Bit ce prije da place zato sto je malisime_cipol wrote:Bio je jedan mali, ne vjerujem da ide u skolu. Kad smo izjednacili, place od radosti dusa draga
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#82201 Re: FK Željezničar
- Edin H.
#82202 Re: FK Željezničar
pa ga ostali zovu prcohrasno38 wrote:Bit ce prije da place zato sto je malisime_cipol wrote:Bio je jedan mali, ne vjerujem da ide u skolu. Kad smo izjednacili, place od radosti dusa draga
- manijak1
#82203 Re: FK Željezničar
Pričajte šta hoćete , ali ovo više nema smisla , jel onaj mahač Beljo ?
Maše nam svaku drugu utakmicu .
Poništio nam čisti gol , zajebo nas za tri ili četiri kornera , jedan ispravljen , glavni nam prekinuo isto toliko kontri , 10 čistih faula nije dosudio , nije mi jasno kako i šta je dosudio onim grubijanima , pa se onda neko pita zašto dobijaju crvene i žute na Grbavici ,valjaona i krađa vremena od onog golmana i ostalih balvana.Malo je falilo da nam poništi i Krpin gol .
Ne znam odakle onoj djeci onoliko snage i energije
gori su bolesnici od matorohana.
Sve u svemu samo da smanjimo izgubljene lopte u primopredaji ( najmanje 20 smo bezveze prodali u prvom poluvremenu od toga Veseli 4) i da skontamo kad se izvodi aut , ne možeš ko ukopan stajat i čekat da ti se doda lopta .
I opet zadnjih pet minuta problem , ko protiv Borca , zamalo da nam čokolada uvali i drugi gol.
Klepiše ona trojica od Lutrije tri joje i pimplaš dobi dres
od S.O.
Sad misija BB , valjda ćemo skinut s klupe Zrinjskog Harija .
Tanko je ovo bilo...
Jesul' tebe @Edine H. zvali štrco

Maše nam svaku drugu utakmicu .
Poništio nam čisti gol , zajebo nas za tri ili četiri kornera , jedan ispravljen , glavni nam prekinuo isto toliko kontri , 10 čistih faula nije dosudio , nije mi jasno kako i šta je dosudio onim grubijanima , pa se onda neko pita zašto dobijaju crvene i žute na Grbavici ,valjaona i krađa vremena od onog golmana i ostalih balvana.Malo je falilo da nam poništi i Krpin gol .
Ne znam odakle onoj djeci onoliko snage i energije
Sve u svemu samo da smanjimo izgubljene lopte u primopredaji ( najmanje 20 smo bezveze prodali u prvom poluvremenu od toga Veseli 4) i da skontamo kad se izvodi aut , ne možeš ko ukopan stajat i čekat da ti se doda lopta .
I opet zadnjih pet minuta problem , ko protiv Borca , zamalo da nam čokolada uvali i drugi gol.
Klepiše ona trojica od Lutrije tri joje i pimplaš dobi dres
Sad misija BB , valjda ćemo skinut s klupe Zrinjskog Harija .
Tanko je ovo bilo...
Jesul' tebe @Edine H. zvali štrco
- Charuga
- Globalni moderator
#82204 Re: FK Željezničar
Pavić i Sinan pauziraju pod BB.
- avetinja
#82205 Re: FK Željezničar
Zajebano sinoć bi. Nisam očekivao rokadu, ali sam svakako očekivao mirniju i bolju utakmicu. U preostalih šest kola ćemo pokazati pravo lice. Prošle godine nas je kriza uhvatila baš negdje u ovom periodu.
- ultima_palabra
#82207 Re: FK Željezničar
Taman Pavic usao u formu.Charuga wrote:Pavić i Sinan pauziraju pod BB.
-
Burdus
#82208 Re: FK Željezničar
Skoro uvijek pizdimo na igrace. Kod nas nije nikada do struke. Nije struka samo taktika. Gdje je individualni rad sa igracima?hrasno38 wrote:Ja samo ne kontam na osnovu cega je Eric bolji golman od Kjosevskog? U 13 kola primio 14 golova. Ovaj gol je bas pacerski. Inace Zeljo je tanak do bola ni blijeda kopija Zelje do prije 2-3 kola!
Pored ovakvog defanzivnog bloka kao sto je nas, nama nece pomoci ni Bufon.
Da bi golman bio nesto vise od prosjeka mora imati vrhunske treninge. Kod nas je dugo Karic trenirao golmane. Objektivno gledano, kao i da nije. Dovoljno je vidjeti sta je napravio od Kjosevskog. Sada je trener golmana Guso. Ko prati treninge moze vidjeti kako on radi sa golmanima. Nikako. Eric je dosao kao golman koji obecava. Zbog nerada struke on sada stagnira. Prije da ce biti poput Vedrana nego da ce biti odlican golman.
Uz taj nerad i ocajan defanzivni blok dobijamo priblizno gol po utakmici. To je jasan znak da nije samo do golmana.
Last edited by Burdus on 20/10/2019 18:42, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#82209 Re: FK Željezničar
Držite se teme, a tema nije ni jedan forumaš.
-
zipoo
#82210 Re: FK Željezničar
Kako nikako? Da pratis nase utakmice primjetio bi da je dosta smanjio bespotrebnog boksanja lopti. Protiv MDK se ne mogu sjetiti nijednog.Burdus wrote:Skoro uvijek pizdimo na igrace. Kod nas nije nikada do struke. Nije struka samo taktika. Gdje je individualni rad sa igracima?hrasno38 wrote:Ja samo ne kontam na osnovu cega je Eric bolji golman od Kjosevskog? U 13 kola primio 14 golova. Ovaj gol je bas pacerski. Inace Zeljo je tanak do bola ni blijeda kopija Zelje do prije 2-3 kola!
Pored ovakvog defanzivnog bloka kao sto je nas, nama nece pomoci ni Bufon.
Da bi golman bio nesto vise od prosjeka mora imati vrhunske treninge. Kod nas je dugo Karic trenirao golmane. Objektivno gledano, kao i da nije. Dovoljno je vidjeti sta je napravio od Kjosevskog. Sada je trener golmana Guso. Ko prati treninge moze vidjeti kako on radi sa golmanima. Nikako. Eric je dosao kao golman koji obecava. Zbog nerada struke on sada stagnira. Prije da ce biti poput Vedrana nego da ce biti odlican golman.
Uz taj nerad i ocajan defanzivni blok dobijamo priblizno gol po utakmici. To je jasan znak da nije samo do golmana.
-
Burdus
#82211 Re: FK Željezničar
Cuj da pratim
I utakmice i treninge pratim.
Dali je ikada Guso napravio individualni trening sa nasim golmanima, ono on i njih trojica, cetvorica, bez ekipe? Koliko ja znam nije.
Nemoj molim te MDK uzimati kao pokazatelj da ne boksa vise lopte. Imali jedno ubacivanje.
Kamo srece da ja nisam u pravu i da Guso od svakog naseg golmana napravi Bufona. Od kako je Eso otisao iz Zelje sa golmanima se slabo radi.
I utakmice i treninge pratim.
Dali je ikada Guso napravio individualni trening sa nasim golmanima, ono on i njih trojica, cetvorica, bez ekipe? Koliko ja znam nije.
Nemoj molim te MDK uzimati kao pokazatelj da ne boksa vise lopte. Imali jedno ubacivanje.
Kamo srece da ja nisam u pravu i da Guso od svakog naseg golmana napravi Bufona. Od kako je Eso otisao iz Zelje sa golmanima se slabo radi.
- Charuga
- Globalni moderator
#82212 Re: FK Željezničar
Na žalost, ovo je tačno.Burdus wrote: Od kako je Eso otisao iz Zelje sa golmanima se slabo radi.
Da se sa Vedranom radilo mogao se napraviti puno bolji golman, jer je imao potencijala. I sa Erićem se mora raditi, ako hoće da bude još bolji.
- avetinja
#82213 Re: FK Željezničar
https://scsport.ba/tiago-faria-odgovara ... ljeznicar/
Ne znam da li je zajebancija, ali greška je ako ga misle dovesti.
- manijak1
#82214 Re: FK Željezničar
Možda ga opet pitarima zavali .avetinja wrote:https://scsport.ba/tiago-faria-odgovara ... ljeznicar/
Meni je vazda bio lohotan , al eto ....
Tačno za Esu , .Ibrahimović je to uvijek radio , jedan po jedan , druga dvojica su ponavljala istovremeno što on radi s prvim golmanom.Burdus wrote: Da li je ikada Guso napravio individualni trening sa nasim golmanima, ono on i njih trojica, cetvorica, bez ekipe? Koliko ja znam nije.
- hrasno38
#82215 Re: FK Željezničar
Ma meni Eric onako odokativno lici na Begovica i zna dobro braniti mada vecina lopti koja ide prema golu i zavrsi u golu. Mislim da je Kjosevski imao punooooo punoooo efektnijih odbrana i spasenih cistih golova.Charuga wrote:Na žalost, ovo je tačno.Burdus wrote: Od kako je Eso otisao iz Zelje sa golmanima se slabo radi.
Da se sa Vedranom radilo mogao se napraviti puno bolji golman, jer je imao potencijala. I sa Erićem se mora raditi, ako hoće da bude još bolji.
- avetinja
#82216 Re: FK Željezničar
Zašto se ne pokrene postupak da nam se prizna titula iz 1946. godine? Ako je priznata Hajduku i Crvenoj Zvezdi ne vidim razlog da je se mi odričemo.
- hrasno38
#82217 Re: FK Željezničar
Sa Pitarima u savezu...TESKO! Da mogu uzeli bi nam jos koju!avetinja wrote:Zašto se ne pokrene postupak da nam se prizna titula iz 1946. godine? Ako je priznata Hajduku i Crvenoj Zvezdi ne vidim razlog da je se mi odričemo.
- ellaxaz
#82218 Re: FK Željezničar
Za tako nešto, trenutno nema kadra, ni u savezu ni u Želji.avetinja wrote:Zašto se ne pokrene postupak da nam se prizna titula iz 1946. godine? Ako je priznata Hajduku i Crvenoj Zvezdi ne vidim razlog da je se mi odričemo.
- Ricken
#82219 Re: FK Željezničar
Ma ode u neki klub sa Pala.avetinja wrote:https://scsport.ba/tiago-faria-odgovara ... ljeznicar/
- Charuga
- Globalni moderator
#82220 Re: FK Željezničar
Igra u Rudaru iz Pljevlja.
- hrasno38
#82221 Re: FK Željezničar
Hoce li sad ljubimci Amara biti korektni i reci da je ovo njegov poraz! Izveo je gori sastav od Papeta protiv Nigerije sa veznim redom starim od 100 godina! Igra bez krila a lafo ide na pobjedu. Ermin Zec je igrac za jedno poluvrijeme a Veselinovic mora biti u ekipi. Bojo je tanak vec nekoliko utakmica. Sve u svemu ovo je CIST PORAZ AMARA OSIMA!
- Radio Sarajevo
#82222 Re: FK Željezničar
hrasno38 wrote:Hoce li sad ljubimci Amara biti korektni i reci da je ovo njegov poraz! Izveo je gori sastav od Papeta protiv Nigerije sa veznim redom starim od 100 godina! Igra bez krila a lafo ide na pobjedu. Ermin Zec je igrac za jedno poluvrijeme a Veselinovic mora biti u ekipi. Bojo je tanak vec nekoliko utakmica. Sve u svemu ovo je CIST PORAZ AMARA OSIMA!
A da je glupi Mustafa Mujezinović dodao Štiliću loptu kad je trebalo umjesto što je driblao, danas bismo slavili pobjedu.
To je fudbal, druže, nekad izgubiš, a nekad pobijediš. Sarajevo će sutra u najboljem slučaju otići na dva boda jer s onakvom igrom teško mogu očekivati išta, što znači da ima još mnogo da se igra.
Amar nam je donio deset trofeja, ima pravo i na koju grešku.
- hrasno38
#82223 Re: FK Željezničar
Nije ovo prva nego vec 2-3. Ne mozes se boriti za titulu a da te borac razvali ko dijete zvecku. Ne mozes se zvati "velikim trenerom" a izvesti ekipu bez krila na teren. To nisu previdi nego svjesne greske. Nije Amar sveta krava da nije podlozan kritikama. Ovo je danas cist ko suzan njegov poraz.Radio Sarajevo wrote:A da je glupi Mustafa Mujezinović dodao Štiliću loptu kad je trebalo umjesto što je driblao, danas bismo slavili pobjedu.hrasno38 wrote:Hoce li sad ljubimci Amara biti korektni i reci da je ovo njegov poraz! Izveo je gori sastav od Papeta protiv Nigerije sa veznim redom starim od 100 godina! Igra bez krila a lafo ide na pobjedu. Ermin Zec je igrac za jedno poluvrijeme a Veselinovic mora biti u ekipi. Bojo je tanak vec nekoliko utakmica. Sve u svemu ovo je CIST PORAZ AMARA OSIMA!
To je fudbal, druže, nekad izgubiš, a nekad pobijediš. Sarajevo će sutra u najboljem slučaju otići na dva boda jer s onakvom igrom teško mogu očekivati išta, što znači da ima još mnogo da se igra.
Amar nam je donio deset trofeja, ima pravo i na koju grešku.
- avetinja
#82224 Re: FK Željezničar
Polahko. Tim se treba graditi da bi se osvojila titula. Ove sezone svakako nismo favoriti za titulu. Shvatam da se od Želje svake sezone očekuje da osvoji jedan trofej, shvatam da se stvorila jedna ružna atmosfera gdje se čeka na nož svaki kiks, ali morat ćemo istrpiti sve što bude dolazilo ako mislimo da konačnoi osvojimo trofej. Da napomenem da greške ne opravdavam, ničije.
Ono što zamjeram Osimu su ovakve izjave.
https://scsport.ba/osim-napravljeno-je- ... moscanice/
I naši i njihovi igrači su igrali u istim uslovima.
Do jučer su se svi smijali Grbavici na šta je ličila protiv Sarajeva, Širokog i Radnika.
Ti seljaci, kako ih naziva, su pobijedili. Zašto naša gospoda nije?
I opet ovo spominjanje drugih klubova. Kako da očekujemo da nas poštuju ako mi druge ne poštujemo? I ta Stupčanica i ta Moščanica zaslužuju poštovanje. Bezveze vrijeđamo druge i stvaramo neprijatelje kao prije.
Ono što zamjeram Osimu su ovakve izjave.
https://scsport.ba/osim-napravljeno-je- ... moscanice/
I naši i njihovi igrači su igrali u istim uslovima.
Do jučer su se svi smijali Grbavici na šta je ličila protiv Sarajeva, Širokog i Radnika.
Ti seljaci, kako ih naziva, su pobijedili. Zašto naša gospoda nije?
I opet ovo spominjanje drugih klubova. Kako da očekujemo da nas poštuju ako mi druge ne poštujemo? I ta Stupčanica i ta Moščanica zaslužuju poštovanje. Bezveze vrijeđamo druge i stvaramo neprijatelje kao prije.
- ellaxaz
#82225 Re: FK Željezničar
Bolje je izgubiti 2:1, nego izgubiti 3:0.