Dobarshiljak wrote:Ma imaš sve odgovore kod nikšića
Ko su ovi na forumu što diskutuju?
http://www.youtube.com/watch?v=M7V6JFTUdS8#t=29
Hoće li komšić znati voditi stranku?
http://www.youtube.com/watch?v=f797eI3pMeI#t=82
Da li će se stranka pokazati dobra ili loša?
http://www.youtube.com/watch?v=lD0wNogzJnQ
Eto, u tri klipa stalo sve ovo što se pisalo u ovoj temi.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Maystor
#8226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Havatar
#8227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ne pominjemo 41.893 lajkova na fejsbuku.shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča
Lik napravio stranku, hej, učlanio već preko 5.000 ljudi u stranku.. otvorio stranke "širom bih" (za razliku od drugih), i sad ko on nešto radi.. a ko prije skupio dosta glasova od naroda, i sad se nešto fura, stranku ko otvorio. I još ko svi kradu na vlasti, nekakvi tenderi, stotine firmi zatvorili i državnih uništili, a komšić eto ne zna ni kredit da vrati što je digo.
Dosta.
- Platformas
#8228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest se mladež SDPa i SDA udružila.
- Maystor
#8229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vidiš da ipak mogu zajedno
- shiljak
#8230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja sam čuo da je komšić išao od kuće do kuće, od stana do stana, molio, kumio, da mu lajkuju fb stranicu. Sad ti skontaj koliko je to lajkova! Upravo toliko, tačno odokativno 41 hiljada.Havatar wrote:Da ne pominjemo 41.893 lajkova na fejsbuku.shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča
Lik napravio stranku, hej, učlanio već preko 5.000 ljudi u stranku.. otvorio stranke "širom bih" (za razliku od drugih), i sad ko on nešto radi.. a ko prije skupio dosta glasova od naroda, i sad se nešto fura, stranku ko otvorio. I još ko svi kradu na vlasti, nekakvi tenderi, stotine firmi zatvorili i državnih uništili, a komšić eto ne zna ni kredit da vrati što je digo.
Dosta.
Da li možda sad da se raspišemo o ovom, da ja tvrim da je tako a neko da me demantuje? Jedno 20-tak stranica?
-
weredsf
#8231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa vise lajkova ima Stranka Kokuzashiljak wrote:ja sam čuo da je komšić išao od kuće do kuće, od stana do stana, molio, kumio, da mu lajkuju fb stranicu. Sad ti skontaj koliko je to lajkova! Upravo toliko, tačno odokativno 41 hiljada.Havatar wrote:Da ne pominjemo 41.893 lajkova na fejsbuku.shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča
Dosta.
Da li možda sad da se raspišemo o ovom, da ja tvrim da je tako a neko da me demantuje? Jedno 20-tak stranica?
-
HM 2011
#8232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja pak tvrdim da ljudi neće apstinirati od glasanja ako ustvrde da od DF-a nema aposlutno ništa boljeg.....shiljak wrote:ja sam čuo da je komšić išao od kuće do kuće, od stana do stana, molio, kumio, da mu lajkuju fb stranicu. Sad ti skontaj koliko je to lajkova! Upravo toliko, tačno odokativno 41 hiljada.Havatar wrote:Da ne pominjemo 41.893 lajkova na fejsbuku.shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča
Dosta.
Ponovimo zadaću:
Ako su pitanju uhljebljenja - koliko će nas koštati stvaranje još novije elite od do sada već stvorenih elita i prije njih stvorenih elita i tako dalje ?
- shiljak
#8233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postavi i sebi pitanje, kad misliš da zarađuješ 2-3 hiljade mjesečno i da kupiš stan u centru sarajeva? Nemoj mi samo reći nema posla, ima ljudi što ne rade u državnim firmama i rade sve legalno a i imaju takvu platu.
-
HM 2011
#8234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postavljam - ispalim se u Londom i uklanjam smeće sa ulice - budem čistač ulica - i dođem i kupim stan - imam platu puno veću....shiljak wrote:Postavi i sebi pitanje, kad misliš da zarađuješ 2-3 hiljade mjesečno i da kupiš stan u centru sarajeva? Nemoj mi samo reći nema posla, ima ljudi što ne rade u državnim firmama i rade sve legalno a i imaju takvu platu.
Ali tad ne bih bio Sarajlija - tad bih bio Londoner - Londonac....
Ili još zanimljivije - a neću ti reći šta.....
U svakom slučaju tada ne bih bio niti Sarajlija niti Bosanac - tada bih bio definitivno nešto drugo i ne bi me interesovalo Sarajevo niti bih želio kupiti stan u centru Sarajeva - čak šta više - prodao bih sve u BiH u toj situaciji i migrirao trajno - uz promjenu imena, prezimena i slično - kompletna asimilacija....
To je do sada uvaženo mišljenje o časnom načinu sticanja profita....
Isti profit je moguće ostvariti i ovdje ali trebaju žestoka leđa za uspon u nekoj banci ili sličnom privrednom društvu....
Isti profit je moguće ostvariti i u privredi ali moraš biti baš inventivan, ali jako je to sve otežano ako si pošten....
Ovo u državnoj upravi - preživljavanje je sve ispod 1000 KM - nemaš šanse za stan osim ako si korumpiran - a tada padaš kad tad....
Nečasni način je: lagat narod o želji za ostvarenjem nekog rezultata bez istinske želje za ostvarenjem istog tog rezultata u svrhu sticanja statusa vlasti u BiH demokratiji - a nakon dobijenih glasova - uživati u platici od 2000-3000 KM....
Takođe tu ima i dodatnih mogućnosti:
Da ti neka humanitarna organizacija izgradi kuću od temelja do krova, onda se prijaviš na dodjelu donacija i dobiješ stan koji izdaješ pod zakup, a kontinuirano primaš neki vid boračkih dodataka - usput otvoriš i kakav posao kafa, ćevapi i slično i eto ti dovoljno novca i za stan....
"Regularni" (zakidaj državu na porezu u vlastitom d.o.o., varaj sjeci budi dužan) i neregularni kriminal (bezočno varaj kradi sjeci i budi dužan)...
kombinacija je bezbroj - zašto to pitaš ?
-
HM 2011
#8235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne bih predložio Tursku - ja bih predložio Mekku i Medinu kao jedino sigurno mjesto po pitanju vjere....fhb457uzuz wrote:ja straha ovih iz sda i lajanja, oblajašte sve i svakoga mamu vam balinsku, da oće ovaj DF na vlast doć da bude malo bukagija na noge i bježanije u tursku![]()
![]()
a ovo ostalo - neće to dalje od Slovenije, Austrije, Hrvatske - možda neki odu i u Tursku....
ALi opet DF - sa ovakvim nastupom i ovakvim stavom neće preći niti izborni prag.... A ja im u tome svemu pro bono izgleda neću pomagati - jer - kite se tuđim perjem a pljuju, ne vidim nešto konkretno različito - nema ono "nešto".....
- shiljak
#8236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakav London, ima ljudi poštenih, koji rade u sarajevu i zarađuju platu.
Naravno da je teško steći to, ali po tvojoj priči šta bi to DF trebao raditi i šta bi komšić trebao raditi.. ispade da ti znaš sve a eto ne znaš da se snađeš da imaš platu 2-3 milje u sarajevu
Kao što je i meni lako reći tebi "što nemaš veću platu" (a ja je nemam), tako je i tebi lako reći za komšića šta da radi (a ti nemaš stranku).
Naravno da je teško steći to, ali po tvojoj priči šta bi to DF trebao raditi i šta bi komšić trebao raditi.. ispade da ti znaš sve a eto ne znaš da se snađeš da imaš platu 2-3 milje u sarajevu
Kao što je i meni lako reći tebi "što nemaš veću platu" (a ja je nemam), tako je i tebi lako reći za komšića šta da radi (a ti nemaš stranku).
- Corto Maltese
#8237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je l' već prestig'o Stranku Kokuza?Havatar wrote:Da ne pominjemo 41.893 lajkova na fejsbuku.shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča
Dosta.
-
HM 2011
#8238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja tražim unaprijeđenje i veću platu..... Tražim posao.... Nisam samozaposlen - poduzetnik u smislu d.o.o. ili d.d.......shiljak wrote:Kakav London, ima ljudi poštenih, koji rade u sarajevu i zarađuju platu.
Aplicira li DF (nije DF Komšić nego je DF - DF) za posao u tom smislu ? Jel aplicirao na iti jedan konkurs do sada u smislu koji ti želiš ?
Ili indirektno želiš da kažeš da je DF - D.j.l. Komšić ? Ili indirektno želiš da kažeš da aplicira ali da mi to ne vidimo ?
Ispade da ti znaš sve a eto ne znaš da se snađeš da imaš platu 2-3 milje u sarajevu
Eh za ovo si upravu - ispada baš tako..... Zar nisam jadan što niti jedan poslodavac neće da mi da veću platu od barem 2000-3000 milje ? Sa platom dolazi i odgovornost - šta misliš - čak i ako sam spreman da preuzmem odgovornost - nudi li mi iko šansu ?
- shiljak
#8239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije ni komšiću niko ponudio da mu napravi stranku i nađe članove, a da on samo izađe na tribinu i da kaže da ima stranku. Upravo je problem znati šta tačno treba da se radi, a neće mu niko dati neki šablon i reći radi po tom i tvoja će stranka biti najbolja, isto kao što ni tebi neće neko reći "zaposli se tu i tu, tu traže radika" ili "uradi to i to i javi se tom", to moraš sam skontat..Eh za ovo si upravu - ispada baš tako..... Zar nisam jadan što niti jedan poslodavac neće da mi da veću platu od barem 2000-3000 milje ? Sa platom dolazi i odgovornost - šta misliš - čak i ako sam spreman da preuzmem odgovornost - nudi li mi iko šansu ?
- Havatar
#8240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije .Corto Maltese wrote:Je l' već prestig'o Stranku Kokuza?Havatar wrote:Da ne pominjemo 41.893 lajkova na fejsbuku.shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča
Dosta.
-
HM 2011
#8241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za sad ću ostaviti samo komentar:shiljak wrote:Nije ni komšiću niko ponudio da mu napravi stranku i nađe članove, a da on samo izađe na tribinu i da kaže da ima stranku. Upravo je problem znati šta tačno treba da se radi, a neće mu niko dati neki šablon i reći radi po tom i tvoja će stranka biti najbolja, isto kao što ni tebi neće neko reći "zaposli se tu i tu, tu traže radika" ili "uradi to i to i javi se tom", to moraš sam skontat..Eh za ovo si upravu - ispada baš tako..... Zar nisam jadan što niti jedan poslodavac neće da mi da veću platu od barem 2000-3000 milje ? Sa platom dolazi i odgovornost - šta misliš - čak i ako sam spreman da preuzmem odgovornost - nudi li mi iko šansu ?
Bravo.
- MuaDib
#8242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Savez SDA-SDP i dalje živi između crvene i zelene mladeži.
Ali svi pokušaji diskreditacije DF-a su vam očajni, zasnovani na rekla-kazala mahalanju i papagajskim ponavljanjem mantri raznoraznih kvazianalitičara. Vaše horsko pjevanje, promašenih pjesama uz pratnju promašenih nota, neće spriječiti rast DF-a. Samo postižete kontraefekat, jer da vas nije strah Komšićevog prodora, ne bi ni reagovali.
Ali svi pokušaji diskreditacije DF-a su vam očajni, zasnovani na rekla-kazala mahalanju i papagajskim ponavljanjem mantri raznoraznih kvazianalitičara. Vaše horsko pjevanje, promašenih pjesama uz pratnju promašenih nota, neće spriječiti rast DF-a. Samo postižete kontraefekat, jer da vas nije strah Komšićevog prodora, ne bi ni reagovali.
- Opetja033
#8243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib wrote:Savez SDA-SDP i dalje živi između crvene i zelene mladeži.
Pa ovo je vec komedija.
Ovaj nagli preokret sam uspio promasiti. @Muadib koji je prvobitno DF maltene smatrao bozanstvom dosao je do tacke kada je radio upravo ovo sto sam boldirao: pljuvao po DF-u zasnovano na rekla-kazala mahalanju, ovdje kilometarske odjavne postove pisao uz konstataciju da je vratio svoju clansku kartu, da je DF ubleha, da je ZK ubleha. I to nakon unutarstranackih izbora.
Sta je bilo u medjuvremenu samo ti znas. Valjda su se smilovali i ubacili te u taj opcinski odbor.
Ali ovo je tragikomicno. U dva mjeseca misljenje o jednom politickom projektu promjeniti za 360 stepeni je vrhunac mentaliteta "đe sam ja tu". Drugacije se ne moze objasniti. I jos uvijek smatras da te neko nakon toga moze uzeti za ozbiljno? Tvoje bilo propagiranje bilo pljuvanje - bilo cega.
-
The BEN10
#8244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mah, šta reći o takvima. U stvari, nisu ni vrijedni komentara...Opetja033 wrote:Pa ovo je vec komedija.MuaDib wrote:Savez SDA-SDP i dalje živi između crvene i zelene mladeži.
Ali svi pokušaji diskreditacije DF-a su vam očajni, zasnovani na rekla-kazala mahalanju i papagajskim ponavljanjem mantri raznoraznih kvazianalitičara. Vaše horsko pjevanje, promašenih pjesama uz pratnju promašenih nota, neće spriječiti rast DF-a. Samo postižete kontraefekat, jer da vas nije strah Komšićevog prodora, ne bi ni reagovali.![]()
U dva mjeseca misljenje o jednom politickom projektu promjeniti za 360 stepeni je vrhunac mentaliteta "đe sam ja tu". Drugacije se ne moze objasniti. I jos uvijek smatras da te neko nakon toga moze uzeti za ozbiljno? Tvoje bilo propagiranje bilo pljuvanje - bilo cega.
- biske
#8245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ni prvi ni posljednji koji je promijenio mišljenje. konstantni pljuvači su puno zanimljiviji za čitati. 
- MuaDib
#8246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Crvena liga se očito ponadala, da je uspjela unjeti razdor u DF i da su njihove krtice dobro odradile posao.Opetja033 wrote:MuaDib wrote:Savez SDA-SDP i dalje živi između crvene i zelene mladeži.
Pa ovo je vec komedija.![]()
Ovaj nagli preokret sam uspio promasiti. @Muadib koji je prvobitno DF maltene smatrao bozanstvom dosao je do tacke kada je radio upravo ovo sto sam boldirao: pljuvao po DF-u zasnovano na rekla-kazala mahalanju, ovdje kilometarske odjavne postove pisao uz konstataciju da je vratio svoju clansku kartu, da je DF ubleha, da je ZK ubleha. I to nakon unutarstranackih izbora.
Sta je bilo u medjuvremenu samo ti znas. Valjda su se smilovali i ubacili te u taj opcinski odbor.
Ali ovo je tragikomicno. U dva mjeseca misljenje o jednom politickom projektu promjeniti za 360 stepeni je vrhunac mentaliteta "đe sam ja tu". Drugacije se ne moze objasniti. I jos uvijek smatras da te neko nakon toga moze uzeti za ozbiljno? Tvoje bilo propagiranje bilo pljuvanje - bilo cega.
Morati ću vas razočarati, ali ujdurma koju su priredli crveni i djelom zeleni puleni, je otklonjena aktivnostima DF u cjelini.
Drugi par rukava je, vaša nemoć da ukažete na problem u vašim partijama, u kojima je normalno šutiti sve dok se "mene ne tiće." Međutim meni ne pada na pamet nekog ubjeđivati, da je upravo kritički stav spram pokušaja očite manipulacije, doveo do zdrave atmosfere u DF, koja postaje jedan uhodan tim, kome je dosta ovog političkog javašluka. Javašluka, koji su i uzrokovale rigidne političke opcije sa tvrdim stavovima, kojim omekšaju na svaki pomen para i finansija.
- shiljak
#8247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeste, ofirni ste skroz. Ko samo nešto kritikuju, a kad postaviš papir od sdp-a kako da pravi accounte na klixu i slično, ne znam da je iko išta pisao.. jedno tri dana šutnje bude na temi

-
Labirint
#8248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako se ljudi mogu prepirati,napadati i braniti stranke,partije i sl?
To je tako bijedno i jadno...
- biske
#8249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
od tolikih tema na politici, ovakav komentar je baš morao biti na ovoj?! zašto, zbog čega?Labirint wrote:Kako se ljudi mogu prepirati,napadati i braniti stranke,partije i sl?![]()
-
Labirint
#8250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ste paranoicnibiske wrote:od tolikih tema na politici, ovakav komentar je baš morao biti na ovoj?! zašto, zbog čega?Labirint wrote:Kako se ljudi mogu prepirati,napadati i braniti stranke,partije i sl?![]()
Na kojoj god da je temi svejedno,na ovoj jer sam eto povrsno
procitao raspravu i kontam koji ti motiv,izuzev finansijskog,mora biti
da srcano branis neka govna koja su apsolutno ISTA,ali apsolutno zvali
se oni sdp, sbb, sda, df, jkad,wrjdadk, hdz ili kako vec...