Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#8226 Re: Jusuf Nurkić

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mobile_Disco wrote:Zar nije logicnije da klub zabranit najboljem odbrambenom igracu lige neko nekom
Rookiju koji nije ni ugovor potpisao? Samo ka’em
Da,zanimljivo je da gobert nema nikakvih problema sa klubom iakp vjerovatno znaju da bi francuzi ove tekme dobili i bez njega,batuma,fourniera
spree

#8227 Re: Jusuf Nurkić

Post by spree »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Mobile_Disco wrote:Zar nije logicnije da klub zabranit najboljem odbrambenom igracu lige neko nekom
Da,zanimljivo je da gobert nema nikakvih problema sa klubom iakp vjerovatno znaju da bi francuzi ove tekme dobili i bez njega,batuma,fourniera
Oni nisu trenutno bez ugovora. Velika razlika, mada niko nam ne garantuje da ce nasi igrati i kad budu imali dugogodišnje ugovore, iako mislim da hoce.
klosar pravi

#8228 Re: Jusuf Nurkić

Post by klosar pravi »

Ponavljam rekao je da dolazi na naredno ako ne dođe otpisat ga, a doci ce jer se zna zašto nije dolazio.
kakavdanakneiskustvu

#8229 Re: Jusuf Nurkić

spree wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Oni nisu trenutno bez ugovora. Velika razlika, mada niko nam ne garantuje da ce nasi igrati i kad budu imali dugogodišnje ugovore, iako mislim da hoce.

ma znam ali eto nebitne kvalifikacije u smislu da francuzi imaju dovoljno dobre igrace i bez goberta,batuma,milion puta smo culi kako ne daju nba klubovi igracima da dodju na kvalifikacione tekme cak i na svj. i evr, prvenstva zbog straha od povreda,na to sam mislio
kakavdanakneiskustvu

#8230 Re: Jusuf Nurkić

klosar pravi wrote:Ponavljam rekao je da dolazi na naredno ako ne dođe otpisat ga, a doci ce jer se zna zašto nije dolazio.

@mobile disco je mislio na musu,ne na nurkica
Tuzla111

#8231 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Ed Davis u NETsima, da li to znaci da Nurkic ostaje za sigurno?
insaneinthebrain

#8232 Re: Jusuf Nurkić

Post by insaneinthebrain »

Nista nije sigurno u nba :skoljka:
klosar pravi

#8233 Re: Jusuf Nurkić

Post by klosar pravi »

Tuzla111 wrote:Ed Davis u NETsima, da li to znaci da Nurkic ostaje za sigurno?
Deandre mu je uzeo pare u Dallasu pitanje je ko je još ostao uopšte da ode jel Washington neku sam sliku vidio da bi mogli biti u igri..

Ne znam ono što je sigurno ako je pametan nece poptisao za one feninge koje nudi Portland.
Laertes

#8234 Re: Jusuf Nurkić

Post by Laertes »

Evo šta kaže CBS za Jusufa:
Nurkic set the world on fire when he came over to Portland at the trade deadline two seasons ago, but last year can only be characterized as a disappointment for the 7-footer. He can still defend and has his moments offensively, but the market has waned for Nurkic given his slow foot speed in the modern NBA.
Tuzla111

#8235 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

klosar pravi wrote:
Tuzla111 wrote:Ed Davis u NETsima, da li to znaci da Nurkic ostaje za sigurno?
Deandre mu je uzeo pare u Dallasu pitanje je ko je još ostao uopšte da ode jel Washington neku sam sliku vidio da bi mogli biti u igri..

Ne znam ono što je sigurno ako je pametan nece poptisao za one feninge koje nudi Portland.
Pa dobro, ni 5 miliona nije lose za nase standarde al jes fa je mnogo manje od onog sto on zeli. Ja sam rekao da je njemu mjera negdje oko 10-12 miliona kad su svi pisali da dobija po 20
spree

#8236 Re: Jusuf Nurkić

Post by spree »

Juka ostaje u Portlandu. 48m $ za 4 godine. Moglo je to i vise, ali slaba je potražnja za centrima koji ne sutaju 3.
Fajcion

#8237 Re: Jusuf Nurkić

Post by Fajcion »

Eeee moj Juka.
insaneinthebrain

#8238 Re: Jusuf Nurkić

Post by insaneinthebrain »

ja cigana nezahvalnih. stipse prave. tamo se milionima razbacaju a juka sicu dobio :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8239 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

Kakve klade su dobile bolje ugovore... Ali, nije malo 48 miliona :D
bingov buraz

#8240 Re: Jusuf Nurkić

Post by bingov buraz »

Loša godina za centre pa All Star Cousins potpisao za siću doduše došao je zbog titule ali nije još toliko star da igra za minimalac.
Neka Juke u Portlandu,zacjementlrano prvi centar a i pare nisu tolika mizerija imaće u 27 godini priliku za masni ugovor.
Tuzla111

#8241 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Visoko se ciljalo a ja prije 6 mjeseci govorio da ce dobiti ovu cifru. Realno toliko i vrijedi i dobre su pare.
sadmire

#8242 Re: Jusuf Nurkić

Post by sadmire »

Ja sam mislio da ce mu neko ponudit jos jaci ugovor pa da Portland mora izjednacit, al nista od toga...a inace sam se potajno nadao da bi mogao zavrsiti u San Antoniu, tamo su tanki na centarskoj poziciji...
channel10

#8243 Re: Jusuf Nurkić

Post by channel10 »

Sta mu piše u novom ugovoru, hoće li moći igrati za repku pp
Tuzla111

#8244 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

Mozda je Portland malo pozurio sa ovim ugovorom jer se nesto drugo sprema. Prica se o Lillardom trejdu. Ne znam da li Lakersi imaju dovoljno da ponude za Lillarda i Nurkica skupa, al kad bi njih 2 mogli dobiti Lakersi bi bili rame uz rame sa trenutno najjacim timovima.

Ukrade Portland Curry-a, za ove pare vise nego dobar igrac. Ne znam sto nisu produzili ugovore Napieru i Pat-u?
arzuhal

#8245 Re: Jusuf Nurkić

Post by arzuhal »

Saće se Juka odazivat na svaki selektorov poziv, sa'š vi't...Od huje i inata...Ima da budemo četvrti u Kini...
sadmire

#8246 Re: Jusuf Nurkić

Post by sadmire »

Tuzla111 wrote:Mozda je Portland malo pozurio sa ovim ugovorom jer se nesto drugo sprema. Prica se o Lillardom trejdu. Ne znam da li Lakersi imaju dovoljno da ponude za Lillarda i Nurkica skupa, al kad bi njih 2 mogli dobiti Lakersi bi bili rame uz rame sa trenutno najjacim timovima.

Ukrade Portland Curry-a, za ove pare vise nego dobar igrac. Ne znam sto nisu produzili ugovore Napieru i Pat-u?
Vjerovatno ih ne mogu platiti, a de ne odu previse u luxury tax...
A ne znam to za lakerse, imaju oni i previse centara trenutno, morali bi se bar dvojice rijesit, Lopeza prije svih, mcgee je tek potpisao...jel i Zubac jos tu...
Tuzla111

#8247 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

sadmire wrote:
Tuzla111 wrote:Mozda je Portland malo pozurio sa ovim ugovorom jer se nesto drugo sprema. Prica se o Lillardom trejdu. Ne znam da li Lakersi imaju dovoljno da ponude za Lillarda i Nurkica skupa, al kad bi njih 2 mogli dobiti Lakersi bi bili rame uz rame sa trenutno najjacim timovima.

Vjerovatno ih ne mogu platiti, a de ne odu previse u luxury tax...
A ne znam to za lakerse, imaju oni i previse centara trenutno, morali bi se bar dvojice rijesit, Lopeza prije svih, mcgee je tek potpisao...jel i Zubac jos tu...
Nesta se uglavnom sprema. Lillard i Nurkic bi se ekstra uklopili al pitanje je dal ih Lakersi mogu priustiti.
Heller

#8248 Re: Jusuf Nurkić

Post by Heller »

Jes al Rookija moš zaplašit, a najbolji odbrambeni ti samo kaže da mu se napaseš omudine.
klosar pravi

#8249 Re: Jusuf Nurkić

Post by klosar pravi »

Tuzla111 wrote:Visoko se ciljalo a ja prije 6 mjeseci govorio da ce dobiti ovu cifru. Realno toliko i vrijedi i dobre su pare.

Ne ahbabe ne vrijedi toliko nemaju mu više da plate i ocigledno nece nigdje drugo da ide.

Na seljacku foru ga preveslali on ce narednu sezonu da bude tema kad bude dominirao ljudi ce se sjebavati kad budu vidjeli za koje feninge je potpisao.Bolje da je potpisao jednogodisnji ugovor.
Tuzla111

#8250 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tuzla111 »

klosar pravi wrote:
Tuzla111 wrote:Visoko se ciljalo a ja prije 6 mjeseci govorio da ce dobiti ovu cifru. Realno toliko i vrijedi i dobre su pare.

Ne ahbabe ne vrijedi toliko nemaju mu više da plate i ocigledno nece nigdje drugo da ide.

Na seljacku foru ga preveslali on ce narednu sezonu da bude tema kad bude dominirao ljudi ce se sjebavati kad budu vidjeli za koje feninge je potpisao.Bolje da je potpisao jednogodisnji ugovor.
Nurkic moze da bude dobar al nikad poput igraca koji imaju max ugovore. Dodaj tome da ima problema sa povredama i da ima prgavu narav onda je dobro proso, sasvim realna cifra uzimajuci u obzir da postoji odredjeni rizik.
Post Reply