Sirija vol. 2
- Challenger__
#8226 Re: Sirija vol. 2
Ne vjeruješ ti u to što pišeš. Ti samo političariš. Je li tako? Jeste.

- Co0l
#8227 Re: Sirija vol. 2
Ma koju godinu.Rat traje skoro 5 godina,a masovnija upotreba TOW-a je tek mozda zadnju godinu,ne vjerujem da je dvije.Cak se i po forumu to moze vidjeti.Ne drzi me bukvalno za rijec jer ne znam tacno al to je tu negdje.jao_situacije wrote:mrsko mi je provjeravati kad su dobili pošiljke, ali eto nek bude da su prvu godinu bez towa ratovaliCo0l wrote:
Nisu ih imali prvih godina rata pa su opet izdrzali.
U svakom slucaju,u ovakvim uslovima ogromne disproporcije u naoruzanju,prigovarati zbog TOW-a je prilican cinizam.
-
sarajevoxxxx
#8228 Re: Sirija vol. 2
Znači Turci udaraju po YPG-u koliko znam prvi put ovako otvoreno da ih granatiraju u Siriji.
Ali pazi molim te, ova vojna formacija ''Burkan Furat'' koja napada na Reku, sastoji se od ''Liva Suwar Reka'' i ''YPG''.Pa onda dolazi Suwar Rekka uvodi novi pojam ''Ašair Reka'' (Plemena iz reke
) I onda YPG izdaje saopćenje u kojem optužuje Ašair da ometaju vojne operacije oslobađanja Reke, te kako je ta vojna formacija formirana u čudnim okolnostima i ne zna se ko stoji iza njih.Na komentarima ih Kurdi optužuju da ih Turci naoružavaju.
da ih nigdje nije bilo kada se oslobađao tell Ebjed pojavili se niotkuda itd.
Pa onda dolazi saopćenje Ašaira u kojem se ograđuju od svih vojnika koji su bili u Isilu i ratovali zajedno sa Isilom
https://www.facebook.com/thoar2alraqqa/ ... 3/?theater
Da bi danas Turci granatirali YPG u ova tri mjesta Yabise, El-Bevabeh i El-Menbatah.
Znači Ašai/Suwar Reka ispred sebe imaju Isil, iza njih je YPG, najvjerovatnije su neki turski favoriti.Kako će se sada ovo tursko granatiranje odraziti na savez Suwar Reka/YPG
svašta.
Ali pazi molim te, ova vojna formacija ''Burkan Furat'' koja napada na Reku, sastoji se od ''Liva Suwar Reka'' i ''YPG''.Pa onda dolazi Suwar Rekka uvodi novi pojam ''Ašair Reka'' (Plemena iz reke
Pa onda dolazi saopćenje Ašaira u kojem se ograđuju od svih vojnika koji su bili u Isilu i ratovali zajedno sa Isilom
Da bi danas Turci granatirali YPG u ova tri mjesta Yabise, El-Bevabeh i El-Menbatah.
Znači Ašai/Suwar Reka ispred sebe imaju Isil, iza njih je YPG, najvjerovatnije su neki turski favoriti.Kako će se sada ovo tursko granatiranje odraziti na savez Suwar Reka/YPG
Last edited by sarajevoxxxx on 24/12/2015 23:27, edited 1 time in total.
- Co0l
#8229 Re: Sirija vol. 2
Haj ne lazi,odakle strancima familijeChallenger__ wrote:Pišeš gluposti.Kikibombona wrote:A monstrumi iz Damaska im salju pojacanja, 4 000 zombija, da im dodatno otezaju...
Bas lijepo!
1. 4.000 je sa članovima familije;
2. To je rezultat dogovora;
3. Sirija je i Damask i Raqqa;
Sasvim legitiman dogovor koji se tiče samo Sirije i nikoga više.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8230 Re: Sirija vol. 2
takozvana saa jeste slomljena
iranska garda, hezbolah, iračke milicije, šittski fanatici, razni dobrovoljci, plaćenici, rusi se sa da bore umjesto tzv. saa
rusijanci bombarduju, iranski generali komanduju - što bi ćelenđer reko "napolenski mudri genijalni vojni intelekt"
iranska garda, hezbolah, iračke milicije, šittski fanatici, razni dobrovoljci, plaćenici, rusi se sa da bore umjesto tzv. saa
rusijanci bombarduju, iranski generali komanduju - što bi ćelenđer reko "napolenski mudri genijalni vojni intelekt"
- Challenger__
#8231 Re: Sirija vol. 2
Da li među njima (iz ove grupe) ima stranaca, ne znam niti me interesuje. Ono što me interesuje su činjenice a činjenice su da Damask ne želi "hilafet" a njih 4 hiljade žele. Neka idu što prije, bolje za sve.Co0l wrote:Haj ne lazi,odakle strancima familijeSvaki posten konzument RT-a i Advanceta zna da se radi Cecenima i pripadnicima turkijske islamisticke partije koji su dosli da sehide za racun cionistickih mecena.Cuj familije,jos ce ispast da se o Sirijcima radi
Laže onaj ko te vaspitao.
- Challenger__
#8232 Re: Sirija vol. 2
p.s.
Erdoganova "mudžahidska" čerga iz Kine i sa Kavkaza nije u Damasku nego u Idlibu i Alepu.
Erdoganova "mudžahidska" čerga iz Kine i sa Kavkaza nije u Damasku nego u Idlibu i Alepu.
- Kikibombona
#8233 Re: Sirija vol. 2
ISIS fighter captured by YPG: "We received military training in Adana [Turkey], local media were told we were FSA."

-
zrakomlat
#8234 Re: Sirija vol. 2
Arteta wrote:Koliko se isplati Tow-ovima gadjati automobile?salik79 wrote:Ne znam da li si jutros upratio - vidju sta im Hizbullah cini![]()
Mo's mislit' kako su ostali popisani kad' ga lola ono lagano, koji metar, "spusti"
Jedino ako se ne boje Hezbollahovaca pa im nije bitno koliko se tosi ako ce biti tih boraca mrtvih ili pak je u pitanju klasicno zaljevsko rasipanje parama (evo pare samo da se mozak manje koristi).
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8235 Re: Sirija vol. 2
da li je ovo potvrda da se protiv režima bore (i) sirijciChallenger__ wrote:p.s.
- Ironmen
#8236 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Ufatili isilovca pa ga pripitomiliinsomnia78 wrote:Na prjestolu sjedi sultan...walter kurtz wrote:
A dajgle marinca
Da je slika "s druge strane" vec bi ovdje bila salva sprdacine na izgled ovog "omladinca"
PS: brko izgleda nelivo musku ljubav, tigar bi vec ovog omladinca u krilo sebi uvalio
PSS: jel ziv co'ek, ko prepariran?
- Challenger__
#8237 Re: Sirija vol. 2
Jbg Japine, kao da si od jučer. Nikada to nisam sporio. I Sirijci, naravno i nažalost.japin_mutapi wrote:da li je ovo potvrda da se protiv režima bore (i) sirijci
- Co0l
#8238 Re: Sirija vol. 2
Cinjenica je da veliki broj Sirijaca zeli,ne hilafet,mada je veliki broj i takvih,nego nesto drugo od rezima.Cinjenica je da i ovim potezom rezim pokazuje da im nije stalo do Sirije nego do samog sebe.Iako to odavno vec znamo.Challenger__ wrote:Da li među njima (iz ove grupe) ima stranaca, ne znam niti me interesuje. Ono što me interesuje su činjenice a činjenice su da Damask ne želi "hilafet" a njih 4 hiljade žele. Neka idu što prije, bolje za sve.Co0l wrote:Haj ne lazi,odakle strancima familijeSvaki posten konzument RT-a i Advanceta zna da se radi Cecenima i pripadnicima turkijske islamisticke partije koji su dosli da sehide za racun cionistickih mecena.Cuj familije,jos ce ispast da se o Sirijcima radi
Laže onaj ko te vaspitao.
Haj sto ne kontas ironiju,nego sto opet pokazujes primitivizam i spominjes roditelje forumasima
Slika i prilika apologete ratnih zlocinaca...
- Kikibombona
#8239 Re: Sirija vol. 2
Cuj prvi put?sarajevoxxxx wrote:Znači Turci udaraju po YPG-u koliko znam prvi put ovako otvoreno da ih granatiraju u Siriji.
Ali pazi molim te, ova vojna formacija ''Burkan Furat'' koja napada na Reku, sastoji se od ''Liva Suwar Reka'' i ''YPG''.Pa onda dolazi Suwar Rekka uvodi novi pojam ''Ašair Reka'' (Plemena iz reke) I onda YPG izdaje saopćenje u kojem optužuje Ašair da ometaju vojne operacije oslobađanja Reke, te kako je ta vojna formacija formirana u čudnim okolnostima i ne zna se ko stoji iza njih.Na komentarima ih Kurdi optužuju da ih Turci naoružavaju.
da ih nigdje nije bilo kada se oslobađao tell Ebjed pojavili se niotkuda itd.
Pa onda dolazi saopćenje Ašaira u kojem se ograđuju od svih vojnika koji su bili u Isilu i ratovali zajedno sa Isilom![]()
Znači Ašai/Suwar Reka ispred sebe imaju Isil, iza njih je YPG, najvjerovatnije su neki turski favoriti.Kako će se sada ovo tursko granatiranje odraziti na savez Suwar Reka/YPGsvašta.
Jes' jedno pedeseti put, makar...!
-
sarajevoxxxx
#8240 Re: Sirija vol. 2
Još jedan debakl Asadovih snaga.Ponovo režim neuspjeva vratiti brda između Mehina i Sadeda. Ni desetine ruskih/Asadovih zračnih udara na položaje Isila nije pomoglo. Imali su mrtvi, uništen jedan režimski tenk, jedno oklopno vozilo i jedan vojni kamion.
- Co0l
#8241 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:p.s.
- husein_kapetan
#8242 Re: Sirija vol. 2
Kicma.. srz.. i okosnica jedinica SAA je ma kako vi gledali ostala netaknuta i danas na terenu garantuje sigurnost milionima sirijaca..
Ja nikada nisam zadirao u politicko strateske izbore Assada i sirijske vlade.. ali sama cinjenica da je uprkos nakanama i apetitima mnogih ipak i uprkos svemu uspjevaju opstati i "po zici igrajuci" ostati dosledni vlastititom identitetu je za anale..
Mozda je vrlina a mozda mana.. ipak svojim su nepobitno uspjeli razbiti ustaljene geometrije dosadasnje geostrateske igre animirati partnere i saveznike i od pilotiranog lokalnog sukoba uspjeli razkrinkati i objelodaniti globalni sukob interesa .. za ovu zemlju na margini svega koju su mislili porobiti za tili cas..
Malo li je..
Ja nikada nisam zadirao u politicko strateske izbore Assada i sirijske vlade.. ali sama cinjenica da je uprkos nakanama i apetitima mnogih ipak i uprkos svemu uspjevaju opstati i "po zici igrajuci" ostati dosledni vlastititom identitetu je za anale..
Mozda je vrlina a mozda mana.. ipak svojim su nepobitno uspjeli razbiti ustaljene geometrije dosadasnje geostrateske igre animirati partnere i saveznike i od pilotiranog lokalnog sukoba uspjeli razkrinkati i objelodaniti globalni sukob interesa .. za ovu zemlju na margini svega koju su mislili porobiti za tili cas..
Malo li je..
-
sarajevoxxxx
#8243 Re: Sirija vol. 2
SAA ne postoji, na terenu ratuju šiitske milicije.
Kod nas je najviše vojnika bilo pred kraj rata, a najmanje na početku. U Siriji obrnuto. Asad najviše vojnika imao u martu 2011.
Kod nas je najviše vojnika bilo pred kraj rata, a najmanje na početku. U Siriji obrnuto. Asad najviše vojnika imao u martu 2011.
- Challenger__
#8244 Re: Sirija vol. 2
+1husein_kapetan wrote:Kicma.. srz.. i okosnica jedinica SAA je ma kako vi gledali ostala netaknuta i danas na terenu garantuje sigurnost milionima sirijaca..
Malo li je..
Uz mali dodatak: Ipak je Sirija "kapija Bliskog istoka", ipak je ona geopolitičko, kulturno i religijsko čvorište planete, daleko je ona od svake margine.
- ioannes
#8245 Re: Sirija vol. 2
Naziv "monstrum" koristiš inflaciono,Kikibombona wrote:A monstrumi iz Damaska im salju pojacanja, 4 000 zombija, da im dodatno otezaju...Challenger__ wrote:Orci opet napadaju Zor:
#DeirEzzor: Intense clashes between #SAA and Islamic State (#IS) fighters in Al-Rusfa neighborhood. #Sy
Bas lijepo!
tako radi i savoxxx...ta riječ gubi svoju moć kad je bez razloga uprotrebljavaš...bit će da samo inatiš
- Ironmen
#8246 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Ma nije ovo njihovo mentalno dostignuce ni da im mozak sedam dana cijedis.. vec pazljivi odabir efektivne strategije njihovih mentora.. obilato placen od onih koji od sveg dobra svog.. ipak sitan sicar zanima..i mokri snovi u vidu nekakve bolesne dominacije koja za njih cijenu nema..Arteta wrote:Koliko se isplati Tow-ovima gadjati automobile?salik79 wrote:Ne znam da li si jutros upratio - vidju sta im Hizbullah cini![]()
Mo's mislit' kako su ostali popisani kad' ga lola ono lagano, koji metar, "spusti"
Jedino ako se ne boje Hezbollahovaca pa im nije bitno koliko se tosi ako ce biti tih boraca mrtvih ili pak je u pitanju klasicno zaljevsko rasipanje parama (evo pare samo da se mozak manje koristi).
Pa ti vidi..
Spominju se brojke od 15 000 tow projektila koje je rezim KSA poslao teroristima preko Turske znaci ima se moze se
- Kikibombona
#8247 Re: Sirija vol. 2
Ja nikada nisam bio fan diktatora i bolesnika Asada. Stavise, od svih Sirijaca njega vidim kao najodgovornijeg za stradanja naroda. Od njega su odgovornije samo mracne sile koje su kreirale 'arapsko proljece'.ioannes wrote:
Naziv "monstrum" koristiš inflaciono,
tako radi i savoxxx...ta riječ gubi svoju moć kad je bez razloga uprotrebljavaš...bit će da samo inatiš
-
zrakomlat
#8248 Re: Sirija vol. 2
SAA ne postoji, a FSA postoji, a?sarajevoxxxx wrote:SAA ne postoji, na terenu ratuju šiitske milicije.
- Challenger__
#8249 Re: Sirija vol. 2
Kiki.
Ljudi koji su na ovoj stranici prozreli prevaru zvanu "arapsko" nazovi "proljeće" nisu nikakvi advokati diktatora, već ljudi sa mudima i inteligencijom kojima se ne može prodati ubleha. Postaješ iritantnan sa tim lošim pokušajima da se pozicionraš kao moralna vertikala.
Ljudi koji su na ovoj stranici prozreli prevaru zvanu "arapsko" nazovi "proljeće" nisu nikakvi advokati diktatora, već ljudi sa mudima i inteligencijom kojima se ne može prodati ubleha. Postaješ iritantnan sa tim lošim pokušajima da se pozicionraš kao moralna vertikala.
-
sarajevoxxxx
#8250 Re: Sirija vol. 2
FSA je porazila režim. Trenutno se sirijski narod bori protiv ruskog okupatora.zrakomlat wrote:SAA ne postoji, a FSA postoji, a?sarajevoxxxx wrote:SAA ne postoji, na terenu ratuju šiitske milicije.
Kod nas je najviše vojnika bilo pred kraj rata, a najmanje na početku. U Siriji obrnuto. Asad najviše vojnika imao u martu 2011.![]()