English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zmijuga loma

#8226 Re: English Premier League

Post by Zmijuga loma »

The Realist wrote: Ovo nije vidjelo divea, jer vidi se po padu da totalno neprirodno pada. Ovo je sasvim dovoljno da nekoga s leđa oboriš. Ako išta, Young zna pasti, da li da dajva, ili da doda još na kontakt, kako bi iscenirao faul, a ovdje samo što na nosu nije završio.
Možda su igrači Uniteda neke posebne lakopadljive konstitucije, ali na gifu se savršeno vidi da kontakt nije uzrokovao pad već Youngov sada već istrenirani 'milking' kontakta. Prilično sam siguran da bi drugu priču pričao (i ti i sudija :D ) da je na ovom gifu u crvenom dresu Suarez. Na Suarezu bi ovdje oštrili kitu i ukazivali kako neprirodno zabacuje ruke prije nego zaroni. :D

Image
The Realist wrote:No dobro, još samo čekam da se kaže da je Young napravio faul ovdje, ili Cleverley nad Torresom. No, onda možemo komotno reći da je Torres diveo i zasluženo dobio drugi žuti (a nije).
Ni kod Torresa ni kod Younga nije bilo faula. Sam kontakt (u tim situacijama govorimo o MINIMUMU MINIMUMA) nije jedini uslov dovoljan da se svira faul. Posudiću vam lopatu da zakopate fudbal ako će se gledati jel igrač igrača 'DOTAKAO' da se svira faul. Opet ponavljam da sudije uzimaju intenzitet kontakta u obzir, tako da priču 'bio je kontakt' okačite mačku o rep (vidjeti Pepe-Gotze primjer). Neko će se morati baš potruditi da me ubjedi da niti Young niti Torres nisu mogli nastaviti prema golu nakon tih strašnih udaraca.

Da, Torres je trebao dobiti crveni bez ikakve priče za onaj đon. Ali to ne amnestira onakvu idiotariju iz drugog poluvremena, gdje za gotovo identične stvari na obje strane u oba puta Chelsea popuši crveni + umobolan gol iz ofsajda. Eno Young je u prvom poluvremenu imao par pokušaja da izmuze faul, Clattenburg odmahnuo, čak mu je jednom prišao i nešto objašnjavao, ali nije ni pomislio da mu da žuti. Ne znam šta mu bi u drugom poluvremenu, možda je neko 'ukazanje' doživio. :D Može se to relativizovati koliko god neko hoće s tim đonom ili Luizovom rukom (niđe veze spominjati penal, Laws of the Game eksplicitno naglašava da se svira NAMJERA + fizički kontakt ruke i lopte) ali zaista nema nikakve osnove osporavati da je Clattenburg silovao Chelsea prekjuče i sam odlučio pobjednika.

Ne znam ko sudi u ovom Miki Maus kupu što sutra igraju. Moglo bi biti sravnavanja računa, s obzirom na bitnost trofeja. :D
todd_smith

#8227 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Ashely Young i padanje ko hljeb i margarin
Chuckie

#8228 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Giroud udje i zabi za 2 min. 2-4
The Realist

#8229 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Zmijuga loma wrote:
Možda su igrači Uniteda neke posebne lakopadljive konstitucije, ali na gifu se savršeno vidi da kontakt nije uzrokovao pad već Youngov sada već istrenirani 'milking' kontakta. Prilično sam siguran da bi drugu priču pričao (i ti i sudija :D ) da je na ovom gifu u crvenom dresu Suarez. Na Suarezu bi ovdje oštrili kitu i ukazivali kako neprirodno zabacuje ruke prije nego zaroni. :D

Image
Udarac u nogu mu je poremetio ritam trčanja i zato je i zakačio prednjom nogom na pod i pao, što je samo po sebi dovoljno za faul, jer se desilo s leđa (zato i padne igrač, pošto je iznenađen kontaktom, tj. ne pripremi se za isti).

A ovo za Suareza nije tačno. Ako je faul, faul je, to sam rekao i u meču protiv Uniteda.
Ni kod Torresa ni kod Younga nije bilo faula. Sam kontakt (u tim situacijama govorimo o MINIMUMU MINIMUMA) nije jedini uslov dovoljan da se svira faul. Posudiću vam lopatu da zakopate fudbal ako će se gledati jel igrač igrača 'DOTAKAO' da se svira faul. Opet ponavljam da sudije uzimaju intenzitet kontakta u obzir, tako da priču 'bio je kontakt' okačite mačku o rep (vidjeti Pepe-Gotze primjer). Neko će se morati baš potruditi da me ubjedi da niti Young niti Torres nisu mogli nastaviti prema golu nakon tih strašnih udaraca.
Kako može sudija mjeriti intenzitet faula? Kako ti znaš da ga to nije oborilo. Za Torresa neću ništa govoriti, kontakt je bio, čak i ne baš tako lagan start Evansa, ali je došao sprijeda i ne znam je li mogao ostati na nogama (mada kažu da u većini slučajeva igrači mogu ostati na nogama, ali padnu i odluče se za faul), ali definitivno nije trebao dobiti drugi žuti za ono. No, s leđa je drugačije i tu masovono padaju igrači, no ovdje se baš vidi kako se Youngu noga zabija u pod i zato pada. Mislim, lik totalno nespremno pada. A inače, ja uopšte ne zamjerim sucima kada ne sviraju njemu faul, jer igra k'o najveća pi*da, a voli i pokušati prevariti sudiju.

Code: Select all

Da, Torres je trebao dobiti crveni bez ikakve priče za onaj đon. Ali to ne amnestira onakvu idiotariju iz drugog poluvremena, gdje za gotovo identične stvari na obje strane u oba puta Chelsea popuši crveni + umobolan gol iz ofsajda. 
Da, ali isključuje namjeru i priču da je samo jedna ekipa oštećena, jer Torres je kod 2:1 trebao biti napolju i to bi u dosta nepovoljniji položaj stavilo Chelsea.

No, za Younga se definitivno ne slažem, čak ni Ivanović nije uopšte proteste upućuviao. Za drugi žuti i ofsajd se slažem.
Eno Young je u prvom poluvremenu imao par pokušaja da izmuze faul, Clattenburg odmahnuo, čak mu je jednom prišao i nešto objašnjavao, ali nije ni pomislio da mu da žuti. Ne znam šta mu bi u drugom poluvremenu, možda je neko 'ukazanje' doživio. :D Može se to relativizovati koliko god neko hoće s tim đonom ili Luizovom rukom (niđe veze spominjati penal, Laws of the Game eksplicitno naglašava da se svira NAMJERA + fizički kontakt ruke i lopte) ali zaista nema nikakve osnove osporavati da je Clattenburg silovao Chelsea prekjuče i sam odlučio pobjednika.
To pravilo se uopšte tako ne tumači, jer onda skoro nijedan penal ne bi bio penal (btw. tu se samo spominjalo to da je sudija htio silovati Chelsea, imao bi puno lakših načina, tj. crveni za Torresa i penal za Uniteda, lakše je objasniti, nego gol iz ofsajda, koji ne možeš objasniti) i o tome se vode povelike diskusije, jer je skoro nemoguće pridržavati se pravila na taj način.

A što se tiče silovanja, baš me zanima kako se može zanimariti to što nije isključio igrača Chelsea kod vodstva Uniteda. Misliš da to ne bi nikako uticalo na tok drugog poluvremena, pogotovo što je to prva velika greška.

Evo primjer. Ekipa dobije neopravdani crveni. Nakon toga prime gol, da bi poslije druga ekipa dobila neopravdani crveni. Rezultat ostane 1:0. Koja ekipa je više oštećena, te za koga je naginjao sudija?

Dva neopravdana crvena govore o tome da nije bilo namjere, ali je činjenica bila da je jedna ekipa igrala sa igračem manje i vrlo vjerovatno radi toga primila gol i na kraju izgubila.

Previše se ignoriše prva greška, jer ona često ima uticaja na tok igre, a iako ja ne mogu tvrditi da ostavljanje Torresa na terenu je najveći razlog što je Chelsea izjednačio, također niko ne može tvrditi da to ipak nije pomoglo Chelseau.

To je isto kao ona priča kako je sudija oštetio Chelsea protiv Barce i to je tačno za taj meč, ali iz nekog razloga većina zaboravlja da u prvom meču sudija nije čist penal za Barcu svirao, te dva crvena za Chelsea (hajde jedan da uzmemo, da ne bi bili glupi tako i drugi dobili), što bi značilo da Barca vjerovatno sa minimalno jednim golom prednosti dolazi u Lodon i skroz mijenja taktiku (tj. ne bi nešto napadali, nego bi čuvali loptu), a Chelsea bez minimalno jednog bitnog igrača ne bi igrao. Ne možeš tek tako isključivati stvari.

I na kraju, pomoćni nije digao ruku za zastavicu, tu glavni ništa nije mogao, jer nije mogao vidjeti.

No, tamo gdje je sigurno Chelsea oštećen, to je gol iz ofsajda.
Last edited by The Realist on 30/10/2012 22:23, edited 2 times in total.
The Realist

#8230 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Ako sam dobro vidio, kada je Chamakh dobio karton, mislim da jeste bila ruka, što u onom slučaju je i penal i crveni, jer je namjerno rukom igrao.
Chuckie

#8231 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Ono je bio cist penal koji je pomocnik morao vidjet.
Chuckie

#8232 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Ko je ovaj mali Eisfeld, kakva ce ovo igracina bit.
Mustang1

#8233 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Jel postoji pravilo o penalu ono kad je napucana (slucajno ga udari,ne moze pomjeriti ruku i slicno) ili je to od sudije do sudije kako mu je kurcu ceif da svira ?
Chuckie

#8234 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

3-4 Koscielny.
Mustang1

#8235 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

I OPET SUDIJA !
Chuckie

#8236 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Toooooooooooo. 4-4
sumirprimus

#8237 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

nevjerovatno...
jest produzio,al imali su 12 golova prednosti... :D
The Realist

#8238 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Nije ovdje nešto sudija pogriješio.

4 minuta je MINIMALAN produžetak (to je naznačeno), ali izmejan u toku tog perioda i onda ono razvlačenje sa autima je dovelo do dodatnog produžetka. Istina, nije to uvijek praksa, ali nije protiv pravila i po mom mišljenju je ovo puno pravilnije.
Chuckie

#8239 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Bila je izmjena i natezanje par auta.
Mustang1

#8240 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Evo na aljazeeri iz studija (igraci bivsi i treneri budu uvijek ne znam nisam vidio ko je sad) kazu da mozda nije bio go od Walcota i da je sudija htio svirati penal onaj igrao rukom i onda kad je vidio da je lopta ipak usla pokazao na centar ..Zar ne bi trebalo biti da kod penala nema prednosti pa makar i go bio :D
sumirprimus

#8241 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

The Realist wrote:Nije ovdje nešto sudija pogriješio.

4 minuta je MINIMALAN produžetak (to je naznačeno), ali izmejan u toku tog perioda i onda ono razvlačenje sa autima je dovelo do dodatnog produžetka. Istina, nije to uvijek praksa, ali nije protiv pravila i po mom mišljenju je ovo puno pravilnije.
ok ,
al ko simaptizer/naviac mufc nemoj zivota ti o sudijskim pogreskama :)
i da ,ako su 4 min ,ond su 4 min...
The Realist

#8242 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Bubalo1 wrote:Evo na aljazeeri iz studija (igraci bivsi i treneri budu uvijek ne znam nisam vidio ko je sad) kazu da mozda nije bio go od Walcota i da je sudija htio svirati penal onaj igrao rukom i onda kad je vidio da je lopta ipak usla pokazao na centar ..Zar ne bi trebalo biti da kod penala nema prednosti pa makar i go bio :D
Eh, ni ovdje meni nije izgledalo da ima namjere ruke, a kako ne svirati penal ovdje?

I da, nema prednosti kod penala, ali eto, da valjda ne da crveni karton, on je pustio.
Chuckie

#8243 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Chamakhhhhhahahgahshshjdjds
Verocious

#8244 Re: English Premier League

Post by Verocious »

Joj ludila :-) :lol:
Chuckie

#8245 Re: English Premier League

Post by Chuckie »

Lopata ga uvaliiiii
Logovan

#8246 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Devet golova :shock: a i biće ih još izgleda... :-)
bingov buraz

#8247 Re: English Premier League

Post by bingov buraz »

Chamackh zabio :lol:

rebusi su u modi

Image
Image
Image

:mrgreen:
Riddle

#8248 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Giroud bacio dres navijacima nakon utakmice i onda ga trazio nazad kad su mu rekli da se igraju produzeci. :lol:
The Realist

#8249 Re: English Premier League

Post by The Realist »

bingov buraz wrote:Chamackh zabio :lol:

rebusi su u modi

Image
Image
Image

:mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Riddle

#8250 Re: English Premier League