Referendum(i) u RS-u

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#8226 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

KatarinaKosaca wrote:
Moze li sms—om, k'o na Zvezde Granda? :mrgreen:
Viberom, trosak je.
benjen

#8227 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

A onda cemo uoci referendooma izvesti minutu cutnje :lol:
mO k3

#8228 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
arzuhal wrote:Ko se ne bude nalazio na spisku za glasanje na referendumu, moći će glasati ako bude imao ličnu kartu, vele iz Komisije za referendum :lol:

Ne znam što će im onda spiskovi, mogli su samo kazat: ko god dođe s ličnom kartom more glasat.

Al' kad rekoše da će se uoči referenduma provesti "24 časovna ćutnja" Image

To, kobajagi, da ne utječu na stavove glasača hihi :mrgreen:
Ocekuje se masovni izlazak Bosnjaka. Bice tijesno za i protiv :mrgreen:
Dijaspora će da presudi :€
moa

#8229 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

siki_sa wrote:Ovog ruskog ambasadora treba protjerati...
MVP trba poslati protesnu notu, kako niko od ovih pro bosanskih politicara se ne oglasi povodom antiustavnog djelovanja ambasadora rusije.
Takodjer onoj cetnikusi sto prijeti da se bosnjaci trebaju bojati isto treba zabraniti rad u drzavanim institucijama.
Zakon se mora postovati ljudi koji Vam je Qrac vise. Trcim da platim poreze i sve ostalo na vrijeme a ovi ne hebu najjacu instituciji u drzavi. Dirketan udarac na drzavu..
llull

#8230 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

_BataZiv_0809 wrote:Kalanga, je li ovo priprema referenduma za secesiju?

I sta mislis o secesiji RS iz BiH?
Zelje srba su jedno, realnost drugo ... taj referendum kao i realna mogucnost otcjepljenja ne zbog bosnjaka i hrvata, vec generalno sama ideja su nemoguce ... Onog momenta kada ( ako ) BIH udje u EU, prica o referendumu za secesiju se zavrsava ...
Srbi su toga veoma svjesni, sto politicari sto obican narod... i ovaj referendum je klasicno inacenje, ovaj dan normalnom stanovniku RS je samo neradni dan i praznik. Oni uopste nisu optereceni time... izaci ce u vecem broju nego na izbore i glasace da taj "praznik" ostane i to samo zbog toga sto se digla ovolika prasina. A balkanski mentalitet je glavni razlog.
Pricao sam sa dosta ljudi u RS i svi kazu da je po njima jedini problem to sto se obiljezava na vjerski nacin, i svi su manje vise slozni da to treba da se obustavi jer je vjera stvar pojedinca a ne entiteta ...
stari grad Visegrad

#8231 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

@ze kalanga

Nisam dobio odgovor na pitanje 1.

1. Zbog cega referndum nije organizovan poslije izbora?
mO k3

#8232 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

stari grad Visegrad wrote:@ze kalanga

Bas će ti on reci
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8233 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Nisu optereceni, a masovno ce izaci. Bas ih briga,ali ce podrzati nelegalnu odluku :-)
channel10

#8234 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

llull wrote:

Zelje srba su jedno, realnost drugo ... taj referendum kao i realna mogucnost otcjepljenja ne zbog bosnjaka i hrvata, vec generalno sama ideja su nemoguce ... Onog momenta kada ( ako ) BIH udje u EU, prica o referendumu za secesiju se zavrsava ...
Srbi su toga veoma svjesni, sto politicari sto obican narod... i ovaj referendum je klasicno inacenje, ovaj dan normalnom stanovniku RS je samo neradni dan i praznik. Oni uopste nisu optereceni time... izaci ce u vecem broju nego na izbore i glasace da taj "praznik" ostane i to samo zbog toga sto se digla ovolika prasina. A balkanski mentalitet je glavni razlog.
Pricao sam sa dosta ljudi u RS i svi kazu da je po njima jedini problem to sto se obiljezava na vjerski nacin, i svi su manje vise slozni da to treba da se obustavi jer je vjera stvar pojedinca a ne entiteta ...
Pa grob vas ebo, to i jeste odluka koju treba sprovesti. To i nista vise. Ne traži se pomjeranje datuma, nego pomjeranje Pope tamo gdje mu je i mjesto.
llull

#8235 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

Tu se potpuno slazem... Samo sto kreteni u FBIH i kreteni u RS ne mogu kao normalni ljudi da porazgovaraju i rijese problem. Vec standardno odmah po medijima loze obican narod. A oni privatno kao braca rodjena uzivaju skupa i zajebavaju se.
arzuhal

#8236 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Tadić: Dodik je taj koji ima potvrdu duševnog poremećaja

Image
Tarzo

#8237 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tarzo »

Tomahawk11 wrote:
ze kalanga wrote:
Znaci, njih dvojica sve ostale pod svoju misku i imamo 7-2?
Ne, imate 2 izvorna SDA kadra i još 3 strana. Ostali vam nisu potrebni za sprovođenje političkih ciljeva gosn Bakira.
I ta trojica na strani Bakira? Nisu mozda na strani drzave?
Opet, i dalje nije jasno sto nije 5-4, nego je 7-2 :roll:

Ma kako ne kontaš?!
Ova 2 "izvorna kadra SDA" su bili ZA referendum, a ostalih 7 je bilo PROTIV.

:oops: :mrgreen:
channel10

#8238 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

llull wrote:Tu se potpuno slazem... Samo sto kreteni u FBIH i kreteni u RS ne mogu kao normalni ljudi da porazgovaraju i rijese problem. Vec standardno odmah po medijima loze obican narod. A oni privatno kao braca rodjena uzivaju skupa i zajebavaju se.
Nemoj kretene iz Federacije dirati jer oni nemaju veze sa tim. Odluku trebaju sprovesti kreteni iz manjeg entiteta, ali ne žele.
llull

#8239 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

Moglo se lijepo i normalno ukazati na problem i reci daj da rijesimo kako treba. Samo to...

Isto kao kada ti imas npr.problem u zgradi gdje neko stalno pusta glasno muziku... bem mu sve ljudi smo valjda nekakvi ...
I ja sam ubjedjen da ce se to i desiti, samo ce se prestati vjerski obiljezavati i cica mica i gotova prica...
channel10

#8240 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

llull wrote:Moglo se lijepo i normalno ukazati na problem i reci daj da rijesimo kako treba. Samo to...

Isto kao kada ti imas npr.problem u zgradi gdje neko stalno pusta glasno muziku... bem mu sve ljudi smo valjda nekakvi ...
I ja sam ubjedjen da ce se to i desiti, samo ce se prestati vjerski obiljezavati i cica mica i gotova prica...
Sigurno će se to desiti,ali pored toga će neko da najebe zbog referenduma i ostalih sranja koje će da napravi zbog kršenja zakona.
arzuhal

#8241 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

channel10 wrote:
llull wrote:Tu se potpuno slazem... Samo sto kreteni u FBIH i kreteni u RS ne mogu kao normalni ljudi da porazgovaraju i rijese problem. Vec standardno odmah po medijima loze obican narod. A oni privatno kao braca rodjena uzivaju skupa i zajebavaju se.
Nemoj kretene iz Federacije dirati jer oni nemaju veze sa tim. Odluku trebaju sprovesti kreteni iz manjeg entiteta, ali ne žele.
Kreten je onaj normalni, obični čovjek iz RS-a koji radi, crnči i lijepo i redovno podmiruje svoje poreske obaveze od kojih se uzme pa se dadnu plate Galijaševiću i Ćeraniću koji, onda, odu u Srbiju i na mini-konferenciji povodom referenduma, zajedno s Kecmanovićem i ostalim rusima, izjave kako imaju saznanja da Amerika i Sarajevo spremaju izvesti nemire na dan referenduma kako bi isti spriječile a to planiraju izvesti s pripadnicima Nusre Fronta koji su se vratili s ratišta u Siriji.

Mislim, svjedno vjerovao on njima ili ne, nego što ih plaća. I šuti, dobro mu ih slušat, "neka ih", misli se taj poreski obveznik...
SmokingMan

#8242 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SmokingMan »

Nesnosno su tvrdoglavi. 8-)

Dabogda svi izašli na taj "referendum" i odbio im se od glavu.

Ako misle da mogu dalje ići od "probnog balona",onda imaju veliki problem.

Image
ze kalanga

#8243 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Nije. Proces promjene granica će biti posljedica međunarodnih težnji i vjerovatno povezan sa rješavanjem pitanja Makedonije,
ne bi me čudilo da idu uporedo.

Što se tiče same secesije, moje, kao i tvoje i mišljenja drugog običnog svijeta je apsolutno nebitno u ovom trenutku. Ja BiH doživljavam kao svoju državu, ali nije da mi ne smeta ono na što trenutno liči i kojim putem ide. Stoga ne mogu reći da sam ponosan što živim državi svakodnevnih podjela i zaostalosti u svakom pogledu. A opet, nisam otišao poput nekih za dolarima, evrima i rubljima.

Rekoh već, sudbina BIH je u rukama velikih igrača i biće onako kako oni kažu. Činjenica je da je i u globalnim okvirima napravljeno niz izuzetaka, kao što je činjenica da niz teritorija želi nezavisnost. Ko i kada će do nje doći, odlučiće USA i RF. I tu neće biti pitanja o međunarodnom pravu, niti o pravdi, radiće u skladu sa svojim interesima. Recimo USA je priznala Kosovo, UN nije. Većinsko muslimansko stanovništvo. Međutim, imamo Sjeverni Kipar, niz drugih muslimanskih sredina koje ne priznaju zvaničnu vlast, takođe po Evropi. Tako da je BiH samo jedna u nizu teritorija gdje bi moglo doći do promjene granica.
mO k3

#8244 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

@ arzuhal bas mi tog " kretena" nije ni sekunde zao jer bas ti kreteni su najgori
arzuhal

#8245 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Image
ze kalanga

#8246 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

stari grad Visegrad wrote:@ze kalanga

Zar bi nešto promijenilo da se održi 04.11. ili 08.12 ili 17.12? Apsolutno ne.

US je imao priliku svoju političku odluku staviti van snage, to nije učinio. Referendum posljedica tog poteza.
Ne zaobilazim pitanja koja se ne ponavaljaju, već jednostavno previše pišete.
arzuhal

#8247 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Referendum je raspisan prije preispitivanja Odluke, ništa se nije čekalo, zato je laž da referendum posljedica. A sam Dodik je izjavio neki dan, uoči zasjedanja sudija - osim ako nije obična lažovčina :mrgreen: - da bi se referendum održao i da je Ustavni sud BiH poništio svoju raniju odluku, samo bi išlo lakše, ne bi bilo krivične odgovornosti...
and

#8248 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

llull wrote:Moglo se lijepo i normalno ukazati na problem i reci daj da rijesimo kako treba. Samo to...

da li je po tebi ovo ok?
http://www.mup.vladars.net/lat/index.ph ... ta=novosti
http://www.mup.vladars.net/lat/index.ph ... ta=novosti
channel10

#8249 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

MZ je rekla svoje. Ništa od bonskih ovlasti.Znaci ostaje još država da učini nešto. Referendum ce se odrzati.
Last edited by channel10 on 19/09/2016 17:04, edited 1 time in total.
arzuhal

#8250 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Dodik otvoreno radi na rušenju ustavno-pravnog poretka BiH i negiranju Dejtonskog mirovnog sporazuma, ruga se Americi i ide Putinu po podršku...Nadam se samo da to neće dovesti do odgovora Amerike čije bi posljedice trpili obični građani u Republici Srpskoj... :cry:

:mrgreen:
Locked