Neka se pohapsi i 10.000 ljudi ali prvo pohapsiti i osuditi odgovorene za pljačku privatizacije i zloupotrebu položaja pa onda hapsi demonstrante bagro jedna. Sikter.Pisistratus wrote:Cilj je da se potenciraju štete i tvrdi kakio tobože "velika većina demonstranata nije bila za huliganstvo i paljevine", i da su to radile samo "izlovane grupe koje s demonstrantima nisu imale veze". E pa to je laž i obmana. Lično sam bio u Zenici kad su letjele prve kamenice, pozdravljene gromoglasnim aplauzom. Kad je naložena prva vatra u zgradi Vlade Kantona, aplauz je bio još i gromoglasniji, a publika je uzvikivala odobravajući i tražeći da se zapali i Općina. Znači paljevina je imala apsolutnu podršku mase, i svaki demonstrant ponaosob je odgovoran za istu. Eto, nek' nas pohapse 6 000.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Daj prekini više sa lažnim morlisanjem, neka je izgorila, trebalo je sve sravniti sa zemljom jer je svakako to osinjak zla i nesreće u zadnjih 17. godina.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Drvosjeca iz Dejcica
#8226 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
hellue
#8227 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zasto se trazi smjena vlade federacije ispred predsjednistva??????
- guber90
#8228 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Gledaj, znaci sto se tice arhiva, vidio sam slike i sta je bilo, steta je neprocjenjiva iz razloga sto neki papiri koji su izgorili se ne mogu vratiti, ali iz kamaru izvora (koji nisu direktor arhiva koji je preko stranackih veza tu) se tvrdi da je ogroman dio tog depoa spasen, te ili ima na mikrofilmovima ili ce se moci restauracija izvrsiti. Znaci da je steta na arhivu neprocjenjiva iz ugla toga da se ne moze vratiti izgubljeno, jeste, ali da je tolika kolikom se pokusala prikazati na pocetku, a to je totalna steta, i nije.Alfons Kauders wrote:
pa mene ljudi ovdje danima ubjedjuju da je steta minimalna... da arhivu nije nista... a da je steta u tuzli nikakva... i sad izadje podatak da je steta na opstini preko milion
"joj vidi alfonsa budale, on govorio 100 miliona a u tuzli samo milion stete"
da, bice blizu 100 miliona kada se sve sabere, u SVIM gradovima, ne u tuzli... a u tuzli je milion samo opstina... bez sodaso i tuzilastva... (btw maticni ured je kostao oko 500,000)
i onda se cudis sto pizdim i sto nisam sav svoj?
Zatim sto se tice tih procjena stete, ja sam iskreno ocekivao i 2 miliona na opstini, stoga sam procjenu za zgradu TK spustio u odnosu na prvu, koja je bila i oko 25 miliona. To je zgrada, nije kuca, drugi su principi gradnje sve je komplikovanije i skuplje, zato sam ocekivao tako zestoku cifru, medjutim kada sam vidio u opstini da kada je ona procjenjena na cifru nizu od one koji sam ja ocekivao, da ce se isto desiti i sa zgradom vlade TK.
Pocetna procjena ukupne stete u BiH je 50 miliona, ja ocekujem da moze porasti jos maksimalno 20 miliona, jer ne mogu ni oni biti toliko smotani, da duplo promase procjenu.
Znaci ovo je u potpunosti nevezano za moje stavove da li je trebalo paliti ili ne, trudim se uvijek u zivotu biti sto objektivniji, tako i po pitanju ovoga. Cifra od 70 miliona je strasno velika, a tvoj procjena od 100 miliona nije daleko, mozemo se nadati samo da obojica strasno puno fulamo, jer je i Opstina renovirana prije nekoliko godina kada su se useljavali, dok zgrada vlade TK i nije bas renovirana, poprilicno je nikakva iznutra bila, kada sam bio nekoliko puta, tako da je mozda i to podiglo cijenu stete u Opstini, vidjet cemo sta ce biti.
- Reglan
- Gojeni H
#8230 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Najbolji model.JoseMujica wrote:madner wrote:Pa sad, politicka kontrola postoji, no nije u istim rukama kao i stranka koja pobjedi na izborima.
Sto nije los koncept, ali ima minusa.
ima i za Tužilaštvo lijek.....američki model pa neka i tužioci idu na izbore i narodu objašnjavaju šta jesu ili nisu radili
Tuzilac i nacelnik policije bujrum na izbore pa recite narodu kako odradjujete svoj posao.
- Toffee karamela
#8231 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo je već evidentno šta anamo ga oni čekaju. Rasturanje demonstranata zbog slabljenja početne akceleracije i nedostatka kritične mase. Sad će opaliti po legitimitetu, legislativi, ko oni što su AVNOJ-u odricali legitimitet jer Tito biva na zadnjim izborima pred WWII nije pobijedio
Petak lijepi osvanuo
nad šeherom silnim

Petak lijepi osvanuo
nad šeherom silnim
- Drvosjeca iz Dejcica
#8232 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sve za 5 ali ovo za srednju školu je odron. Kao čovjek sa srednjom ne može biti uspješan, ja znam sijaset momaka koji imaju svoje uspješne privatne poslove (uglavnom IT) a fakultete nikada nisu završili.arshavin wrote:
-
L u c i f e r
#8233 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i to za američki pion je glupo
taman nam još treba i s njima da se pokačimo
i ko nam ostaje kao prijatelj
turska, iran,...
pih
turska, iran,...
pih
- Janjicar
#8234 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons jel zgrada Vlade TK bila osigurana?
Zgrada opstine Tuzla je bila osigurana ali niko ne zeli o tome da prica
Zgrada opstine Tuzla je bila osigurana ali niko ne zeli o tome da prica
-
FreakyStyley
#8235 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bas ce jedan markerom naskraban transparent promijenit zvanicnu americku poltiku prema BiH.L u c i f e r wrote:i to za američki pion je glupo
turska, iran,...
pih
- O'zone
- Globalni moderator
#8236 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ukrajinski novinari na protestima u Sarajevu: Malo je ljudi!
Protesti koji se posljednjih dana održavaju u Sarajevu izazvali su veliku pažnju stranih medija. Osim novinarskih ekipa iz susjedne nam Hrvatske, Turske, Francuske i ostalih evropskih zemalja, proteste su danas pratili i novinari iz Ukrajine.
Miroslav Hanuščak je novinar ICTV-a iz Kijeva već pet godina. Pratio je proteste u Kijevu, a od srijede prati proteste u Sarajevu.
"Ako uporedite ove proteste s onim u Kijevu, ovdje ima malo ljudi i ta grupa teško da može mnogo toga promijeniti", rekao je u razgovoru za Klix.ba Hanuščak.
Smatra da se mirnim protestima vlasti ne mogu natjerati da reaguju.
"U Kijevu se mirnim protestima ne može ništa postići jer političari obrate pažnju na narod tek kada postane gusto na ulici. Mislim da je paljenje zgrade Vlade KS bio jedan od najjačih argumenata da vlasti reaguju. Ne treba dugo protestovati, ali treba biti aktivan", istakao je Hanuščak.
Ukrajinska ekipa ostat će u Sarajevu do nedjelje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8237 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To ja govorim stalno, mi nemamo kulturu protesta i ovo što se uradilo je k'o Trebević. Treba istrajati na protestima ali bez paljevine.O'zone wrote:Ukrajinski novinari na protestima u Sarajevu: Malo je ljudi!
Protesti koji se posljednjih dana održavaju u Sarajevu izazvali su veliku pažnju stranih medija. Osim novinarskih ekipa iz susjedne nam Hrvatske, Turske, Francuske i ostalih evropskih zemalja, proteste su danas pratili i novinari iz Ukrajine.
Miroslav Hanuščak je novinar ICTV-a iz Kijeva već pet godina. Pratio je proteste u Kijevu, a od srijede prati proteste u Sarajevu.
"Ako uporedite ove proteste s onim u Kijevu, ovdje ima malo ljudi i ta grupa teško da može mnogo toga promijeniti", rekao je u razgovoru za Klix.ba Hanuščak.
Smatra da se mirnim protestima vlasti ne mogu natjerati da reaguju.
"U Kijevu se mirnim protestima ne može ništa postići jer političari obrate pažnju na narod tek kada postane gusto na ulici. Mislim da je paljenje zgrade Vlade KS bio jedan od najjačih argumenata da vlasti reaguju. Ne treba dugo protestovati, ali treba biti aktivan", istakao je Hanuščak.
Ukrajinska ekipa ostat će u Sarajevu do nedjelje.
-
velikonja
#8238 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hugo Boss wrote:
"koje gluposti i podmetanje
ali čak i da je tačna ta retardirana teza o tome da je neko organizovao masu i stihiju
ma svaka mu čast, daj da se utvrdi da glasam za njeg ODMAH, što je sjebao trenutnu bandu na vlasti"
"opterećene komunjare sa diplomama
na zapadu s njom možeš obrisat dupe, ako si nesposoban, kod nas u bivšem sistemu bila je "svetinja" sa devizom "imaš diplomu "ne moraš ništa ni znat ni radit", preneseno i u ovaj kvazi-socijalistički sistem
Steve Jobs i Bill Gates NISU IMALI fakultete, za sve ove neznalice koji potenciraju kurčeve fakultetske diplome
čak nisam siguran da li su napustili i srednje škole
Prvi i jedini zahtjev plenuma po tebi treba da bude:
FAHRA ZA KRALJA
Ako ti je toliko dobar, vodi ga kuci JBTo
Last edited by velikonja on 13/02/2014 17:33, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#8239 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hugo Boss wrote:opterećene komunjare sa diplomama
na zapadu s njom možeš obrisat dupe, ako si nesposoban, kod nas u bivšem sistemu bila je "svetinja" sa devizom "imaš diplomu "ne moraš ništa ni znat ni radit", preneseno i u ovaj kvazi-socijalistički sistem
Steve Jobs i Bill Gates NISU IMALI fakultete, za sve ove neznalice koji potenciraju kurčeve fakultetske diplome
I da dodam babu/oca/tatu, Rokfelera, ne znam da li je i srednju školu završio.
- Toffee karamela
#8240 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I za SA su slagali kerovi u vlasti. Tukli su se i rušili naokolo fizički najjači i koji su s drotovima već odranije imali megdane, a starija i plašljivija raja im je jednodušno klicala i navijala. Neće se valjda tući penzioneri koji jedva hodaju od iscrpljenosti i boleština niti djevojke. Mada ne sumnjam da je došlo stani pani da bi rulja pokuljala prema policiji u jednom udarnom talasu. Svako ko je u petak bio tamo vidio je to.Pisistratus wrote:
Cilj je da se potenciraju štete i tvrdi kakio tobože "velika većina demonstranata nije bila za huliganstvo i paljevine", i da su to radile samo "izlovane grupe koje s demonstrantima nisu imale veze". E pa to je laž i obmana. Lično sam bio u Zenici kad su letjele prve kamenice, pozdravljene gromoglasnim aplauzom. Kad je naložena prva vatra u zgradi Vlade Kantona, aplauz je bio još i gromoglasniji, a publika je uzvikivala odobravajući i tražeći da se zapali i Općina. Znači paljevina je imala apsolutnu podršku mase, i svaki demonstrant ponaosob je odgovoran za istu. Eto, nek' pohapse 6 000 ljudi.
- guber90
#8241 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Po meni je Plenum TK jedan veliki plus dodao sa tim sto su odlucili biti sto je moguce transparentniji, pa evo sami su napravili stream plenuma, a i zahtjevali su da se zasjedanja plenuma prenose na TK, pa cemo vidjeti sta ce biti od toga:
http://www.ustream.tv/channel/plenum-gr ... 0213083236
- Alfons Kauders
#8242 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i tako se radoncic poredi sa jobsom i gatesom...Hugo Boss wrote:opterećene komunjare sa diplomamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sve za 5 ali ovo za srednju školu je odron. Kao čovjek sa srednjom ne može biti uspješan, ja znam sijaset momaka koji imaju svoje uspješne privatne poslove (uglavnom IT) a fakultete nikada nisu završili.arshavin wrote:
pa vi niste ni stranka, ni teroristicka organizacija - ne gospodo - vi ste sekta... i to opasna sekta
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8243 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ni škola, ni avioni, ni jel američki, iranski, ruski jal japanski čoek nije problem u svemuarshavin wrote:
Pravi problem koji neće ni Neonko ni Tornjak spomenuti i vješto će izbjegavati priču o tome ko, kada, kako i koliko love je dao za start hAvaza? I naravno centralno pitanje okle je došla ta lova hadžija i đe baš Tornjaka probraše (u kojim novinama je tender bio
Niko nikad ovo saznati neće jer bi se time otkrio način funkcionisanja ove kriminalne organizacije.
- guber90
#8244 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma ne moze niko potencirati tu stetu naspram onoj koju su oni napravili, to sto su gorile neke zgrade je nista kako su fabrike izgorile i to bez vatre. Medjutim ja ne bjezim od diskusije o istoj toj steti, kolika god da bila ja sam uvjeren da ukoliko promjeni ponasanje stoke na vlasti da se isplatila.Pisistratus wrote:Cilj je da se potenciraju štete i tvrdi kakio tobože "velika većina demonstranata nije bila za huliganstvo i paljevine", i da su to radile samo "izlovane grupe koje s demonstrantima nisu imale veze". E pa to je laž i obmana. Lično sam bio u Zenici kad su letjele prve kamenice, pozdravljene gromoglasnim aplauzom. Kad je naložena prva vatra u zgradi Vlade Kantona, aplauz je bio još i gromoglasniji, a publika je uzvikivala odobravajući i tražeći da se zapali i Općina. Znači paljevina je imala apsolutnu podršku mase, i svaki demonstrant ponaosob je odgovoran za istu. Eto, nek' pohapse 6 000 ljudi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Daj prekini više sa lažnim morlisanjem, neka je izgorila, trebalo je sve sravniti sa zemljom jer je svakako to osinjak zla i nesreće u zadnjih 17. godina.
- Optimus Prime
#8245 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moram Alfonsu donekle dati pravo.
Steta na zgradama sigurno nije ni blizu punih 100 miliona. Mozda sve zajedno nekih 10-20 miliona.
Ali posljedice vandalizma i anarhije mogu imati znatno vece "troskove". Neke planirane investicije ce se sigurno odkazati ili prolongirati. Evo ja prvi sam igrao sa idejom da kupim jedan stan u Sarajevu. Sad mi ne pada na pamet da to ucinim.
I broj turista vjerovatno nece rasti i onoj mjeri kako bi moglo da nije bilo nasilnih prosvjeda.
Ali ono sto bi moglo biti najgadnije je eventualno dodatno povecanje kamata kao riziko premija zemlje pred eventualnim gradjanskim ratom.
Kumulirano, ove stete daleko nadmasuju tih 100 miliona KM.
Ja se samo nadam da su se Evropljani malo usrali, pa ce nam brze ponuditi evropsku perspektivu. To bi na drugu ruku imalo jake pozitivne efekte za ekonomiju.
Dakle sad je najbitnije sacuvati hladnu glavu i nastaviti mirne proteste bez ikakvih incidenata. Ukoliko ponovo dodje do anarhije i nereda, bojim se da bi se dugorocna steta za BiH mjerila ne u milionima nego u milijardama. Sto direktno, sto indirektno kroz troskove oportuniteta.
Steta na zgradama sigurno nije ni blizu punih 100 miliona. Mozda sve zajedno nekih 10-20 miliona.
Ali posljedice vandalizma i anarhije mogu imati znatno vece "troskove". Neke planirane investicije ce se sigurno odkazati ili prolongirati. Evo ja prvi sam igrao sa idejom da kupim jedan stan u Sarajevu. Sad mi ne pada na pamet da to ucinim.
I broj turista vjerovatno nece rasti i onoj mjeri kako bi moglo da nije bilo nasilnih prosvjeda.
Ali ono sto bi moglo biti najgadnije je eventualno dodatno povecanje kamata kao riziko premija zemlje pred eventualnim gradjanskim ratom.
Kumulirano, ove stete daleko nadmasuju tih 100 miliona KM.
Ja se samo nadam da su se Evropljani malo usrali, pa ce nam brze ponuditi evropsku perspektivu. To bi na drugu ruku imalo jake pozitivne efekte za ekonomiju.
Dakle sad je najbitnije sacuvati hladnu glavu i nastaviti mirne proteste bez ikakvih incidenata. Ukoliko ponovo dodje do anarhije i nereda, bojim se da bi se dugorocna steta za BiH mjerila ne u milionima nego u milijardama. Sto direktno, sto indirektno kroz troskove oportuniteta.
- damskot
#8246 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nista ovo nekaze o momcima .... Samo brukate forum . Ocigledna zajebancija ..
Ali znas sta nije zajebancija raju kojoj sam pomogao poslje vidim na facebooku na Palama u demostracijama za mladica .. To vec boli .. Ova slika je zajebancija a nemoramo svi imati isti ukus za humor .
- guber90
#8247 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto ne odes i predlozis, ako si iz TK? Ja sam odlucio da ne idem, jer ne smatram da sam kompetentan i da mogu pomoci kao neki ljudi, jer ja kao student elektrotehnike i nemam sta da radim u ovoj situaciji. Ovdje prvenstveno su potrebni ekonomisti i strucnjaci iz polja propalih industruja koji imaju neke ideje kako bi se te industrije mogle oziviti ili barem djelimicno iskoristiti.Hugo Boss wrote:TK televizija bi OBAVEZNO trebala da prenosi plenum uživoguber90 wrote:Po meni je Plenum TK jedan veliki plus dodao sa tim sto su odlucili biti sto je moguce transparentniji, pa evo sami su napravili stream plenuma, a i zahtjevali su da se zasjedanja plenuma prenose na TK, pa cemo vidjeti sta ce biti od toga:
to bi bilo jedino pametno što su uradili za svih 20 godina poslovanja
i to je samo jedno obično leglo u kojoj je banda s vlasti zapošljvala svoju familiju kao i u svim ostalim javnim kućama-preduzećima
nadam se da će jedno od sljedećeih pitanja plenuma biti i broj i plate zaposlenih u kurčevoj televiziji TK
- uvjek dobar gost
#8248 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
damskot wrote:Nista ovo nekaze o momcima .... Samo brukate forum . Ocigledna zajebancija ..
Ali znas sta nije zajebancija raju kojoj sam pomogao poslje vidim na facebooku na Palama u demostracijama za mladica .. To vec boli .. Ova slika je zajebancija a nemoramo svi imati isti ukus za humor .
potvrđujem tezu, ja sam jedan sa slike...
-
L u c i f e r
#8249 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nećeFreakyStyley wrote:Bas ce jedan markerom naskraban transparent promijenit zvanicnu americku poltiku prema BiH.L u c i f e r wrote:i to za američki pion je glupo
turska, iran,...
pih
al je glupo
- McMoy
#8250 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hugo Boss wrote:velikonja wrote:Hugo Boss wrote:
"koje gluposti i podmetanje
ali čak i da je tačna ta retardirana teza o tome da je neko organizovao masu i stihiju
ma svaka mu čast, daj da se utvrdi da glasam za njeg ODMAH, što je sjebao trenutnu bandu na vlasti"
"opterećene komunjare sa diplomama
Prvi i jedini zahtjev plenuma po tebi treba da bude:
FAHRA ZA KRALJA![]()
Ako ti je toliko dobar, vodi ga kuci JBTo
što ga više napadate i optužujute za "organizovanje" protesta sve mi je draži
da se slučjano utvrdi da j bio organizator skidanja ovih SADAŠNJIH govana s vlasti
OBAVEZNO glasam za njega i SBB
Zar još uvijek ima neko ko tvrdi da su ovi protesti uspjeli i de će nešto bolje donijeti??