evo, časna riječ da ću te pratiti redovnosigmabh wrote:![]()
ma malkice sam morala...u depri sam nakoj ozbiljno...a kako zene lijece depru nego shopingom..
![]()
Namjeravam odnosno hotjela sam s vama da se konsultiram da li da otvaram blog...ili mozda jubitu kanal sta vi velite...???
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- yellow cat
#8226 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- VenomousV
#8227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bolje jutubi 
btw umjerenooblacno se nikad nije uslikala sa onom maskarom
btw umjerenooblacno se nikad nije uslikala sa onom maskarom
-
boracha
#8228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja glasam za youtube
bolje se skonta, a i fino bi bilo da je neko domaci na youtube-u 
-
EmilysBeautyWorld
#8229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Oboje, i YT i blog 
-
Mariella
#8230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pitala sam vec na zene pitaju zene, al slabo zene odgovorise
Pa da vidim ovdje, je li ijedna od vas farbala ili farba obrve? Htjela bi ih malo posvjetliti, a vecinom ima samo smedja i crna farba za obrve da se kupi, sto je opet tamno 
-
nera18
#8231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam farbala ali sam ih potamnjivala, tako da ne znam puno... ako se dobro sjecam i moja kozmeticarka ima koristi tri nijanse, neka siva, smedja i skroz tamna...Mariella wrote:Pitala sam vec na zene pitaju zene, al slabo zene odgovorisePa da vidim ovdje, je li ijedna od vas farbala ili farba obrve? Htjela bi ih malo posvjetliti, a vecinom ima samo smedja i crna farba za obrve da se kupi, sto je opet tamno
-
Mariella
#8232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma ja, i ja znam za potamnjivanje, ali ja bi svjetlije
Isla sam danas u DM i Frizerland, imaju crnu i smedju... Citam po netu kako su neke koristile farbu za kosu sa 3% hidrogenom al znam da na svakoj farbi pise da se ne stavlja na obrve 
- LONGMAN
#8233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U mene kolegica ofarbala sa farbom za kosu, i eno bas lijepe, ista boja k'o boja kose
Meni malo smijesno bilo kad je rekla, al lijepe su, i nisu otpale.
A ima l u cm-u kupiti onih spuzvica sto se stave u uvijac za trepavice?
A ima l u cm-u kupiti onih spuzvica sto se stave u uvijac za trepavice?
-
nera18
#8234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma farbala ja farbom takodjer, al opet u nijansu smedje..to sa posvjeljivanjem mi rizicnoMariella wrote:Ma ja, i ja znam za potamnjivanje, ali ja bi svjetlijeIsla sam danas u DM i Frizerland, imaju crnu i smedju... Citam po netu kako su neke koristile farbu za kosu sa 3% hidrogenom al znam da na svakoj farbi pise da se ne stavlja na obrve
- Bluemore
#8235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
KraljiCasigmabh wrote:..ih draga i ovako me na poslu šudno gledaju, iako sam se trudila da uradim blazu verziju...jos da sam metnula crveni karmin...dje bi mi kraj bio...![]()
-
inspire_me
#8236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja se farbam u plavo, a inace sam svijetlo smedja. Farbam obrve bojom za kosu, tj. sta stavim na glavu, to i na obrve. S tim da ih prije farbanja namazem kremom (rekla mi frizerka) i drzim nekih 7-8 min. Malo posvijetle za koju nijansu, budu slicnije boji kose. To radim vec godinama, cak i kada sam se farbala izrazito svijetlim bojama sa 12% hidrogenom.Mariella wrote:Pitala sam vec na zene pitaju zene, al slabo zene odgovorisePa da vidim ovdje, je li ijedna od vas farbala ili farba obrve? Htjela bi ih malo posvjetliti, a vecinom ima samo smedja i crna farba za obrve da se kupi, sto je opet tamno
- anelie
#8237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sigma, i ja glasam za blog.meni se nikad ne da gledati one klipove.one do 5 minuta trajanja se i natjeram,ako me bas zanima,a i njih na preskok odgledam,pa opet ne skontam nista 
- Deep red
#8238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sigma, jos jedan glas za blog 
-
esmeralda77
#8239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jos jedan glas za Youtube kanal........puno bolje se nauci/vidi kako se nesto radi
-
Mariella
#8240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Isprobala sam juceinspire_me wrote:Ja se farbam u plavo, a inace sam svijetlo smedja. Farbam obrve bojom za kosu, tj. sta stavim na glavu, to i na obrve. S tim da ih prije farbanja namazem kremom (rekla mi frizerka) i drzim nekih 7-8 min. Malo posvijetle za koju nijansu, budu slicnije boji kose. To radim vec godinama, cak i kada sam se farbala izrazito svijetlim bojama sa 12% hidrogenom.Mariella wrote:Pitala sam vec na zene pitaju zene, al slabo zene odgovorisePa da vidim ovdje, je li ijedna od vas farbala ili farba obrve? Htjela bi ih malo posvjetliti, a vecinom ima samo smedja i crna farba za obrve da se kupi, sto je opet tamno
-
drekalica28
#8241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure...kupila sam tečni puder i zeznula se.
U pitanju je Lorealov True Match N1 Ivory.
Ako ga neka od vas želi (za malu cijenu) nek se javi.

U pitanju je Lorealov True Match N1 Ivory.
Ako ga neka od vas želi (za malu cijenu) nek se javi.

- ema_
#8242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja bih opet da pohvalim BALEA toniranu kremu, bronze. Fantazija šta radi, ekstra hidratantna, pa nije potrebno ni stavljati neku ispod nje, ovisno koliko je stavite tu nijansu dobijete, ma vrh
One koje ne trebaju puder da koriste, ova krema je idealna, daje savršenu boju. 
- tinchy
#8243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koliko je ta Baleina tonirana krema ?ema_ wrote:Ja bih opet da pohvalim BALEA toniranu kremu, bronze. Fantazija šta radi, ekstra hidratantna, pa nije potrebno ni stavljati neku ispod nje, ovisno koliko je stavite tu nijansu dobijete, ma vrh![]()
![]()
One koje ne trebaju puder da koriste, ova krema je idealna, daje savršenu boju.
- ema_
#8244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim koji fening ispod 5 km 
- tinchy
#8245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ema_ wrote:Mislim koji fening ispod 5 km
Sitnica
- ema_
#8246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam jedne godine imala Niveinu, i bila mi grozna, baš primjetno kad se stavi, narančasto, još bila ona beige, nikako mi nije valjala 
- anelie
#8247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pokriva li išta?
(baleina tonirana)
(baleina tonirana)
- kinderlada
#8248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure ima li u Sarajevu igdje Revlon pudera Color Stay??
Na zapadu ga nigdje vise nema, bar ovdje gdje sam ja, a bio mi je najbolji do sad iako sam se zalila da mi ne prekriva najbolje, kad sam neke druge probala vidjela sam da je on ipak najbolji...
Eh sad ima li bar neki slican njemu, one koje su ovaj od Revlona koristile znaju o cemu pricam
Znaci lijepo se moze nanijeti na lice, prekrije solidno, boja je neka prirodna, nema maske efekta i relativno dobro pomaze da se lice ne sjaji za 2 sata kad izadjem iz kuce....
Eto ako znate neki slican ovome koji bih mogla probati, javite, samo nemojte one iznad 50 KM, to je meni licno malo previse.......
Na zapadu ga nigdje vise nema, bar ovdje gdje sam ja, a bio mi je najbolji do sad iako sam se zalila da mi ne prekriva najbolje, kad sam neke druge probala vidjela sam da je on ipak najbolji...
Eh sad ima li bar neki slican njemu, one koje su ovaj od Revlona koristile znaju o cemu pricam
Znaci lijepo se moze nanijeti na lice, prekrije solidno, boja je neka prirodna, nema maske efekta i relativno dobro pomaze da se lice ne sjaji za 2 sata kad izadjem iz kuce....
Eto ako znate neki slican ovome koji bih mogla probati, javite, samo nemojte one iznad 50 KM, to je meni licno malo previse.......
- LONGMAN
#8249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja samo da kazem ona orimlameova maskara nova, may lash (tako nesto) je ok. Ne znam kako, jucer ja stavi i ono imam trepavice.
Ja jos malo, kad ona ko MF 2000 cal. Tako da et moje preporuke, samo neka odstoji koji dan 
- ema_
#8250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
anelie wrote:pokriva li išta?
(baleina tonirana)
Meni ne treba ništa pokriti, pa ne znam, ali daje ekstra boju