Ja Sam Odavle wrote:Pa ko je gradi? Koga briga? Gradi je ko je najpovoljniji. Eno neki dan neko tamo stavio kako ce Nemacka propasti jer BMW nece moci prodati 40 hiljada auta u Rusiji. Jok, nego ce ruje kupovati Lade i Nive. LOL.Martinez_ wrote:Ja Sam Odavle wrote:
Meni se cini da ti zivis na nekoj drugoj planeti. Amerika danas vlada svijetom u svakom pogledu, cak i kad Rusija okupira onaj isprdak od Krima.
Živiš u 1997. Krim je paradigma svetskih promena. Važnije je to da se Amerika u Aziji održava na koncima. Gubi Irak gubi Avganistan čak i nekad najverniji saveznik Turska okreće ćurak polako. Pakistan, Indija, Kina..o njima da ne govorimo. Ruski energenti, novac, oružje i nuklearna tehnologija su puno, puno primamljiviji od haosa i bezumlja koji nude Amerikanci i koje sprovode na severoistoku Sirije. Rusija je partner za stabilnost. Amerikanci donose dronove i Al Kaidu.
Ja već osamdeset sedmi put postavljam prosto pitanje na forumu: ko gradi prvu nuklearnu elektranu u Turskoj? Vestinghaus? Francuzi?
Shvatam ja vas cetalje. Tesko je izgubiti kolijevku vaskolikog srbstva. Ali bar mozete aplaudirat kad putinko ukrade Krim, a u tom procesu izgubi sav ostali dio Ukrajine koji mu je do juce sjedio u dzepu, dovede NATO na vlastitu granicu cijelom duzinom, ponovo pokrene trku u naoruzanju na toj istoj granici, i izgubi milijarde na trzistu energije.
Ovaj putinko je genije. Mora biti da je i on CIA covjek, sudeci po postupcima.
Oprosti ali sa obolelim od PTSP je stvarno besmisleno komunicirati. Mislim da tebe puno više boli što Amerika gubi silna prostranstva u Ayiji i trku sa novim igračima nego što mene briga za vaskoliko srbstvo. Ti si se iz nekog razloga uzrujao pa potežeš za niskim nacionalističkim uvredama.
Da, zamisli, ruska nuklearna tehnologija je em najkvalitetnija em najpovoljnija. Rusko oružje isto tako. Ruski energenti isto tako.
Ali eto, bez obzira na sve to Amerika ostaje jedina neprikosnovena supersila čiji građani u proseku duguje šest cifara zelembaća. I superiorni su nad Kinezima i Rusima koji duguju siću i koji žive sve bolje. I baš ti Amerikanci danas će izdržati trku u naoružanju. Hoće to tako.