Moze milion stvari. Kod piskutanja bez drugih simptoma sam turbo je zadnja stvar na koju treba sumnjati.skafiskafsnjak wrote:Pritisnem gas ...do 2000 obrtaja, i kad pustim zacuje se pistanje..ne tako jako, ali se cuje.
Moze li biti nesto drugo osim turbine?![]()
Ne trosi ulje, ne dimi, vuce kako treba... hahaha
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#8226 Re: Pitamo Mehanicare ?
- skafiskafsnjak
#8227 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma odmah mi neki strucnjaci kazu, ko iz topa, turbina. Ne zvizdi uopste puno. Auto ne dimi , ne trosi ulje, vuce normalno....
Bas cu jedan dan otici da vidim
- amar1994
#8228 Re: Pitamo Mehanicare ?
koje je autoskafiskafsnjak wrote:Ma odmah mi neki strucnjaci kazu, ko iz topa, turbina. Ne zvizdi uopste puno. Auto ne dimi , ne trosi ulje, vuce normalno....
- skafiskafsnjak
#8229 Re: Pitamo Mehanicare ?
Laguna 1,9 dci. 160 000 km 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#8230 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisam vozio jedno 5-6 dana auto, jer nisam bio u Sarajevu, i danas eto ti ga belaj.
Jutros krenem od APa do Skenderije sve normalno, upali, vozim, parkiram, auto odstoji nekih sat vremena.
Vratim se, upali auto, prvo poce da trza u leru, obrtaji skacu gore dole, da krenem sa mjesta, zamalo da mi se ugasi auto, morao sam gascinu dati i onda pustit kvacilo, prebacim u drugu, kasni sa gasom, i onda krene i 2-3 puta sam cuo kao nesto "TRRR, TRRR"
Vozim tako nekako od Skenderije do Importane centra i sve se smiri odjednom i kao da nista nije bilo.
Koji moze jad biti ? Hvala
1.5 dci, 48kw, 2003
Jutros krenem od APa do Skenderije sve normalno, upali, vozim, parkiram, auto odstoji nekih sat vremena.
Vratim se, upali auto, prvo poce da trza u leru, obrtaji skacu gore dole, da krenem sa mjesta, zamalo da mi se ugasi auto, morao sam gascinu dati i onda pustit kvacilo, prebacim u drugu, kasni sa gasom, i onda krene i 2-3 puta sam cuo kao nesto "TRRR, TRRR"
Vozim tako nekako od Skenderije do Importane centra i sve se smiri odjednom i kao da nista nije bilo.
Koji moze jad biti ? Hvala
1.5 dci, 48kw, 2003
- kabal1337
#8231 Re: Pitamo Mehanicare ?
lose gorivo najverovatnije propusi ga malo
-
Leon16v
#8232 Re: Pitamo Mehanicare ?
I ja sam na to prvo posumnjao, sad cu opet malo provozati da vidim hoce li se ponovitikabal1337 wrote:lose gorivo najverovatnije propusi ga malo
-
condy
#8233 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima tu vise vode nego goriva
Usput ako tako nastavi filter od goriva moze biti problem
Usput ako tako nastavi filter od goriva moze biti problem
-
Leon16v
#8234 Re: Pitamo Mehanicare ?
Maloprije sve radi kako treba ne trese, ide fino,bio sam skoro pri rezervi, nasuo sam na Gazpromu, provozao po gradu malo, pa cemo vidjeti sutra hoce li ponoviti isti problem...kabal1337 wrote:lose gorivo najverovatnije propusi ga malo
-
dgL_
#8235 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo da ti dizna neka nije pocela otkazivati poslusnost...Leon16v wrote:Maloprije sve radi kako treba ne trese, ide fino,bio sam skoro pri rezervi, nasuo sam na Gazpromu, provozao po gradu malo, pa cemo vidjeti sutra hoce li ponoviti isti problem...kabal1337 wrote:lose gorivo najverovatnije propusi ga malo
- kabal1337
#8236 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma nije, vjerovatno mu se kondenz u sistemu stvorio kako je stajao, malo duze vremena. Pa to malo vlage/ vode je uticalo na rad, nemiran dize spusta obrtaje.dgL_ wrote:
Samo da ti dizna neka nije pocela otkazivati poslusnost...Leon16v wrote:Maloprije sve radi kako treba ne trese, ide fino,bio sam skoro pri rezervi, nasuo sam na Gazpromu, provozao po gradu malo, pa cemo vidjeti sutra hoce li ponoviti isti problem...kabal1337 wrote:lose gorivo najverovatnije propusi ga malo
Samo ti njega malo propusi i bice sve ok .
-
black_noke
#8237 Re: Pitamo Mehanicare ?
je li moguce ugraditi naslonjac za ruku u fabiu mk1 i koliko bi to kostalo?
- amar1994
#8238 Re: Pitamo Mehanicare ?
nadji od golfa 4 i dobrog majstorablack_noke wrote:je li moguce ugraditi naslonjac za ruku u fabiu mk1 i koliko bi to kostalo?
http://translate.google.co.uk/translate ... rev=search
- Rugafet
#8239 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tzv. Ekološko gorivocondy wrote:Ima tu vise vode nego goriva![]()
- Rugafet
#8241 Re: Pitamo Mehanicare ?
Druže ako imaš imalo slifa i vremena napravi sebi naslon. Ja sam preko pika 'noge odbio' tražeći, ništa ispod 50KM i to ko da ga je poplava izbacila, poderano, izlizano ili fali dijelova. Jedan dan zapljunem u rucendure ,osmislim, izmjerim i napravim kako bog zapovijeda. Sve me kostalo, mozda 7 ili 8 kaemova. Eno ga ko lutka, kakav original. Golf 4 je u pitanju.black_noke wrote:je li moguce ugraditi naslonjac za ruku u fabiu mk1 i koliko bi to kostalo?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#8242 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hajde uslikaj nam da vidimo tvojih ruku djeloRugafet wrote:Druže ako imaš imalo slifa i vremena napravi sebi naslon. Ja sam preko pika 'noge odbio' tražeći, ništa ispod 50KM i to ko da ga je poplava izbacila, poderano, izlizano ili fali dijelova. Jedan dan zapljunem u rucendure ,osmislim, izmjerim i napravim kako bog zapovijeda. Sve me kostalo, mozda 7 ili 8 kaemova. Eno ga ko lutka, kakav original. Golf 4 je u pitanju.black_noke wrote:je li moguce ugraditi naslonjac za ruku u fabiu mk1 i koliko bi to kostalo?
- seoBIH
#8243 Re: Pitamo Mehanicare ?
50KM je odlicna cijenaRugafet wrote:Druže ako imaš imalo slifa i vremena napravi sebi naslon. Ja sam preko pika 'noge odbio' tražeći, ništa ispod 50KM i to ko da ga je poplava izbacila, poderano, izlizano ili fali dijelova. Jedan dan zapljunem u rucendure ,osmislim, izmjerim i napravim kako bog zapovijeda. Sve me kostalo, mozda 7 ili 8 kaemova. Eno ga ko lutka, kakav original. Golf 4 je u pitanju.black_noke wrote:je li moguce ugraditi naslonjac za ruku u fabiu mk1 i koliko bi to kostalo?
- basicm
#8244 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakv je naslonjac od 7 maraka zivota ti? Daj slikaj to, da sibga od novina pravio skuplje bi izasao.
-
Naslovnica
#8245 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Vozio sam kod 2 majstora, izmijenio oba prednja ležaja, izmjenio kape amortizera, kuckanje se smanji, pa se opet pojavi. Vozio kod trećeg, kaže da je sve utegnuto, a kucka nešto 100%. Sumnjam na mehanizam upravljača. Nema lufta, ali osjetim da ima malo nekakvog kuckanja, skroz slabo ali ima.
Majstori ko majstori, od 3 garaže ni za jednu nisam stekao povjerenje niti utisak da su spremni da posvete malo više vremena i da detaljno i bez fušeraja urade posao.
Razočaran sam.
Ima li ko da je temeljit, da ima vremena da odvoji da baš detaljno pretrkelja i ustanovi nedostatke, a ne da bude - ma letva volana ti je to, mijenjaj, repariraj - a možda treba samo dotegnuti nešto... Nisam expert, ali nisam ni duduk.
Hvala!
p.s. samo mi nemojte ovlaštenih servisa, nisu ni oni ništa bolji. U pitanju je Hyundai.
Vozio sam kod 2 majstora, izmijenio oba prednja ležaja, izmjenio kape amortizera, kuckanje se smanji, pa se opet pojavi. Vozio kod trećeg, kaže da je sve utegnuto, a kucka nešto 100%. Sumnjam na mehanizam upravljača. Nema lufta, ali osjetim da ima malo nekakvog kuckanja, skroz slabo ali ima.
Majstori ko majstori, od 3 garaže ni za jednu nisam stekao povjerenje niti utisak da su spremni da posvete malo više vremena i da detaljno i bez fušeraja urade posao.
Razočaran sam.
Ima li ko da je temeljit, da ima vremena da odvoji da baš detaljno pretrkelja i ustanovi nedostatke, a ne da bude - ma letva volana ti je to, mijenjaj, repariraj - a možda treba samo dotegnuti nešto... Nisam expert, ali nisam ni duduk.
Hvala!
p.s. samo mi nemojte ovlaštenih servisa, nisu ni oni ništa bolji. U pitanju je Hyundai.
- bilic
#8246 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesi li probao otići kod Zlaje na tranzit . Hundai .. Normala čovjekNaslovnica wrote:Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Razočaran sam.
Hvala!
- bilic
#8248 Re: Pitamo Mehanicare ?
jeste . Moj prezimenjakNaslovnica wrote:Je li to Billy?
-
Naslovnica
#8249 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala, ali ne bih kod ovlaštenih. Ne mogu ja da si priuštim da zbog ovakve vrste problema u ovlašteni vozim auto koje ne vrijedi više od 3000KM, registrovano. 
- bilic
#8250 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ama odeš po savjet . neće ti ništa naplatit . Nek obiđe krug sa autom i reči će ti u čemu je problem .Naslovnica wrote:Hvala, ali ne bih kod ovlaštenih. Ne mogu ja da si priuštim da zbog ovakve vrste problema u ovlašteni vozim auto koje ne vrijedi više od 3000KM, registrovano.