TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
amar1994

#8226 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

semirsar wrote:
crnivrag wrote:
amar1994 wrote:Ja sam masirao i razlio probijanje tako da se ne primjeti vise :)
To se mora raditi nježno, senzualnim poketima :D
zauder skola, haaa :evil:

:pisnuo: :pisnuo:
Haha :D :lol:
CooK

#8227 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:Ja sam masirao i razlio probijanje tako da se ne primjeti vise :)
Ti si masirao radi probijanja pozadinskog osvjetljenja i takav tip masiranja nije problematican jer je to ustvari samo malo grublje brisanje zahvacenog dijela panela. Masiranje piksela je nesto sasvim drugo jer moras upotrijebiti vecu ali adekvatnu silu na veoma maloj povrsini i ako osoba to nije radila ili nece smjeti pritisnuti dovoljno pa nece imati nikakav efekat ili ce pritisnuti prejako i napraviti jos veci problem.
Benq

#8228 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Benq »

semirsar wrote:
crnivrag wrote: To se mora raditi nježno, senzualnim poketima :D
zauder skola, haaa :evil:

:pisnuo: :pisnuo:
Hahaha ispraks'o se covjek :lol:
amar1994

#8229 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

@cook

Da u pravu si :thumbup:

To za piksel se mora pritisnut prstom i drzat :-)
CooK

#8230 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

crnivrag wrote:
To se mora raditi nježno, senzualnim poketima :D
Zar ti ne masiras samo EON boxove, D3 resivere, modeme, routere i ostalu Telemachovu opremu, nisam znao da si i na televizore presao? :lol: :lol: :D :D
crnivrag

#8231 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by crnivrag »

CooK wrote: Zar ti ne masiras samo EON boxove, D3 resivere, modeme, routere i ostalu Telemachovu opremu, nisam znao da si i na televizore presao? :lol: :lol: :D :D
Televizore masiram duži niz godina, oni su mi posebno sexy :P
CooK

#8232 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

:lol: :lol: :tooo: :tooo:
REDDEVILS

#8233 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

CooK wrote:
REDDEVILS wrote:Sa stranice Rtings o zaglavljenim pikselima :)
Image
Drug pokreci te alate i ostavljaj ih preko noci ali nista ne masiraj ako nemas iskustva ili nemas nekoga ko je to radio pa da ti pokaze kako se radi.
I savjetujem ti da se prestanes opterecivati jer imam osjecaj da kada upalis taj TV ti samo razmisljas o tom pikselu i umjesto da gledas sadrzaj na TV-u ti stalno gledas u taj piksel. Opusti se i uzivaj u onom sto se desava na TV-u a ignorisi taj piksel jer toliko malu tackicu zaista nije tesko ignorisati.
Hvala CooK na odgovoru,sto se tice tog masiranja ja to nesmijem uraditi jer nemam iskustva, ja i kad brisem prasinu s tv-a nesmijem ni da pritisnem jer se bojim da mi nepukne panel a ovako jedan piksel mi i ne smeta vise :)
Ako moze jos samo jedno pitanje da mi odgovoris, dali smijem koristiti destilizovanu vodu da bi obrisao ovaj panel od otisaka jer mi ovo sredstvo koje sam uzeo za odrzavanje samo mi je razmazalo otiske i napravilo jos veci belaj :)
CooK

#8234 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:
CooK wrote:
REDDEVILS wrote:Sa stranice Rtings o zaglavljenim pikselima :)
Image
Drug pokreci te alate i ostavljaj ih preko noci ali nista ne masiraj ako nemas iskustva ili nemas nekoga ko je to radio pa da ti pokaze kako se radi.
I savjetujem ti da se prestanes opterecivati jer imam osjecaj da kada upalis taj TV ti samo razmisljas o tom pikselu i umjesto da gledas sadrzaj na TV-u ti stalno gledas u taj piksel. Opusti se i uzivaj u onom sto se desava na TV-u a ignorisi taj piksel jer toliko malu tackicu zaista nije tesko ignorisati.
Hvala CooK na odgovoru,sto se tice tog masiranja ja to nesmijem uraditi jer nemam iskustva, ja i kad brisem prasinu s tv-a nesmijem ni da pritisnem jer se bojim da mi nepukne panel a ovako jedan piksel mi i ne smeta vise :)
Ako moze jos samo jedno pitanje da mi odgovoris, dali smijem koristiti destilizovanu vodu da bi obrisao ovaj panel od otisaka jer mi ovo sredstvo koje sam uzeo za odrzavanje samo mi je razmazalo otiske i napravilo jos veci belaj :)
Destilovanu vodu smijes a obicnu ne. Sredstvo za brisanje LCD-a i treba razmazati odnosno rastvoriti otiske i nakon sto se to desi okreni mikrofiber krpu na drugu stranu, nanesi sredstvo opet i prebrisi. Moras imati cistu mikrofiber krpu koja je koristena samo za brisanje televizora a ne neku sto je neko pola godine brisao prasinu po kuci sa njom jer takve krpe ce ti samo razmazivati i micati masnocu sa jednog dijela panela na drugi. Upravo su lose krpe i najveci problem a kada imas dobru i cistu mikrofiber krpu posao ti je 90% laksi i za 5 minuta mozes dovesti panel u stanje kao sto je bio kad je tek otpakovan TV.
mirsek

#8235 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

Stelex i kuhinjski ubrusi, oni deblji. :thumbup:
Mikrofiber samo da nasuho pokupi prasinu.
CooK

#8236 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

mirsek wrote:Stelex i kuhinjski ubrusi, oni deblji. :thumbup:
Pitanje je bilo o brisanju panela na televizorima a ne prozora i staklarije po kuci. :lol: :lol:
brazzo19

#8237 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Ima li slucajno neko ovdje broj od ovlastenog predstavnistva za samsung tv za ove produzene garancije, kupih prije nove onaj tv sto mi je cook rekao samsung i s obzirom da je 4K tv ima onu garanciju 2+3, ja sam usao na stranicu samsung5godina garancije i popunio sve podatke serijski broj i prilozio sliku racuna, i kada potvrdim na ok dobijem samo obavjestenje kao da je prosla registracija medjutim na mail mi nista ne stize evo vec danima, a trebalo bi da mi dodje kao potvrda o produzenoj garanciji koju isprintam i ostavim uz ovaj racun koji imam sto sam dobio kad sam kupio tv, tako mi je bar bilo sa Philipsom prosle godine procedura ....
sencobih

#8238 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

brazzo19 wrote:Ima li slucajno neko ovdje broj od ovlastenog predstavnistva za samsung tv za ove produzene garancije, kupih prije nove onaj tv sto mi je cook rekao samsung i s obzirom da je 4K tv ima onu garanciju 2+3, ja sam usao na stranicu samsung5godina garancije i popunio sve podatke serijski broj i prilozio sliku racuna, i kada potvrdim na ok dobijem samo obavjestenje kao da je prosla registracija medjutim na mail mi nista ne stize evo vec danima, a trebalo bi da mi dodje kao potvrda o produzenoj garanciji koju isprintam i ostavim uz ovaj racun koji imam sto sam dobio kad sam kupio tv, tako mi je bar bilo sa Philipsom prosle godine procedura ....
Doći će, nego su sad u decembru svi prodali Boga pitaj koliko uređaja, pa malo duže traje
tr_ba

#8239 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tr_ba »

tr_ba wrote:
amar1994 wrote:
tr_ba wrote:Kakav je ovaj Samsung Frame,ako ima neko da odgovori,bio bih veoma zahvalan.
Hvala
nista posebno,solidan tv..

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... frame-2018
Hvala,pa i nije neka hrdza...
Haj rekoh da se zahvalim jos jednom,uzeo sam tv,43" oko 1200 kerma,instalirao smart iptv za stoju godisnje,tv mi se uklopio ono bas,zakaci se na zid ko slika,postavis neku svoju sliku,ili sliku djece,ono bas lijepo izgleda...
Sve preporuke za Frame.
brazzo19

#8240 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

sencobih wrote:
brazzo19 wrote:Ima li slucajno neko ovdje broj od ovlastenog predstavnistva za samsung tv za ove produzene garancije, kupih prije nove onaj tv sto mi je cook rekao samsung i s obzirom da je 4K tv ima onu garanciju 2+3, ja sam usao na stranicu samsung5godina garancije i popunio sve podatke serijski broj i prilozio sliku racuna, i kada potvrdim na ok dobijem samo obavjestenje kao da je prosla registracija medjutim na mail mi nista ne stize evo vec danima, a trebalo bi da mi dodje kao potvrda o produzenoj garanciji koju isprintam i ostavim uz ovaj racun koji imam sto sam dobio kad sam kupio tv, tako mi je bar bilo sa Philipsom prosle godine procedura ....
Doći će, nego su sad u decembru svi prodali Boga pitaj koliko uređaja, pa malo duže traje
Ma dva puta sam ponovo postupak registracije pa zato pitam, mislim briga me akcija je vazila za televizore koji se kupe do kraja godine a moralo se aktivirat najkasnije 60 dana nakon kupovine, ja sam aktivirao nakon 7 dana, ja sam svoje zavrsio, sacekat cu jos jednu sedmicu ako mi ne stigne kakav mail od njih da mi potvrde garanciju moram traziti kakav broj pa da ih direktno nazovem da pitam, jer nije malo 3 godine garancije ....
mirsek

#8241 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

CooK wrote:
Pitanje je bilo o brisanju panela na televizorima a ne prozora i staklarije po kuci. :lol: :lol:
:D
Meni fakat debeli ubrusi najbolji. Krpe, peskiri, mikrofiber, sve to kad se pokvasi ostavlja cestice, vlakna po ekranu pa se mora duze cistiti.
PlusSA

#8242 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

@Cook
Imam jedno pitanje vezano za MU 6172 model.

Malo sam trazio u opcijama al nisam mogao naci, kako da iskljucim youtube cast na TV?

Desava mi se da youtube nekoliko puta sam se upali, kao da neko od komsija zakaci se na TV.

Tv ugasen a vratim se kuci TV upaljen youtube sam vrti :lol:

Iako tv trazi dozvolu da se mobitel spoji, delete sam sve uredaje.
CooK

#8243 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:@Cook
Imam jedno pitanje vezano za MU 6172 model.

Malo sam trazio u opcijama al nisam mogao naci, kako da iskljucim youtube cast na TV?

Desava mi se da youtube nekoliko puta sam se upali, kao da neko od komsija zakaci se na TV.

Tv ugasen a vratim se kuci TV upaljen youtube sam vrti :lol:

Iako tv trazi dozvolu da se mobitel spoji, delete sam sve uredaje.
Ne da youtube aplikacija da se to iskljuci, haman se napatili da omoguce povezivanje putem jednog klika umjesto uparivanja kako se prije 5-6 godina moralo raditi pa sad nece da uopste omoguce iskljucivanje te opcije.:)
Nego ti ja savjetujem da promijenis sifru bezicnog interneta jer je ocigledno neko u komsiluku zna jer mobitel i TV moraju biti na istoj bezicnoj mrezi da bi uopste neko mogao preko mobitela cast-ati na TV.
CooK

#8244 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Morao ti je doci konfirmacijski e-mail par minuta nakon sto si se registrovao. U tom mailu pise da moras sacekati do 30 radnih dana a izmedju ostalog ima i kontakt broj telefona.
CooK

#8245 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

mirsek wrote:
CooK wrote:
:D
Meni fakat debeli ubrusi najbolji. Krpe, peskiri, mikrofiber, sve to kad se pokvasi ostavlja cestice, vlakna po ekranu pa se mora duze cistiti.
Ocigledno da nisi naletio na pravu mikrofiber krpu nego na neku mjesavinu mikrofibera i neke tkanine. Pravi mikrofiber ne ostavlja cestice i vlakna kada se koristi samo za brisanje panela na televizoru jedino ako tu istu krpu ne koristis i za brisanje grubljih povrsina pa dodje do kidanja mikrofiber vlakana.
CooK

#8246 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

tr_ba wrote:
tr_ba wrote:
amar1994 wrote:nista posebno,solidan tv..

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... frame-2018
Hvala,pa i nije neka hrdza...
Haj rekoh da se zahvalim jos jednom,uzeo sam tv,43" oko 1200 kerma,instalirao smart iptv za stoju godisnje,tv mi se uklopio ono bas,zakaci se na zid ko slika,postavis neku svoju sliku,ili sliku djece,ono bas lijepo izgleda...
Sve preporuke za Frame.
Cestitke na novom TV-u i da ti potraje. Inace to i jeste poenta frame televizora, da se uklopi u zivotni prostor poput neke slike. Nego de ti nama opali jednu fotku da vidimo kako to izgleda u "real user" ambijentu.
mirsek

#8247 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirsek »

CooK wrote: Ocigledno da nisi naletio na pravu mikrofiber krpu nego na neku mjesavinu mikrofibera i neke tkanine. Pravi mikrofiber ne ostavlja cestice i vlakna kada se koristi samo za brisanje panela na televizoru jedino ako tu istu krpu ne koristis i za brisanje grubljih povrsina pa dodje do kidanja mikrofiber vlakana.
Doduse, mikrofiber iz robota a ponekad i nesto grublje ocistim. :thumbup:
tr_ba

#8248 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tr_ba »

@CooK

Image

Ako neuspije ovo sa slikom,probaj direkt na link...
ado_sar

#8249 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

tr_ba wrote:@CooK

Image

Ako neuspije ovo sa slikom,probaj direkt na link...
Ooo, pa prelijepo ti to izgleda.
amar1994

#8250 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

odlicno :thumbup:
Post Reply