svijet. Nije podložan instrumentalizaciji i manipulacijama skorojevića. Zato su na udaru.
Co0l

#8248 Re: IRAN

Post by Co0l »

Stari hipici.Barem sto se konzumacije opijata tice :D
Challenger__

#8249 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Ma ja. Oni su na opijatima, halucinraju, a Saudi, Thani i Erdogan su čuvari morala i istine...

Što se tiče drogiranja, seksa sa djecom, muškarcima i maloljtnicama; kocke, opijanja, prežderavanja i ostalih bahanalija; niko nije ravan familijama Saud i Thani.
Co0l

#8250 Re: IRAN

Post by Co0l »

Ne moze Celi nikad nista priznat :lol: Tako je to kod malih ljudi :D
Post Reply