BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
udrch

#8226 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by udrch »

Arteta wrote:
udrch wrote:trenutno su bitni samo Kolašinac i BIčakčić..ostali kada dođe njihovo vrijeme i kad se dokažu..kakvog ovo Halilovića spominjete, gdje igra taj?
Nisu ni oni bitni.
Ukoliko srede papire onda bi se mogli racunati u nase igrace, ovako nas ne trebaju zanimati.
Mi se trebamo okrenuti domacim igracima.
hajd još jednom pročitaj naslov teme..
kakvi ba domaći igrači..kvalitetne igrače bi trebali tražiti prije nego navrše 20 godina, a u našoj ligi u tim godinama još se "babo" pita ko će igrati, a ko neće..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8227 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

ima i od domaćih hajra ali ako napuste Bih prije navršenih 18 godina i odu u neki strani klub đe se ozbiljno radi. Imaju naša djeca talenta za sport ali igrač koji dočeka 23 godine u našoj ligi je izgubljen za ozbiljnog sporta
udrch

#8228 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by udrch »

JoseMujica wrote:ima i od domaćih hajra ali ako napuste Bih prije navršenih 18 godina i odu u neki strani klub đe se ozbiljno radi. Imaju naša djeca talenta za sport ali igrač koji dočeka 23 godine u našoj ligi je izgubljen za ozbiljnog sporta
pa to sam i rekao Mujice..samo si ti podigao ljestvicu na 23, što je puno..
jer igrač koji ne dobije pravu šansu u našoj ligi sa 20 godina, a istovremeno ako ga se ne usmjeri da krene živjeti život profesionalnog nogometaša taj je propao garant..izgubi se motiv, volja, a i tijelo počne popuštati na domaće delicije..
Said je dobar primjer..on se nije vratio fudbalu zato što je talentovan, već što je u Werderu naučio kako žive i rade profesionalci..
Arteta

#8229 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

udrch wrote: hajd još jednom pročitaj naslov teme..
Gore pise potencijalni Reprezentativci, sta si ti mislio da pise?
udrch wrote: kakvi ba domaći igrači..
Koji imaju nase papire.
udrch wrote: kvalitetne igrače bi trebali tražiti prije nego navrše 20 godina,
Mislis ovakve kao i Alen Halilovic?
Hoces da im selektor usput i popuši kada ih bude isao moliti?

udrch wrote: a u našoj ligi u tim godinama još se "babo" pita ko će igrati, a ko neće..
Kakav babo?
mevkobass

#8230 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mevkobass »

Aman jarabi ja koje frke oko ovoga Alena , ko da je Seferov a ne Seadov , pa nekome sad cudno sto izabra HR
Arteta

#8231 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

IlijaLadin wrote:sad ce poceti price kako ce ga amidza gurati u reprezentaciju. a momak je solidan igrac.
Kako sam ja vidio u finalu kupa.
Najbolji im je igrac.
Nama uopste ne treba jer igra u veznom redu, na istoj poziciji kao i Pjanic, moze igrati i na Misimovicevoj poziciji.
benderr

#8232 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by benderr »

Arteta wrote:
IlijaLadin wrote:sad ce poceti price kako ce ga amidza gurati u reprezentaciju. a momak je solidan igrac.
Kako sam ja vidio u finalu kupa.
Najbolji im je igrac.
Nama uopste ne treba jer igra u veznom redu, na istoj poziciji kao i Pjanic.
Hajduk je slab ali nemoj pretjerivat.
Said je za malog izmislio nogomet.
Bolje je da vasi nadu kakvog talenta u zadnjoj liniji. Kada se samo sjetim da je Pandza imao mjesto u vasoj repki. :-D
udrch

#8233 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by udrch »

Arteta wrote:
udrch wrote: hajd još jednom pročitaj naslov teme..
Gore pise potencijalni Reprezentativci, sta si ti mislio da pise?
udrch wrote: kakvi ba domaći igrači..
Koji imaju nase papire.
udrch wrote: kvalitetne igrače bi trebali tražiti prije nego navrše 20 godina,
Mislis ovakve kao i Alen Halilovic?
Hoces da im selektor usput i popuši kada ih bude isao moliti?

udrch wrote: a u našoj ligi u tim godinama još se "babo" pita ko će igrati, a ko neće..
Kakav babo?
1. svi igrači za koje postoji teoretska šansa da mogu igrati za nas su potencijalni reprezentativci..konkretno, dvojica spomenutih će prije obući dres A reprezentacije nego bilo koji drugi "domaći", bez obzira na kojeg ti domaćeg mislio..
2. papiri su samo papiri, zato se tako i zovu..kad čovjek ima kvalitet, jebeš ove tvoje papire, bitno je da budeš na onom kojeg čita selektor pred neko reprezentativno okupljanje, a ova dvojica imaju veliku šansu da budu i na onom kojeg selektor čita pola sahata prije početka utakmice..
3. mislio sam da kvalitet u našoj ligi treba tražiti kod momaka do 20 godina, preko toga već je kasno da od njih nešto bude
4. s obzirom da ja pod domaće podrazumijevam ove koji igraju domaću ligu, što je valjda i logično, nadam se da ćeš skontati koliku težinu babin dubok džep može imati u fudbalskoj karijeri nekog kadeta i juniora..
Arteta

#8234 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

benderr wrote: Hajduk je slab ali nemoj pretjerivat.
Said je za malog izmislio nogomet.
Bolje je da vasi nadu kakvog talenta u zadnjoj liniji. Kada se samo sjetim da je Pandza imao mjesto u vasoj repki. :-D
Mislio sam na finale kupa, tada je bio najbolji igrac.
Arteta

#8235 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

udrch wrote: 1. svi igrači za koje postoji teoretska šansa da mogu igrati za nas su potencijalni reprezentativci..
Jasno.
Onda je i ovaj Alen Halilovic potencijalni reprezentativac.
Jer postoji sansa da mali opsuje Stimcu mater prije utakmice pa da ga se Stimac zauvijek odrekne.

udrch wrote: konkretno, dvojica spomenutih će prije obući dres A reprezentacije nego bilo koji drugi "domaći", bez obzira na kojeg ti domaćeg mislio..
Ti izgleda ne pratis desavanja oko Reprezentacije, a ovdje si se nasao raspravljati.
Susic rekao za Kolasinca da je mogao odigrati nekoliko utakmica za Reprezentaciju samo da mu je samo malo stalo do nje.

udrch wrote:
2. papiri su samo papiri, zato se tako i zovu..kad čovjek ima kvalitet, jebeš ove tvoje papire, bitno je da budeš na onom kojeg čita selektor pred neko reprezentativno okupljanje, a ova dvojica imaju veliku šansu da budu i na onom kojeg selektor čita pola sahata prije početka utakmice..
Jesi ti normalan, Susic je rekao da ce ih zvati ako oni hoce da srede papire.
A oni nece.
Sead Hajrovic za kratko vrijeme sredio ova tvoja dvojica nece.

udrch wrote: 3. mislio sam da kvalitet u našoj ligi treba tražiti kod momaka do 20 godina, preko toga već je kasno da od njih nešto bude
Imas i igraca od 20 godina iz nase lige koji su clanovi Mlade Repke BiH, za razliku od tovg Kolasinca koji je clan Njemacke.
udrch wrote: 4. s obzirom da ja pod domaće podrazumijevam ove koji igraju domaću ligu, što je valjda i logično, nadam se da ćeš skontati koliku težinu babin dubok džep može imati u fudbalskoj karijeri nekog kadeta i juniora..
Igraci se ne mogu tako gurati, vrlo lak ose primijeti kada neko nema nikakav kvalitet.
aveos

#8236 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by aveos »

@arteta
I ja sam gledao utakmicu,dobar je Susic bio..al me je vise iznenadila dobra utakmica inace ne pratim hnl
Arteta

#8237 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

benderr wrote: Kada se samo sjetim da je Pandza imao mjesto u vasoj repki. :-D
Pandza u Repci nedostatak kvaliteta nadoknadjuje sa svojom borbenosti.
Momak je jedan od igraca koji se najvise trudi. :thumbup:
udrch

#8238 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by udrch »

Arteta, da se ne raspravljam dalje, vidim da nema koristi..
samo znaj da će meni ovaj tvoj post naumpasti kada ova dvojica debituju i to u prvom timu..pitaj Libera, navijača NS-a da sam mu nakon šest mjeseci pod nos stavio njegov post..
nisam pisao postove da bi s tobom razglabao..

zapamti:
od svih potencijalnih koje je bilo ko ovdje spomenuo, u sljedećih par godina, prvenstveno do Brazila na kojem ćemo mi sigurno igrati SP, jedino Bičakčić i Kolašinac imaju šansu da budu u prvih 11, jer imaju kvalitet i u tim godinama su i ja sam siguran da će biti..
Arteta

#8239 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

udrch wrote:Arteta, da se ne raspravljam dalje, vidim da nema koristi..
samo znaj da će meni ovaj tvoj post naumpasti kada ova dvojica debituju i to u prvom timu..pitaj Libera, navijača NS-a da sam mu nakon šest mjeseci pod nos stavio njegov post..
nisam pisao postove da bi s tobom razglabao..

zapamti:
od svih potencijalnih koje je bilo ko ovdje spomenuo, u sljedećih par godina, prvenstveno do Brazila na kojem ćemo mi sigurno igrati SP, jedino Bičakčić i Kolašinac imaju šansu da budu u prvih 11, jer imaju kvalitet i u tim godinama su i ja sam siguran da će biti..
Oni nisu potencijalni igraci dok ne srede papire, a ako srede papire onda se mozemo raspravljati.

Siguran sam da ce papire srediti samo akda se uvjere da su ograniceni igraci i da ne mogu uspjeti u Njemackoj Repci.
Mozda je to Bicakcic vec sada osjetio, sta ja znam, ali jedino ocigledno je da nijedan nisu sredili papire i u skladu sa njihovim odnosom prema Repci ih trebamo za sad smatrati strancima.

100% sam siguran da ako postoji i mala sansa da budu u Njemackoj Repci da ce biti za nas izgubljeni.
JoseMujica

#8240 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

ne kontam šta je više problem s Bičakčićem i što ga spominjete...on ima naše državljanstvo i sportsko...vidim da već ima 4 nastupa za našu U-19 repku...prema ovome on bi mogao direktno biti pozvan u A repku ako ga selektor treba

Kolašinac je druga priča...ni naš pasoš nema :(
shake69

#8241 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

JoseMujica wrote:ne kontam šta je više problem s Bičakčićem i što ga spominjete...on ima naše državljanstvo i sportsko...vidim da već ima 4 nastupa za našu U-19 repku...prema ovome on bi mogao direktno biti pozvan u A repku ako ga selektor treba

Kolašinac je druga priča...ni naš pasoš nema :(
Hoze, pa zar fakat ne znas da je pored naseg Zvornicanina na oficijelnoj stranici Bundesliga.de - njemacka trobojka!?? ja sve mislio ti 'nacitan' na ovoj temi! :-D
JoseMujica

#8242 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

ček bolan..jel to ovaj lik?

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ermin ... 51676.html

nacionalnost:
Bosnia-Herzegovina
Germany

Nastupi:
Bosnien-Herzegowina U19 4 1
Germany U18 1 0

ps

kolko je napisano ni bog nemre pročitat :lol:
shake69

#8243 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

JoseMujica wrote:ček bolan..jel to ovaj lik?

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ermin ... 51676.html

nacionalnost:
Bosnia-Herzegovina
Germany

Nastupi:
Bosnien-Herzegowina U19 4 1
Germany U18 1 0

ps

kolko je napisano ni bog nemre pročitat :lol:
'More bit- bidne', ali ja gledam - ovo http://www.bundesliga.de/de/liga2/clubs ... /kader.php
JoseMujica

#8244 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

hebemu kako su mu ovi napisali da ima 4 nastupa za našu U-19 :?

gledam i na wikipediji napisano da ima 4 nastupa
Bičakčić acquired a German passport on 16 May 2008 and made his debut for the German national under-18 team on 22 May 2008, in a game against Turkey.[4] On 21 April 2009, Bičakčić made his first appearance for the national under-19 team of Bosnia and Herzegovina, playing against Slovenia. After his 21st birthday, Bičakčić renounced his Bosnian citizenship to comply with German nationality laws.[5]
evo i link za navod pod brojem 5

http://www.stuttgarter-nachrichten.de/i ... 90000.html

ps

ako ima dvojno...vrlo lako je moguće da ga klub drži kao domaćeg igrača i igrača koji potpada pod UEFA-ina pravila o sopstvenm podmlatku ili nacionalnom podmlatku...ono da je igrać proveo u klubu ili državi 2-3 godine prije navršene 21 godine života....a i švabe imaju neko pravilo za 5-6 domaćih igrača...otud na ovoj tvojoj piše samo da je švabo
jeza u ledja

#8245 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Mušice :D, Bicakcic je imao nase sportsko drzavljanstvo, ali je onda promjenio svoje civilno drzavljanstvo u njemacko, odnosno odustao od naseg pasosa, a ne mozes bez pasosa igrati. Znaci on je tako upao u neki limbo, gdje je upisan kao nas pod sportskim drzavljanstvom (zbog nastupa za mlade), ali je onda izgubio pasos BiH i tako izgubio pravo nastupa za nas. A pretpostavljam da ovako ne moze igrati ni za Njemce (u nekom teoretskom slucaju kad bi ga pozivali). Tako sam ja shvatio. U slicnom limbu se valjda nasao i Salihamidzic, nakon sto je uzeo njemacko civilno drzavljanstvo.
Uglavnom, mislim da je zbog toga proces strahovito komplikovan u njegovom slucaju, on sad valjda mora ponovo promjeniti s njemackog u nase civilno drzavljanstvo, sto s obzirom da je prije par godina uradio suprotno mozda cini proces mnogo duzim. Eh sad je pitanje, da li nakon toga mora mijenjati sportsko, ja pretpostavljam da ne mora(?!). Mogu zamisliti koja je to papirologija...
Dionysios

#8246 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dionysios »

Pa fino ti pise, covjek se nakon sto je odigrao 4 utakmice za nase mlade odrekao BiH drzavljanstva da bi dobio Njemacko. Sad ga valjda opet vadi.
JoseMujica

#8247 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

auuuuuuu nisam to znao...to je hebada žešća....mada bi mu sportsko trebalo ostati zbog tih nastupa zadnjih za BiH
bruce lee

#8248 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by bruce lee »

sazvakano takodje sto puta na forumu, koliko se sjecam.. sportsko ima, fali mu civilno drzavljanstvo. predao je u decembru papire za povratak naseg pasosa, ali ga jos nije dobio. kao sto rece jez: limbus. kad dobije, ne bi trebalo biti vise prepreka. a do tad: mozemo cekati pet dana, mozemo cekati deset dana, mozemo cekati deset godina, ali bicakcica nema :sad:

p.s. pozz, druze jose! long time no see :)
JoseMujica

#8249 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

:thumbup: nema te :roll: ko nas zavadi :?
bruce lee

#8250 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by bruce lee »

JoseMujica wrote::thumbup: nema te :roll: ko nas zavadi :?
cia i masoni :D sjoo tishu, lutao po svijetu, ali o tom - po tom.. :)
Post Reply