Sebija All about

Post Reply
Blixen

#8226 Re: Sebija All about

Post by Blixen »

seln wrote:
Blixen wrote:
seln wrote: Netacno.
Istinito
Ok, na koji "vani" se pozivas?
Moj "vani" je Austrija i kazem ti da nije tako.
Bio sam u bolnici, imam rodjake koji rade u bolnici, nista od napisanog nije tako.
Naravno, i ovdje se gleda da pacijenti ne leze bezze.... ALI
...ali nikad nece otpustiti pacijenta koji treba lijecenje.
Od kuce se ponese samo pribor za licnu higijenu, a ako u hitnji zaboravis, dobices od njih.
Jelo: na izbor 4-5 menija, od halal preko vegetarijanskog do normalnog.
U bolnicu te upucuje tvoj kucni ljekar poslije konsultacija sa specijalistom.
Ako je hitno, dovoze te u bolnicku ambulantu, gdje odlucuju jesi li za stacionara.
N akucno lijecenje te otpustaju ako ne trebas vise bolnicku terapiju, vec samo mirovanje.

Dakle, to generalno "vani" bar u slucaju Austrije nije tacno.
Ali, bujrum, ispricaj ti nama tvoja iskustva "vani".
Skandinavija
gdje sam ja napisao da nema 4-5 menija ili da moras ponijeti posteljini i lijekove
i ti kao i ja pises da te kucni ljekar upucuje (ja napisao bez uputnice ne dolazi)
isto sam napisao da ides kuci kad vise nisi za bolnice
poenta je ista, nema zadrzavanja
Styling

#8227 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Blixen wrote:
seln wrote:
Ok, na koji "vani" se pozivas?
Moj "vani" je Austrija i kazem ti da nije tako.
Bio sam u bolnici, imam rodjake koji rade u bolnici, nista od napisanog nije tako.
Naravno, i ovdje se gleda da pacijenti ne leze bezze.... ALI
...ali nikad nece otpustiti pacijenta koji treba lijecenje.
Od kuce se ponese samo pribor za licnu higijenu, a ako u hitnji zaboravis, dobices od njih.
Jelo: na izbor 4-5 menija, od halal preko vegetarijanskog do normalnog.
U bolnicu te upucuje tvoj kucni ljekar poslije konsultacija sa specijalistom.
Ako je hitno, dovoze te u bolnicku ambulantu, gdje odlucuju jesi li za stacionara.
N akucno lijecenje te otpustaju ako ne trebas vise bolnicku terapiju, vec samo mirovanje.

Dakle, to generalno "vani" bar u slucaju Austrije nije tacno.
Ali, bujrum, ispricaj ti nama tvoja iskustva "vani".
Skandinavija
gdje sam ja napisao da nema 4-5 menija ili da moras ponijeti posteljini i lijekove
i ti kao i ja pises da te kucni ljekar upucuje (ja napisao bez uputnice ne dolazi)
isto sam napisao da ides kuci kad vise nisi za bolnice
poenta je ista, nema zadrzavanja
Naravno da nema, ali ce te poslati kuci tek kada utvrde da si dovoljno dobar da mozes ici kuci a nece te ispaliti poluizljecenog i taze operisanog samo da bi se pisalo da imaju manje pacijenata.
palermo

#8228 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Styling wrote:
Naravno da nema, ali ce te poslati kuci tek kada utvrde da si dovoljno dobar da mozes ici kuci a nece te ispaliti poluizljecenog i taze operisanog samo da bi se pisalo da imaju manje pacijenata.
Zavisi šta se smatra poluizliječenim. Nažalost, mnogi od pacijenata će izaći iz bolnice poluizliječeni ili bolesni jednostavno jer je to priroda njihove bolesti. Dobiješ moždani, oduzme ti se, recimo, lijeva strana a tvoji najbliži očekuju da ćeš iz bolnice izaći zdrav i isti kao što si bio prije moždanog. Nećeš.

Mislim, da ovdje niko ne spori da ima slučajeva preranog otpuštanja, javašluka, niti spori da nam je zdravstvo kritično, ali argument oko ležanja u bolnici je prilično klimav
Blixen

#8229 Re: Sebija All about

Post by Blixen »

palermo wrote: da ovdje niko ne spori da ima slučajeva preranog otpuštanja, javašluka, niti spori da nam je zdravstvo kritično, ali argument oko ležanja u bolnici je prilično klimav
:thumbup: takoe :D
Styling

#8230 Re: Sebija All about

Post by Styling »

palermo wrote:
Styling wrote:
Zavisi šta se smatra poluizliječenim. Nažalost, mnogi od pacijenata će izaći iz bolnice poluizliječeni ili bolesni jednostavno jer je to priroda njihove bolesti. Dobiješ moždani, oduzme ti se, recimo, lijeva strana a tvoji najbliži očekuju da ćeš iz bolnice izaći zdrav i isti kao što si bio prije moždanog. Nećeš.

Mislim, da ovdje niko ne spori da ima slučajeva preranog otpuštanja, javašluka, niti spori da nam je zdravstvo kritično, ali argument oko ležanja u bolnici je prilično klimav
Naravno da nisam za to da se bez potrebe izlezava po bolnici jer to sve ide na trosak nama koji placamo osiguranje. Ali treba imati neku mjeru i standard. Mozda bi i sami pacijenti htjeli ranije ici kada bi dobili kvalitetnu uslugu i dijagnostiku pa da znaju sta im je. Ovako ljude pogresno dijagnosticiraju, malo drze gore i onda otpuste kuci a da niko pojma nema sta je covjeku. I opet za par sedmica nazad. Mislim da je ovdje vaznija forma od sustine. Time se Sebija vodi.
palermo

#8231 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Styling wrote:
Naravno da nisam za to da se bez potrebe izlezava po bolnici jer to sve ide na trosak nama koji placamo osiguranje. Ali treba imati neku mjeru i standard. Mozda bi i sami pacijenti htjeli ranije ici kada bi dobili kvalitetnu uslugu i dijagnostiku pa da znaju sta im je. Ovako ljude pogresno dijagnosticiraju, malo drze gore i onda otpuste kuci a da niko pojma nema sta je covjeku. I opet za par sedmica nazad. Mislim da je ovdje vaznija forma od sustine. Time se Sebija vodi.
a to je sasvim neka druga stvar, kvalitet ljekara, zdravstvene usluge i slično i rekao bih da on ide od slučaja do slučaja tj.od ljekara do ljekara....
seln

#8232 Re: Sebija All about

Post by seln »

palermo wrote:
seln wrote:
Tako je. Sa gasenjem uglja, salijevanjem strave i par zapisa se moze postici isti terapijski ucinak.
Pa terapija se može primati i kući......bolnica i služi da se riješe akutni slučajevi, uspostavi dijagnoza i prepiše terapija. Mislim, znaš i ti ovo, nego se zajebaješ
Akutni slucaj je onaj kome je zivot ugrozen ili je patnja nepodnosljiva.
I bas zato sto znam, nemoj mi ziv bio pricati o tome.
palermo

#8233 Re: Sebija All about

Post by palermo »

seln wrote:
Akutni slucaj je onaj kome je zivot ugrozen ili je patnja nepodnosljiva.
I bas zato sto znam, nemoj mi ziv bio pricati o tome.
važi
seln

#8234 Re: Sebija All about

Post by seln »

Dakle, da rezimiramo: lijecenje, njega, ishrana, higijena i usluga pogorsana. Vecinu lijekova i materijala moras sam nabaviti.
Ali je "Sepka" skratila vrijeme lezanje. Bravo, Sepka.
dulekrele

#8235 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

seln wrote:
Blixen wrote: tome je dosao kraj i tu je teta sepka pobrala poene kod osoblja UKC
Tu je teka Sepka apelirala na lijenost i nemar osoblja: no pacijent - no problem.
Kada im to ugrozi radna mjesta, sjetice se oni teta Sepki nane sandzacke.
sto manje radi to bolje. :D
Blixen

#8236 Re: Sebija All about

Post by Blixen »

teta ili nana sepka (zar joj cerka nije rodila?) onemogucava pravljenje "starackog doma" na klinikama UKC
o tome pricalo

da reMiziramo lijecenje, njega, ishrana, higijena i usluga pogorsana. Vecinu lijekova i materijala moras sam nabaviti. nula b0deva
Styling

#8237 Re: Sebija All about

Post by Styling »

seln wrote:Dakle, da rezimiramo: lijecenje, njega, ishrana, higijena i usluga pogorsana. Vecinu lijekova i materijala moras sam nabaviti.
Ali je "Sepka" skratila vrijeme lezanje. Bravo, Sepka.
Forma iznad sustine.
Styling

#8238 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Blixen wrote:teta ili nana sepka (zar joj cerka nije rodila?) onemogucava pravljenje "starackog doma" na klinikama UKC
o tome pricalo

da reMiziramo lijecenje, njega, ishrana, higijena i usluga pogorsana. Vecinu lijekova i materijala moras sam nabaviti. nula b0deva
Nije bas pravljenje starackog doma jer gore se lijeci i veliki broj mladjih ljudi. Pored toga, starijim ljudma treba malo vise vremena za lijecenje i oporavak nego mladjim te samim tim trebajuprovesti i malo vise vremena u bolnici. Ne treba praviti generalno pravilo od nekoliko slucajeva pa trenirati disciplinu na svima.
seln

#8239 Re: Sebija All about

Post by seln »

Styling wrote:
Blixen wrote:teta ili nana sepka (zar joj cerka nije rodila?) onemogucava pravljenje "starackog doma" na klinikama UKC
o tome pricalo

Nije bas pravljenje starackog doma jer gore se lijeci i veliki broj mladjih ljudi. Pored toga, starijim ljudma treba malo vise vremena za lijecenje i oporavak nego mladjim te samim tim trebajuprovesti i malo vise vremena u bolnici. Ne treba praviti generalno pravilo od nekoliko slucajeva pa trenirati disciplinu na svima.
Klinicki centar u Tuzli ima (ili je bar imao, ne znam sada) i gerijatrijsko odjeljenje, specijalizovano za razne poteskoce i boljkice tipicne za trece zivotno doba.
Starost se ne moze izlijeciti, to je tacno, ali se moze olaksati.
I nije svaki senior koji dodje u bolnicu folirant koji trazi njegu.
Blixen

#8240 Re: Sebija All about

Post by Blixen »

Styling wrote:
o tome pricalo

ja se iskreno nadam da baka sepka ovo cita :D
seln

#8241 Re: Sebija All about

Post by seln »

Blixen wrote:
Styling wrote:
o tome pricalo

ja se iskreno nadam da baka sepka ovo cita :D
Ma boli sepku mindja, mozemo mi svi cukile pokrepati, samo nek njoj budu pune jasle.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8242 Re: Sebija All about

Post by pici »

palermo wrote:
Styling wrote:
a to je sasvim neka druga stvar, kvalitet ljekara, zdravstvene usluge i slično i rekao bih da on ide od slučaja do slučaja tj.od ljekara do ljekara....

dijagnosticara ljekara danas se tesko nalazi... recimo ja sam od njih dvajest uspio nabasati na dva, koji su mi ustanovili DH ovi ostali mogu komotno ici klozete prati, pojma nemaju sa medicinom.
palermo

#8243 Re: Sebija All about

Post by palermo »

pici wrote:

dijagnosticara ljekara danas se tesko nalazi... recimo ja sam od njih dvajest uspio nabasati na dva, koji su mi ustanovili DH ovi ostali mogu komotno ici klozete prati, pojma nemaju sa medicinom.
pa ustanoviti dijagnozu i jeste najteži dio ljekarskog posla, po tome se i razlikuje kvalitetan od nekvalitetnog ljekara.
pici

#8244 Re: Sebija All about

Post by pici »

palermo wrote:
pici wrote:

pa ustanoviti dijagnozu i jeste najteži dio ljekarskog posla, po tome se i razlikuje kvalitetan od nekvalitetnog ljekara.

zato je Dr. House TiTo :mrgreen:

Image
stranacc

#8245 Re: Sebija All about

Post by stranacc »

pici wrote:
palermo wrote:
Styling wrote:

Ti si bezbeli ishao na pogresne klinike

Ti si trebao na onu za glOOvu , i da ti kako sdO izbiju iz glave :mrgreen:
pici

#8246 Re: Sebija All about

Post by pici »

stranacc wrote: Ti si bezbeli ishao na pogresne klinike

upravo na kliniki doticne profesorice su me izmrcvarili i jos pokusali naplatiti stare snimke CT i MR koje nisu nanovo radili nego da klepe budali pare... evo vam qurko sdO glOve lopovske... selam :bih:

samo znate kOverte uzimat a prosli kroz skOle
Styling

#8247 Re: Sebija All about

Post by Styling »

pici wrote:

upravo na kliniki doticne profesorice su me izmrcvarili i jos pokusali naplatiti stare snimke CT i MR koje nisu nanovo radili nego da klepe budali pare... evo vam qurko sdO glOve lopovske... selam :bih:

Koverte se i dalje uzimaju samo ne vise u krugu klinickog centra nego u gradskim kafanama.
pici

#8248 Re: Sebija All about

Post by pici »

Styling wrote:
pici wrote:

Koverte se i dalje uzimaju samo ne vise u krugu klinickog centra nego u gradskim kafanama.
to je sdO fHukara, predratni piljacari i portiri... sad ugledne efendije s villama i dzipovima su soferima, djeca narkomani i lopovi... doticna vjeciti student bio dok joj svekar nije kupiJo diplomu pa poslo za rata kod asima kurjaka na specijalizaciju... suljicka desna ruka poznata po kovertama, za pisanje dijagnoza prijevremene peMzije, obestecenja za invalidnosti, itd itd... najaci su mi ovi njiHovi podanici sHo pokusavaju za malo maraka na kafu da ih dignu na tron moralnih vertikala... selam :bih:

inace te za glOvu su okruzile ko bedem doticnu "profesoricu" vole da se okupljaju vikendom u vrbama uz vino i muziku...
tovarish

#8249 Re: Sebija All about

Post by tovarish »

Jel riješen problem sa parkingom ispred Pionirske doline,što ga je Sepka bila zatvorila?
Roccohljup

#8250 Re: Sebija All about

Post by Roccohljup »

i šta ćemo sada? Sultanija se nikog pa ni Zlatnobradog ne boji :)
Svi su tu samo nje nema: Sebija Izetbegović nije dostavila podatke o platama uposlenika Kliničkog centra!
Objavljeno: 22.04.2019. u 12:13h
Sarajevski Klinički sentar te Medicinski fakultet nisu dostavili podatke za Registar zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, upravo one institucije kojima direktno ili iz sjene upravlja Sebija Iztebegović

zurnal.info
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović nastavlja sa ignorisanjem svega što nije po njenoj volji. Tako je i sa Registrom zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, koji je od prije nekoliko dana javno dostupan.
Podatke o zaposlenima i njihovim primanjima nije dostavio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Iako je u dijelu registra o imenovanim zvaničnicima navedeno ime i funkcija Sebije Izetbegović, u drugom dijelu, gdje su navedena imena zaposlenih i njihova primanja, nema sarajevskog Kliničkog centra.
„Nedostaje KCUS, ne toliko zbog tehničkih razloga, već zbog nedostatka volje,“ reći će po objavljivanju Registra kantonalni premijer Edin Forto.
Znakovito, podatke nije dostavio ni Medicinski fakultet, institucija kojom vlada ili pokušava da u potpunosti ovlada Sebija Izetbegović.
Ukoliko i bude nekada davala opravdanje za nedostavljanje podataka za KCUS, vjerovatno će se direktorica pozvati na osnivački status, po kojem suosnivački ulog imaju još četiri kantona te Federacija BiH, iako rad KCUS u najvećoj mjeri finansira upravo sarajevski kanton.
Uostalom, direktorica Izetbegović gotovo se izrugivala i Skupštini Kantona Sarajevo, koja po zakonu usvaja izvještaj o radu Kliničkog centra.
Žurnl je u više navrata pisaoo gotovo bahatom ponašanju Sebije Izetbegović spram zaposlenih, potom institucija koje nisu po mjeri SDA i prve dame stranke pa sve do, što je najpogubnije, pacijenata na kojima je sistemskim uštedama putem lijekova i materijala za operacije najbolje ilustrovala svoje menadžerske „sposobnosti“.
Post Reply