Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#82076 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Trent ide u Real, vjerovatno će već u januaru potpisati predugovor. Tako kažu Pearce i Ornstein skupa za Athletic.
AmiĐa_Idriz

#82077 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Van Dijk has been more diplomatic when quizzed over his future but has made it clear that he believes he can continue playing at the highest level for another three or four years.

“I love the club, the club loves me.”

As with Salah, his preference is to stay at Anfield.

[@TheAthleticFC]
vaučer

#82078 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nope, ne kažu tu uopće. Članak je sažetak onog što se dosad zna. Ništa novo uglavnom.

It’s been one of the most intriguing subplots to Liverpool’s season so far.

As Arne Slot’s side have set a blistering pace both in the Premier League and the Champions League, the futures of Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah and Virgil van Dijk have remained unresolved.

All three have received contract offers from sporting director Richard Hughes but negotiations have dragged on and, from January 1, the trio will enter the final six months of their current deals and can officially speak to foreign clubs about a possible move on a free transfer in the summer.

The noise around Alexander-Arnold has ramped up over the past week with multiple reports in Spain claiming he’s on the brink of signing for Real Madrid.

The Athletic has spoken to multiple sources with knowledge of the situation to understand the current state of play surrounding Liverpool’s vice-captain.

How likely is it that Alexander-Arnold joins Real Madrid?

It depends on who you speak to.

Sources close to Real Madrid insist they are increasingly confident of signing Alexander-Arnold as a free agent once his contract expires in June.

The Athletic revealed in October that the reigning Spanish and European champions had made the England right-back their No 1 target following discussions with manager Carlo Ancelotti after the loss of Dani Carvajal to a season-ending anterior cruciate ligament (ACL) knee injury.

Madrid were encouraged by the lack of progress in talks between Liverpool and Alexander-Arnold over a new contract. Sources close to Madrid state that since mid to late November, they have believed the 26-year-old has been leaning towards moving to Spain after making informal contact with the player’s camp.

Those same sources expect Alexander-Arnold, who has a close friendship with Madrid’s England international midfielder Jude Bellingham, to sign a pre-contract agreement with the Bernabeu club in January. They say a long-term deal of at least four years and a hefty signing-on fee have been proposed.

Spanish newspaper Marca claimed on Saturday that “Alexander-Arnold has already told Liverpool he wants to play for Real Madrid”, but senior Anfield figures are adamant that is not the case. Head coach Slot has made it clear that Liverpool still retain hope that he will stay with his boyhood club.

Fellow Spanish publication AS claimed that “the signing is 90 per cent complete… Trent has one foot in Real Madrid”. However, sources close to the situation on Merseyside have dismissed suggestions that an agreement between the player and the European champions is close and insist that, up to this point, Alexander-Arnold’s camp have had no formal discussions with any club other than Liverpool.

They say staying at Anfield remains a possibility as he prepares to make the biggest decision of his life, both from a professional and personal perspective.
no_sekirli

#82079 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ja odoh na proslavu, 'ko zna hoce li se jutro docekat.

Drugarice i drugovi, gospodje i gospodo, redsi dragi, svima zelim dobru zabavu i nadam se da cemo se citati i dogodine :D
BHF_Manijak

#82080 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

E kako mi na kurac ide ova spanska podguzna muha od novinara Felix Diaz. Bombarduje svaki dan, lafo on nesto zna.

Kako bih voli da ih sad Trent popisa i potpise, jebo im Marca majku.
AmiĐa_Idriz

#82081 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 31/12/2024 17:17 Ništa novo uglavnom.
Kako ništa novo:

Baš bi se Real upuštao u bilo kakvu konverzaciju oko Trenta bez aminovanja iz njegovog tabora. I to za januarski transfer.
vaučer

#82082 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma mislim da 99.9% sigurno ide, samo u Athletic članku kako sam citirao nisam vidio ništa osim sranja koja smo čuli već iz Marce. To da Real gonja Januar ne znači nadam se da će debil dati transfer request. To bi stvarno bilo dno dna s njegove strane. Ionako je naguzio klub dobrano, ako i sekund zasere atmosferu ove sezonu nek se nosi u kurac. Mene brinu Mo i Virg, Trent je najlakše zamjenjiv.
King_Kenny

#82083 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Sretna Nova drugari; da bude šampionska.
AmiĐa_Idriz

#82084 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 31/12/2024 21:18 Ma mislim da 99.9% sigurno ide, samo u Athletic članku kako sam citirao nisam vidio ništa osim sranja koja smo čuli već iz Marce. To da Real gonja Januar ne znači nadam se da će debil dati transfer request. To bi stvarno bilo dno dna s njegove strane. Ionako je naguzio klub dobrano, ako i sekund zasere atmosferu ove sezonu nek se nosi u kurac. Mene brinu Mo i Virg, Trent je najlakše zamjenjiv.
Oko njih dvojice je izgleda dobra klima, čini se da ide na dobro.

Suma sumarum, meni je ovo katastrofa kako se hendla, ali hajde. Žao mi je Slota, pogotovo ovo oko Trenta, da ne ode pogrešnom putanjom u jako bitnim danima.
ismar2215

#82085 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Sretna nova redsi! U ovoj godini preboljeli smo odlazak Kloppa, sto se mene tiče 3 Trenta da odu, nije ni trecina toga, tako da nek mu je sa srecom ako misli da mu je u Madridu ljepše. Jedan je Steven Gerrard.
BHF_Manijak

#82086 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ako kojim slucajem i izjasni se za Real, jebo mater isao bih po Frimponga (ima otkupnu oko 40-50), imas i Bradleya, debila bih odstranio iz tima skroz. Tribine, mrs.

Sjebat ce debil atmosferu totalno u pohodu na titulu!

Jedan je StevieG!
drug_profi

#82087 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

2025 je kataklizmicna kao sto je i 2020 bila.
Tako da titula nije upitna.
2/3 potpisa ocekujem minimum.
3/3 me ne bi iznenadilo takodjer.
Trent je djete grada, a tu onda i porodica, prijatelji , itd imaju uticaj.
Ako su mu samo pare bitne, onda svakako nije srce crveno.
A ova izjava podrazumjeva da ce ugovor biti potpisan vjerovatno.
“I have been at the club 20 years now and I have signed four or five contract extensions… and none of those have been played out in public. This one won’t be either.”
BHF_Manijak

#82088 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

A sve ovo vrijeme, u trenucima kada prevlada nada, kontam da mozda svim ovim ne trollaju Madrid, pa da im ga na kraju suknu, da im bar malo "vrate" za Bellinghama, Tchouamenija...
AmiĐa_Idriz

#82089 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#82090 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Vidio sam neke komentare, i mislim da je to objektivno vrlo moguće, da je ohrabrio Real da bidaju u ovom prelaznom roku kako bi mogao kasnije širiti priču da je htio da klub zaradi na njemu a ne da ode za ništa. To što je cifra vjerojatno smiješna i što bi morali tražiti prvog desnog beka i što bi nam doslovno usrao najbolju sezonu unazad sto godina - to izgleda ne tangira ovog tipa nikako. Ne mogu vjerovati samo da ga i dalje drže kao vicekapetana. Druga alternativa je da Real jednostavno radi to na svoju ruku jer im treba bek - što je stvarno malo izvjesno jer su premazani.
AmiĐa_Idriz

#82091 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#82092 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#82093 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

and what the club considers affordable within their budget and successful policy of self-sustainability.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Crkni na novu godinu drtino stara, ofucana.
AmiĐa_Idriz

#82094 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

ismar2215

#82095 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

AmiĐa_Idriz wrote: 01/01/2025 11:41

Ma ja treba mu jos jednom ponuditi novi ugovor, ako nece, uzet ovih 20 miliona i nek ide odmah. Ne toliko zbog para, koliko zbog atmosfere. Hoces da ides, hajd odmah, hvala za sve i sretno ti.
Mustang1

#82096 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma neka ide. Prezivjeli smo Koncheskya prezivjet cemo i ko god da dodje :D
convict

#82097 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Neka svako bira gdje misli da ce mu biti bolje. Meni je od pocetka, vezano za svu trojicu, jedino krivo sto smo se doveli u situaciju da odu besplatno. Ako se pojavila opcija da se izvuku neke pare, ja bih ga prodao jos danas. Obzirom da je Real bez Carvajala do kraja sezone i da im bas gori, mozda se ovih 20 miliona moze i pojacati.
Capajebo

#82098 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ja samo ne znam koji motiv Trent moze imati da toliko hoce u Real da ide. Mislim, igras za klub za koji navijas od rodjenja, odlicni uslovi, bit ces i kapiten kroz dvije godine. Odlicna ekipa sa odlicnim trenerom, realno je ocekivati borbu za trofeje svake godine... Najjaca i najpopularnija liga na svijetu itd itd, stvarno mi nije jasno sta te moze toliko privlaciti neki tamo Real :-)

To mi ga dodje kao da meni Sarajevo placa 300k mjesecno, a Maribor mi nudi 350k mjesecno.
convict

#82099 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Ako je vjerovati podacima s interneta, Carvajal trenutno zaradjuje 200k sedmicno, Trent 210k i sigurno ce biti znacajno vise u novom ugovoru. Dakle, ne vidim da Real tu moze nesto znacajno vise ponuditi nego Liverpool. Jude im je recimo na 400k, tesko da bi isli toliko visoko.

A i sto se tice privlacnosti kluba, Liverpool je trenutno na vrhu i EPL i CL, moze se boriti za sve trofeje koje je uostalom vec i osvojio s Liverpoolom.

Jedino sto je ljepse vrijeme u Madridu, tu se ne mozemo takmiciti.
zomri

#82100 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Ide za dž, tako da vrijede druga pravila. Pare što bi dali za transfer, daju njemu na platu.
Post Reply