Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Teufik

#8226 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Bubalo1 wrote:

Ima li treca ? :D

Mene si naso' handrit. :)

Dabogda da presaltaju.
Logovan

#8227 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Eee majko moja ko njih pobijedi. Neki tamo Norwich. :-) Misli li Ferguson pojačavati ekipu ili je zadovoljan igrama? Po meni ovako se samo brukaju, rijetko koja utakmica dođe koju fino odigraju.
Edin H.

#8228 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

L00d wrote:Veliki pozdrav kanarincima Chuckie i Edin.H :lol: :lol: :lol: :lol:

:skoljka: :lol: :lol: :lol:
Teufik

#8229 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Cestitke Norwichu.

Ovo se nije trebalo desiti.

Mamlazi.
The Realist

#8230 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Ovo je SAF-ov poraz, jer onakvu klupu ostavlja, iako se u LP-u ništa važno ne igra, prošli su dalje i to kao prvi. Radi ovoga se izgubilo prvenstvo prošle godine

Sredina sa Giggsom je pretroma, pogotovo ako ti onda RVP i Hernandez igraju previše naprijed, jer nemaš nikoga da pomogne sredini. To inače radi Rooney, ali ga sada nije bilo i morao je neko to nadoknaditi.

Najveći problem United su krila, koja su katastrofalna ove godine. Valenciji treba 50 ubačaja, da jedan bude dobar. Ogroman broj lopti gubi, dok Younga totalno ignorišu, a kada dobije loptu, jako malo ide naprijed.

No, u ovih pola sata na desnom krilu je poslao više upotrebljivih lopti, nego Valencia u zadnja tri-četiri meča i mislim da je zaslužio da se proba sa njim desno (na kraju krajeva, on je dešnjak) i da ga se malo forsira, jer ima odličan end product. Manje će prolaziti od Valencie, ali će više dobrih lopti poslati.

Ne mogu vjerovati da na klupi sjede Welbeck, Cleverley i Anderson, koji su svi odlični ove sezone i sa kojima igra Uniteda izgleda totalno drugačije.

Nema šta, sasvim zaslužena pobjeda Norwicha.
skafiskafsnjak

#8231 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Pa dobro... Arsenal, Totenham i Stoke. Sad Mancho dosao na red
:-)

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
BRAH

#8232 Re: Manchester United FC

Post by BRAH »

Image
horion_bosona

#8233 Re: Manchester United FC

Post by horion_bosona »

Edin H. wrote:

:thumbup: :lol: :lol: :lol: izvukli se prosle sezone, ove ne... Pilkington :lol:
missko

#8234 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Da su mislili okretat tempo i rezultat ne bi ostavio Gigsa i Evru da igraju cijelu tekmu. Kako misli igrat bez Kagawe, Cleva i Andersona a jos Runi nije tu. Kako je on (SAF) to zamislio ptice znaju ali poraz mu nije bas lego na zeludac najbolje :D
Svaka cast Norwicu branili su se do zadnjeg ko jedan.
Cijelu tekmu nisam imao nikakav osjecaj da ce se nesto promijeniti, sporo, neorganizovani i bezidejno.
Izgledali su veceras ko Bayern kad igra bez Riberija :D
skafiskafsnjak

#8235 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Meni je bas drago vidjeti ove s drugih tema...

Kompleksi su zaebana stvar.....

:D

The Realist

#8236 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

zlo87 wrote:Eee majko moja ko njih pobijedi. Neki tamo Norwich. :-) Misli li Ferguson pojačavati ekipu ili je zadovoljan igrama? Po meni ovako se samo brukaju, rijetko koja utakmica dođe koju fino odigraju.
Nije problem snaga ekipe. Ekipa je jaka dovoljno. Eventualno veznjak jedan i to trkač, da odmori nekada igrače, ali općenito, jaka je ovo ekipa.

Problem je sastav. Pa hebote, njemu ubjedljivo najbolji veznjaci ove sezone na klupi sjede, a zamjena i manje nego adekvatna. Pa Giggs je odigrao jednu dobru utakmicu u zadnjih godinu dana.

OK, može se govoriti o krilima, ali tu je drugi problem. Valencia, koji je na momente bio jedno od najboljih krila svijeta je totalno pao u formi, a Nani nikako da uhvati istu. Nije to baš lako predvidjeti. Također mislim da se Young premalo iskorištava.

United ima veći problem sa postavkom igre, nego u samoj kvaliteti igrača.
skafiskafsnjak

#8237 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

ma dajte...poslije svake lose utakmice se govori sta Unitedu fali.
Ko ih j***, nek otjeraju Fergusona kad ne zna dovesti potrebne igrace .

Riddle

#8238 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Dođe mi da gurnem prst u grlo i ... Ovo je bilo uzasno. Kao da sam gledao Liverpool. :(
Riddle

#8239 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

L00d wrote:Ko ih j***, nek otjeraju Fergusona kad ne zna dovesti potrebne igrace.
:-) :lol:
The Realist

#8240 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

L00d wrote:ma dajte...poslije svake lose utakmice se govori sta Unitedu fali.
Ko ih j***, nek otjeraju Fergusona kad ne zna dovesti potrebne igrace .

Trenutno im samo fali prava postavka, te krila, ali nije SAF kriv za krila. Hebiga, totalno su pali u formi ti igrači.

Općenito, mislim da je ovo baš jaka ekipa.
The Realist

#8241 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Pošto nema gola, evo ovo :D:

Image
skafiskafsnjak

#8242 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

ma ne pamtim kad sam Uniteda gledao kao prije...ili prime gol pa se vade ili izgube...

Treba Unitedu vezniiiii igraaacc !! i to dobar !!!

The Realist

#8243 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

L00d wrote:ma ne pamtim kad sam Uniteda gledao kao prije...ili prime gol pa se vade ili izgube...

IMa ih na klupi :D.
rahmanjin

#8244 Re: Manchester United FC

Post by rahmanjin »

L00d wrote:ma ne pamtim kad sam Uniteda gledao kao prije...ili prime gol pa se vade ili izgube...

Upravo tako, vezni igrac, jer scholes vise ne moze izdrzati tempo ovih utakmica, a ovi ostali vezni igraci su prosjek.
skafiskafsnjak

#8245 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

rahmanjin wrote:

Upravo tako, vezni igrac, jer scholes vise ne moze izdrzati tempo ovih utakmica, a ovi ostali vezni igraci su prosjek.
Ma koga ?

Na klupi nema dobrog igraca, ima prosjecnog .

Jednostavno, bez fenomenalnog veznog igraca nista ! Kad to deda skonta, bice bolje .
The Realist

#8246 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

L00d wrote:
Na klupi nema dobrog igraca, ima prosjecnog .

Jednostavno, bez fenomenalnog veznog igraca nista ! Kad to deda skonta, bice bolje .
Mali Clev definitivno nije prosjek, samo je drugačiji tip igrača, nešto na što u Unitedu nismo baš navikli. Momak odlično igra, može trčati cijelu utakmicu, uvijek zna šta će s loptom, precizan je u dodavanjima, odlično se bez lopte kreće, mana mu je jedina direktna opasnost po gol, ali to i ne bi trebao biti toliki problem.

Ando igra sve bolje i njemu sada baš treba dati pravu šansu.

Samo SAF mora postaviti pravu postavu da to funkcioniše, Clev, Welbeck, Ando, pa i Nani kada je u formi, uz ove Rooneya i RVP-a jako dobro izgleda, pogotovo u protoku lopte. Još da se Kagawi odredi pozicija, to bi bilo to.

Ali SAF previše rotira trenutno i forsira krila, koja su jednostavno loša. Da Valencia iskoristi petinu lopti kako treba, ne bi bilo problema. United na sredini trenutno ne gubi radi tehničkog manjka veznih igrača, nego radi manjka energije, jednostavno ne daju dovoljan tempo. To je nešto što Clev, ovaj "novi/stari" Rooney, Anderson (nažalost do jedno 70-og minuta :D) daju, pogotovo kada su im na krilima igrači koji znaju kombinirati.

Nije baš slučajno da ekipa nakon što krene gubiti, toliko tempo pojača i to iz utakmice u utakmicu (danas se predugo čekalo sa izmjenama, te mislim da su pogrešni igrači ušli), pojača protok lopte, krene šanse stvarati. Ti ako nemaš sposobnosti za to, to ne možeš uraditi, jer to ne može na silu (barem ne United, koji nema fizički jake igrače - osim par).

No, zašto se taktika postavlja, kako se postavlja, to je misterija.

Naravno, pojačanje je uvijek dobrodošlo, ali nije to najveći problem Uniteda. Barem po mom mišljenju, naravno.
horion_bosona

#8247 Re: Manchester United FC

Post by horion_bosona »

Riddle wrote:Dođe mi da gurnem prst u grlo i ... Ovo je bilo uzasno. Kao da sam gledao Liverpool. :(
29-09-2012 - Norwich City 2-5 Liverpool

:lol:
Logovan

#8248 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

The Realist wrote:
zlo87 wrote:Eee majko moja ko njih pobijedi. Neki tamo Norwich. :-) Misli li Ferguson pojačavati ekipu ili je zadovoljan igrama? Po meni ovako se samo brukaju, rijetko koja utakmica dođe koju fino odigraju.
Nije problem snaga ekipe. Ekipa je jaka dovoljno. Eventualno veznjak jedan i to trkač, da odmori nekada igrače, ali općenito, jaka je ovo ekipa.

Problem je sastav. Pa hebote, njemu ubjedljivo najbolji veznjaci ove sezone na klupi sjede, a zamjena i manje nego adekvatna. Pa Giggs je odigrao jednu dobru utakmicu u zadnjih godinu dana.

OK, može se govoriti o krilima, ali tu je drugi problem. Valencia, koji je na momente bio jedno od najboljih krila svijeta je totalno pao u formi, a Nani nikako da uhvati istu. Nije to baš lako predvidjeti. Također mislim da se Young premalo iskorištava.

United ima veći problem sa postavkom igre, nego u samoj kvaliteti igrača.
Ako se u većini utakmica muče, pate, onda znači da ekipi fali još dosta toga. Sredina im je najgora i taj dio treba dobro pojačati. U ekipi neki igrači su istrošeni, neki su pali u formi a neki su tarabe tako da bi trebalo kupiti kakvih dobrih igrača. Još kad dodaš da se stalno rotiraju igrači, pa svaku utakmicu neko drugi igra onda dobiješ ovakvu igru. Ako ne bude promjena, moguće je da ostanu bez trofeja a i ne bi me čudilo.
Chuckie

#8249 Re: Manchester United FC

Post by Chuckie »

Edin H. wrote:

Đe ga nađe hahaha

Sent from my iPhone using Tapatalk
drug_profi

#8250 Re: Manchester United FC

Post by drug_profi »

Jah.