Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koji konkretno kriminal? Ne znam da se vodi ikakav postupak protiv njega.
Ako je zgrijesio neka odgovara.
ne vodi se jer je kriminalna drzava
kao sto mnogi ne odgovaraju
kao sto i mnogi taksisti ne bi mogli raditi na taksiju da je iole normalna drzava i da se postuju pravila
koliko tvojih kolega zna engleski ili bilo koji strani jezik?
koliko njih je obuceno normalno u odnosu na radno mjesto? (ne govorim o odijelu nego jednostavno da nisu u sorcu i sl)
Samo bezveze lupas, navedi konkretno za sta da ga terete.
To su nekad papci radili u sorcu i papucama, to godinama ne smije tako.
Ja o taksiju i taksistima znam puno vise od vas i kazem vam da se taksi bas dosta popravio i podmladio. Ima jos ovih starih seljacina koji koce i blokiraju svaki napredak, ali sve ih je manje.
A novi mladji ili voze kurve ili drogu
Naravno ne svi
Jel nedavno bio onaj taksista sto je uhapsen i pronadjeno nesto puno droge u stanu
nivla wrote: ↑30/06/2026 19:07
ovaj takso ne konta poentu price o drugim zanimanjima
recimo da jedan inzenjer dobije bruto platu od 6000km i taksista prihoduje 6000km od voznji
inzenjeru i svakom drugom sa pravim poslom obracunaju se doprinosi na 6000 km, dok taksisti to bude pausal na minimalac od 1000, znaci on kao taksista mora prijaviti cca 700-800 km prihoda a ostalo u dzep
evo u tuzli se taksisti zale sto sad ima jeftin javni prevoz kao ugrozen posao taksistima
Kao prvo nisam ti ja nikakav takso.
Kao drugo na pogresnu adresu pises. Kao i obicno znate samo laprdat po forumu.
Imas brate adresu na koju trebas da se obratis za te stvari. Vjeruj mi bilo sta da uvedu ja cu prihvatiti i platiti.
Kad mi se ne bude isplatilo promijenicu posao i to je to.
ne vodi se jer je kriminalna drzava
kao sto mnogi ne odgovaraju
kao sto i mnogi taksisti ne bi mogli raditi na taksiju da je iole normalna drzava i da se postuju pravila
koliko tvojih kolega zna engleski ili bilo koji strani jezik?
koliko njih je obuceno normalno u odnosu na radno mjesto? (ne govorim o odijelu nego jednostavno da nisu u sorcu i sl)
Ja o taksiju i taksistima znam puno vise od vas i kazem vam da se taksi bas dosta popravio i podmladio. Ima jos ovih starih seljacina koji koce i blokiraju svaki napredak, ali sve ih je manje.
Naravno ne svi
Jel nedavno bio onaj taksista sto je uhapsen i pronadjeno nesto puno droge u stanu
Pa kakve veze ima taj taksista sa sarajevo taksijem?
Znas li ti uopste kakve gluposti pricas? Znas li da je ta taksi firma ugasena?
Ko voza drogu i kurve? Dozovi se covjece i ne lupaj.
Ne brani ih dzaba jer imas postenih taksista koliko god mi imali kritika za njih
Problem je sto su oni losi glasniji i vise se isticu kao u svakoj pori drustva manje vise
Naravno ne svi
Ta firma jeste ugasena al ima jos taksista nisu jedini
Jbt ti mene sad ubjedjujes da nema a ja znam taksiste koji to rade i gdje se krecu po noci
Vjerovatno to i policija i ostali znaju samo pitanje je za koga rade i sl
Itekako imaju veze jer ovi drugi su sarajevo taxi
Nije slazem se, ali nismo mi vozaci birali cijene. Ja licno bi start stavio veci, a smanjio kilometar zbog daljih voznji.
Ne znam koliko ti je naplatio od FDS do Ciglana, ali moja pretpostavka je da taksimetar otkuca maksimalno 10KM.
Bus kosta 5KM po osobi i 5KM po komadu prtljaga. Ako ide porodica sa koferima jeftinije je taksi platiti, a ljepse se voziti.
Mi smo ljudi sa predrasudama i mi ne znamo da mrzimo malo, sam naslov teme to govori (Sarajevski taksisti - dno dna)... Ima među vama bagre, ima ološa al ima i poštenih ljudi, ko i u životu.. Prijatno me iznenadio vaš vozac kedija adaptiran za lica sa invaliditetom kad je došao po majku od komšije...
Vaše je pravo da vozite po tim cijenama, poštujem, a moja pravo da ne koristim taksi.. I za mene je tu kraj price.. Stara cijena od FDS do Ciglana mosta je bila nekad 7, nekad 8, zadnju sam platio preko 15, ok je i nikad više.. Nema ljutnje, nek voze al bez mene...
Ma dodju ljudi na forum da izbace pogan i frustracije iz sebe.
Ja vrlo dobro znam cega sve ima na taksiju, ali pokusavam da objasnim da nismo svi takvi.
Mozda je bila velika guzva, ako nije onda je 15KM puno. Mada ne znam tacno gdje te vozio.
Ti momci sto voze kedije su bas fini, oni vozaju bolesnike pa treba imati i zeludac za to. Btw mislim da imaju neke subvencije od udruzenja ili kantona.
Ja sam nekidan zenu s klinickog vozio i bukvalno je skoro nepokretna. Pod ruku lagano i skoro da sam je iznio do stana jer stvarno ne moze, a muz star ne moze sebe da nosi. Vadi 50 maraka kaze halal ti, rekoh halal vama bilo. Nije mi zao ni najmanje, ali nemam zeludac za bolesnike. Naravno kada se desi uradicu opet, ali ne bih mogao svaku voznju tako.
e svaka ti cast, Bog sve vidi, nekako se covjek ljepse osjeca kad uradi nesto dobro..neka ti se dobrim vrati, inace nemam losa iskustva s taxijima, manje koristim SA taxi, vise Skale taxi
Naravno ne svi
Ta firma jeste ugasena al ima jos taksista nisu jedini
Jbt ti mene sad ubjedjujes da nema a ja znam taksiste koji to rade i gdje se krecu po noci
Vjerovatno to i policija i ostali znaju samo pitanje je za koga rade i sl
Itekako imaju veze jer ovi drugi su sarajevo taxi
To ti prijatelju prijavis policiji, a ne da pises po forumu.
Ja stvarno ne znam nijednog, najiskrenije ti kazem.
MMM1977 wrote: ↑30/06/2026 18:23
Sva priča o taksistima pada u vodu sve dok ne bude normalna konkurencija kao i servisi poput ubera. Ja imam preko 200 vožnji uberom bez ijedne primjedbe, cijena je uvijek bila kako je i pisalo, čak mi je i paypal spojen na Uber account tako da je i plaćanje automatsko, na kraju još dodam 1-2-5 eur tip, ovisno o tome koliko je koštala vožnja i koliko sam bio zadovoljan.
Ako taxe hoće da je tržište regulisano onda i cijene trebaju biti regulisane. Ne može se uzeti samo ono što ti odgovara. I za svako kršenje pravila treba odmah zvati policiju, danas je bar lako izračunati razdaljinu plus start i eto cijene.
Mene je u Budimpešti pokušao zakinuti taksista, od hotela do centra je bilo 8eur a obratno hoće da naplati 32. Nije rekoh problem, samo sekund. Nazovem svoj hotel, objasnim šta je u pitanju, kažu zvat će policiju. Moli taxo samo da izađem, ne treba ni plaćati ništa, bacim 10 eur i izađem.
Cuj nemas primjedbe, a lik ti htio naplatiti 4x vise
E tbj, a da ti je takso iz sarajevo taksija htio tako onda bi bila primjedba?
A vi inače kako ste? Kakvi ste sa čitanjem sa razumijevanjem?
MMM1977 wrote: ↑30/06/2026 18:23
Sva priča o taksistima pada u vodu sve dok ne bude normalna konkurencija kao i servisi poput ubera. Ja imam preko 200 vožnji uberom bez ijedne primjedbe, cijena je uvijek bila kako je i pisalo, čak mi je i paypal spojen na Uber account tako da je i plaćanje automatsko, na kraju još dodam 1-2-5 eur tip, ovisno o tome koliko je koštala vožnja i koliko sam bio zadovoljan.
Ako taxe hoće da je tržište regulisano onda i cijene trebaju biti regulisane. Ne može se uzeti samo ono što ti odgovara. I za svako kršenje pravila treba odmah zvati policiju, danas je bar lako izračunati razdaljinu plus start i eto cijene.
Mene je u Budimpešti pokušao zakinuti taksista, od hotela do centra je bilo 8eur a obratno hoće da naplati 32. Nije rekoh problem, samo sekund. Nazovem svoj hotel, objasnim šta je u pitanju, kažu zvat će policiju. Moli taxo samo da izađem, ne treba ni plaćati ništa, bacim 10 eur i izađem.
Cuj nemas primjedbe, a lik ti htio naplatiti 4x vise
E tbj, a da ti je takso iz sarajevo taksija htio tako onda bi bila primjedba?
A vi inače kako ste? Kakvi ste sa čitanjem sa razumijevanjem?
Gdje god idem vozim uberom uglavnom, ako moze uber doci
U minhenu prosle.sedmice, taxo je bio jeftiniji za 10eur od ubera na istoj udaljenosti (po centru)
I to je kod njih rijeseno bas, ne moze svugdje uber uci
Mada minhen istok - autoputem do aerodorma 125eur
Prosle godine me jedna zena u taxiju vozila, isto obicni taxo bio, vozila magistralom izaslo.oko 80euro