Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
van Basten

#8226 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

hehe, dočepao se i ja UO... biće belaja na proljeće :D
moja dva glasa idu provjerenim : abondazieri i shaqqa, iako mi se sviđa ratatatina kampanja :D
Ako ne popunimo nekim provjerenim rukijem mesto u cvajti, moj zvanični prijedlog kao člana UO jeste da riko-ga ostane.
kurty

#8227 Re: Sa-x liga, komentari

Post by kurty »

Prijava...

glasovi za
ratata
BSn
admira
lerdija (mislim da je on u tome vec, ali ako nije glas za njega...)...

p.s. Hvala za @ratata sto je glasao za mene, ali nek da glas nekom drugom... Nisam ja jos za nekih fotelja :lol: :lol: ...
a i u narednom periodu cu znatno manje biti na forumu
elSaik

#8228 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Potvrđujem učešće.

Što se UO tiče: abondanzieri i Lakat Jebić.

E, sad, prijedlozi:

- izbacivanje pravila po kojem onaj ko ne postavi prognozu ostaje na 0:0 sve dok onaj drugi ne pogodi bar jedan par, sto je apsurd, onaj ko nije postavio prognozu treba automatski da izgubi sa 0:3 - PROTIV - Onaj ko ne prognozira svakako ne dobija bod. S druge strane, veći je apsurd da onaj ko ne pogodi ništa dobije jednak broj bodova kao onaj ko pogodi 2, 3 ili 4 para. Svakako, glavni odlučujući faktor je broj postignutih golova, tj pogođenih parova pa je tome i ovo podređeno.

- uvodjenje pravila po kojem onaj ko je izgubio utakmicu , a dao je najmanje dva gola, dobija 1 bod PROTIV - nije odbojka.

- sve dok je najnizi nivo takmicenja Druga liga, da se iz nje ne ispada direktno, nego se poslednja dva kroz Baraz sa onima novima koji su se prijavili bore za ostanak, i tako stariji takmicari imaju sansu da ostanu u Drugoj ligi, a novi moraju posteno da izbore svoj ulazak u Cvajtu - ZA

- osvajac Kupa mora automatski da postane clan Saveza,bas kao sto to postane sampion Prve lige - PROTIV - značilo bi potrebu povećanja mandata članova UO sa jedne na dvije sezone, jer se Kup tako igra; i smanjilo bi uticaj svih članova Lige pri odabiru članova UO i onih koji bi ih trebali predstavljati.

- striktno u prognoziranju utakmica Prve i Cvajte koristiti parove Lige Petice (osim u Kupu) - PROTIV - ja sam za to da se broj parova iz manjih liga poveća, a ne obratno.
elSaik

#8229 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

riko-ga wrote:
Ako se moja iole pika sada ovdje glas za savez :ratata i BSn.
Pika. Članom se smatra svako ko igra bilo koje takmičenje.

edit: Što se glasanja tiče, trenutno vode Ratata sa 5 i BSn sa 3 glasa. Abondanzieri ima 2, a Hantraga, Splinter, Kurty, madTV, Shaqqa i Lakat po 1.
madtv

#8230 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

danas bila inspekcija...licenca dobijena bez problema i ovim putem potvrdjujem takmicenje za slijedecu sezonu :D :D :D

glasovi za : ratata, BSn
BSn

#8231 Re: Sa-x liga, komentari

Post by BSn »

Imam i ja jedan prijedlog. :)

Clan 18. glasi:

18. U slučaju istog broja bodova kod 2 ili više takmičara, prednost imaju oni sa više postignutih golova, zatim oni sa boljim međusobnim omjerom, nakon toga se gleda ukupna gol-razlika, a ako je sve to izjednačeno gleda se plasman u protekloj sezoni

Da ispred "a ako je sve to izjednaceno gleda se plasman u protekloj sezoni", se uvede i stoji "zatim se gleda broj nastupa u sezoni", tj. da redovnost ipak igra neku dodatnu ulogu, ali i da ima prednost u odnosu na skor protekle sezone.
cyprus

#8232 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

PRVA SA-X LIGA

1. van Basten
2. LongDong
3. elSaik
4. abondanzieri
5. lerdi
6. -danTe-
7. Lakat Jebić
8. campa_xxx
9. J.P.Montoya
10. Hantraga
11. WizzMerlin
12. ratata

DRUGA SA-X LIGA

1. Zwanziger
2. cyprus
3. striker
4. madtv
5. Admir_1984
6. avenged_sevenfil
7. shaqqa
8. kurty
9. BSn
10. Splinter
11. translater
12.
Dosadašnji glasovi za savez:

ratata 6*
BSn 4*
abondanzieri 2
shaqqa 1
Hantraga 1
Splinter 1
kurty 1
madtv 1
Lakat Jebić 1

Izvinjavam se što nisam napomenuo ranije, ali translater nema pravo glasa... tako je i dosad bilo za takmičare koji tek treba da postanu članovi. S druge strane kurty je dao 4 glasa, ali su mu uračunata samo prva dva (ratata i BSn)

Što se tiče prijedloga - o tom, potom :wink:
translater

#8233 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

bas sam pretpostavio i dosao sam sa namjerom da Vam ukazem na taj maleni propust :D

nego, ja imam jedno pitanje a tice se kupa... zasto se kup igra tokom dvije sezone???
van Basten

#8234 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

prijedlozi:

- izbacivanje pravila po kojem onaj ko ne postavi prognozu ostaje na 0:0 sve dok onaj drugi ne pogodi bar jedan par, sto je apsurd, onaj ko nije postavio prognozu treba automatski da izgubi sa 0:3 - PROTIV

- uvodjenje pravila po kojem onaj ko je izgubio utakmicu , a dao je najmanje dva gola, dobija 1 bod - PROTIV

- sve dok je najnizi nivo takmicenja Druga liga, da se iz nje ne ispada direktno, nego se poslednja dva kroz Baraz sa onima novima koji su se prijavili bore za ostanak, i tako stariji takmicari imaju sansu da ostanu u Drugoj ligi, a novi moraju posteno da izbore svoj ulazak u Cvajtu - PROTIV (ionako nam je mal odziv novih, evo ovu sezonu tek jedan, treba ih sasjeći u korijenu nekim dvomečom sa rutinerom i izbaciti ih zauvijek. Pravilo o izbacivanju zadnje dvojice iz cvajte svakako treba dopuniti "ako imaju dvojica novih zainteresovanih"

- osvajac Kupa mora automatski da postane clan Saveza,bas kao sto to postane sampion Prve lige - PROTIV. Sa kupom se svakako i previše eksperimentiše, kup po grupama nije kup nego liga (liga prvaka, Liga Evrope..), sad se po ovom modelu rastegao na dvije sezone, a pitanje je hoće li ga i biti na jesen

- striktno u prognoziranju utakmica Prve i Cvajte koristiti parove Lige Petice (osim u Kupu) - ZA, naravno kad je to moguće... i staviti spisak liga koje su u top 15 uefa tabele pa da se zna da se iz tih liga mogu birati parovi kad nije moguće.
van Basten

#8235 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

BSn wrote:Imam i ja jedan prijedlog. :)

Clan 18. glasi:

18. U slučaju istog broja bodova kod 2 ili više takmičara, prednost imaju oni sa više postignutih golova, zatim oni sa boljim međusobnim omjerom, nakon toga se gleda ukupna gol-razlika, a ako je sve to izjednačeno gleda se plasman u protekloj sezoni

Da ispred "a ako je sve to izjednaceno gleda se plasman u protekloj sezoni", se uvede i stoji "zatim se gleda broj nastupa u sezoni", tj. da redovnost ipak igra neku dodatnu ulogu, ali i da ima prednost u odnosu na skor protekle sezone.
ZA
cyprus

#8236 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

translater wrote:bas sam pretpostavio i dosao sam sa namjerom da Vam ukazem na taj maleni propust :D

nego, ja imam jedno pitanje a tice se kupa... zasto se kup igra tokom dvije sezone???
Zato što je elSaik tako predložio, a ostatak saveza prihvatio :D
lerdi

#8237 Re: Sa-x liga, komentari

Post by lerdi »

Prijava :D

Savez: dante, Admir_1984
cyprus

#8238 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Inače, sad možemo diskutovat o prijedlozima, a službeno glasanje je tek poslije, kad se konstituiše novi saziv saveza :D . Što se tiče mene, ne vjerujem da ću podržat ove ratatine prijedloge, dok bi BSn-ov mogo proć... Ja ne mislim da ću davat neke revolucionarne prijedloge, nego samo neke manje tehničke u cilju krpljenja nekih manjih rupa u pravilniku koje sam uočio...
ratata

#8239 Re: Sa-x liga, komentari

Post by ratata »

opstrukcije vladajuce garniture su pocele a da nisam dobro ni isprobao novi mebl shtof... 8-)

dakle, ja sa svojih trenutno 6 glasova predstavljam tih sest ljudi sa svojim prijedlozima, i sacekacu kraj glasanja, pa ako udjem u Savez onda necu odustati od svojih zahtjeva zbog ljudi koji su za mene glasali. :evil:

i zasto novom ne date da glasa, i to pravilo treba mjenjati, pa svaka shusha danas moze glasat a po nasem Pravilniku ne moze :oops:
Lakat Jebić

#8240 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

jer se pravo na glasanje aktivira tek nakon zrelosti (18 godina)... mora se dokazat prvo, da bi dobio pravo glasa :D
translater

#8241 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

e hebga...onda...dakle za dvije godine i tri mjeseca cu steci pravo glasa...pihhh...
cyprus

#8242 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

translater wrote:e hebga...onda...dakle za dvije godine i tri mjeseca cu steci pravo glasa...pihhh...
Uh, pa to smo dobili neke pjetliće :D Ma ništa ti ne brini, od sljedeće sezone (ako ne ispadneš :-D ) glasaš (eto blaži smo od CIK-a :D )
cyprus

#8243 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

PRVA SA-X LIGA

1. van Basten
2. LongDong
3. elSaik
4. abondanzieri
5. lerdi
6. -danTe-
7. Lakat Jebić
8. campa_xxx
9. J.P.Montoya
10. Hantraga
11. WizzMerlin
12. ratata

DRUGA SA-X LIGA

1. Zwanziger
2. cyprus
3. striker
4. madtv
5. Admir_1984
6. avenged_sevenfil
7. shaqqa
8. kurty
9. BSn
10. Splinter
11. translater
12.

ratata 6
BSn 4
abondanzieri 2
shaqqa 1
Hantraga 1
Splinter 1
kurty 1
madtv 1
Lakat Jebić 1
-danTe- 1
Admir_1984 1
Hantraga

#8244 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Oglasava se i desno krilo iz Rade Gaja, da potvrdi ucesce u predstojecem takmicenju...

Iako svi igraci se jos nisu javili, nakon sto su se rasuli po okolnim selima, da uzivaju u carima lokalnih snasa, mislim da cemo biti spremni za pocetak nove sezone...

Po pitanju izbora kandidata i ostalih administrativnih prijedloga, prepustam da lijevo krilo to objavi u ime cjele ekipe...

Posto znamo da je nemoguce uci u Savez ako ne navijate za Zelju ili Sarajevo, lijevo krilo glasa za abondanzieri i LongDong...

Ratata prijedlozi mi se nisu svidjeli, i zato neglasam za njega, a usput jos nam nije vracena ukradena oprema poslije utakmice koju smo ih pobjedili na njihovom terenu...

Takodje mislim da se uvede pravilo da clan saveza moze biti neko ko je igrao najmanje 3 sezone jednu za drugom. Moje misljenje je da clanovi saveza moraju biti ozbiljni ljudi, koji ne idu po drugim forumima, i svadjaju se sa npr feministkinjama, pa dobiju ban i onda su neaktivni...

Po pitanju detaljnijeg pogleda na neke prijedloge evo i naseg vidjenja:

- izbacivanje pravila po kojem onaj ko ne postavi prognozu ostaje na 0:0 sve dok onaj drugi ne pogodi bar jedan par, sto je apsurd, onaj ko nije postavio prognozu treba automatski da izgubi sa 0:3 - PROTIV

- uvodjenje pravila po kojem onaj ko je izgubio utakmicu , a dao je najmanje dva gola, dobija 1 bod PROTIV

- sve dok je najnizi nivo takmicenja Druga liga, da se iz nje ne ispada direktno, nego se poslednja dva kroz Baraz sa onima novima koji su se prijavili bore za ostanak, i tako stariji takmicari imaju sansu da ostanu u Drugoj ligi, a novi moraju posteno da izbore svoj ulazak u Cvajtu - Pa mozda bi i moga glasati za ovo uz dar od 2 kile kafe Minas, 1 kg kocke (vagane) i bilo koji fruktalov sok od 1L.

- osvajac Kupa mora automatski da postane clan Saveza,bas kao sto to postane sampion Prve lige - Za ovo bi glasao, ako bi mi neko slucajnu u jaknu ubacio 100 eura

- striktno u prognoziranju utakmica Prve i Cvajte koristiti parove Lige Petice (osim u Kupu) - PROTIV sam nogocentrizma i posvecavanju paznje lige petice...

Slazem se da novi clanovi nemaju glasa, dok neodihraju bar jednu sezonu. Da se nebi desilo da se pojavi 20 novih koji mogu promjeniti pravilnik, i onda prestanu da igraju kad vide da nepobjedjuju.

Predlazem da se igracima strikno na poluvremenu daje sok od narandje, za koji bi domacini bili odgovorni...A ne ko kad sma ja bio na gostovanju kod ratata da dobijem sok od zohve, pa igraci nisu mogli sebi doci citavo drugo poluvrijeme...

SFSN
shalla

#8245 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Igram, naravno...
BSn i Hantraga
cyprus

#8246 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

PRVA SA-X LIGA

1. van Basten
2. LongDong
3. elSaik
4. abondanzieri
5. lerdi
6. -danTe-
7. Lakat Jebić
8. campa_xxx
9. J.P.Montoya
10. Hantraga
11. WizzMerlin
12. ratata

DRUGA SA-X LIGA

1. Zwanziger
2. cyprus
3. striker
4. madtv
5. Admir_1984
6. avenged_sevenfil
7. shaqqa
8. kurty
9. BSn
10. Splinter
11. translater
12.

ratata 6
BSn 5
abondanzieri 3
Hantraga 2
shaqqa 1
Splinter 1
kurty 1
madtv 1
Lakat Jebić 1
-danTe- 1
Admir_1984 1
LongDong 1
cyprus

#8247 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Hantraga wrote:Oglasava se i desno krilo iz Rade Gaja, da potvrdi ucesce u predstojecem takmicenju...

Iako svi igraci se jos nisu javili, nakon sto su se rasuli po okolnim selima, da uzivaju u carima lokalnih snasa, mislim da cemo biti spremni za pocetak nove sezone...

Po pitanju izbora kandidata i ostalih administrativnih prijedloga, prepustam da lijevo krilo to objavi u ime cjele ekipe...

Posto znamo da je nemoguce uci u Savez ako ne navijate za Zelju ili Sarajevo, lijevo krilo glasa za abondanzieri i LongDong...

Ratata prijedlozi mi se nisu svidjeli, i zato neglasam za njega, a usput jos nam nije vracena ukradena oprema poslije utakmice koju smo ih pobjedili na njihovom terenu...

Takodje mislim da se uvede pravilo da clan saveza moze biti neko ko je igrao najmanje 3 sezone jednu za drugom. Moje misljenje je da clanovi saveza moraju biti ozbiljni ljudi, koji ne idu po drugim forumima, i svadjaju se sa npr feministkinjama, pa dobiju ban i onda su neaktivni...

Po pitanju detaljnijeg pogleda na neke prijedloge evo i naseg vidjenja:

- uvodjenje pravila po kojem onaj ko je izgubio utakmicu , a dao je najmanje dva gola, dobija 1 bod PROTIV

- sve dok je najnizi nivo takmicenja Druga liga, da se iz nje ne ispada direktno, nego se poslednja dva kroz Baraz sa onima novima koji su se prijavili bore za ostanak, i tako stariji takmicari imaju sansu da ostanu u Drugoj ligi, a novi moraju posteno da izbore svoj ulazak u Cvajtu - Pa mozda bi i moga glasati za ovo uz dar od 2 kile kafe Minas, 1 kg kocke (vagane) i bilo koji fruktalov sok od 1L.

- osvajac Kupa mora automatski da postane clan Saveza,bas kao sto to postane sampion Prve lige - Za ovo bi glasao, ako bi mi neko slucajnu u jaknu ubacio 100 eura

- striktno u prognoziranju utakmica Prve i Cvajte koristiti parove Lige Petice (osim u Kupu) - PROTIV sam nogocentrizma i posvecavanju paznje lige petice...

Slazem se da novi clanovi nemaju glasa, dok neodihraju bar jednu sezonu. Da se nebi desilo da se pojavi 20 novih koji mogu promjeniti pravilnik, i onda prestanu da igraju kad vide da nepobjedjuju.

Predlazem da se igracima strikno na poluvremenu daje sok od narandje, za koji bi domacini bili odgovorni...A ne ko kad sma ja bio na gostovanju kod ratata da dobijem sok od zohve, pa igraci nisu mogli sebi doci citavo drugo poluvrijeme...

SFSN
:thumbup: Potpisujem sve :D
avenged_sevenfil

#8248 Re: Sa-x liga, komentari

Post by avenged_sevenfil »

I ja naravno igram a savez Bsn i ratata
ratata

#8249 Re: Sa-x liga, komentari

Post by ratata »

Hantraga wrote:

SFSN
Gdje si ozbiljni, nisam te prepoznao, haj odspavaj malo

i kakve veze ima sto Splinter ide po drugim forumima :-)
WizzMerlin

#8250 Re: Sa-x liga, komentari

Post by WizzMerlin »

samo da se prijavim za narednu sezonu il sta vec... i ovo nesta glasanje za ove prijedloge (ako se moje pika): PROTIV
a savez je ionako sama mafija tak da sam suzdrzan po tom pitanju ;-)
Post Reply