Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
palermo

#82101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 15/02/2023 09:10

Temelji u smislu da tako hvata budale koji glasaju za njega, tako najlakše mobilizira stado, jer evo zlih Bošnjaka, nameću nam predsjednika danas, ko zna što će sutra. Nema veze što je on osobno ojadio toliko Hrvate da neće Komšić ga stići da je još 50 godina predsjednik
Pa sad, temeljno pitanje svega je pitanje drzave Bosne I Hercegovine. Hoce li postojati, ako ce kakva ce biti I slicno. A hrvatski starteski cilj je davno zacrtan, obnova banovine, sad u kojem obliku I kako, je vec drugo pitanje. U tom kontekstu Bosnjaci su uvijek neprijatelji ( mislim na politike ne ljude) I da li je Komsic tu ili nije je prilicno beznacajno. Bio bi netko drugi da nije on.
Kao sto jednom rekoh, hrvatska politika se kreira u Zagrebu. Nasi hercegovci su tu samo izvodjaci.
Spit_fire

#82102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 15/02/2023 07:08
laik1981 wrote: 14/02/2023 18:53 Ma tebi se povraca zato sto Bisera ne ide..
Hoo, svakak cast za komentar! Burned
Spit_fire wrote: 14/02/2023 23:03 Iako je osuđen, Žarko Laketa prošao sigurnosne provjere OSA-e za pristup tajnim podacima

Sutra ce ih proc i Nesic, proso bi ih i Kordic vjerovatno iako je ratni zlocinac...

I niko ni mukajet....svaka cast trojci prije svega PRINCIPIJELNO
Pa bolan Osmica mu je potpisao da je "dobar Memo" - znaci to je selam od Baketa direkt.

A ovima sta makar nisu pokusali(da znamo) da nekog drugog postave umjesto njega poserem se na sred cehre!
Pa ovi kakvi su ne bi me cudilo da su namjerno pustili da ispadne da osmorka prihvata krimose jer ce spotlight bit na tome jer jebe im se za stetu bitno je vlast zadrzat...a ovi oz 8 ko da saradjuju sa njima tisina i muk...mada iskreno ja ne vjerujem da za kadrove osmorka nije znala sigurno mjesec unazad...

Ako vec ne smiju, a ocigledno ne smiju direktno rec nesto Covicu i Dodiku sto im ne kazu indirektno preko napada na osmicu..?
Last edited by Spit_fire on 15/02/2023 09:35, edited 2 times in total.
Styling

#82103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Point. wrote: 15/02/2023 06:44
Novak20 wrote: 14/02/2023 22:40

Ne lobira ona protiv BiH nego za Hrvate u BiH. Kao što i ti u Švedskoj lobiraš za Bošnjake, a protiv države tri naroda i Ostalih.
Naravno da lobira protiv BiH. I ti si pajdo ko i Zovko, lobirate za Hrvate u BiH a protiv države tri naroda i Ostalih. Razlika je što ti živiš u državi protiv koje lobiraš, što je još jadnije.
A gdje ti lobiras za BiH i kod koga?
Spit_fire

#82104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

JohnnyS wrote: 15/02/2023 08:50
Spit_fire wrote: 15/02/2023 02:08

Kao prvo evo pitao sam 10 puta kako je dobio Nesic? Ako je uopste dobio..ako nije sta radi onda u VM?

Naravno da moras pravit koaliciju..al kad ti moze doc Covic i rec da citava jedna stranka ne moze u vlast jer se njemu digo qrac tako...pa jel se moglo makar sacuvat mrva dostojanstva i rec E NE MOZE CAVARA...nema veze isti qrac ce bit bilo ko ko HDZ al on ne moze jer je blokirao vladu 4 godine i jer je na crnoj listi?

Ili evo za Nesica i ovog Laketu..ne moze uopste a kamol za sigurnost da se pitaju ljudi koji su krimosi..i to Nesic kojem je optuznica za ozbiljan kriminal donedavdno visila nad glavom? Nema veze sto ce opet bit Dodikov al ovaj nece?

Haj sto nisi insisitiro nego si podrzo..to sto Dino prica prica "E pitacu ga OZBILJNO kad ga vidim" "Razgovarat cemo OZBILJNO kad se cujemo"..to macku o rep...

Znaci ovo nije ni izdaja ovo je ponizavanje cisto..prvo njih samih kao osoba ako vec imaju stavove kakve pricaju pa onda drzave...i pored avega toga ti jos to nazivas nekakvom relaksacijom

Falis na sva zvona u rekordnom roku formirano VM...jes al VM po cijem ukusu?

EDIT: Pa evo nisu moralne hocel neko rec "Zasto je Osmica odobrio ovim ljudima provjere"? Naravno da da nece al zato ce ga fatat za diplome i kafe

Nije se Čoviću tek tako digla neka stvar nego kao što HDZ cijeli svoj lopovski program temelji na ugrozbi od zločastih Bošnjaka, tako DF, od predsjednika, preko zastupnika pa do forumskih botova temelje svoj program na ugrozbi od zločastih Hrvata. To je zapravo jedino što ne zamjeram Čoviću, ostalo sve je za robije i to doživotne
Nije ni bitno znamo svi sta i kako...evo recimo cisto mu se ne svidja DF jer ne voli njihove boje i nece ih u vlast..ok. Sa druge strane ti imas argument u vidu toga da su ljudi kriminalci i sa crnih lista i bez pogovora prihvatis to..
Point.

#82105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 15/02/2023 09:31
Point. wrote: 15/02/2023 06:44

Naravno da lobira protiv BiH. I ti si pajdo ko i Zovko, lobirate za Hrvate u BiH a protiv države tri naroda i Ostalih. Razlika je što ti živiš u državi protiv koje lobiraš, što je još jadnije.
Koaliciona forumska ljubav cvjeta vidim.

Pričamo o gospoji Zovko koja lobira protiv države u kojoj je rođena. Ja nisam lobista, to ovaj tvoj relaksirani pajdo tvrdi.
Spit_fire

#82106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Point. wrote: 15/02/2023 09:59

Pričamo o gospoji Zovko koja lobira protiv države u kojoj je rođena. Ja nisam lobista, to ovaj tvoj relaksirani pajdo tvrdi.
Zovko za Hrvate u BiH lobira indirektno..njeno direktno lobiranje se odnosi da nanese sto je mogguce vise stete BiH a prije svega Bosnjacima kao narodu

Njena islamofobija i mrznja prema svojim sunarodnjacima je iskossnka i velika
Point.

#82107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:01

Zovko za Hrvate u BiH lobira indirektno..njeno direktno lobiranje se odnosi da nanese sto je mogguce vise stete BiH a prije svega Bosnjacima kao narodu

To je jasno. I ovom izjavom je indirektno prozvala Bošnjake da naginju nekakvom Iranu, samo ne znam kontaju li to ovi novi pregovarači.
Spit_fire

#82108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Point. wrote: 15/02/2023 10:05
Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:01

To je jasno. I ovom izjavom je indirektno prozvala Bošnjake da naginju nekakvom Iranu, samo ne znam kontaju li to ovi novi pregovarači.
Oni kontaju da se njih ne smatra istim bosnjacima na koje zovko misli...a svi koji tako misle da su neki "uber kul bosnjaci" nek pitaju one npr iz Mostara kako su prosli 93 a isto tako su razmisljali...

Misle da ce sutra neko pravit razliku u fazonu popuni upitnik jesil za Iran il zapad...
Styling

#82109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Pa, eto zivis u Evropi gdje mozes da se kandidujes za europarlamentarca i lobiras za svoju drzavu. Oh, wait, za koje babe dusu kad se moze palamuditi iz udobnosti Jyskovog namjestaja u slobodno vrijeme.
archi_a

#82110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Poslušao sam obraćanje Konakovića u Ankari. Nema se šta prigovoriti. Poruke i gard su državnički. Bolan Konakoviću, popravi malo reakcije na pokušaje rušenja ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini, nazovi stvari pravim imenom, ne dozvolite secesionistima da se šire, vrijeđaju zemlju Bosnu i dominiraju u medijskom i javnom prostoru, riješi se, napravi otklon od nikšića (najvećeg kukavičjeg jajeta, nakon radončića) i bićeš ko bombonica. Možda ostaneš upamćen kao VELIKI DIPLOMATA I POLITIČAR.
Spit_fire

#82111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

archi_a wrote: 15/02/2023 10:30 Poslušao sam obraćanje Konakovića u Ankari. Nema se šta prigovoriti. Poruke i gard su državnički. Bolan Konakoviću, popravi malo reakcije na pokušaje rušenja ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini, nazovi stvari pravim imenom, ne dozvolite secesionistima da se šire, vrijeđaju zemlju Bosnu i dominiraju u medijskom i javnom prostoru, riješi se nikšića (najvećeg kukavičjeg jajeta, nakon radončića) i bićeš ko bombonica. Možda ostaneš upamćen kao VELIKI DIPLOMATA I POLITIČAR.
Dino ima najveci potrncijal od svih proBiH politciara jos od Komsica...sjajan govornik, zna fazone bh politickog blata, ne sumnjam cak da je i dobra osoba, bar vjerujem da je bolji od 90% politicara...i umjesto da se izdigne on pristao da bude privjesak UZPovcima sa obje sttrane grenice i Dodiku..vodaju ga ko korisnog idiota sa sobom
palermo

#82112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:35
archi_a wrote: 15/02/2023 10:30 Poslušao sam obraćanje Konakovića u Ankari. Nema se šta prigovoriti. Poruke i gard su državnički. Bolan Konakoviću, popravi malo reakcije na pokušaje rušenja ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini, nazovi stvari pravim imenom, ne dozvolite secesionistima da se šire, vrijeđaju zemlju Bosnu i dominiraju u medijskom i javnom prostoru, riješi se nikšića (najvećeg kukavičjeg jajeta, nakon radončića) i bićeš ko bombonica. Možda ostaneš upamćen kao VELIKI DIPLOMATA I POLITIČAR.
Dino ima najveci potrncijal od svih proBiH politciara jos od Komsica...sjajan govornik, zna fazone bh politickog blata, ne sumnjam cak da je i dobra osoba, bar vjerujem da je bolji od 90% politicara...i umjesto da se izdigne on pristao da bude privjesak UZPovcima sa obje sttrane grenice i Dodiku..vodaju ga ko korisnog idiota sa sobom
de bolan, kakav najveći potencijal.....ima, al za ublehu
Spit_fire

#82113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 15/02/2023 10:42
Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:35

Za izvrsnu vlast gdje treba bit strucan za xy oblast mozda i ne, al da bude lice jednog "pokreta" svakako...ja sam ga na ovom forumu ishejtao kao malo ko, al moram mu priznati da je za neke stvari odlican

Cak sta vise moj hejt je radi toga i veci kad znam sta je mogao a na sta se spustio i sebi dopustio da bude
palermo

#82114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:44
palermo wrote: 15/02/2023 10:42

Za izvrsnu vlast gdje treba bit strucan za xy oblast mozda i ne, al da bude lice jednog "pokreta" svakako...ja sam ga na ovom forumu ishejtao kao malo ko, al moram mu priznati da je za neke stvari odlican

Cak sta vise moj hejt je radi toga i veci kad znam sta je mogao a na sta se spustio i sebi dopustio da bude
Pq da, to je taj vucicevski tip za kojim mase luduju....

Kome.jeVucko dobar, njemu ce I Dino biti dobar....mislim na tip politicaraa, ne na ono sto zastupaju
Spit_fire

#82115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 15/02/2023 10:48
Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:44

Kome.jeVucko dobar, njemu ce I Dino biti dobar....mislim na tip politicaraa, ne na ono sto zastupaju
Ma vidi kakvi su ostali politicari on je osvjezenje sigurno..al razumijem sta hoces rec, tako da zuastavit cu se ovdje jer ako je iko kleo doticnog onda sam ja..i nastavicu dokle god nastavi sa ovom izdajom i ublehom..tako da necu da mu glumim advokata nakon svega to nek rade ovi relaksirani iz glavnog stozera :mrgreen:
palermo

#82116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 10:50
palermo wrote: 15/02/2023 10:48

Ma vidi kakvi su ostali politicari on je osvjezenje sigurno..al razumijem sta hoces rec, tako da zuastavit cu se ovdje jer ako je iko kleo doticnog onda sam ja..i nastavicu dokle god nastavi sa ovom izdajom i ublehom..tako da necu da mu glumim advokata nakon svega to nek rade ovi relaksirani iz glavnog stozera :mrgreen:
Meni nije nikakvo osvjezenje....al eto I ja cu stati sa ovom pricom....
Spit_fire

#82117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Nego ontopic, dokle su niksicevi potpisi i sta je tacno cilj istih?
sajber87

#82118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Pravljenje normalnije drzave od ovog dejtonskog ludila moguce je samo u totalnoj saradnji bosnjaka i svih bosanskih patriota bez obzira na vjeru i naciju sa zapadom prvenstveno USA GB i EU. Do sada smo imali na strani ljudi koji su se lazno predstavljali kao patrioti otvorenu saradnju i koketiranje sa iranom rusijom i sistemom vrijednosti koje oni predstavljaju, na rijecima EU a u srcima rusko iransko diktatorski nacin vladanja gdje je stranka i njen predsjednik i otac i majka, nesto slicno kao sto radi orban. Zato cu ponoviti najbolje sto se tkz probosanskoj strani moglo desiti je da posalje u opoziciju sda df ekipu koja je predano radila na unistenju i slabljenju bosne a jacanju svoje izdajnicko lopovske bratije.
Dupli_skalp

#82119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

vidim nastavlja se sda fašističko orgijanje po komentarima na portalu, što administracija uredno dopušta.
il dottore

#82120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

Stav jos nista nije objavio o sastanku Dine i Cavusoglua
:izet:
Spit_fire

#82121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 15/02/2023 10:57 Pravljenje normalnije drzave od ovog dejtonskog ludila moguce je samo u totalnoj saradnji bosnjaka i svih bosanskih patriota bez obzira na vjeru i naciju sa zapadom prvenstveno USA GB i EU. Do sada smo imali na strani ljudi koji su se lazno predstavljali kao patrioti otvorenu saradnju i koketiranje sa iranom rusijom i sistemom vrijednosti koje oni predstavljaju, na rijecima EU a u srcima rusko iransko diktatorski nacin vladanja gdje je stranka i njen predsjednik i otac i majka, nesto slicno kao sto radi orban. Zato cu ponoviti najbolje sto se tkz probosanskoj strani moglo desiti je da posalje u opoziciju sda df ekipu koja je predano radila na unistenju i slabljenju bosne a jacanju svoje izdajnicko lopovske bratije.
Ti si od sastanka sa iranskim ambasadorom napravio citavu hajku i usput krajnje hinjski guras i ruse jer je to sada in iako Bosnjaci nemaju veze sa njima niti su ikad imali...vjerovatno da je 2005 gurno bi nas u islamiste i al kaidu..al ovako nea veze sto to nema veze s mozgom gurni ti bosnje s rusima..

Al zato COVIC I DODIK IMAJU ITEKAKVE VEZE SA RUSIJOM...al ti to zanemarujes jer to su fini zapadni ljudi..koji su za sav svoj javasluk i saradnju sa rusima nagradjeni
Nikola Testa

#82122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

sajber87 wrote: 15/02/2023 10:57 Pravljenje normalnije drzave od ovog dejtonskog ludila moguce je samo u totalnoj saradnji bosnjaka i svih bosanskih patriota bez obzira na vjeru i naciju sa zapadom prvenstveno USA GB i EU. Do sada smo imali na strani ljudi koji su se lazno predstavljali kao patrioti otvorenu saradnju i koketiranje sa iranom rusijom i sistemom vrijednosti koje oni predstavljaju, na rijecima EU a u srcima rusko iransko diktatorski nacin vladanja gdje je stranka i njen predsjednik i otac i majka, nesto slicno kao sto radi orban. Zato cu ponoviti najbolje sto se tkz probosanskoj strani moglo desiti je da posalje u opoziciju sda df ekipu koja je predano radila na unistenju i slabljenju bosne a jacanju svoje izdajnicko lopovske bratije.
:lol:
Novak20

#82123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

palermo wrote: 15/02/2023 09:16
JohnnyS wrote: 15/02/2023 09:10

Temelji u smislu da tako hvata budale koji glasaju za njega, tako najlakše mobilizira stado, jer evo zlih Bošnjaka, nameću nam predsjednika danas, ko zna što će sutra. Nema veze što je on osobno ojadio toliko Hrvate da neće Komšić ga stići da je još 50 godina predsjednik
Pa sad, temeljno pitanje svega je pitanje drzave Bosne I Hercegovine. Hoce li postojati, ako ce kakva ce biti I slicno. A hrvatski starteski cilj je davno zacrtan, obnova banovine, sad u kojem obliku I kako, je vec drugo pitanje. U tom kontekstu Bosnjaci su uvijek neprijatelji ( mislim na politike ne ljude) I da li je Komsic tu ili nije je prilicno beznacajno. Bio bi netko drugi da nije on.
Kao sto jednom rekoh, hrvatska politika se kreira u Zagrebu. Nasi hercegovci su tu samo izvodjaci.
:-)

Radiš isto što i Čović i što je još gore, plašiš narod bez argumenata.

Ne mogu se načuditi što dovodiš u pitanje postojanje odnosno teritorijalni integritet BiH koji sigurno garantiraju SAD, GB, Francuska i Njemačka plus integracije čiji su oni nosioci. To isto, barem po DMS trebala bi garantirati i Rusija. Opasnosti po integritet BiH nema bez kataklizme svjetskih razmjera i vjerojatnoća je manja od 0,001 % da će se dogoditi.

A kakva će BiH biti već je dobrim dijelom određeno. Dva entiteta, tri konstitutivna naroda je ono što MZ garantira svima. Ostalo je stvar unutarnjih političkih dogovora.

Bošnjačka politika ovakva kakva je izlazi iz okvira dogovorenog i nastoji politički podrediti Hrvate u BiH mimo njihove volje. Eto tome su godinama pljeskali Mesić, Milanović, Pusić, Kosor i ostali iz "zagrebačke politike". Poručivali da se Hrvati okrenu političkom Sarajevu pa se to nije desilo nego se dogodila homogenizacija i jednak stav o hrvatskom političkom opstanku u BiH tek kada su Hrvati u BiH dovedeni u opasnost mogućeg gubitka konstitutivnosti koju imaju druga dva naroda.

Ulaskom RH u EU, NATO, Scengen nema nikakvog konkretnog razloga za plašenje nekakvom banovinom u nekakvom nedefiniranom obliku jer ta izmišljena banovina ne može biti dio Hrvatske i nema potrebe da bude jer postoje većinske hrvatske županije u BiH.

p.s.

Zar nisi mogao napisati samo bošnjačka politika ?
U tom kontekstu Bosnjaci su uvijek neprijatelji ( mislim na politike ne ljude)
Spit_fire

#82124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Novak20 wrote: 15/02/2023 11:17
palermo wrote: 15/02/2023 09:16

:-)

Radiš isto što i Čović i što je još gore, plašiš narod bez argumenata.

Ne mogu se načuditi što dovodiš u pitanje postojanje odnosno teritorijalni integritet BiH koji sigurno garantiraju SAD, GB, Francuska i Njemačka plus integracije čiji su oni nosioci. To isto, barem po DMS trebala bi garantirati i Rusija. Opasnosti po integritet BiH nema bez kataklizme svjetskih razmjera i vjerojatnoća je manja od 0,001 % da će se dogoditi.

A kakva će BiH biti već je dobrim dijelom određeno. Dva entiteta, tri konstitutivna naroda je ono što MZ garantira svima. Ostalo je stvar unutarnjih političkih dogovora.

Bošnjačka politika ovakva kakva je izlazi iz okvira dogovorenog i nastoji politički podrediti Hrvate u BiH mimo njihove volje. Eto tome su godinama pljeskali Mesić, Milanović, Pusić, Kosor i ostali iz "zagrebačke politike". Poručivali da se Hrvati okrenu političkom Sarajevu pa se to nije desilo nego se dogodila homogenizacija i jednak stav o hrvatskom političkom opstanku u BiH tek kada su Hrvati u BiH dovedeni u opasnost mogućeg gubitka konstitutivnosti koju imaju druga dva naroda.

Ulaskom RH u EU, NATO, Scengen nema nikakvog konkretnog razloga za plašenje nekakvom banovinom u nekakvom nedefiniranom obliku jer ta izmišljena banovina ne može biti dio Hrvatske i nema potrebe da bude jer postoje većinske hrvatske županije u BiH.

p.s.

Zar nisi mogao napisati samo bošnjačka politika ?
U tom kontekstu Bosnjaci su uvijek neprijatelji ( mislim na politike ne ljude)
Branjenje BiH od pokusaja urusavanje iste je neprijateljski akt jer ovi rusitelji imaju svoje pravo da je ruse i mogli bi se naljutit..
sajber87

#82125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 11:09
Ti si od sastanka sa iranskim ambasadorom napravio citavu hajku i usput krajnje hinjski guras i ruse jer je to sada in iako Bosnjaci nemaju veze sa njima niti su ikad imali...vjerovatno da je 2005 gurno bi nas u islamiste i al kaidu..al ovako nea veze sto to nema veze s mozgom gurni ti bosnje s rusima..

Al zato COVIC I DODIK IMAJU ITEKAKVE VEZE SA RUSIJOM...al ti to zanemarujes jer to su fini zapadni ljudi..koji su za sav svoj javasluk i saradnju sa rusima nagradjeni
Nisi prozapadno orjentisan niti si na strani zapada ako to kazes nego ako se trudis da radis kako se radi u razvijenim zapadnim demokratijama. Sda je sve ove godine vladala na nacin kako se to radi u rusiji i iranu,princip vladavine potpuno isti( kupovima medija, satanizacija politickih protivnika, privatizacija institucija, pljacka javnih dobara u privatne dzepove itd),pominjem rusiju i iran jer su na suprotnoj strani od onog gdje smatram da moj narod i moja zemlja treba da idu. Zapad ne zeli sda i df , to priznaju i oni. Sto se tice dodika sve ce mu doci na naplatu u buducnosti, naplatice mu sa kamatama onaj ko ima moc da naplati i ko je bosnjacima pomogao da se oslobode svojih "dodika". Sto se tice covica jedino sto mu priznajem je da je pametiji i od dodika i bakira(komsica) i znace da slusa sta mu veliki brat kaze.
Locked