Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Zaitsev
- aurora313
#8228 Re: Ateizam
Ako nisi u životu griješio, onda je Isus umro na krstu uzalud!
- arzuhal
#8229 Re: Ateizam
Tačno.L u c i f e r wrote:
-
L u c i f e r
#8230 Re: Ateizam
arzuhal wrote:Tačno.L u c i f e r wrote:
- arzuhal
#8231 Re: Ateizam
ako tako nastaviš, neće dugo biti a obnovit ćeš kelimei-šehadet, inša-AllahL u c i f e r wrote:
- irac300
#8232 Re: Ateizam
I haj' ih smatraj normalnim.Što bi mi tebi trebali dokazivati?Bit će ti sve jasno jednog dana kad shvatiš da si promašen slučaj!ad dođe Isus u pratnji svojih anđela i upre prst u tebe:"Miči ovog od mene u pakao koji je pripravljan đavlu i njegovim anđelima!"
-
patriot_1
#8233 Re: Ateizam
Jako precizna,prilično točno dokaziva po pitanju arheologije,nauku je tu teško smjestiti!aurora313 wrote:Nećeš valjda da tvrdiš da je Biblija istorijski precizna, arheološki dokaziva, i potkrepljena naučnim dokazima?JVC wrote:Da li ti to onako od sebe pricas ili imas dokaz za to? Hajde molim te budi tako fin pa napisi odakle izvlacis te informacije?SamoVasGledam wrote:Ne. Mislim da je Isus bio kopile, a Marija k***a, pa de je zbog toga Marka bilo sramota da piše bilo šta o Isusovom rođenju i detinjstvu. Iz istog razloga su Matej i Luka izmislili devičansko rođenje kako bi oprali greh sa Marije i njenog sina.
Nadam se da si svestan da ni Marko, ni Luka, a ni Matej, ni Jovan nisu napisali ta Jevanđelja, niti iko ko je poznavao Isusa. Čak mislim da ta jevanđelja uopšte nisu ni dela njegovih savremenika.[
Volio bih da imam zdravu raspravu ako je ikako moguce, pa cak i sa osobom koja gura cigare u nos. Jedno je nesto misliti, a drugo je nesto znati i to znanje ako nista drugo potkrepiti cinjenicama. Barem tako kazu ateisti ako se ne varam
Što bi nauka trebala dokazati ikome da Bog postoji,pa ako postoji da je onda Isusovo rođenje bez sjemena muža naučno dokazivo!Nauka zna kolko zna,
još uvjek jako malo!Npr. nezna osnovno,dali je Big Bang naučno dokaziv i dali je evolucija činjenica ili pretpostavka!
-
patriot_1
#8234 Re: Ateizam
Nije uzalud,ima nas dosta koje je on spasio svojom smrću na križu!A vama koji ne želite Njegovo spasenje,bujrum!aurora313 wrote:Ako nisi u životu griješio, onda je Isus umro na krstu uzalud!
- triconja
#8235 Re: Ateizam
I kazes Ero s onog svijeta bajka?irac300 wrote:I haj' ih smatraj normalnim.Što bi mi tebi trebali dokazivati?Bit će ti sve jasno jednog dana kad shvatiš da si promašen slučaj!ad dođe Isus u pratnji svojih anđela i upre prst u tebe:"Miči ovog od mene u pakao koji je pripravljan đavlu i njegovim anđelima!"
-
patriot_1
#8236 Re: Ateizam
Kad Sin Čovječji dođe sa svojim sjajem u pratnji svih anđela, sjest će na prijestolje svoje slave. Tada će se pred njim skupiti svi narodi, a on će ih razlučiti jedne od drugih kao što pastir luči ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi s desne strane, a jarce s lijeve. Nakon toga će Kralj reći onima s desne strane: ‘Dođite blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta! Jer bijah gladan, i dadoste mi jesti; bijah žedan, i napojiste me; bijah putnik, i primiste me; bijah go, i obukoste me; bijah u tamnici, i dođoste k meni.’ Tada će mu reći pravednici: ’Gospodine, kad te vidjesmo gladna pa ti dadosmo jesti, ili žedna pa ti dadosmo piti? Kad li te vidjesmo kao putnika i primismo te? Ili gola pa te obukosmo? Kad li te vidjesmo bolesna ili u tamnici te dođosmo k tebi?’ Kralj će im odgovoriti: Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće.irac300 wrote:I haj' ih smatraj normalnim.Što bi mi tebi trebali dokazivati?Bit će ti sve jasno jednog dana kad shvatiš da si promašen slučaj!ad dođe Isus u pratnji svojih anđela i upre prst u tebe:"Miči ovog od mene u pakao koji je pripravljan đavlu i njegovim anđelima!"
Tada će reći i onima s lijeve strane: ’Idite od mene, prokleti, u oganj vječni što je pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer bijah gladan, i ne dadoste mi jesti; bijah žedan, i ne dadoste mi piti; bijah putnik, i ne primiste me; go, i ne obukoste me; bolestan i u tamnici, i ne pohodiste me’. Tada će mu i oni reći:’ Gospodine, kad te vidjesmo gladna, ili žedna, ili kao putnika, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne pritekosmo ti u pomoć? On će im odgovoriti:’ Zaista, kažem vam, ni meni niste učinili koliko niste učinili jednomu od ovih najmanjih.’ Ovi će otići u muku vječnu, a pravednici u život vječni.”Matej, 25:31-46:
-
broj dva
#8237 Re: Ateizam
---patriot_1 wrote:A koliko ima religija koje su bitne?Ne više od 6-7.neće valjda kopati po religiji koja ima 2 000 članova.U svijetu!="shbc"
Kao prvo, smijesno je sto ga je osobno upoznao. A drugo, da je prolazio kroz sve religije svijeta i dan danas bi kopkao.
Drugo,Isus je živ i lako ga je upoznati!
Jedina razlika između religije (recimo krišćanstvo), sekte (npr. jehovini svjedoci) i praznovjerja ( crma mačka donosi nesreću ) je broj ljudi koji u to vjeruje i koja sranja su spremni raditi u ime svog vjerovanja.
Sadržajno gledano svi su jednako pogrešni i smješni.
- irac300
#8238 Re: Ateizam
Eto, inspirisali smo ga da otvori još jednu temu o paklu.
Kršćanski @Smrčak. 
- harač
#8239 Re: Ateizam
P.S.
Do men and women deserve equal rights?
A, C, J, M: 100% Y
Are you a feminist?
A: 89% Y / 11% N
C: 61%Y / 39% N
J: 89%Y / 11%N
M: 94%Y / 6%N
Do you support same-sex marriage?
A: 100%Y
C: 50%Y / 50%N
J: 84%Y / 6%N
M: 50%Y / 44%N / 6%?
Do you support capital punishment?
A: 56%Y / 38%N / 6%?
C: 56%Y / 44%N
J: 28%Y / 55%N / 17%?
M: 0%Y / 78%N / 22%?
Discuss
Izbor ateista ugrubo odgovara mom doživljaju istih, posebno u odnosu na smrtnu kaznu. Kršćani i Jevreji u okvirima očekivanog. Muslimani mi djeluju pretjerano liberalni ovdje.
- ExNihilo
#8240 Re: Ateizam
Koliki je sample? Ne mogu sad gledati video.
-
patriot_1
#8242 Re: Ateizam
A vi ne radite sranja?broj dva wrote:---patriot_1 wrote:A koliko ima religija koje su bitne?Ne više od 6-7.neće valjda kopati po religiji koja ima 2 000 članova.U svijetu!="shbc"
Kao prvo, smijesno je sto ga je osobno upoznao. A drugo, da je prolazio kroz sve religije svijeta i dan danas bi kopkao.
Drugo,Isus je živ i lako ga je upoznati!
Jedina razlika između religije (recimo krišćanstvo), sekte (npr. jehovini svjedoci) i praznovjerja ( crma mačka donosi nesreću ) je broj ljudi koji u to vjeruje i koja sranja su spremni raditi u ime svog vjerovanja.
Sadržajno gledano svi su jednako pogrešni i smješni.
U ime čega i koga vi radite sranja?
Seronje,znam dosta ateista,ljigavci do daske,nešto agnostika isto moralne nakaze kao i ateisti,i sad,,ko je tu pametan?
Iako imam dobre ljude za prijatelje i ateiste i agnostike!Ove likove,seronje izbjegavam!Radi sebe!Izbjegavam i vjernike pokvarenjake.Radi sebe.
- irac300
#8243 Re: Ateizam
Nemoj preskakati terapiju, vidljivo ti škodi!
-
patriot_1
- aurora313
#8245 Re: Ateizam
Valja duboko udahnuti i ovdje uzeti kao mogućnost da je Mateja bio stvarni slijedbenik Isusa i od njega kupio pamet. Doduše, za gornje slikovno shvatanje ovog isusovskog skupa, naš mozak bi trebao da radi po nepoznatnoj kvantnoj funkciji (ovdje ne vrijedi ni mogućnost entanglementa), što valjda samo biblijski vjernici posjeduju.patriot_1 wrote:Kad Sin Čovječji dođe sa svojim sjajem u pratnji svih anđela, sjest će na prijestolje svoje slave. Tada će se pred njim skupiti svi narodi, a on će ih razlučiti jedne od drugih kao što pastir luči ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi s desne strane, a jarce s lijeve. Nakon toga će Kralj reći onima s desne strane: ‘Dođite blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta! Jer bijah gladan, i dadoste mi jesti; bijah žedan, i napojiste me; bijah putnik, i primiste me; bijah go, i obukoste me; bijah u tamnici, i dođoste k meni.’ Tada će mu reći pravednici: ’Gospodine, kad te vidjesmo gladna pa ti dadosmo jesti, ili žedna pa ti dadosmo piti? Kad li te vidjesmo kao putnika i primismo te? Ili gola pa te obukosmo? Kad li te vidjesmo bolesna ili u tamnici te dođosmo k tebi?’ Kralj će im odgovoriti: Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće.
Tada će reći i onima s lijeve strane: ’Idite od mene, prokleti, u oganj vječni što je pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer bijah gladan, i ne dadoste mi jesti; bijah žedan, i ne dadoste mi piti; bijah putnik, i ne primiste me; go, i ne obukoste me; bolestan i u tamnici, i ne pohodiste me’. Tada će mu i oni reći:’ Gospodine, kad te vidjesmo gladna, ili žedna, ili kao putnika, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne pritekosmo ti u pomoć? On će im odgovoriti:’ Zaista, kažem vam, ni meni niste učinili koliko niste učinili jednomu od ovih najmanjih.’ Ovi će otići u muku vječnu, a pravednici u život vječni.”Matej, 25:31-46:
Ali i za takve malo je previše da bi neko mogao da povjeruje kako je Matija mogao da opiše izgled Isusovog sudnjag dana, i da nam verbatim prenese šta Isus kaže, a još manje šta odgovoraju pravednici a zatim mi, ateistička (pardon, stoka na lijevoj strani) govna.
Tu svaka naivnost prestaje. To prestaje i neko opuštenije vjerovanje u recimo agnostičku mogućnost neke 'više sile'. Tu se navlače dogmatski mušebeci kroz koje prodire nedovoljno svjetlosti.
-
patriot_1
#8246 Re: Ateizam
Ti si na terapiji od malih nogu,očito!irac300 wrote:Nemoj preskakati terapiju, vidljivo ti škodi!
-
broj dva
#8247 Re: Ateizam
Domoljube, naravno da i ateisti rade sranja. Ali (i u tome je cjela poenta) ne u ime ateizma.
- ExNihilo
#8248 Re: Ateizam
Nemojte da se svađate.
Baš danas kontam kako se prije koju godinu svaka tema na ovom podforumu završavala "na šake". A vidi sad, imamo 3-4 dugovječne teme na kojima se svi fino druže.

Baš danas kontam kako se prije koju godinu svaka tema na ovom podforumu završavala "na šake". A vidi sad, imamo 3-4 dugovječne teme na kojima se svi fino druže.
- Towelie
#8249 Re: Ateizam
Niko ni ban da dobije.ExNihilo wrote:Nemojte da se svađate.![]()
Baš danas kontam kako se prije koju godinu svaka tema na ovom podforumu završavala "na šake". A vidi sad, imamo 3-4 dugovječne teme na kojima se svi fino druže.![]()
-
L u c i f e r
#8250 Re: Ateizam
Bio bi red da se makar zaključa tema na koji dan, za stara dobra vremena...