nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kloniran

#8226 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

da se opere stotinjak 'iljada maraka :D
vješalica

#8227 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Leon16v wrote:Nisu trkaci, al jest semafor :D Danas u Svrakinom onde kod Amka prema APu idem, kolona, pola 11, jutro. Kotam sta je sad zakrcilo. Kad semafor stavili poslije onog bivseg Merkatora.

Ne znam koja je svrha onog semafora onde, guzve u oba smjera su sad katastrofalne...
nešto se pravi u blizini pa radi toga vjerujem
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8228 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Ako je zbog toga, trebali su staviti valjda one pokretne semafore, a ne roknut one prave :D
elk

#8229 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by elk »

Tacno.taj semafor pravi guzvu,gdje je prije nije bilo.glupsoni
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8230 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

jel to na skretanju za mladjene stavljen semafor?
tempuser

#8231 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Mene lijepo strah uhvati kad se s komsijom svako jutro pozdravim na parkingu, svako u svoj auto i svojim putem dok jedno jutro ne osvanu komsin auto bez tablica. Znaci komso kultiran, "upitan", pridrzi vrata, zena, djeca, pijaca, ovo, ono, a min 2 mjeseca uredno vozikao neregistrovan i to nije jedan slucaj koji sam upratio!
zdruzdjo

#8232 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Mene lijepo strah uhvati kad se s komsijom svako jutro pozdravim na parkingu, svako u svoj auto i svojim putem dok jedno jutro ne osvanu komsin auto bez tablica. Znaci komso kultiran, "upitan", pridrzi vrata, zena, djeca, pijaca, ovo, ono, a min 2 mjeseca uredno vozikao neregistrovan i to nije jedan slucaj koji sam upratio!
Vjerovao ili ne pravo puno raje to radi. Bas sam cuo od par ljudi da vozi neregistrovano. Voze do onih nekih 40 dana nakon isteka registracije. Da ne mora vracati tablice pa onda registruje.
Ja ne bih smio ni dan. Cini mi se da bi me svaki policajac gledao i da bi svako poturao se da ga udarim.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
tempuser

#8233 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:Mene lijepo strah uhvati kad se s komsijom svako jutro pozdravim na parkingu, svako u svoj auto i svojim putem dok jedno jutro ne osvanu komsin auto bez tablica. Znaci komso kultiran, "upitan", pridrzi vrata, zena, djeca, pijaca, ovo, ono, a min 2 mjeseca uredno vozikao neregistrovan i to nije jedan slucaj koji sam upratio!
Vjerovao ili ne pravo puno raje to radi. Bas sam cuo od par ljudi da vozi neregistrovano. Voze do onih nekih 40 dana nakon isteka registracije. Da ne mora vracati tablice pa onda registruje.
Ja ne bih smio ni dan. Cini mi se da bi me svaki policajac gledao i da bi svako poturao se da ga udarim.

Eh tu sad imaju dvije stvari.
Prva, kad je, uslovno receno, normalan covjek spreman da prolongira registraciju za 40 dana (i vise ako ce ici na vracanje tablica) mozes misliti na sta su spremi razni debili, polusvijet i marginalci?!?!?!Njima kad skinu table oni samo nakace tudje i gas...
Druga, ne smijem ni pomisliti koliko bi bilo takvih da drzava ipak nije nisu uvela malo zakona i discipline da se tablice moraju vracati.
I ja mislim otprilike isto, kad bih isao na tu varijantu prvi dan bi poceli sprovoditi akciju "na suzbijanju tempusera da vozi neregistrovan auto". Neki dan treba da prebacimo auto na teh pregled nekih 800m (iznad Zeljinog stadiona - Strojorad), smisljamo akciju k'o da kilo bjelog vozimo!
supercali

#8234 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Pa ne prevozite kilo bijelog nego tonu i po sivog :)
kloniran

#8235 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:

Prva, kad je, uslovno receno, normalan covjek spreman da prolongira registraciju za 40 dana (i vise ako ce ici na vracanje tablica) mozes misliti na sta su spremi razni debili, polusvijet i marginalci?!?!?!Njima kad skinu table oni samo nakace tudje i gas...
Druga, ne smijem ni pomisliti koliko bi bilo takvih da drzava ipak nije nisu uvela malo zakona i discipline da se tablice moraju vracati.
I ja mislim otprilike isto, kad bih isao na tu varijantu prvi dan bi poceli sprovoditi akciju "na suzbijanju tempusera da vozi neregistrovan auto". Neki dan treba da prebacimo auto na teh pregled nekih 800m (iznad Zeljinog stadiona - Strojorad), smisljamo akciju k'o da kilo bjelog vozimo!
Ja ne smijem ni pomisliti na to :D
U zadnjih par godina najvise zaustavljanja od policije sam imao u zadnjih petnaestak dana do isteka registracije, u prosjeku svaki drugi dan po jednom do dvaput, i svi kazu aaaaa istice ti registracija :lol:
Eto kakav sam ja peh :lol:
drndalo

#8236 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

bitanga_sa_otesa wrote:jel to na skretanju za mladjene stavljen semafor?
Da, uspjesno pusten u rad... Samo se niko nije slikao za dnevnik...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8237 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

super bas se tu stvarala guzva,jednom sam izlazio iz mladjena i bila je kolona od 2 auta....cekao sam 12 sec...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8238 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

E sad je kolona od Bosmala :D
zdruzdjo

#8239 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote:
U zadnjih par godina najvise zaustavljanja od policije sam imao u zadnjih petnaestak dana do isteka registracije, u prosjeku svaki drugi dan po jednom do dvaput, i svi kazu aaaaa istice ti registracija [emoji38]
Eto kakav sam ja peh [emoji38]
Mene je u augustu zakacilo subotu na nedelju registracija da mi istice. Nisam auto ni vozio par dana. Biciklo do posla, itd.... I kontam u ponedeljak cu ujutro.
I treba navece u nedelju da idem nesto odnijeti sa cengic vile na ilidzu pa u rajlovac pa na hrasno brdo. Kontam ako uzmem taksi ne gine 40-50 km nema sile. A mrsko mi moliti nekoga. I sjednem u auto inamjerno ostavim dokumente kuci i samo licnu u dzep. Ma reko ako budem peh pa me zaustavi, reci cu zaboravio dokumente evo licna, pisi kaznu, 40-50 km moze biti, platim brzinski pola i eto ga. Samo me bilo strah da ne provjere u tom slucaju. Srecom niko nista. Cini mi se da me manje bilo strah kad sam u ratu sa 17 godina sprzio dvojkom golfom glavnom od ch.vile do bel ami-ja pa cekao da se smraci pa nazad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8240 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

zdruzdjo wrote:
kloniran wrote:
U zadnjih par godina najvise zaustavljanja od policije sam imao u zadnjih petnaestak dana do isteka registracije, u prosjeku svaki drugi dan po jednom do dvaput, i svi kazu aaaaa istice ti registracija [emoji38]
Eto kakav sam ja peh [emoji38]
Mene je u augustu zakacilo subotu na nedelju registracija da mi istice. Nisam auto ni vozio par dana. Biciklo do posla, itd.... I kontam u ponedeljak cu ujutro.
I treba navece u nedelju da idem nesto odnijeti sa cengic vile na ilidzu pa u rajlovac pa na hrasno brdo. Kontam ako uzmem taksi ne gine 40-50 km nema sile. A mrsko mi moliti nekoga. I sjednem u auto inamjerno ostavim dokumente kuci i samo licnu u dzep. Ma reko ako budem peh pa me zaustavi, reci cu zaboravio dokumente evo licna, pisi kaznu, 40-50 km moze biti, platim brzinski pola i eto ga. Samo me bilo strah da ne provjere u tom slucaju. Srecom niko nista. Cini mi se da me manje bilo strah kad sam u ratu sa 17 godina sprzio dvojkom golfom glavnom od ch.vile do bel ami-ja pa cekao da se smraci pa nazad.
Ja sam zaboravio dokumente na relaciji Sarajevo-Gorazde, skonto u Gorazdu :lol: :lol: :D
Jbt zivot, sto je to bila uzbudljiva voznja nazad :-) Iza par auta i lagano 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#8241 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

zdruzdjo wrote:

Jest i mene levat prosli mjesec spuca kod RTV Doma, a registracija istekla 28.10.
Da sam se vodio tom politikom, bio bi popuslic :-?
zrakomlat

#8242 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zrakomlat »

tempuser wrote:.......................................

I ja mislim otprilike isto, kad bih isao na tu varijantu prvi dan bi poceli sprovoditi akciju "na suzbijanju tempusera da vozi neregistrovan auto". Neki dan treba da prebacimo auto na teh pregled nekih 800m (iznad Zeljinog stadiona - Strojorad), smisljamo akciju k'o da kilo bjelog vozimo
:lol: :lol:
Jedne nedjelje odem do grada iz nekog razloga, i pošto je neka kišurina žestoka bila, ostavim auto na parkingu, na mjesto koje koristi inače ministarstvo nečega. Vratim se za 20 min, i bez obzira na pljusak, i što nedeljom to ministarstvo ne radi, kad ono kazna. Nema veze, platim sutra 20 i to je to.
Idući vikend meni istekne registracija, i opet nedelja, ja moram da preuzmem neku pošiljku koja ide autobusom, i nekako odlucim da cu otici autom ipak. Vracam se, zaustavlja me policija, i to policajac koji mi je pisao kaznu prije heftu, sjeti me se po prezimenu i autu. Hoce da pise kaznu, kolega mu govori ma pusti ga, vidis da je dan u pitanju, i pusti me.
hopi

#8244 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hopi »

bio prije jedno sat sudar na kružnom toku, koliko sam skontao jeep neki je vozio vanjskom trakom, a neki pežo iz unutrašnje htio se isključiti prema autoputu, i zakači prednjio dio jeep-a

ako se ne varam, iako je vanjska samo za prvo isključenje a ne za vožnju, ipak će ovaj s pežoom biti kriv
kloniran

#8245 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

hopi wrote:bio prije jedno sat sudar na kružnom toku, koliko sam skontao jeep neki je vozio vanjskom trakom, a neki pežo iz unutrašnje htio se isključiti prema autoputu, i zakači prednjio dio jeep-a

ako se ne varam, iako je vanjska samo za prvo isključenje a ne za vožnju, ipak će ovaj s pežoom biti kriv
prvo i drugo iskljucenje, a kod nas i za voznju puni krug :mrgreen:
530i

#8246 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

hopi wrote:bio prije jedno sat sudar na kružnom toku, koliko sam skontao jeep neki je vozio vanjskom trakom, a neki pežo iz unutrašnje htio se isključiti prema autoputu, i zakači prednjio dio jeep-a

NAravno da će biti kriv jer se on prestrojavao iz jedne saobraćajne trake u drugu, a taj nije. Nema tu nikakvih dilema.
seoBIH

#8247 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Zbog toga sam ja papak (par puta nazvan na forumu) i vozim samo vanjskom, nebitno koliko kruzim. Bolje platiti kaznu, nego popravku auta. Kod nas niko ne zna pravila u kruzom, pa zasto bih se ja pravio pametan? :bih:
tempuser

#8248 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Neki dan gledam punokrvnog bosnju za volanom, valjda je fulio nesto i odvezao 360 stepeni u kruznom toku naravno sve vanjskom!
tempuser

#8249 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

seoBIH wrote:Zbog toga sam ja papak (par puta nazvan na forumu) i vozim samo vanjskom, nebitno koliko kruzim. Bolje platiti kaznu, nego popravku auta. Kod nas niko ne zna pravila u kruzom, pa zasto bih se ja pravio pametan? :bih:
Ma samo tako, kad ih ne mozes pobjediti - pridruzi im se... :thumbup:
Zato su nam majmuni na vlasti, a anarhija na cestama!
Edin H.

#8250 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Edin H. »

Ne bi se zakleo. :oops:

Moglo bi lako biti 50 - 50. :-)
Post Reply