Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#82076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

c_g wrote:
semirsar wrote:.
Šta je s tobom i tim SK 4K? Imam ga od početka, nije bilo ni 5 tekmi kako treba. Bezveze kanal, zjapi.
Sa mnom, nista vala... sa SK 4K, nista vala, ni ne treba mi, nego, ocito me nijesi upratio, oce da mi uvale onije box u njihA sto ga vise nejma neg ga imade, ne treba mi ni on, samo usluga koja se mere normalno pratiti bio tujdi SK 4K ili jok a trial je to i pokazao :mrgreen:
REDDEVILS

#82077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
c_g wrote:
semirsar wrote:.
Šta je s tobom i tim SK 4K? Imam ga od početka, nije bilo ni 5 tekmi kako treba. Bezveze kanal, zjapi.
Sa mnom, nista vala... sa SK 4K, nista vala, ni ne treba mi, nego, ocito me nijesi upratio, oce da mi uvale onije box u njihA sto ga vise nejma neg ga imade, ne treba mi ni on, samo usluga koja se mere normalno pratiti bio tujdi SK 4K ili jok a trial je to i pokazao :mrgreen:
Ja sam potpisao ugovor na 2 godine Eon Full TV van Telemach mreže i fercera fino s EON android aplikacijom na Sony 55XF9005 jedina mana sto nema SK4K a valjda će i to nekad doći na EON smart TV platformu :)
semirsar

#82078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

REDDEVILS wrote: Ja sam potpisao ugovor na 2 godine Eon Full TV van Telemach mreže i fercera fino s EON android aplikacijom na Sony 55XF9005 jedina mana sto nema SK4K a valjda će i to nekad doći na EON smart TV platformu :)
Pa to mi je i bitno da sve radi fino i bez stekanja. A SK 4K, nije on meni ni potreban, et' him ga ne moram ga ni imat' ... samo mi zasmetalo sto na prijasnji upit dobih odgovor kakav sam dobio, i posli se pokazao tacan kad se putem DVB-C SK 4K mogao bez problema pratiti... sad odjednom, ne mre, moras uzeti box, a kad odes na naruci na njihovoj stranici ispa'ne da moras paltiti prikljucak 80KM + 5KM pretplata mjesecno... evo sve letim :mrgreen:
kakaljin

#82079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:
Meni nisu otkljucani cinestar kanali niti pink kanali u ovom gratis periodu.

Ako imaš CI modul, izvadi ga van, pa ga ponovo vrati, a ako je u pitanju resiver, onda opali jedan reset.
Pozovite nas na 1360, da detaljnije provjerimo.
Pozvao sam korisnicku sluzbu i rekli su da ce resetovati modul i pustiti, ali evo jos nista se ne desava. Uradio sam kako su rekli da izvadim modul i nakon 10 minuta ponovo vratim. Ali i dalje su zakljucani cinestar i pink kanali.
crnivrag

#82080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ko me je maloprije zvao iz Telemach-a, može sad ponovo pozvati, samo ne kontam kako me zovete na GO Free broj koji vam nikad nisam registrovao kao kontakt broj :-)
soul_eclipse

#82081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

afannedim wrote:Kako ne shvatate da se TM ovdje nista ne pita. Kad god je na TM srbija neka vijest , akcija ili bilo sta onda je to i ovdje. Ako tamo ukidaju kanale i ovdje to rade ako povecaju cijenu onda i ovdje rade isto. Dakle TM sarajevo se nista ne pita
Tako sam i ja nekako skontao prateci tamo SBB forum
Boban0726

#82082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

crnivrag wrote:Ko me je maloprije zvao iz Telemach-a, može sad ponovo pozvati, samo ne kontam kako me zovete na GO Free broj koji vam nikad nisam registrovao kao kontakt broj :-)
Ako si nekad zvao sa tog broja,ostane im broj u bazi.
REDDEVILS

#82083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
REDDEVILS wrote: Ja sam potpisao ugovor na 2 godine Eon Full TV van Telemach mreže i fercera fino s EON android aplikacijom na Sony 55XF9005 jedina mana sto nema SK4K a valjda će i to nekad doći na EON smart TV platformu :)
Pa to mi je i bitno da sve radi fino i bez stekanja. A SK 4K, nije on meni ni potreban, et' him ga ne moram ga ni imat' ... samo mi zasmetalo sto na prijasnji upit dobih odgovor kakav sam dobio, i posli se pokazao tacan kad se putem DVB-C SK 4K mogao bez problema pratiti... sad odjednom, ne mre, moras uzeti box, a kad odes na naruci na njihovoj stranici ispa'ne da moras paltiti prikljucak 80KM + 5KM pretplata mjesecno... evo sve letim :mrgreen:
Evo sad su ispravili gresku u vezi SK 4K
* Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu.
Trebali bi navesti i za AS kanale i HBO GO da nemogu van Telemach mreze :)
Imas PP
semirsar

#82084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

REDDEVILS wrote:
semirsar wrote:
Evo sad su ispravili gresku u vezi SK 4K
* Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu.
Trebali bi navesti i za AS kanale i HBO GO da nemogu van Telemach mreze :)
Imas PP
Procit'o i odgovorio :thumbup:
a za onu dopunu o SK 4K sam i ja pisa'o u postu gore, malo vise :mrgreen:
crnivrag

#82085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
Stisni, vrisni :dance:
semirsar

#82086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote:
Stisni, vrisni :dance:
a sta da t' recem, citam i gledam te kako :nargila: i patis se dok pjevas "Laži, laži, laži me ti me lažeš najbolje" a @Telemach ni mukajet...

:pisnuo:
aditon

#82087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

zbog čega nemam sličica na epg, kao ni one s strane sličice kad se šaltaju kanali? Također nema mnogo opcija u samom risiveru, jednostavno su nestale. Resetovanjem risivera ništa se ne mijenja, resetovanjem modema problem se rješi na sat vremena i onda opet sve po starom. U pitanju je PDS 3 a isit problem i kod prijatelja se pojavio, jučer i danas cijeli dan, koji od mene živi jednu ulicu dalje.
crnivrag

#82088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aditon wrote:zbog čega nemam sličica na epg, kao ni one s strane sličice kad se šaltaju kanali? Također nema mnogo opcija u samom risiveru, jednostavno su nestale. Resetovanjem risivera ništa se ne mijenja, resetovanjem modema problem se rješi na sat vremena i onda opet sve po starom. U pitanju je PDS 3 a isit problem i kod prijatelja se pojavio, jučer i danas cijeli dan, koji od mene živi jednu ulicu dalje.
EON box je lijek za tebe.
aditon

#82089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

crnivrag wrote:
aditon wrote:zbog čega nemam sličica na epg, kao ni one s strane sličice kad se šaltaju kanali? Također nema mnogo opcija u samom risiveru, jednostavno su nestale. Resetovanjem risivera ništa se ne mijenja, resetovanjem modema problem se rješi na sat vremena i onda opet sve po starom. U pitanju je PDS 3 a isit problem i kod prijatelja se pojavio, jučer i danas cijeli dan, koji od mene živi jednu ulicu dalje.
to smeće nikad neće u moju kuću...a znao si ti crni i kvalitetnije odgovore imati od ovog posljenjeg
semirsar

#82090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ko uzme eon paket bidne mu i manje poskupljenje, provjereno. Pa ti vidi :mrgreen:
crnivrag

#82091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:ko uzme eon paket bidne mu i manje poskupljenje, provjereno. Pa ti vidi :mrgreen:
EON-a mi mog, spržio ga Bog :dance:
smartXL

#82092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Koliko SD a koliko HD kanala ima TGF ?
typeOnegative

#82093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

aditon wrote:
crnivrag wrote:
to smeće nikad neće u moju kuću...a znao si ti crni i kvalitetnije odgovore imati od ovog posljenjeg

a po cemu si zakljucio da je smece ako ga nisi imao i koristio ?
Evo meni radi odlicno, imam ga vec vise od cetiri mjeseca i svega tri cetiri puta je zakov`o , sto nije strano ni ovim drugim (imao i govorim iz licnog iskustva )
onaj hvaljeni 2.0 mi je uzeo tri godine zivota . ovaj box je sto se mene tice po svemu bolji od njega ,i to meni kojem je Ci modul bio zakletva i risiver nije dolazio u obzir , a sa ovim sam vise nego zadovoljan .
odmor

#82094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Telemach wrote:
odmor wrote:

@Telemach sta Hanifa dobiva na Duo tel senior paketu ovim stalnim poskupljenjem.
Net nema, telefon se ne unapredjuje, a tv je prije imala start paket te joj je raznim poskupljenjima kao dato da u svom paketu ima osnovni paket. Sad nakon izmisljanja eon paketa i bajagi unapredjenja usluga ona je ponovo unazadjena i oduzet joj osnovni pa ima samo start paket. Sad od aprila ponovo poskupljuje a i dalje samo start paket.
Unapredjenja koja spominjete ovaj paket uopste ne dotice jer u ovom paketu ni net ni tel ni tv nisu unapredjeni.
Kao korisnici digitale televizije dobijaju promotivno kanale, o kojima smo pisali, dakle Pink paket i CineStar Premiere HD.
Usluga telefonije već uključuje besplatne telefonske razgovore, ka svim fiksnim mrežama.
Nisam ti bas shvatio odgovor. To samo konstatujes da ce dobiti na par mjeseci pink i cinestar, a nakon toga ponovo izgubiti i vratit se na staro stanje? Ako je to, to ti je cijelo vrijeme i pisem. Ovo za telefon, ka fiksnim je bilo i prije 5godina. Ako mislis da se ne moze fiksni poboljsat pa radi toga, mozete uvest neke besplatne pozive prema mobitelima neki naj broj 5minuta mjesecno. Besplatni pozivi prema Tanganjiki i Zanzibaru, ali nista.
crnivrag

#82095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Nisam ti bas shvatio odgovor. To samo konstatujes da ce dobiti na par mjeseci pink i cinestar, a nakon toga ponovo izgubiti i vratit se na staro stanje? Ako je to, to ti je cijelo vrijeme i pisem. Ovo za telefon, ka fiksnim je bilo i prije 5godina. Ako mislis da se ne moze fiksni poboljsat pa radi toga, mozete uvest neke besplatne pozive prema mobitelima neki naj broj 5minuta mjesecno. Besplatni pozivi prema Tanganjiki i Zanzibaru, ali nista.
100 besplatnih minuta prema fiksnim mrežama u cijelom svijetu imaš u EON Premium paketu.
Samso

#82096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

odmor wrote:
Telemach wrote:
odmor wrote:

@Telemach sta Hanifa dobiva na Duo tel senior paketu ovim stalnim poskupljenjem.
Net nema, telefon se ne unapredjuje, a tv je prije imala start paket te joj je raznim poskupljenjima kao dato da u svom paketu ima osnovni paket. Sad nakon izmisljanja eon paketa i bajagi unapredjenja usluga ona je ponovo unazadjena i oduzet joj osnovni pa ima samo start paket. Sad od aprila ponovo poskupljuje a i dalje samo start paket.
Unapredjenja koja spominjete ovaj paket uopste ne dotice jer u ovom paketu ni net ni tel ni tv nisu unapredjeni.
Kao korisnici digitale televizije dobijaju promotivno kanale, o kojima smo pisali, dakle Pink paket i CineStar Premiere HD.
Usluga telefonije već uključuje besplatne telefonske razgovore, ka svim fiksnim mrežama.
Ocekivan odgovor nazalost.

Zanima me bas dokle ce ici ovaj bezobrazluk sa povecanjem naknade za KKS?

Koja vam je gornja granica, do koje cifre mislite ici.
Ovim tempom ce za 3 godine odrzavanje KKS biti preko 30 KM.
semirsar

#82097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Samso wrote: Ocekivan odgovor nazalost.

Mislim da si malkice pesimistican, mogu oni, a i oce, nije da nece, i brze i bolje a Bogumi i vislje :bih:
Kralj Tvrtko I.

#82098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach

Hajmo vako, ja pređem na eon full, bez telefona.
Vi meni ostavite sve ove trenutne pakete, ostavite mi modul (znaci ne treba mi box) i kao zadovoljan korisnik dobijem tablet da zaboravim ova poskupljenja? :)
sencobih

#82099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

semirsar wrote:
Samso wrote: Ocekivan odgovor nazalost.

Mislim da si malkice pesimistican, mogu oni, a i oce, nije da nece, i brze i bolje a Bogumi i vislje :bih:
Ako nastave unapređivati uslugu ovim tempom, samo nebo im je granica
crnivrag

#82100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote:Telemach

Hajmo vako, ja pređem na eon full, bez telefona.
Vi meni ostavite sve ove trenutne pakete, ostavite mi modul (znaci ne treba mi box) i kao zadovoljan korisnik dobijem tablet da zaboravim ova poskupljenja? :)
Kakav crni tablet, ja dobijam od njih TV od 219 incha:

Locked