FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#82226 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Jedno je poraz, a drugo izvaljivanje na presu, pomanje Amare jebem ga ja
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#82227 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Polahko. Tim se treba graditi da bi se osvojila titula. Ove sezone svakako nismo favoriti za titulu. Shvatam da se od Želje svake sezone očekuje da osvoji jedan trofej, shvatam da se stvorila jedna ružna atmosfera gdje se čeka na nož svaki kiks, ali morat ćemo istrpiti sve što bude dolazilo ako mislimo da konačnoi osvojimo trofej. Da napomenem da greške ne opravdavam, ničije.

Ono što zamjeram Osimu su ovakve izjave.

https://scsport.ba/osim-napravljeno-je- ... moscanice/

I naši i njihovi igrači su igrali u istim uslovima.
Do jučer su se svi smijali Grbavici na šta je ličila protiv Sarajeva, Širokog i Radnika.
Ti seljaci, kako ih naziva, su pobijedili. Zašto naša gospoda nije?
I opet ovo spominjanje drugih klubova. Kako da očekujemo da nas poštuju ako mi druge ne poštujemo? I ta Stupčanica i ta Moščanica zaslužuju poštovanje. Bezveze vrijeđamo druge i stvaramo neprijatelje kao prije.
Ama ne cekam zaista kiks da bi ga napadao niti bilo sta jednostavno nema nikakve fudbalske logike da utakmicu zapocnes bez i jednog krila i ubjedljivo do sada najboljeg igraca Veselinovica. Jebo ga vise Ermin Zec kad sve stavis na hrpu svaku drugu utakmicu je povrijedjen i apusolutno ne pruza ono sto se od njega ocekuje. Jako malo se koristi i Zajmovic koji zna sa krila i probiti i uputiti odlican centarsut ali zna dati i gol. Zasto ga abolirati od gresaka kad ima tim koji po imenima nije losiji ni od jednog koji se takmici. Ovaj Zrinjski danas je bio zreo da se dobije a ne da i pored 4 igraca sredine ima posjed lopte od 65%! Nije meni vokri sto smo izgubili i od Borca ali 3:0 je blamaza. U ove tri utakmice smo mogli rjesiti prvi dio prvenstva ali ocito da ce ga rjesiti Pitari iako igraju katastrofa pobjedjuju i skupljaju bodove.
avetinja

#82228 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:Ama ne cekam zaista kiks da bi ga napadao niti bilo sta jednostavno nema nikakve fudbalske logike da utakmicu zapocnes bez i jednog krila i ubjedljivo do sada najboljeg igraca Veselinovica. Jebo ga vise Ermin Zec kad sve stavis na hrpu svaku drugu utakmicu je povrijedjen i apusolutno ne pruza ono sto se od njega ocekuje. Jako malo se koristi i Zajmovic koji zna sa krila i probiti i uputiti odlican centarsut ali zna dati i gol. Zasto ga abolirati od gresaka kad ima tim koji po imenima nije losiji ni od jednog koji se takmici. Ovaj Zrinjski danas je bio zreo da se dobije a ne da i pored 4 igraca sredine ima posjed lopte od 65%! Nije meni vokri sto smo izgubili i od Borca ali 3:0 je blamaza. U ove tri utakmice smo mogli rjesiti prvi dio prvenstva ali ocito da ce ga rjesiti Pitari iako igraju katastrofa pobjedjuju i skupljaju bodove.
Nisam mislio konkretno na tebe, nego na lažne profile na zvaničnoj stranici i na to da Željo već tri godine mora osvojiti titulu. I baš zbog toga naboja se stvara negativna atmosfera koja se širi i na klub i na navijače. Polahko, dajmo vremena svima u klubu pa ćemo da vidimo. Naravno, kritike niko ne zabranjuje niti sam od onih koji brane bilo čiji lik pod svaku cijenu. Ima Amar grešaka, ne možemo kriviti samo igrače.
Burdus

#82229 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Sto niste davali vrijeme drugim trenerima?
Orkestrirano ste pljuvali od prve tekme. Furali ste pricu samo Amar moze donjeti titule. Sada bi mu dali vremena, neograniceno :lol:
Stvar je jasna ko hoce da zna. Na racunu nam je nula, NULA, 0.
DVIJE PLATE igraci nisu dobili, Amarova primanja su redovna.
Igracima je pun kofer Amarove suplje, obecanja i satro humora.

Ekipa koja dobije pite 5-2 nije zaboravila igrati.
Koliko para toliko muzike.

A vi i dalje branite Amara. Brzo ce doci dan kada ce ga cijeli stadion tjerati.
agnostic_front

#82230 Re: FK Željezničar

Post by agnostic_front »

Burdus wrote: Stvar je jasna ko hoce da zna. Na racunu nam je nula, NULA, 0.
Zbog? Kako brzo potrosise lovu koja je ostala od prethodnih?
Burdus

#82231 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Prosla uprava je po zavrsnom racunu osavil plus, nesto vise od 20 000 KM. Zavrsni racun je mjerodavam a ne suplje jos supljijih likova.
Ova uprava nije u stanju da namiri za tekuce poslovanje. Uzela je jedan kredit, hoce jos jedan... ali. Niko im nece da da.
Poletili frajeri da svoj ego isture u prvi plan. Titulu obecali a nista pametno nisu napraili da se do nje dođe. Uzdali se u Amarov carobni stap. Da, kako da ne.
Sva im je briga kako njemu placati platu na vrijeme i u punom iznosu.
Za klub ih nije briga. Kao ni Amara.
Idilicno stanje
decko_sa_kovaca

#82232 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Ostavili 20k (ne moze za struje bit) i dvije plate duga koje se vuku do dana danasnjeg i ovi ne mogu /ne znaju da navuku pare da se to poravna
Burdus

#82233 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

decko_sa_kovaca wrote:Ostavili 20k (ne moze za struje bit) i dvije plate duga koje se vuku do dana danasnjeg i ovi ne mogu /ne znaju da navuku pare da se to poravna
Zaboravio si prihode koji su stizali iza one uprave.
Plus potrosili ovi milion kredita nista.
Pa sjebali evropu.
Igrace ja razumijem. Od lopte zive, hrane porodice. Nema plate, nema igre. Ko u svakoj firmi.
Radio Sarajevo

#82234 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Burdus wrote:Prosla uprava je po zavrsnom racunu osavil plus, nesto vise od 20 000 KM. Zavrsni racun je mjerodavam a ne suplje jos supljijih likova.
Ova uprava nije u stanju da namiri za tekuce poslovanje. Uzela je jedan kredit, hoce jos jedan... ali. Niko im nece da da.
Poletili frajeri da svoj ego isture u prvi plan. Titulu obecali a nista pametno nisu napraili da se do nje dođe. Uzdali se u Amarov carobni stap. Da, kako da ne.
Sva im je briga kako njemu placati platu na vrijeme i u punom iznosu.
Za klub ih nije briga. Kao ni Amara.
Idilicno stanje

Čuj Pitara... 20.000...

Pretrgli su se, pa to je jedna malo pristojnija plata :lol: :lol: :lol:

Ne znaš više ni trolati kako treba.
Burdus

#82235 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Kada nestane argumenata idu epiteti.
Nije poenta koliko je para ostalo vec da nije bilo minusa koji ste stalno u spinovima isticali.
Poenta je da ova uprava nije u stanju namiriti nista. Duzni su i bogu i narodu. Za bus nemamo, za Mehica Zvijezdi nemamo.

Niko ko ima lovu nece da radi sa Amarom. Niko. Nisu ludi da im polupismeni lik odreďuje sta i kako treba.
A nije da nisu hodali okolo i pitali.
Eto, Mujo im je na kraju rekao da ne dolaze vise jer su smijesni. Kako Mujo, tako i svi drugi.
avetinja

#82236 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Ako je do plata, onda piši propalo je.
Pad forme je očigledan. U zadnje 4 utakmice smo osvojili 4 boda, uz gol razliku 5:8. U sve četiri utakmice smo prvi primili gol.
Pod hitno riješiti problem, inače će biti borba za Evropu.
Radio Sarajevo

#82237 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Burdus wrote:Kada nestane argumenata idu epiteti.
Nije poenta koliko je para ostalo vec da nije bilo minusa koji ste stalno u spinovima isticali.
Poenta je da ova uprava nije u stanju namiriti nista. Duzni su i bogu i narodu. Za bus nemamo, za Mehica Zvijezdi nemamo.

Niko ko ima lovu nece da radi sa Amarom. Niko. Nisu ludi da im polupismeni lik odreďuje sta i kako treba.
Eto, Mujo im je na kraju rekao da ne dolaze vise jer su smijesni. Kako Mujo, tako i svi drugi.
Amar je za tebe naučnik, pitarčiću...

Reći da je polupismen neko ko govori nekoilko jezika može samo zlonamjeran lik.

Džaba trolaš, moraćeš ga gledati još najmanje dvije i po godine. Čir ćeš dobiti.
Burdus

#82238 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Radio Sarajevo wrote:
Burdus wrote:Kada nestane argumenata idu epiteti.

Amar je za tebe naučnik, pitarčiću...

Reći da je polupismen neko ko govori nekoilko jezika može samo zlonamjeran lik.

Džaba trolaš, moraćeš ga gledati još najmanje dvije i po godine. Čir ćeš dobiti.
Nekolio :lol:
Engleski mu je toliko los da mu se smiju.
Dalje, prosjecan gastarbajter na skeli govori dva jezika, neki i vise, ali su i dalje polupismeni ili nepismeni.
Sta to Amar ima od skole. Nemoj racunati one kurseve saveza za licencu. Ono ima svaka susa.
Lik ufuro da je geneticar, poslije toga skonto da je muzicar, sada se bavi hortikulturom i njivama.
Hej, on ima obraza o terenu pricati. On koji nikada nije htio da se marka ulozi u stadion. I sada on nekom vazi o terenu. Da nije dosao na ovo sto je napravila bivsa uprava mogao bi mahati usima.
Radio Sarajevo

#82239 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Burdus wrote: Nekolio :lol:
Dalje, prosjecan gastarbajter na skeli govori dva jezika, neki i vise, ali su i dalje polupismeni ili nepismeni.
Sta to Amar ima od skole. Nemoj racunati one kurseve saveza za licencu. Ono ima svaka susa.
Lik ufuro da je geneticar, poslije toga skonto da je muzicar, sada se bavi hortikulturom i njivama.
Hej, on ima obraza o terenu pricati. On koji nikada nije htio da se marka ulozi u stadion. I sada on nekom vazi o terenu. Da nije dosao na ovo sto je napravila bivsa uprava mogao bi mahati usima.
Džaba ti, dobićeš čir...

A sad brzo po sendvič kod Diktatora.
Burdus

#82240 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Radio Sarajevo wrote:
Burdus wrote: Nekolio :lol:
Džaba ti, dobićeš čir...

A sad brzo po sendvič kod Diktatora.
Ne znam ko replicira na sve :D
Cir tebi ne gine.
decko_sa_kovaca

#82241 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Ma stipu slovenca izviri nakon svakog kiksa
avetinja

#82242 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Boljeg trenera od Amara nećemo dovesti. Ne zato što je Amar najbolji nego zato što nemamo para i niko nas više ozbiljno ne shvata. Pogledajte situacija u komšiluku. Husrefu su jebavali sve redom, ali zahvaljući upravi koja ne šljivi navijače ni 5% osta je i osvojili su duplu krunu. Istrpiti još dvije sezone jer nam nema druge. Ove sezone ne očekujte ništa osim Evrope i bit će lakše.
manijak1

#82243 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Ma , nema potrebe odmah stvarat drame.
Cilj je Europa , jučer , pričajte šta hoćete , po meni nesretan poraz , a tih nesretnih poraza mi je preko glave.
Jer ne znamo iskoristiti svoje prilike , a primamo ni iz čega golove .
Ne znam šta Amar ima od škole , ali najviše osvojenih titula ima.
Licenciran je svakako i to ne baš ko svaka suša .
S njim smo makar proigrali,a ako se osvrnemo na trenere koji su vodili tim , žao mi što, Oda nije imao karakter da u nekim stvarima odjebe velikog vođu , opet mi je i krivo što je Adžem prerano smijenjen jer nije ispunio želju bussinesmana da se osvoji skoro pa osvojena titula .
Ti @burduš umjesto što se trošiš ovdje bajde , mogo bi za sve te svoje mahala priče dobit pare što od portala što od tabloida i žute štampe .
Činjenica je da poslije svakog poraza počinješ mahalistiku.
Last edited by manijak1 on 27/10/2019 15:52, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#82244 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Boljeg trenera od Amara nećemo dovesti. Ne zato što je Amar najbolji nego zato što nemamo para i niko nas više ozbiljno ne shvata. Pogledajte situacija u komšiluku. Husrefu su jebavali sve redom, ali zahvaljući upravi koja ne šljivi navijače ni 5% osta je i osvojili su duplu krunu. Istrpiti još dvije sezone jer nam nema druge. Ove sezone ne očekujte ništa osim Evrope i bit će lakše.
Pa za ove pare koje se daju Amaru nisam bas siguran da se ne moze naci bolji! Da ali Husref igra na pobjedu svaku utakmicu a ovaj nesto sere i kalkulise. Smijali smo se Papetu sto je ostavio praznu jednu stranu bez krila a ovaj je ostavio obadvije. Sve neki karinaski pristup sa 16 veznih igraca. Mi smo pobjedjivali kada je igrao Veselinovic i jos bolje kada je kasnije ulazio u igru Zajmovic. I sad kao teren kriv, 28 stepni itd itd. Ma kurac je kriv....ti si kriv Amare i OK je ako nista to javno reci. Ovaj Zrinjski kao sto je bio jucer nece nikada biti tanji....i ta suplja sa trpljenjem sezona je ono bas SUPLJA! Ako istrpimo jos dvije sezone necemo vise biti ni drugi nego treci klub u BiH. Nije se Zeljo sinoc pojao na BH fudbalskoj sceni pa da treba da se nesto trpi. Ako nista sa predhodnim trenerima smo u prvim djelovima sezone razvaljivali ili ako nista bili prvi ili tanko drugi.
I ja zaista ne znam sta se dogadja u klubu i da li igraci imaju ili nemaju palte ili da li smo na nuli ili nismo jer za mene je to bolesno provjeravati ali na terenu vidim svojim ocima da mi nesto ne stima i da nisu to ti igraci koji su furiozno zapoceli sezonu!
avetinja

#82245 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:Pa za ove pare koje se daju Amaru nisam bas siguran da se ne moze naci bolji! Da ali Husref igra na pobjedu svaku utakmicu a ovaj nesto sere i kalkulise. Smijali smo se Papetu sto je ostavio praznu jednu stranu bez krila a ovaj je ostavio obadvije. Sve neki karinaski pristup sa 16 veznih igraca. Mi smo pobjedjivali kada je igrao Veselinovic i jos bolje kada je kasnije ulazio u igru Zajmovic. I sad kao teren kriv, 28 stepni itd itd. Ma kurac je kriv....ti si kriv Amare i OK je ako nista to javno reci. Ovaj Zrinjski kao sto je bio jucer nece nikada biti tanji....i ta suplja sa trpljenjem sezona je ono bas SUPLJA! Ako istrpimo jos dvije sezone necemo vise biti ni drugi nego treci klub u BiH. Nije se Zeljo sinoc pojao na BH fudbalskoj sceni pa da treba da se nesto trpi. Ako nista sa predhodnim trenerima smo u prvim djelovima sezone razvaljivali ili ako nista bili prvi ili tanko drugi.
I ja zaista ne znam sta se dogadja u klubu i da li igraci imaju ili nemaju palte ili da li smo na nuli ili nismo jer za mene je to bolesno provjeravati ali na terenu vidim svojim ocima da mi nesto ne stima i da nisu to ti igraci koji su furiozno zapoceli sezonu!
8000 KM je ništa. Husref ima 12 ili 20 hiljada, ne znam koliko su pisali. Za dobrog trenera moraš lijepe pare izdvojiti. Mi smo se doveli u situaciju da nas niko nije htio voditi. Jesu likovi poput Smajića ili Jagodića. Da se ja pitam i da imamo para, Matjaž Kek je odlična opcija.
Šta drugo da radimo nego da istrpimo dok ne izgradimo tim da titulu? Ne vidim niti jednu opciju. Da sve rastjeramo? Da prodamo klub? Ne znam šta nam preostaje osim da se strpimo. Sami smo krivi što smo se doveli u ovakvu situaciju, a bivša slava se tu ništa ne pita.
smurf

#82246 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Radio Sarajevo

#82247 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:Boljeg trenera od Amara nećemo dovesti. Ne zato što je Amar najbolji nego zato što nemamo para i niko nas više ozbiljno ne shvata. Pogledajte situacija u komšiluku. Husrefu su jebavali sve redom, ali zahvaljući upravi koja ne šljivi navijače ni 5% osta je i osvojili su duplu krunu. Istrpiti još dvije sezone jer nam nema druge. Ove sezone ne očekujte ništa osim Evrope i bit će lakše.
Pa za ove pare koje se daju Amaru nisam bas siguran da se ne moze naci bolji! Da ali Husref igra na pobjedu svaku utakmicu a ovaj nesto sere i kalkulise. Smijali smo se Papetu sto je ostavio praznu jednu stranu bez krila a ovaj je ostavio obadvije. Sve neki karinaski pristup sa 16 veznih igraca. Mi smo pobjedjivali kada je igrao Veselinovic i jos bolje kada je kasnije ulazio u igru Zajmovic. I sad kao teren kriv, 28 stepni itd itd. Ma kurac je kriv....ti si kriv Amare i OK je ako nista to javno reci. Ovaj Zrinjski kao sto je bio jucer nece nikada biti tanji....i ta suplja sa trpljenjem sezona je ono bas SUPLJA! Ako istrpimo jos dvije sezone necemo vise biti ni drugi nego treci klub u BiH. Nije se Zeljo sinoc pojao na BH fudbalskoj sceni pa da treba da se nesto trpi. Ako nista sa predhodnim trenerima smo u prvim djelovima sezone razvaljivali ili ako nista bili prvi ili tanko drugi.

Amar juče nije okrivio toplo vrijeme za poraz, nego je samo rekao da je bilo svima nezgodno igrati.

Da je Mustafa dodao loptu Štiliću, danas bismo slavili prvo mjesto. Ovako moramo još malo pričekati.

Sabur!
Burdus

#82248 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

decko_sa_kovaca wrote:Ma stipu slovenca izviri nakon svakog kiksa
:D
Ko vam je slovenac?
Daj recite da i ja znam.
Burdus

#82249 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Radio Sarajevo wrote:
hrasno38 wrote:

Amar juče nije okrivio toplo vrijeme za poraz, nego je samo rekao da je bilo svima nezgodno igrati.

Da je Mustafa dodao loptu Štiliću, danas bismo slavili prvo mjesto. Ovako moramo još malo pričekati.

Sabur!
EDIT: Nema potrebe za tim!
Smjesna prica, za obdaniste
Probaj ovako
Da je Amar malo bolji od prosjeka, da je postavio logicnu formaciju....
Radio Sarajevo

#82250 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Čir te sleduje, kako god.

I piše se "smiješna", pismeni...
Post Reply