SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#8226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

eno direktoru MMF za pokušaj,ni umočio nije preti 15g,ali u Americi.nešto kontam bolje i sobaricu,nego što će Bosnu :lol:
amrica

#8227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:x :x :x :x :x

Osuđeni priznali da su imali seksualne odnose sa 15-godišnjakinjom ometenom u psihičkom razvoju • Davali joj drogu i alkohol, tjerali da pleše na stolu...

Kantonalni sud u Tuzli je, nakon priznanja krivice, osudio devetoricu optuženih iz Živinica na ukupno 14 godina i mjesec zatvora zbog spolnog odnosa sa nemoćnom osobom. Radi se o grupi optuženoj da je od 2. do 4. decembra prošle godine u Živinicama imala seksualne odnose sa 15-godišnjakinjom, koja je ometena u psihičkom razvoju, a pri čemu su iskoristili omamljenost nastalu uzajamnim konzumiranjem marihuane i alkohola.

Razdvojen postupak

Zbog toga je Selmir Čelebić osuđen na tri godine zatvora, Sabahudin Mazić na dvije godine i mjesec, Asim Ferhatbegović na godinu i deset mjeseci, dok su po godinu i sedam mjeseci dobili Armin Ibrišević i Aldin Beširović.

"Kazne u trajanju od jedne godine za spolni odnošaj s nemoćnom osobom su izrečene Eldaru Klopiću, Jasminu Fejziću, Besimu Huriću i Rahmanović Ernesu, dok je u odnosu na Mirzu Nišića, koji nije priznao krivnju, razdvojen krivični postupak", kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a.

Također, Kantonalni sud Čelebića, Ferhatbegovića, Beširovića, Klopića, Mazića i Ibriševića, koji su bili u pritvoru, pustio na slobodu uz obrazloženje da su im izrečene kazne zatvora ispod pet godina, te jer su priznali krivnju.

:x :x :x
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#8228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Šta sad ovo znači? Ako si osuđen ispod pet godina, ne ideš u zatvor uopšte? :?
Valjda prekratko, ne isplati se da džaba leži, šta li?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

i onda na drugom topiku govore budi normalan doće sve na svoje i tako složiće se kocke

hoće ali zlim ljudima
ultima_palabra

#8230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Pera Trta wrote:Šta sad ovo znači? Ako si osuđen ispod pet godina, ne ideš u zatvor uopšte? :?
Valjda prekratko, ne isplati se da džaba leži, šta li?
Možda što je prvostepena presuda... mada nema logike da se na ovo žale, jer je bilo priznanje i dogovor sa tužilaštvom.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#8231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Btw, nešto mi pade na pamet, zna li neko kako se na kraju završi slučaj sa onim "Aleksom Micanom", koji je 2004. ubio dva radnika IT-computersa u stanu na Mojmilu?
Ovo je po meni jedan od najgnusnijih zločina u Sarajevu poslije rata, i to iz više razloga:
1.Stradali su potpuno nevini ljudi, koji su samo radili svoj posao i ništa više.
2.Ubistvo je izvršeno promišljeno i hladnokrvno, radi krađe pet laptopa koje su mu radnici došli isporučiti. Dakle ne na mah, ne u bijesu, ne u pomračenom niti u pijanom stanju, ne zbog balavog kurčenja...
3.Ubica je bio iskusan kriminalac, sa brojnim pseudonimima.
4.Iako je ubistvo izvršeno u sred dana, u stambenoj zgradi, niko nije prijavio da je čuo pucnje, već je tijela kasnije slučajno otkrio policajac koji je navratio u stan da nađe radnike koji su mu trebali isporučiti kompjuter (u firmi mu rekli na koju su adresu otišli).
I tako dalje...
Dakle, kako je od ubistva prošlo šest i po godina, pretpostavljam da je slučaj dobio sudski epilog. Zna li neko išta?
zonbirile

#8232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Pera Trta wrote:Btw, nešto mi pade na pamet, zna li neko kako se na kraju završi slučaj sa onim "Aleksom Micanom", koji je 2004. ubio dva radnika IT-computersa u stanu na Mojmilu?
Ovo je po meni jedan od najgnusnijih zločina u Sarajevu poslije rata, i to iz više razloga:
1.Stradali su potpuno nevini ljudi, koji su samo radili svoj posao i ništa više.
2.Ubistvo je izvršeno promišljeno i hladnokrvno, radi krađe pet laptopa koje su mu radnici došli isporučiti. Dakle ne na mah, ne u bijesu, ne u pomračenom niti u pijanom stanju, ne zbog balavog kurčenja...
3.Ubica je bio iskusan kriminalac, sa brojnim pseudonimima.
4.Iako je ubistvo izvršeno u sred dana, u stambenoj zgradi, niko nije prijavio da je čuo pucnje, već je tijela kasnije slučajno otkrio policajac koji je navratio u stan da nađe radnike koji su mu trebali isporučiti kompjuter (u firmi mu rekli na koju su adresu otišli).
I tako dalje...
Dakle, kako je od ubistva prošlo šest i po godina, pretpostavljam da je slučaj dobio sudski epilog. Zna li neko išta?
----------------------------------------------

Aleksi Micanu za ubistvo dvojice radnika firme IT Computers 23 godine zatvora

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Jasmina Kosović izrekla je presudu od 23 godine dugotrajnog zatvora Aleksi Micanu zbog ubistva dvije osobe i neovlaštenog držanja oružja.
Podsjećamo, 18. novembra 2004. godine Mican je u stanu na Mojmilu ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme IT ComputersThe_Fluid
Pera Trta

#8233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

23 godine, za dva života...hmm.
Nadam se bar da će ih odslužiti, da ga neće pustiti ranije.
zonbirile

#8234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

vjerovatno je u Zenici,nije on Tasim,obični kokošar
smoki_choko

#8235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

Obračun na Grbavici
U pucnjavi oštećen Renault, pronađena dva pištolja

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110517144
riko-ga

#8236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by riko-ga »

smoki_choko wrote:Obračun na Grbavici
U pucnjavi oštećen Renault, pronađena dva pištolja

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110517144
Hmmm ja ovuda prosaao u 18:50 h?Nista nije bilo.Zanimljivo da je policajac ostao preko puta kod oni mali zgrada gdje je pekar.Nevjerovatno.I sto je najgore djete sam vozio i to bas kroz ovaj parking.Stvarno se mora nabaviti pancir. :x :x
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#8237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by grunt »

zna li neko kakva je ono bila danas pucnjava u Sumbul cesmi?
mahalas505

#8238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

Gledam na tv-u covjek s 4 oruzane pljacke, mislim da su neke i snimljene na sigurnosnim kamera, pusten da se brani s slobode :D . Dobro je, nek se nesto desava u drzavi, pa makar i unazad :thumbup: .
glade

#8239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

mahalas505 wrote:Gledam na tv-u covjek s 4 oruzane pljacke, mislim da su neke i snimljene na sigurnosnim kamera, pusten da se brani s slobode :D . Dobro je, nek se nesto desava u drzavi, pa makar i unazad :thumbup: .
nemoj tako... covjek se zakleo nanom da nece vise pljackat banke
JThomas

#8240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

pa kad nema opasnosti od ponavljanja djela :roll: :D
poznanik

#8241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

JThomas wrote:pa kad nema opasnosti od ponavljanja djela :roll: :D

Misliš - sve je već popljačkano :D
belafonte

#8242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by belafonte »

grunt wrote:zna li neko kakva je ono bila danas pucnjava u Sumbul cesmi?

Šta bi? I mene interesuje, puklo je nešto dobro...
mahalas505

#8243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

JThomas wrote:pa kad nema opasnosti od ponavljanja djela :roll: :D
Sigurno je to bilo obrazlozenje za pustanje na slobodu, plus ne predstavlja opasnost po svjedoke :lol: .
shin

#8244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110518048

Svaki mjesec Zuko zavrsi u novinama, frajer ne smije izaci iz kuce bez pistolja.
Ona pucnjava na skenderiji, njega su uhapsili. Kralj dogovorio preko fejsbuka da se nadje sa likovima da se porokaju.

Onda je napravio sranje sa zastavom zelje, kako sam ja cuo od raje, platili su mu navijaci celika da im donese zastavu zelje koju su valjda zapalili na utakmici. Od tada se roka sa onim vodjom navijaca zelje Beljuljijem (Eldin Bitići). Sve je to onda pokrenulo ono paljenje uprave Zeljeznicara, kao i ovu pucnjavu.
Dialer

#8245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dialer »

I D.B. isto :skoljka:
Pera Trta

#8246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

shin wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110518048

Svaki mjesec Zuko zavrsi u novinama, frajer ne smije izaci iz kuce bez pistolja.
Ona pucnjava na skenderiji, njega su uhapsili. Kralj dogovorio preko fejsbuka da se nadje sa likovima da se porokaju.

Onda je napravio sranje sa zastavom zelje, kako sam ja cuo od raje, platili su mu navijaci celika da im donese zastavu zelje koju su valjda zapalili na utakmici. Od tada se roka sa onim vodjom navijaca zelje Beljuljijem (Eldin Bitići). Sve je to onda pokrenulo ono paljenje uprave Zeljeznicara, kao i ovu pucnjavu.
Zuko?
Još jedan "stari" Sarajlija :roll: ....(sve Zuke su od Rudog, selo Strmica ili Strgačina, nisam siguran koje od ta dva).
cappy_tempo

#8247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

belafonte wrote:
grunt wrote:zna li neko kakva je ono bila danas pucnjava u Sumbul cesmi?

Šta bi? I mene interesuje, puklo je nešto dobro...
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110518063

pa vi svirajte ako ste mangupi :mrgreen: :x
baklava2

#8248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

Pera Trta wrote:

Zuko?
Još jedan "stari" Sarajlija :roll: ....(sve Zuke su od Rudog, selo Strmica ili Strgačina, nisam siguran koje od ta dva).
griješiš. moj jaran zuko nije iz ib nego haman pa gradsko dijete. selo Govedovići opština Trnovo Kanton Sarajevo FBiH :dance: :run:
ssmmiilleeyy

#8249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

ne kontam kakve veze ima odakle je ?? Hocete reci da Fina gradska raja ne pravi belaje ??

Valjda treba zakon da mu dokaze da se ne moze zivjeti od Kriminala. Ups Ko ono provodi zakon,Policija,sudovi ??

Koliko ima Ljudi u nasem okruzenju koji su uspjesni (tj uspjeli baveci se kriminalom)

Vecinu ugostiteljskih objekata drze Kriminalci

Pa jel da se ne lazemo
Don Zivconi

#8250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

baklava2 wrote:
Pera Trta wrote:

Zuko?
griješiš. moj jaran zuko nije iz ib nego haman pa gradsko dijete. selo Govedovići opština Trnovo Kanton Sarajevo FBiH :dance: :run:
Griješiš ova familija je iz Strgačine, valjda ti je jaranu bilo nezgodno da prizna odakle poticu jer su im elektriku tek prije godinu dana prištekali u rodnu grudu :mrgreen:
Locked