Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mrljavi wrote:Odlican komentar na index.hr, vjerujem da zasluzuje da se podijeli i ovdje.
Ivan Zaric
Neuvjerljivo mi se cini da je uvijek sekularno orijentirana turska vojska odjednom postala provoditelj politike ekstremista i islamista koji zivi u SAD-u, kao sto tvrdi Erdogan, upravo suprotno.
Cini mi se da su vojska i vojno vodstvo bili uvjereni da sekularni dio Turaka, kao sto je bilo desetljecima dosada, predstavlja vecinu, te da ce ih nedvojbeno i aktivno podrzati, a udar na drzavno vodstvo vidjeti kao ponovno oslobodenje Republike.
Kada su tokom akcije uvidjeli da tomu nije tako, kada se pokazalo da iako Erdogan gotovo sigurno nateze izborne rezultate islamisti zaista u 2016. godini predstavljaju ogroman dio turskog naroda, vjerojatno cca 70%, koji je u tolikoj mjeri uz islamistu Erdogana i njegovo videnje Turske da su bili spremni izaci na ulice goloruki i boriti se protiv vojske, shvatili su da nema smisla ici protiv naroda, nema smisla prisilno im nametati sekularizam kojeg oni ne zele, shvatili su da je njihova nekada voljena Republika - mrtva, te se predali. Tuzno, ali islamisti su pobijedili.
Sto ce biti kada se fronta eventualno premjesti u Europu, a hoce. Svedska ce vjerojatno biti prva zrtva, ali neka, tako i treba, priroda ne prasta, evolucija and all that shit. Kada sebe i svoje mrzis toliko da ne znas razgraniciti multikulturalnost od etnickog i kulturoloskog gazenja svojega naroda zasluzujes sto god da te dopadne.
sam kaže kako je cca 70% naroda uz erdogana ali ipak se pokazalo da gotovo sigurno nateze izborne rezultate
a i ovaj termin islamist je vrlo zanimljiv, sad je svako ko se deklariše kao musliman i ide u džamiju a žena mu pokrivena islamist? ko su onda muslimani? postoje li oni još uvijek?
Mustafa Cerić: Erdogan je kahriman, savršen u nesavršenom svijetu
Pitam se zašto tebe toliko iritira recimo to da neko izrazi otvorenu i nedvosmislenu podršku nekome? Pokušavam skontati tvoj mentalni sklop i nikako mi ne polazi za rukom.
Evo pazi ovo! Svi znamo da Kiki podržava Kurde i kada jesu u pravu i kada nisu ali pravo mi je bezveze čovjeka nešto prozivati nekim djetinjastim komentarima kako ti to radiš. Jebiga ne vrti se svijet oko tebe, tvoje ideje i tvog viđenja stvari. Kada to shvatiš vjerujem da ćeš lakše podnositi ovakve izjave kao Cerićeve.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/07/2016 16:03, edited 1 time in total.
MUNAFIK wrote:A šta znaci ovo ISLAMISTI što pišu? Jel to ISLAMISTA neki pridjev za LOŠE ili za dobro ili može biti i jedno i drugo?
Po ćemu je AKP islamisticka i jel to loše ili dobro?
Svako ko se vodi religijom vodi pri donošenju političkih odluka je idiot, bio on kršćan, musliman ili židov. U tom smislu je islamizam loš, gdje god on bio.
Šveđanin wrote:Kakvo je stanje generalno u Turskoj, koji profil ljudi podrzava AKP a koji CHP? Da li je istina da su obrazovaniji ljudi uz CHP?
S obzirom da sam obilazio fudbalske stadione kad sam bio u Istanbulu, gledam da je upravo u tim cetvrtima CHP ubjedljivo porazio Erdogana na izborima za gradonacelnika 2014.
Kadıköy - CHP 72% glasova, Erdoganov AKP svega 20%.
Beşiktaş - CHP cak 76% glasova, Erdoganov AKP svega 16%
Mrljavi wrote:Odlican komentar na index.hr, vjerujem da zasluzuje da se podijeli i ovdje.
Ivan Zaric
Neuvjerljivo mi se cini da je uvijek sekularno orijentirana turska vojska odjednom postala provoditelj politike ekstremista i islamista koji zivi u SAD-u, kao sto tvrdi Erdogan, upravo suprotno.
Cini mi se da su vojska i vojno vodstvo bili uvjereni da sekularni dio Turaka, kao sto je bilo desetljecima dosada, predstavlja vecinu, te da ce ih nedvojbeno i aktivno podrzati, a udar na drzavno vodstvo vidjeti kao ponovno oslobodenje Republike.
Kada su tokom akcije uvidjeli da tomu nije tako, kada se pokazalo da iako Erdogan gotovo sigurno nateze izborne rezultate islamisti zaista u 2016. godini predstavljaju ogroman dio turskog naroda, vjerojatno cca 70%, koji je u tolikoj mjeri uz islamistu Erdogana i njegovo videnje Turske da su bili spremni izaci na ulice goloruki i boriti se protiv vojske, shvatili su da nema smisla ici protiv naroda, nema smisla prisilno im nametati sekularizam kojeg oni ne zele, shvatili su da je njihova nekada voljena Republika - mrtva, te se predali. Tuzno, ali islamisti su pobijedili.
Sto ce biti kada se fronta eventualno premjesti u Europu, a hoce. Svedska ce vjerojatno biti prva zrtva, ali neka, tako i treba, priroda ne prasta, evolucija and all that shit. Kada sebe i svoje mrzis toliko da ne znas razgraniciti multikulturalnost od etnickog i kulturoloskog gazenja svojega naroda zasluzujes sto god da te dopadne.
sam kaže kako je cca 70% naroda uz erdogana ali ipak se pokazalo da gotovo sigurno nateze izborne rezultate
a i ovaj termin islamist je vrlo zanimljiv, sad je svako ko se deklariše kao musliman i ide u džamiju a žena mu pokrivena islamist? ko su onda muslimani? postoje li oni još uvijek?
upravo.. sam sebi lik skace u usta.. ne znam Mlohavi kako si uopste pomislio da ovaj tekst zasluzuje biti kopiran igdje..
MUNAFIK wrote:A šta znaci ovo ISLAMISTI što pišu? Jel to ISLAMISTA neki pridjev za LOŠE ili za dobro ili može biti i jedno i drugo?
Islamizam je opasan koncept primjene islama kao političke, a ne vjerske platforme, koja podrazumijeva uvođenje šerijata u pravni sistem sa svim zlima i opasnostima u pogledu prava manjina, žena i sloboda, koje taj tzv. pravni koncept šerijata uključuje.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vjerovatno su u toj bazi neki dijelovi jedinica turske vojske koje su podržavali pobunjenike pa sada kada su ovi uspostavili ponovo kontrolu žele da se riješe i ovih. Mislim da ovo nije protiv američke vojske.
100 vojnika je uhapseno u Dijarbakiru za sada!
Aktivisti prenose da su nova hapsenja u toku u gradu!
Za Indzirlik niko nista ne govori, ipak je to izolovana i zasticena baza!
Navodno...
News of Incirlik airbase being cut off & electricity taken down comes after reports that coup F16 jets were refueled there by KC135R
Svako ko se vodi religijom vodi pri donošenju političkih odluka je idiot, bio on kršćan, musliman ili židov. U tom smislu je islamizam loš, gdje god on bio.
Dakle pola zapadne Evrope je loše i gotovo čitava Amerika?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A da pitaš te iste o referendumu u RS-u svi bi u glas rekli da narod ima pravo demokratski da se izjasni...ali kada se radi o Turskoj onda 80 miliona Turaka nema to isto pravo već je bolje da vojna hunta vodi zemlju te da voditeljica sa uperenim pištoljem u glavu čita vijesti. Dobro došli u model demokratije po mjeri Radovana Karadžića.
Cekaj ba, referendum i izbori nisu jedno te isto...razlika je sto su u Turskoj svi turci jednaki pa i armija je turska...a u bosni Bosanaca nema vec B-H-S...netreba porediti to. Kod nas voditeljica nema pusku nad glavom ali joj zavisi posao ako sta lane...u kojoj to zemlji tri hiljade sudija odu u par sati sa posla, bez istrage, bez icega...samo zra'o
Last edited by General War on 16/07/2016 16:05, edited 1 time in total.
Islamizam je opasan koncept primjene islama kao političke, a ne vjerske platforme, koja podrazumijeva uvođenje šerijata u pravni sistem sa svim zlima i opasnostima u pogledu prava manjina, žena i sloboda, koje taj tzv. pravni koncept šerijata uključuje.
Ko to kaže, ti? Ko si ti ili ja da svojim subjektivnim i ko zna čime motivisanim stavom određuješ za 80 miliona ljudi šta je opasno a šta ne. Kakva arogancija, kakav diletantan stav, strašno. Jarane jesi li ti kakve škole završav'o?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/07/2016 16:07, edited 1 time in total.
Dakle pola zapadne Evrope je loše i gotovo čitava Amerika?
Pola zapadne Europe se vodi religijskim zakonima prilikom donošenja političkih odluka? Hajde nek sam i to čuo. SAD je van svih kategorija što se politike i gluposti tiče tako da ih neću ni komentarisat.
Ivan Zaric
Joj patetike. Srecom Hrvatska je tu, na braniku krscanske evrope
Mustafa Cerić: Erdogan je kahriman, savršen u nesavršenom svijetu
Pitam se zašto tebe toliko iritira recimo to da neko izrazi otvorenu i nedvosmislenu podršku nekome? Pokušavam skontati tvoj mentalni sklop i nikako mi ne polazi za rukom.
Evo pazi ovo! Svi znamo da Kiki podržava Kurde i kada jesu u pravu i kada nisu ali pravo mi je bezveze čovjeka nešto prozivati nekim djetinjastim komentarima kako ti to radiš. Jebiga ne vrti se svijet oko tebe, tvoje ideje i tvog viđenja stvari. Kada to shvatiš vjerujem da ćeš lakše podnositi ovakve izjave kao Cerićeve.
Bogami si rano poceo piti....
gdje je ovdje podrska?
On naziva malog brkatog kompleksas savrsenim.
Brate muslimane, znas li kojeg covjeka muslimani nazivaju savrsenim?
Ivan Zaric
Joj patetike. Srecom Hrvatska je tu, na braniku krscanske evrope
S moje sokoćalo
Upravo, ironično je da je od Hrvatske podjeljenija samo BiH tako da oni ne mogu biti na braniku ničeg trenutno.
It_is_a_Leclerc wrote:
Ali kleče pred SAD-om i Izraelom.
Nista manje nego SAD pred Izraelom, Srbija pred Rusijom, Engleska pred SAD.....apsolutni suverenitet vise ne postoji. A upravo isjekose USA marincima struju.......onako klececi. Utoliko sam pesimista i jako tuzna, jer ce biti strasan neoprostiv zlocin ako Istambul zavrsi kao Vukovar ili Sarajevo.
Ko to kaže, ti? Ko si ti ili ja da svojim subjektivnim i ko zna čime motivisanim stavom određuješ za 80 miliona ljudi šta je opasno a šta ne. Kakva arogancija, kakav diletantan stav, strašno. Jarane jesi li ti kakve škole završav'o?
Da li bih ja trebao nešto kao na ovo da odgovorim, ili šta?
kamberovica polje wrote:
Pola zapadne Europe se vodi religijskim zakonima prilikom donošenja političkih odluka? Hajde nek sam i to čuo. SAD je van svih kategorija što se politike i gluposti tiče tako da ih neću ni komentarisat.
Raspitaj zašto u sudovima u Bavarskoj stoji kirž u sudnicama ili školama, sigurno ne kao ukras. Zašto na novčanici SAD-a stoji "In god we trust".
Dakle nemoj biti isključiv u svojim stavovima i na zapadu religija itekako utiče na politiku, na život, kulturu, tradiciju samo dosta suptilnije prizanjem nego recimo u Turskoj ili Iraku. Pa zaboravljaš onu papinu izgovorenu prije par godina o tzv. "kršćanskim korjenima Evrope".
ha i nek neko kaze da sve ovo nije pripremljeno i namjesteno od aktuelne vlasti.
Ludje stvari su se desavale, sve je moguce.
A i da nije, rezultat ce biti isti - Erdogan ce se sad jos zesce obracunavati sa svima koje u potpunosti ne kontrolise. Odlicna pozicija za evoluciju u istinskog diktatora.
It_is_a_Leclerc wrote:
Da li bih ja trebao nešto kao na ovo da odgovorim, ili šta?
Bolje nemoj jer ovakvim komentarom samo pokazuješ koliko si šupalj. Kao ti (ili ja kako ti drago) *ebeni anonimus na forumu znaš šta je dobro za Turksu ili bilo koju državu. Da se razumijemo isto važi i za mene ili bilo koga drugog zato me i nerviraju ovakvi stavovi od ljudi koje smatraš odraslim osobama. Ono ostanem frapiran.