moja dva glasa idu provjerenim : abondazieri i shaqqa, iako mi se sviđa ratatatina kampanja
Ako ne popunimo nekim provjerenim rukijem mesto u cvajti, moj zvanični prijedlog kao člana UO jeste da riko-ga ostane.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Pika. Članom se smatra svako ko igra bilo koje takmičenje.riko-ga wrote:
Ako se moja iole pika sada ovdje glas za savez :ratata i BSn.
Dosadašnji glasovi za savez:PRVA SA-X LIGA
1. van Basten
2. LongDong
3. elSaik
4. abondanzieri
5. lerdi
6. -danTe-
7. Lakat Jebić
8. campa_xxx
9. J.P.Montoya
10. Hantraga
11. WizzMerlin
12. ratata
DRUGA SA-X LIGA
1. Zwanziger
2. cyprus
3. striker
4. madtv
5. Admir_1984
6. avenged_sevenfil
7. shaqqa
8. kurty
9. BSn
10. Splinter
11. translater
12.
ZABSn wrote:Imam i ja jedan prijedlog.
Clan 18. glasi:
18. U slučaju istog broja bodova kod 2 ili više takmičara, prednost imaju oni sa više postignutih golova, zatim oni sa boljim međusobnim omjerom, nakon toga se gleda ukupna gol-razlika, a ako je sve to izjednačeno gleda se plasman u protekloj sezoni
Da ispred "a ako je sve to izjednaceno gleda se plasman u protekloj sezoni", se uvede i stoji "zatim se gleda broj nastupa u sezoni", tj. da redovnost ipak igra neku dodatnu ulogu, ali i da ima prednost u odnosu na skor protekle sezone.
Zato što je elSaik tako predložio, a ostatak saveza prihvatiotranslater wrote:bas sam pretpostavio i dosao sam sa namjerom da Vam ukazem na taj maleni propust![]()
nego, ja imam jedno pitanje a tice se kupa... zasto se kup igra tokom dvije sezone???
Uh, pa to smo dobili neke pjetlićetranslater wrote:e hebga...onda...dakle za dvije godine i tri mjeseca cu steci pravo glasa...pihhh...
1. van Basten
2. LongDong
3. elSaik
4. abondanzieri
5. lerdi
6. -danTe-
7. Lakat Jebić
8. campa_xxx
9. J.P.Montoya
10. Hantraga
11. WizzMerlin
12. ratata
DRUGA SA-X LIGA
1. Zwanziger
2. cyprus
3. striker
4. madtv
5. Admir_1984
6. avenged_sevenfil
7. shaqqa
8. kurty
9. BSn
10. Splinter
11. translater
12.
1. van Basten
2. LongDong
3. elSaik
4. abondanzieri
5. lerdi
6. -danTe-
7. Lakat Jebić
8. campa_xxx
9. J.P.Montoya
10. Hantraga
11. WizzMerlin
12. ratata
DRUGA SA-X LIGA
1. Zwanziger
2. cyprus
3. striker
4. madtv
5. Admir_1984
6. avenged_sevenfil
7. shaqqa
8. kurty
9. BSn
10. Splinter
11. translater
12.
Hantraga wrote:Oglasava se i desno krilo iz Rade Gaja, da potvrdi ucesce u predstojecem takmicenju...
Iako svi igraci se jos nisu javili, nakon sto su se rasuli po okolnim selima, da uzivaju u carima lokalnih snasa, mislim da cemo biti spremni za pocetak nove sezone...
Po pitanju izbora kandidata i ostalih administrativnih prijedloga, prepustam da lijevo krilo to objavi u ime cjele ekipe...
Posto znamo da je nemoguce uci u Savez ako ne navijate za Zelju ili Sarajevo, lijevo krilo glasa za abondanzieri i LongDong...
Ratata prijedlozi mi se nisu svidjeli, i zato neglasam za njega, a usput jos nam nije vracena ukradena oprema poslije utakmice koju smo ih pobjedili na njihovom terenu...
Takodje mislim da se uvede pravilo da clan saveza moze biti neko ko je igrao najmanje 3 sezone jednu za drugom. Moje misljenje je da clanovi saveza moraju biti ozbiljni ljudi, koji ne idu po drugim forumima, i svadjaju se sa npr feministkinjama, pa dobiju ban i onda su neaktivni...
Po pitanju detaljnijeg pogleda na neke prijedloge evo i naseg vidjenja:
- izbacivanje pravila po kojem onaj ko ne postavi prognozu ostaje na 0:0 sve dok onaj drugi ne pogodi bar jedan par, sto je apsurd, onaj ko nije postavio prognozu treba automatski da izgubi sa 0:3 - PROTIV
- uvodjenje pravila po kojem onaj ko je izgubio utakmicu , a dao je najmanje dva gola, dobija 1 bod PROTIV
- sve dok je najnizi nivo takmicenja Druga liga, da se iz nje ne ispada direktno, nego se poslednja dva kroz Baraz sa onima novima koji su se prijavili bore za ostanak, i tako stariji takmicari imaju sansu da ostanu u Drugoj ligi, a novi moraju posteno da izbore svoj ulazak u Cvajtu - Pa mozda bi i moga glasati za ovo uz dar od 2 kile kafe Minas, 1 kg kocke (vagane) i bilo koji fruktalov sok od 1L.
- osvajac Kupa mora automatski da postane clan Saveza,bas kao sto to postane sampion Prve lige - Za ovo bi glasao, ako bi mi neko slucajnu u jaknu ubacio 100 eura
- striktno u prognoziranju utakmica Prve i Cvajte koristiti parove Lige Petice (osim u Kupu) - PROTIV sam nogocentrizma i posvecavanju paznje lige petice...
Slazem se da novi clanovi nemaju glasa, dok neodihraju bar jednu sezonu. Da se nebi desilo da se pojavi 20 novih koji mogu promjeniti pravilnik, i onda prestanu da igraju kad vide da nepobjedjuju.
Predlazem da se igracima strikno na poluvremenu daje sok od narandje, za koji bi domacini bili odgovorni...A ne ko kad sma ja bio na gostovanju kod ratata da dobijem sok od zohve, pa igraci nisu mogli sebi doci citavo drugo poluvrijeme...
SFSN
Gdje si ozbiljni, nisam te prepoznao, haj odspavaj maloHantraga wrote:
Takodje mislim da se uvede pravilo da clan saveza moze biti neko ko je igrao najmanje 3 sezone jednu za drugom. Moje misljenje je da clanovi saveza moraju biti ozbiljni ljudi, koji ne idu po drugim forumima, i svadjaju se sa npr feministkinjama, pa dobiju ban i onda su neaktivni...
SFSN